- 12 Mart 2020
- 4.385
- 6.629
-
- Konu Sahibi Niloyatospikk
Evet ve o kız diyo yani başta sallamadım ama 2.de doktor kız dedi ben çok kız istiyorum eşim boşuna umutlanma o erkek ben gördüm dedi gerçekten de erkek oldu yani saç rengine göz rengine kadar çıkan Bi rüya olunca insan bi acaba demiyor değil ama onun rüyasında da kızı sonradan olmuştu erkekler baya büyüktü diyo başım belada birazRüyaya göre 3.var yani doğru anladım dimiee hayırlı olsun diyelim o zaman
Eylül başı görünüyor, kızNe zaman doğum kız mı geliyor erkek mi
Öff ne alaka ya bayramda gelsin diye mi dedim bunu mu anladınız yazdıklarımdan 2.cocuk olunca başında oturup ders yaptırmayacak miyim vaktim olmazsa hoca tutarız Allah Allah dert mi yani ben bu açıdan bakmıyorum alıntilamayin rica ediyorum bakış açılarimiz farklı ben illa da yüksek okullardan mezun olsun gözüyle bakmıyorum hayataNeden cocuk eğtiimimde ille bi yerden feraget ediyorsunuz? Kendi vicdanıızı bu sekilde mi rahatlatıuorsunuz? Cocuk bayramda seyranda gelsin diye yapılmaz hanımefendi. Bu kafayla olmaz. Bir cocugu yapıuorsan ona iyi bi ahlak vermeye calısırken iyi bir eğitimi icin cabalaman gerekiyor. Oturup iyi okula göndermekle de olmaz o isler başında durup ödevlerini projelerini beraber yapacaksın, basında duracaksın. Ben ülkesine iyi is yapabilen, ahlaklı her canlıya saygı duyan, iyi bir isi olabilsin diye cocuk yapar bunun icin cabalarım. Egomu tatmin edeyim bayramda gelsin bana diye cocuk yapılmaz
Yok yok ilkinde rüya tutmuş ikincisinde tutacak diye bir şey yok eşinin kandırma çabası bu dikkat etEvet ve o kız diyo yani başta sallamadım ama 2.de doktor kız dedi ben çok kız istiyorum eşim boşuna umutlanma o erkek ben gördüm dedi gerçekten de erkek oldu yani saç rengine göz rengine kadar çıkan Bi rüya olunca insan bi acaba demiyor değil ama onun rüyasında da kızı sonradan olmuştu erkekler baya büyüktü diyo başım belada biraz
Bence bu düşünce ile yapmayın yani yalnız kalmasın kapımızı açan bakan olur diye beklenti beslemeyin bunun için çocuk yapmak çok yanlış geliyor bana çocugu çok istiyorsanız Bi evladım daha olsun ailem büyüsün istiyorsan yap çünkü ilerde ne olur bilinmez her evlat hayırlı evlat olmuyor herkesin kendi hayatı oluyo bu düşüncede çocuk yapıp ileride hayal kırıklığı yaşama ihtimalli yüksekAslında ben istemiyorum ama ileride pişman olursam diye de içimden geçiriyorum simdi iyi hoş geziyoruz ama yaşlanınca ne olacak kapımız açılsın diye bakarız
Psikologların bir annenin 2 çocuğu yapmasını tavsiye etmesi aslında etiik değil. Kendisi belkş sosyal olması gerektiğini söylemis siz 2. Cocuk olarak anlamıs olabilirsiniz. Cünkü hic bir etik kuramlara baglı psikolog bu sekilde yönergelerde bulunmaz. İkincisi de akademik basarılı cocuk hayattan zevk almayan cocuk değildir bu da yine biz türk analarının uydurdugu bi celiski. Ama isin doğrusunun su oldugu kanaatindeyim ; o cocukları dikkatli yetistirmeli hem ders basarısı hemde hayaytan zevk alacağı hersey bütün halinde verilmeli. Ama aslolan 1 cocugu cok cok iyi yetişirmeye yönelmeli. He bütün gün evde bir annedir calısmıyordur 2 cocugada aynı hem akademik basarıyı kazandırmak icin uğrasır, hem çocukları ile kaliteli zaman gecirir. Bak bir arkadasım ver cocukları gelmeden o günki ödevleri ders konularını oturıp kendisi 1 saat çalışır her günz 2 cocugu var, tam bu sebepten 3. Cocugu yapmadı. İkisi de basarılı, sizin deyiminizle hayattan zevk alan cocuklar oldu. 8 yasındaki kız sanırım ilkokul 2. Sınıf oluyor suan gördügüm en pozitif çocuklardan. Yani basarıya yüklenince diğer tarafların es geçildiğini söylemek cok yanlısBenim oğlum da zeka olarak ileride bir çocuk. ama psikoloğumuz tek kalmasını tavsiye etmedi. O çocukları dikkatli yetiştirmek gerek evet ama bu kadar da yüklenmemek lazım. Ben ilk önce mutlu çocuk yetiştirmeye çalışıyorum. hayattan zevk alan bir birey yetiştiriyorum.
