- 23 Ocak 2016
- 32.492
- 48.857
-
- Konu Sahibi Niloyatospikk
Aslında ben istemiyorum ama ileride pişman olursam diye de içimden geçiriyorum simdi iyi hoş geziyoruz ama yaşlanınca ne olacak kapımız açılsın diye bakarızAslında cesaretten ziyade isteyip istememen önemli.
Black kuşum kaç haftalık oldunBenim oğlum da hiç kardeş istemiyordu, ki onun düşüncesi benim kararımda bir rol oynamamazdı zaten ama şimdi kardeşi olacağı için çok mutlu.
Peki ama sizce bu düşünce yanlış değil mi. Yani yaşlanınca ne olacak düşüncesiyle çocuk yapmak. Eğer istemiyorsan ne eşinin nede başkalarının lafına kulak asma burda önemli olan sizin kararınızAslında ben istemiyorum ama ileride pişman olursam diye de içimden geçiriyorum simdi iyi hoş geziyoruz ama yaşlanınca ne olacak kapımız açılsın diye bakarız
Kesinlikle son cümleye katılıyorumBen varım
Oğlum 4 yaşında hala o cesaret gelmedi
İstiyor muyum istemiyor muyum onu da kestiremiyorum
Daha doğrusu oğlumun kardeşi olmasını çok istiyorum babamı ve kardeşimi kaybettiğimde diğer kardeşlerimle teselli bulduk
İleride birbirine destek olacak hayatta canından kanından biri olsun istiyorum
Yeniden aynı zorlukları yaşamayı göze alabilir miyim onu bilmiyorum oğlum çok zor bir bebekti hala daha zor bir çocuk
İkisine birden yetebilir miyim? Nasıl olur?
İki ucu şeyli değnek dedikleri bu galiba
Özel okul düşünmüyorum ben devlet okulunda okuması taraftarıyım çok ince düşünmeyin depresyon konusuna hak veriyorum ben de yaşadım sizi anlıyorum ondan dolayı benim de kararım zorBenim oğlum da 5.5 yaşında. Kardeş istemiyorum diyor hoş bende istemiyorum. Eşim istiyor, aldirabileceksen bana 2 sene ücretsiz izin yapalım diyorum. Annemde yapın 2 sene ben bakarım gelip diyor. Zaten lojmanda oturuyoruz ev küçücük bir de annem ve bir bebek gelirse tam kafayı yemelik. Uykusuz geceler sürekli ağlama sesi. Kendimde o gücü bulamıyorum. Ev yok çocuğu özel okula göndermek istiyorum kafamda sürekli hesap kitap yapıyorum. Bir çocuğun daha vebaline neden gireyim diye düşünüyorum. Ama maddi sorunum olmasaydı bir evim, düzgün bir arabam, ilk 2 sene ücretsiz izin alma imkanım, ayda en az 1 kere temizlik için kadın, ilk çocuğumu özel okula gönderme imkanım olsaydı bir düşünürdümçok mu ince düşünüyorum diyorum ama hayatın gerçekleri var işte. Bir de benim oğlum 20 gunlukken çok büyük bir travma yaşadım hala onun depresyonundayim. Hem kendime hem cocuga haksızlık olur yapmak. Allah bakabilecek ilgilenebilecek kişilere nasip etsin
27. haftamdayımBlack kuşum kaç haftalık oldun
Çocuk olmadan evvel 4 tane sıralıcam diye 4 çocuklu gorumceme hava sıkıyordum şimdi saygıyla eğiliyorum önünde ablam benim diyeBen 3-4 çocuk isterdim. Hatta embriyolarımı dondurmuştum bu nedenle ama öyle bir lohusalık yaşayıp öyle zor iki bebek büyütüyorum ki, vakit bulunca sağlam tüpümü de bağlatmak istiyorum.
