Neden ikinci çocuğa cesaret edemiyorum yok mu benim gibi olan?

Kardeşin çok da gerekli olmadığını düşünüyorum ben toplum yapısı giderek değişiyor akrabalık ilişkileri gibi kardeşlik ilişkileri de giderek zayıflıyor çünkü mevcut dünya şartları insanları bireyselliğe itiyor
Çevremde de kardeşi olup derdi olmayan kardeşlik ilişkisi güzel tek bir kişi yok
Benim bir kardeşim var Allah yokluğunu göstermesin o ayrı ama bana aileme çok çektirdi kerata
Allah neyi nasip eder bilmem ama sağlıkla kucağıma alırsam muhtemelen benim oğlum da tek çocuk olarak kalacak 🫠🫠 umarım kardeş istemeyen bir çocuk olur 🤣

Türkiye şartlarında öyle cok okumasada olur bakıs acısıyla bakıyorsanız eyvahlar olsun diyorum..
hersey hoca tutmak değil isterseniz 2 isterseniz 5 cocuk yapın bu önemli değil. Ben cok ince bir bakıs acısı anlatıyorum size “ yaslandıgımızda gelsin, bayramda gelsin diye 2. Cocuk yapmak isterken siz, gerçekten gidisatı görüp değerlendiren, ve ön görü sahibi ebeveynler 2. Cocuga aynı donanım eğitim ve şartları saglayabilir miyim? Yani ben 2. Cocugu hak edecek sartlarımı olgunlastırabilir miyim diye düşünüyorlar. Yoksa doğurmaktan kolay sey yok, bugün sevisen 9 ay sonra doğurur.
Son cümlenize göre düşünseydim 6 yılda sıralamıştım valla dünyanın gidişatına bakılırsa hele Turkiyenin iyi bir öğretim hayatından çok çocukların eğitime ihtiyacı var size katılmıyorum benim önceliğim duzgun bir birey olması çevresine dogaya insanlara saygılı öğretim sonra ki aşama isterse okur istemezse okumaz bitmiştir okuyacak çocuk zorlamasan da okur ben kendi tercihim sebebi ile lise mezunuyum ama çok şükür hala kendimi eğitmeye devam ediyorum sizinle aynı görüşe sahip değiliz diyorum yazmayın lütfen

Kardeşin çok da gerekli olmadığını düşünüyorum ben toplum yapısı giderek değişiyor akrabalık ilişkileri gibi kardeşlik ilişkileri de giderek zayıflıyor çünkü mevcut dünya şartları insanları bireyselliğe itiyor
Çevremde de kardeşi olup derdi olmayan kardeşlik ilişkisi güzel tek bir kişi yok
Benim bir kardeşim var Allah yokluğunu göstermesin o ayrı ama bana aileme çok çektirdi kerata
Allah neyi nasip eder bilmem ama sağlıkla kucağıma alırsam muhtemelen benim oğlum da tek çocuk olarak kalacak 🫠🫠 umarım kardeş istemeyen bir çocuk olur 🤣
Evet kardeşlik bilinci yitip gidiyor farkındayım

Hepimizin evladını inşallah 🙏🏼🫶🏻

Valla bir kere de bitmiyor, hep öyle diyorlar ama yok öyle bir şey dkfk

Yine 2 çocuk büyütüyorsun, hemde daha zor şekilde çünkü ikisi aynı anda atak haftasına giriyor, aynı anda diş çıkarıyor. Mesela seneye yaz tuvalet eğitimine başlayacağım nasipse, şimdiden düşünüyorum “biri bırakır öteki bırakmazsa, kardeşim bez bağlıyor bende bağlamak istiyorum der mi?” diye. Övünmek gibi olmasın ama (gerçekten olmasın) ikiz bebek bakmak gerçekten zor. İkiz olmasını ben istemiştim, çocukluk hayalimdi rabbim nasip etti ama tek çocuk bence daha idealmiş.

Mesela kızım kitap okumamı seviyor, oğlum kitabı alıp parçalıyor. Aynı anda uyuyup uyandıkları, bende yalnız olduğum için kızım sevdiği şeyden, kitap dinlemekten mahrum kalıyor. Bu tarz birçok sorun olabiliyor, tek çocuk olunca heeeerr şeyini ona verebiliyorsun ve bence bu çocuk için çok daha verimli.

