Neden ikinci çocuğa cesaret edemiyorum yok mu benim gibi olan?

niloya sen hamile kalacaksın, senin hormonların hergün amuda kalkıp inecek lohusa olacaksın bez temizleyeceksin bebek büyüteceksin vs vs bütün bunların yanında ikinci bir çocuk ve koca, ev işleri falanda olacak. bütün bunlara hazır mısın? şayet değilsen hazır olan yapsın.
açıkcası ben bu devirde bir çocuk daha yapmayı gözüme kestiremiyorum. olana sağlık versin Rabbim, ona layığınca baksam eli iş tutan iyi bir insan olan yetiştirsem bana yeter.

Kızım 7 yaşına bastı ama benim hâlâ 2.çocuğa cesaretim yok eşim birkaç kez söyledi bir daha da söylemedi çok istiyor annem de çok baskı yapıyor bir gün bizde iken Cuma saati kızımı okula hazırlarken Allah'ım bunlara ikiz bebek var Yarabbim diye dua etti ya ikiz olursa ilk bebeğimde kimseden destek almadım ayrıca lohusa depresyonu oldum ya yine olursam diye korkuyorum. Kızım da hiç kardeş istemiyor bana kalsa ben de istemiyorum ama sonra yaşlandığımızda biri ziyaret etmese biri ziyaret eder diyorum. Tam rahata alışmışken Allah da verirse tabii ki yeniden bulantı kusma sezaryen uykusuz geceler falan ben gezeyim tozayım derdindeyim var mı ben gibi cesaret edemeyen?
Ben😁 kayınvalide ,görümce, elti ,hatta eşimin akrabaları bile BİZ KABUL ETMİYORUZ YAPACAKSİN DİYOR😂😂😂 SANKİ ONLARA SORUYORUM😏 eşim sabaha kadar söylesin. kız çocuğu için etmediği dua , dil dökmediği akşam yok😁 hazır değilim.
Kardeşlik bizim donemimizde kaldı bence. bakıyorum çevreme o bağ yok gibi. 1 tane olsun Allah ömrüne bereket versin tırnağı taşa değmesin. Tabi bu şimdiki düşüncem 35 yaşına kadar değişmezse 😂

Kim yaşlanınca yalnız kalmak ister ki benim çevremde duyduklarım bunlar kayınvalidem kayinpederim biz gidince çok mutlu oluyorlar annem babam da öyle dedem de öyleydi alzehimer oldu sadece kapısını biz açtık parayla bile bakıcı bulamadık hayat yalnız geçmiyor bu da bir kıstastır benim için bir tanıdığım oğlum keşke unvan sahibi olmasaydı da bayramda kapımı acsaydi dedi ağladı insan bunları gözardı edemiyor maalesef geniş çerçevede bakarak değerlendiriyorum degerlendirmesem korunmazdık zaten
Kimse yalnız kalmak istemez elbette ama bir de şöyle düşünün, çok çocukta herkes birbirine sallıyor bu sefer anne baba kapısını çalan hiç olmuyor

İleri yaşlarda çocuklarımız ziyarete gelir diye de düşünemeyecek miyiz yani ? Gayet insani bir istek, durum, hayatını tabi ki bana vakfetmesinler ama bir ihtiyacım olduğunda imkanlar dahilinde yanımda olsunlar isterim. Bencilsem demek.

Sırf bu sebeple çocuk yapacak olsanız 7 sene beklemezdiniz zaten.

Eş, anne istiyor diye çocuk yapılmaz ya da var olan çocuk istemiyor diye aman ikinciyi yapmayayım denmez. Sizin ne istediğiniz önemli. Kimsenin gazına gelmeden kendinizi dinleyin derim.

Kızım 7 yaşına bastı ama benim hâlâ 2.çocuğa cesaretim yok eşim birkaç kez söyledi bir daha da söylemedi çok istiyor annem de çok baskı yapıyor bir gün bizde iken Cuma saati kızımı okula hazırlarken Allah'ım bunlara ikiz bebek var Yarabbim diye dua etti ya ikiz olursa ilk bebeğimde kimseden destek almadım ayrıca lohusa depresyonu oldum ya yine olursam diye korkuyorum. Kızım da hiç kardeş istemiyor bana kalsa ben de istemiyorum ama sonra yaşlandığımızda biri ziyaret etmese biri ziyaret eder diyorum. Tam rahata alışmışken Allah da verirse tabii ki yeniden bulantı kusma sezaryen uykusuz geceler falan ben gezeyim tozayım derdindeyim var mı ben gibi cesaret edemeyen?
Biraz deli cesareti lazım, tam rahata kavusmusken, düzeni kurmusken tekrar başa sarmak zor ama nasıl olsa gecici bir süreç diye kendimi motive ediyorum ve minnak yavruma bakınca amann boşver herşeye değer diyorum😚😚