İlkinde degil işte 2 çocukta da tuttu sıkıntı burada ilkinde dedi erkek olacak simsiyah saçlı çocuk dogdu aynısı 2.de dedi erkek olacak sarışın o da oldu yani bende başta sallamadım pek ama çıka çıka artık insan bi acaba diyo şüphe ediyorYok yok ilkinde rüya tutmuş ikincisinde tutacak diye bir şey yok eşinin kandırma çabası bu dikkat et
Oğlum 8 yaşında bende doğurmaya korkuyorum yaş oldu 37.Kızım 7 yaşına bastı ama benim hâlâ 2.çocuğa cesaretim yok eşim birkaç kez söyledi bir daha da söylemedi çok istiyor annem de çok baskı yapıyor bir gün bizde iken Cuma saati kızımı okula hazırlarken Allah'ım bunlara ikiz bebek var Yarabbim diye dua etti ya ikiz olursa ilk bebeğimde kimseden destek almadım ayrıca lohusa depresyonu oldum ya yine olursam diye korkuyorum. Kızım da hiç kardeş istemiyor bana kalsa ben de istemiyorum ama sonra yaşlandığımızda biri ziyaret etmese biri ziyaret eder diyorum. Tam rahata alışmışken Allah da verirse tabii ki yeniden bulantı kusma sezaryen uykusuz geceler falan ben gezeyim tozayım derdindeyim var mı ben gibi cesaret edemeyen?
Ayy ikiz mi Allah bağışlasınHahaha 1.5 yaşında ikiz annesi olarak ne gazı yahu, bence kimse evlenmesin bekar gezsin dkfkglglgl gidiyom ben
Bize baksın diye değil insan yaşlanınca sofrasında mutlulukla evlatları sıralansin istemez mi kapısını açanı olsun istemez mi anne baba nasılsın diye annem mesela biriniz aramadığıniz gün diğerinin arıyor seviniyorum diyorBence bu düşünce ile yapmayın yani yalnız kalmasın kapımızı açan bakan olur diye beklenti beslemeyin bunun için çocuk yapmak çok yanlış geliyor bana çocugu çok istiyorsanız Bi evladım daha olsun ailem büyüsün istiyorsan yap çünkü ilerde ne olur bilinmez her evlat hayırlı evlat olmuyor herkesin kendi hayatı oluyo bu düşüncede çocuk yapıp ileride hayal kırıklığı yaşama ihtimalli yüksek
İkisinde de öyle ise üçüncü kıza hazır ol o zamanİlkinde degil işte 2 çocukta da tuttu sıkıntı burada ilkinde dedi erkek olacak simsiyah saçlı çocuk dogdu aynısı 2.de dedi erkek olacak sarışın o da oldu yani bende başta sallamadım pek ama çıka çıka artık insan bi acaba diyo şüphe ediyor
Evet ben de böyle düşünüyorum ard arda olsa ben de yapamazmışımBenim oglumda 5 yasina girmek üzere. Herkes baski yapti etti hemen 2. yi yap diye. En nefret ettigim sey. Bilmeden etmeden konusuyor hetkes. Ben 2.5 sene emzirdim ettim mesela, 3 yasinda ayri yatti uyudu düzenlii güzelce. Yani demem o ki her annenin durumu farkli. Ben pes pese olsa kaldiramazdim cok zor atlatirdim. Ama artik 2. yi düsünüyorum. Ve bence istedikten sonra hayirlisiyla nasip olursa sevgi ve sefkatle büyüüynce cocuklar hic de kötü olmaz. Ben anne olarak mutlu olunca pespese de dogursam 10 yil arayla da dogursam saglikli huzurlu cocuk yetistiririm fikrimce. Cünkü mutlu anne mutlu cocuktur. Sirf olsun diye az arayla dogurup mutsuz olmaktansa mutlu huzurlu bi sürec gecirmek isterim. Tabi hemen ardi ardina yapabilen anneler de var oda güzel birsey arkadas olurlar birbirlerine. Simdide oglum büypk abi olup bana destek olur. O okuldayken ben bebekle evde yalniz dinlenirim isimi gücümü yaparim, o gelincede onunla ilgilenirim diye hayal ediyorum:) öyle yada böyle her ailenin yapisi dinamigi, pisikolojisi farkli. O yüzden herkes kendi icin en uygun zamani secip karar vermeli bence, yok o su bu böyle yapti diye yapmamali
Türkiye şartlarında öyle cok okumasada olur bakıs acısıyla bakıyorsanız eyvahlar olsun diyorum..Öff ne alaka ya bayramda gelsin diye mi dedim bunu mu anladınız yazdıklarımdan 2.cocuk olunca başında oturup ders yaptırmayacak miyim vaktim olmazsa hoca tutarız Allah Allah dert mi yani ben bu açıdan bakmıyorum alıntilamayin rica ediyorum bakış açılarimiz farklı ben illa da yüksek okullardan mezun olsun gözüyle bakmıyorum hayata
Çocuk bunun için yapılmaz bana göre. Tek oğlum var 8 yaşında,kendim de tek çocuğum,asla düşünmedim ikinciyi. Allah isteyene versin,herkesin çocuğuna sağlıklı uzun ömürler versin diyorum her fırsatta.yaşlandığımızda biri ziyaret etmese biri ziyaret eder diyorum.
Ayy ikiz mi Allah bağışlasınilkinde ben de ikiz istemiştim iyi ki ikiz olmamış bazen de diyorum ikiz olsaymış bir kerede bitermiş kardeş kaygısı diyorum