- 8 Aralık 2017
- 1.523
- 1.968
- 48
- Konu Sahibi bensanademistim
-
Tabiki kendini düşünmeli de çocuklar da aile kavramı içinde zaten. Sadece eş demiş olsa bende karşı çıkardım. Ama aile deyince anne baba çocukları içerir. İyi erkekleri de es geçmemek gerekmerkezi evi ve ailesi olmalı demiş. Bence kendisi olmalı ve de çocuklar tabiki. Ama çocuk dediğimde çılgınlar gibi çocuğun üstüne düşmek değil sadece çocuğu da merkeze almalı. Çünkğ mutlu anne = mutlu çocuk ya da tam tersi. Kadın dediğimiz hele ki ülkemizde bencil olmalı. Kendini düşünmeli diye düşünüyorum. Bencil biraz abartı oldu sanırım ama ben böyle düşünüyorum. Merkeze ev ve aile komulduğunda çoğu kadın gereksiz yıpranıyor. Tamamı olmasa da
Haklısınız şöyle bi diğer forumları da gezinmeliyiz sanat vs :)Ben açtım, dalga geçtiler :)
Çünkü kimileri aile sevgisini kimileri de karşı cinsin tam anlamıyla sevgisini yaşamamış.Merhaba arkadaşlar.
Burada her kesimden kadın olduğu için ve merak ettiğim için, bunun büyük bir dert olduğunu hissettiğim için açıyorum bu konuyu.
Çevremde ve burada gördüğüm kadarıyla kadınların büyük bir kısmının merkezinde 'erkekler, aşk, evlilik vs.' olduğunu görüyorum. Bazı kadınlar bunun için yaşıyor, bütün muhabbetleri bu.
Spor, siyaset, sanat, bilim, felsefe, ticaret, dünya ve teknoloji konularından bir haberler fikirleri dahi yok.
Bir ortamda bunlar konuşulunca tek laf edemeyecek kadar ilgisiz, sıkılganlar. Fakat bir dedikodu enasında 10 kaplan gücündeler. Kesinlikle bunun mezun olunan veya olunamayan okullarla ilgisi olduğunu düşünmüyorum.
Kadınlar kendine bunu neden yapıyor sizce?
Nerede hata yapıyoruz?
Neden kadınlar olarak entellektüel açıdan kendimizi geliştirmeye dayalı bir gelecek çizemiyoruz kendimize?
Kendimizi acımasızca eleştirebilir miyiz?
Neden hep bir erkeğin gölgesine sığınma ihtiyacı içindeyiz?
Haklısınız şöyle bi diğer forumları da gezinmeliyiz sanat vs :)
Ben açtım, dalga geçtiler :)
Çoğu dedikodu yapıyor :))erkeklerin devamlı siyaset, bilim, tarih konuştuğunu mu sanıyoruz? hayır tabi ki. olay kadında değil ki. günümün insanının çok azı belli kültür seviyesine sahip.
kış kışlamadım diğer forumları da gezinmeliyiz dedim ben konuyu yanlış yere açmışsınız vs demedim. Sorun etmedim herhangi bi şeyi? Dalga geçilmeli dediğimi nereden çıkardınız? Anlayamadım şu anda :) yanlış alıntı mı acabaSanat derdimse, "Bir derdim var"'a açarım konuyu. Neden diğer forumlara kış kışlıyorsunuz ki? Mune sorun etmemiş, size niçin sorun? Dalga mı geçilmeli yani? :)
İşte demek bu kapasitede bayanlar da varmış. Konu açılınca dalga geçmek yerine neden bu kadar kültürlü bayan yorum yapmamış o da ilginç.
erkek dedikodusu diye bi şey de var gerçekten. Onlarınki bizim dedikodulardan daha beterdir diye düşünüyorumÇoğu dedikodu yapıyor :))
Konudan anlamayanlar dalga geçmiştir. Bilmiyorsan dahil olma bu kadar basit. Varsa bilgin yorum yapar geçersin.Yapanlar da oldu. Hatta baya güzel destek de gördüm sağ olsunlar. Ancak dalga geçenler de bir o kadar vardı. İlginç geldi.