Benim eşim tek çocuk, babasının cenazesi dışında kardeş istemedi hiç, küçükken de istemediği için yapmamış kayınvalidem, mutlu mesut yaşıyor eşim.
Yaşayan gözüyle ne kadar güzel anlatmışsın kolaylıklar diliyorum teşekkür ederim. Son cümlen de bana katkı sağladı kardeş olmadan mutlu mesut yaşar mı diye düşünüyorum yaşayarak göreceğiz sanırım.

Bize baksın diye değil insan yaşlanınca sofrasında mutlulukla evlatları sıralansin istemez mi kapısını açanı olsun istemez mi anne baba nasılsın diye annem mesela biriniz aramadığıniz gün diğerinin arıyor seviniyorum diyor
İllaki ister böyle şeyler ama işte garantisi de yok annesini babasını aramayan gelip gitmeyen evletlar da var siz çok seviyor istiyorsanız yapın çocuk ilerisi kader neyse o

Aslında ben çok istiyorum ama hamilelikte yaşadığım nedenlerden dolayı cesaret edemiyorum Çocuğumda Bazı hastalıklar çıktı şu an çok iyi ama hamileliğim zehir olmuştu Bir de erken doğdu Ya o bebek de erken doğarsa diye korkuyorum genetik bir sıkıntımız yok Ama ona rağmen böyle olması beni çok korkuttu Ben de ikinci bir bebeği cesaret edemiyorum

Yaşayan gözüyle ne kadar güzel anlatmışsın kolaylıklar diliyorum teşekkür ederim. Son cümlen de bana katkı sağladı kardeş olmadan mutlu mesut yaşar mı diye düşünüyorum yaşayarak göreceğiz sanırım.

çok teşekkür ederim.🙏🏼 Yaşar tabii neden yaşamasın? Benim annemler 6 kardeş. Babamla annem boşandığında 1 ay makarna yemiştik annemle, abim üniversitedeydi. bir teyzem haricinde hiçbir kardeşi çalmadı kapımızı. Yani doğurduğunun da ablasıyla iyi anlaşacağının garantisi yok ki? Tamamen kumar bence. Kayınvalidem kız kardeşiyle günde 20 kere konuşur çok iyi araları ama kayınpederimin kardeşi yalan dolanla 20 daireyi üstüne geçirip kayınpederimin mirastan hak alamamasını sağlamış. İlla sevgi pıtırcığı olacaklar diye de düşünme, Allah ne verirse hayırlısını versin 🙏🏼

Benim oglumda 5 yasina girmek üzere. Herkes baski yapti etti hemen 2. yi yap diye. En nefret ettigim sey. Bilmeden etmeden konusuyor hetkes. Ben 2.5 sene emzirdim ettim mesela, 3 yasinda ayri yatti uyudu düzenlii güzelce. Yani demem o ki her annenin durumu farkli. Ben pes pese olsa kaldiramazdim cok zor atlatirdim. Ama artik 2. yi düsünüyorum. Ve bence istedikten sonra hayirlisiyla nasip olursa sevgi ve sefkatle büyüüynce cocuklar hic de kötü olmaz. Ben anne olarak mutlu olunca pespese de dogursam 10 yil arayla da dogursam saglikli huzurlu cocuk yetistiririm fikrimce. Cünkü mutlu anne mutlu cocuktur. Sirf olsun diye az arayla dogurup mutsuz olmaktansa mutlu huzurlu bi sürec gecirmek isterim. Tabi hemen ardi ardina yapabilen anneler de var oda güzel birsey arkadas olurlar birbirlerine. Simdide oglum büypk abi olup bana destek olur. O okuldayken ben bebekle evde yalniz dinlenirim isimi gücümü yaparim, o gelincede onunla ilgilenirim diye hayal ediyorum:) öyle yada böyle her ailenin yapisi dinamigi, pisikolojisi farkli. O yüzden herkes kendi icin en uygun zamani secip karar vermeli bence, yok o su bu böyle yapti diye yapmamali
Evet haklısınız benim araları 20 ay ben kendi düzenim oldugu için çok zorlanmadım mesela ama zorlanan da olabilir komşum da da 5 yaş sonra dogurdu o zorlandığını söylüyor herkesin yapısı çocukların huyu vs farklı oluyo bu sürece karışılması dogru değil kimse kimseye çocuk yap demese keşke insanımız Bi bırakmadı dogur dogur demeyi benim çocugumun küçücük 10 büyük 30 aylık eşimin babaannesi 3. Ne zaman dogruucak mısın diye soruyor milletimiz doymuyor çocuga niyeyse

Ben hep iki çocuk düşünüyordum, araları da iki üç yaş olsun, birlikte büyüsünler istiyordum. Tabii ki ona cesaret edemedim. Ta ki minik bir kaza sonucu hamile kalana kadar ahsjsjjs. Böyle olmasa hiç cesaret edemezdim. İyi oldu bir bakıma.