Ben de dağınık bir insanimdir, gözüme görünmez pislik falan. Sanmıyorum birinin pis coraplarini tül altından toplayayim. Kendi bilir , böyle olursa b.kunda boğulur 😂

Konuya gelince 'yaslaninca biri değilse öteki kapımızı çalar' diye bir dünya yok ki. Arkadaşımin ablası Amerika'ya taşındı, sonra şartlarını iyileştirdi,diğer kardeşlerini de getirtti. beş kardeşler, anne baba İstanbul'da, kardeşlerin beşi de Amerika'ya dağılmış. Kimse de anayı babayı ziyarete gidemiyor onca yoldan her sene.
Yani bu işin garantisi bile yok.
Kaldı ki çocuğunuz abla olmak için deliren, küçük anne Ayşegül modunda bir çocuk değilmiş. Öyle olsa yine bir düşün derdim ama elbet büyük bundan etkilenir.
Bir de şimdi çalışmaya başlasan hamile kalman,doğurman en erken kziin 9 yaşındayken olacak. Bebek dediğin iletişime kapalı bir canlı. Tam oynama, sosyalleşme çağında ablası ergenliğe girmiş olacak. Evde bir bebek gürültüsü, kaos, kardeş kavgası, ağlamalar zirlamalar
Sanmıyorum arada onca yaş olan iki çocuğun kardeşlik ilişkisi kuracağını. Ya biri küçük anne modunda olur - bir ömür korur kollar ya da evi paylaşan iki akraba gibi olurlar genelde. Çünkü paylaşacak şeyleri yok.
Bir de tam çocuğu buyuttunuz,artık rahat ettiniz
Hele şu birinci sınıfı atlatinca.
Uyutma derdi yok, yedirme derdi yok, birkaç seneye ders calistirma derdi yok.
Yine yeni evli gibi rahat plan yapacaginiz günler gelecekken, rahat rahat tatiller vs planlayabilecekken piyangodan yeni bir cocuk.
Yine uykusuz geceler, yine çökmüş gözaltı torbaları, yine evde deli bir dağınıklık, yine alınan kilo- artik eskisi gibi genç olmadığın ve metabolizma yaşın arttığı için belki de göbeğinden daha da gitmeyecek bir yağ kütlesi
Çocuğun karakterine bağlı olarak belki kolik belki mizmiz çocukla uğraşma, birkaç senene daha ipotek koyulması
Tam 'oh artık rahatız' çağında seni rahat bırakmayacak, bir sekiz on sene daha tutacak bir çocuk ...
Ne gereksiz bir macera :)
Anne de istese tabii ki, olur bu iş. Ama sen de istemiyorsun, çocuk da istemiyor. Baba desen akşamdan akşama evde. Değmez bence

Neden 2. çocuk yapmak zorunda hissediyorsunuz ve kendinizi ikna etmeye çalışıyorsunuz ki?

Cesaret edememeniz çok çok normal. Kaldı ki bu bir cesaret meselesi de değil zaten. Herkes evlenmek zorunda değil, çocuk sahibi olmak zorunda değil. Bir çocuğu oldu diye ikincisi olmak zorunda değil.

Öncelikle herhangi bir zorunluluğunuz olmadığı ve bu konunun eşiniz ve annenizi dahi ilgilendirmedigi ile durumu ele almalısınız.

Sizin ve kızının kararı çok net, çok da normal ve sizin icinizden gelen buysa herhangi bir sorun da yok.

Birisi daha sizi ziyaret etsin diye hazir olmadığınız bir ise girmeniz hem size hem kızınıza hem eşiniz ile olan iliskinize haksızlık.
Ne güzel buyutmussunuz de çocuğunuzu, bu şekilde devam edin hayatınıza.
Bu tarz yorumlarla fikir alayım diye konu açtım fikirlerinizi önemsiyorum bakış açıma iyi geldi diyebilirim sağolun🥰

İleri yaşlarda çocuklarımız ziyarete gelir diye de düşünemeyecek miyiz yani ? Gayet insani bir istek, durum, hayatını tabi ki bana vakfetmesinler ama bir ihtiyacım olduğunda imkanlar dahilinde yanımda olsunlar isterim. Bencilsem demek.