"Açılmadı sanatla ilgili bi şey" dediniz diye örnek verdim.
kış kışlamadım diğer forumları da gezinmeliyiz dedim ben konuyu yanlış yere açmışsınız vs demedim. Sorun etmedim herhangi bi şeyi? Dalga geçilmeli dediğimi nereden çıkardınız? Anlayamadım şu anda :) yanlış alıntı mı acaba
Evet gerçekten ben dedikodu sevmem ama erkekler dedikodu yapıyorlar. :) siz kahvede kafede erkekler sanat felsefe mi konusuyor sanıyorsunuz dedikodu yapıyor diyorlar :))erkek dedikodusu diye bi şey de var gerçekten. Onlarınki bizim dedikodulardan daha beterdir diye düşünüyorum
aynen öyle. Haklısınız. Sanat, siyaset, edebiyat bunları aktif şekilde konuşabilsek bunlar derdimiz olsa keşkeBaşka forum, başka bölüm, başka başka laflarını çok duyduğumdan, asabi algılamış olabilirim. Affedersin :)
Yani işte, başka yerlerde değil, buralarda olmalı, evlerin içinde, her yerde. Ondan.
kendi eşimden örnek vereyim kahvehaneden her geldiğinde bi şey duyar gelir. Yav diyorum Nası duyuyorsun bu dedikoduları benim haberim Yok bu kadar şeydenEvet gerçekten ben dedikodu sevmem ama erkekler dedikodu yapıyorlar. :) siz kahvede kafede erkekler sanat felsefe mi konusuyor sanıyorsunuz dedikodu yapıyor diyorlar :))
Konudan anlamayanlar dalga geçmiştir. Bilmiyorsan dahil olma bu kadar basit. Varsa bilgin yorum yapar geçersin.
Hay agzina saglik tatlim :) ben ev hanimi degilim daha dogrusu hepsinden biraz var.. ama bu calisip calismama konusuna gelince olay birden iki taraf birbirini yuhaliyo :) bence ikiside zor kadin olmak zor en basta.. erkek dunyasi malum...ayrica fitrat olarak farkliyiz.. erkek cocuklari arabayla oynarken kizlar bebekle oynar.. neden cunku ole anaclik dogamizda var.. ne kotulugu varki bole olmasinin dimi? Ha arabayla oynayan kiz cocuklarida var.. illa dayatma degil bazi seyler icten ole geliyo demekki.. ha sorsan burda bir cok kadina futbolda ofsayt nedir:) cogu kisi duymustur cvp veremez cunku ilgi alani degildir halbuki en kultursuz erkek bile futbolla ilgilidir. Birde biri bi konuda daha bilgili diye digerini asaglamak nedendir? Ya da ev hanimini yuhalamak? Benim gibi olmayani niye dislayim yani.. bu bana birsey kazandirmaz.. egomuda tatmin etmez cogu kiside oldugu gibiBen anlayamıyorum hemcinslerimi?Konu sahibi hayatının merkezine erkekleri neden koyuyoruz ve kv kp sorunları haricinde neden başka şeyler konuşamıyoruz diyor?Bir tanesi çıkıp ev hanımlarını yuhalıyor,aşağılıyor.Yahu ben bilemedim ki kaç kuşak kadın getirdi buraya sizi 1 tanesi bile ev hanımı değil miydi? ona da mı saygınız yok?cif miş?
Evet herşeyden önce onların haberi oluyor :) ev gezmesi planları da onlardan çıkar genelde :)kendi eşimden örnek vereyim kahvehaneden her geldiğinde bi şey duyar gelir. Yav diyorum Nası duyuyorsun bu dedikoduları benim haberim Yok bu kadar şeyden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?