Anlatsana nasıl bir kaza oldu. Bir şey deneyeceğim de :KK53:

Ben sizin yazdığınız örneğe göre yorum yaptım. Diğer düşüncelerinizi bilmiyorum ki.
İleride kapımızı çalsınlar diye,arayıp sorsunlar diye vs demişsiniz.
Kim yaşlanınca yalnız kalmak ister ki benim çevremde duyduklarım bunlar kayınvalidem kayinpederim biz gidince çok mutlu oluyorlar annem babam da öyle dedem de öyleydi alzehimer oldu sadece kapısını biz açtık parayla bile bakıcı bulamadık hayat yalnız geçmiyor bu da bir kıstastır benim için bir tanıdığım oğlum keşke unvan sahibi olmasaydı da bayramda kapımı acsaydi dedi ağladı insan bunları gözardı edemiyor maalesef geniş çerçevede bakarak değerlendiriyorum degerlendirmesem korunmazdık zaten

çok teşekkür ederim.🙏🏼 Yaşar tabii neden yaşamasın? Benim annemler 6 kardeş. Babamla annem boşandığında 1 ay makarna yemiştik annemle, abim üniversitedeydi. bir teyzem haricinde hiçbir kardeşi çalmadı kapımızı. Yani doğurduğunun da ablasıyla iyi anlaşacağının garantisi yok ki? Tamamen kumar bence. Kayınvalidem kız kardeşiyle günde 20 kere konuşur çok iyi araları ama kayınpederimin kardeşi yalan dolanla 20 daireyi üstüne geçirip kayınpederimin mirastan hak alamamasını sağlamış. İlla sevgi pıtırcığı olacaklar diye de düşünme, Allah ne verirse hayırlısını versin 🙏🏼
Amin kesinlikle çok doğru söylüyorsun aynen bizim de böyle

Kardeş istiyor musun istemiyor musun diye çocuklara sormak bana saçma geliyor :)

Bir kardeşi olduğunda, bir çok duyguyu beraberinde yaşayıp, kendini hayata hazırlar çocuk.. Sevgi, kıskançlık, paylaşma, sahip çıkma, öfke ve bazen nefret :)

Rahatım bozulursa diye düşünmedim çünkü şu an 2 çocuğumla her istediğimi yapabiliyorum. Ailem Türkiye'de. İkisini de tek başıma büyüttüm tek bir destek dahi almadan. İleride bana bişey olursa çocuklarım birbirine yoldaş olsun diyerek istedim ikinciyi de.. Tabi hayat planla değil nasiple yaşanır Allah hayırlı sağlıklı ömürler versin cümlemize.

Şimdi üçüncüyü düşünüyorum hayırlısıyla.. Çünkü canım minicik bir bedeni sevmek istiyor😍 Emzirme duygusunu, o dünyanın en muhteşem duygusunu birdaha yaşamak istiyorum..

Kardeş istiyor musun istemiyor musun diye çocuklara sormak bana saçma geliyor :)

Bir kardeşi olduğunda, bir çok duyguyu beraberinde yaşayıp, kendini hayata hazırlar çocuk.. Sevgi, kıskançlık, paylaşma, sahip çıkma, öfke ve bazen nefret :)

Rahatım bozulursa diye düşünmedim çünkü şu an 2 çocuğumla her istediğimi yapabiliyorum. Ailem Türkiye'de. İkisini de tek başıma büyüttüm tek bir destek dahi almadan. İleride bana bişey olursa çocuklarım birbirine yoldaş olsun diyerek istedim ikinciyi de.. Tabi hayat planla değil nasiple yaşanır Allah hayırlı sağlıklı ömürler versin cümlemize.

Şimdi üçüncüyü düşünüyorum hayırlısıyla.. Çünkü canım minicik bir bedeni sevmek istiyor😍 Emzirme duygusunu, o dünyanın en muhteşem duygusunu birdaha yaşamak istiyorum..
Yaa ne güzel sağlıkla büyüsünler🥰 bizimkisi emmedi çok üzücü bir süreçti benim için

X