Sırf bu sebeple çocuk yapacak olsanız 7 sene beklemezdiniz zaten.

Eş, anne istiyor diye çocuk yapılmaz ya da var olan çocuk istemiyor diye aman ikinciyi yapmayayım denmez. Sizin ne istediğiniz önemli. Kimsenin gazına gelmeden kendinizi dinleyin derim.
Bencillikle alakası yok kim olsa evladı yanına gelsin ister görmek ister birlikte vakit geçirmek ister hayatın tadı bunlar bence

Ben😁 kayınvalide ,görümce, elti ,hatta eşimin akrabaları bile BİZ KABUL ETMİYORUZ YAPACAKSİN DİYOR😂😂😂 SANKİ ONLARA SORUYORUM😏 eşim sabaha kadar söylesin. kız çocuğu için etmediği dua , dil dökmediği akşam yok😁 hazır değilim.
Kardeşlik bizim donemimizde kaldı bence. bakıyorum çevreme o bağ yok gibi. 1 tane olsun Allah ömrüne bereket versin tırnağı taşa değmesin. Tabi bu şimdiki düşüncem 35 yaşına kadar değişmezse 😂
Allah bağışlasın 🥰valla kayınvalidem düne kadar söylemeye korkuyordu bu konuda serttim biraz hatta eşim bile korkuyordu arkadaşlarımızla buluştuğumuzda onlara dert yanmış herhalde onlar bi tane daha olsun falan muhabbeti açıyorlardi karar bizim kararımız yani

Bence cesaret edememeniz çok güzel birsey. Çoçuk yapmak için yapılmamalı tam rahata ermişsiniz hoppp tekrar başa 😉

niloya sen hamile kalacaksın, senin hormonların hergün amuda kalkıp inecek lohusa olacaksın bez temizleyeceksin bebek büyüteceksin vs vs bütün bunların yanında ikinci bir çocuk ve koca, ev işleri falanda olacak. bütün bunlara hazır mısın? şayet değilsen hazır olan yapsın.
açıkcası ben bu devirde bir çocuk daha yapmayı gözüme kestiremiyorum. olana sağlık versin Rabbim, ona layığınca baksam eli iş tutan iyi bir insan olan yetiştirsem bana yeter.
Valla ne güzel beni anlatmışsın tam da yeni fit oldum hiç gözüm yemiyor valla

Aynı durumdayiz. Oğlum 7 yaşında. Kardeşi olmasını çok istiyor. Ama ben cesaret edemiyorum. Hergün kafamda dönüp duruyor bu mesele.

Benimkiler in arasinda 4.5 yaş fark var. Küçük daha 3.5 yaşında ama birbirlerine o kadar destekler ki , tartışırlar ama birine kizsam hemen biri diğerinin arkasında olur. Oynarlar ,gülerler , birbirlerine cesaret verirler. Zor oldu ikinci oğlum başlarda ama iyi ki dogurmusum diyorum. Ölsem gitsem birbirleri var destek olacaklari
Yaa ne güzel Allah bağışlasın 🥰biz de 3 kardeşiz çok güzel geçti çocukluğumuz üçümüzün de arasında 5 yaş var kızım da o duyguları tatsın çok isterdim ama en küçük kardeşim bize biraz sorunlar çıkarmıştı hayatımda yaşamadığım çok büyük bir sorun yaşamıştım şimdi düzeldik ama zor bir sınavdı benim için böyle şeyler olunca da zor yani

Benim henüz 5. Ayına yeni girecek bebeğim ondan önce de olursa tek çocuk diyordum doğdu göreceğimi gördüm şimdi daha net bu ilk ve sondu diyorum 😂pek öyle büyüyünce isterim ya unuturum yaşadıklarımı gibi de düşünmüyorum unutulası şeyler değilmiş 😂kardeşlik veya birden fazla evlat gelme gitme uğrama açısından bakacak olursak o iş bence sadece şans işi, eşimin kardeşi var ama yok gibi mesela ne eşim ile ne ailesi ile bağı yok tüm sağlık sorunları, bayram seyran sadece eşim ilgilenir diğeri sadece parasal bir menfaat olursa ortalara çıkar yoksa adım atmaz, ha benim kardeşim var eşime bile kardeş oldu ona bakınca da kardeş iyidir diyorum ama garantisi yok, maddi olarak da bakabileceğimiz gerçekten tek çocuk.

X