Çocuk olmadan evvel 4 tane sıralıcam diye 4 çocuklu gorumceme hava sıkıyordum şimdi saygıyla eğiliyorum önünde ablam benim diye
Bence alın karşınıza konuşun. Benim oğlum kardeş kelimesini duymaya tahammül edemezdi,Ne güzel kardeşlik bağınız güzelmiş oğlunuz da mutluymuş kardeş de aramamış aslında ben de böyle olsa daha iyi mi olur diyorum kardeş istemiyor hiç ileride ister mi
Gecenlerde maddi durumu gerçekten cok iyi almanayada yasayan bi aile dostumuz geldi eşi alman. Kocası Türk. Neyse adam 2. Cocugu istediğinden esinin yapmadıgından bahsetti. Üstelik cok iyi bir hayat yasamalarına ragmen. Kadın ne dedi biliyor musun? Benim cocugum ileri zekalı bir cocuk. Okulda bilgi yarıslarında cocuk sürekli derece alıyor. Ben her aksam çocuğumla en az 3-4 saat çalısıyorum projeler yapıyorum diyor. 2. Cocuk oldugu an bu düzen değisecek ve belki basarısı düsecek dedi… sizler yaşlandıgımızda bize bakan olmaz diye bencilce düsünmeye devam ederken, yurt dısında insanlar yada bilincli anneler cocuklarının akademik basarıları etkilenmesin diye 2. Yada 3. Çocuğa sıcak bakmıyorlar. Aradaki zihniyet ve perspektif farkını anlayabiliuor musunuz? Ne kadar acı dimi?Kızım 7 yaşına bastı ama benim hâlâ 2.çocuğa cesaretim yok eşim birkaç kez söyledi bir daha da söylemedi çok istiyor annem de çok baskı yapıyor bir gün bizde iken Cuma saati kızımı okula hazırlarken Allah'ım bunlara ikiz bebek var Yarabbim diye dua etti ya ikiz olursa ilk bebeğimde kimseden destek almadım ayrıca lohusa depresyonu oldum ya yine olursam diye korkuyorum. Kızım da hiç kardeş istemiyor bana kalsa ben de istemiyorum ama sonra yaşlandığımızda biri ziyaret etmese biri ziyaret eder diyorum. Tam rahata alışmışken Allah da verirse tabii ki yeniden bulantı kusma sezaryen uykusuz geceler falan ben gezeyim tozayım derdindeyim var mı ben gibi cesaret edemeyen?
Sağlıkla büyüsün inşallahNiloyatospikk kardeşim 6 yıl ara ile yaptı çok pişman büyüğü okula başladı akıllandı maşallah.
Şimdi sıfırdan uyku düzeni, tuvalet eğitimi, yok ek gıda süreci, diş süreci vs çok yorucu bilseydim peşpeşe yapardım diyor. Daha 25 gün önce doğum yaptı nelere kafayı taktı
Ben bu tarz bakmıyorum bize bakan demiyorum kapımızı açıp nasılsın diye soracak insan yahu insan yaşlandığında evladından beklemeyecek de kimden bekleyecek maddi sorunumuz yok illa ki okullarda derece alsın diye bakmıyorum okursa destek oluruz ben hayata farkli bakiyorum kaliteli ahlaklı insanların yardımına koşan sokaktaki hayvanlara duyarlı hayırlı bir evlat olsun istiyorum yoksa mühendis olmuş dolgun maaşıyla sokak hayvanlarına bir kap mama koyamayan bir ton insan var alıntılamayın hayat görüşümüz farklıGecenlerde maddi durumu gerçekten cok iyi almanayada yasayan bi aile dostumuz geldi eşi alman. Kocası Türk. Neyse adam 2. Cocugu istediğinden esinin yapmadıgından bahsetti. Üstelik cok iyi bir hayat yasamalarına ragmen. Kadın ne dedi biliyor musun? Benim cocugum ileri zekalı bir cocuk. Okulda bilgi yarıslarında cocuk sürekli derece alıyor. Ben her aksam çocuğumla en az 3-4 saat çalısıyorum projeler yapıyorum diyor. 2. Cocuk oldugu an bu düzen değisecek ve belki basarısı düsecek dedi… sizler yaşlandıgımızda bize bakan olmaz diye bencilce düsünmeye devam ederken, yurt dısında insanlar yada bilincli anneler cocuklarının akademik basarıları etkilenmesin diye 2. Yada 3. Çocuğa sıcak bakmıyorlar. Aradaki zihniyet ve perspektif farkını anlayabiliuor musunuz? Ne kadar acı dimi?
her gece 3-4 saat zekası geri olmayan hangi çocuğu çalıştırsa ebeveyn gerçekten ilgilenerek o çocuk zaten çok başarılı olur ileri zekaya gerek yok bence. üstelik bizim ülkemizde daha manyak anneler var merak etmeyin. öğretmenim ordan biliyorum. çok da güzel bir şey değil emin olun. o çocukların çoğu obsesyon sahibi oluyor birkaç yılaGecenlerde maddi durumu gerçekten cok iyi almanayada yasayan bi aile dostumuz geldi eşi alman. Kocası Türk. Neyse adam 2. Cocugu istediğinden esinin yapmadıgından bahsetti. Üstelik cok iyi bir hayat yasamalarına ragmen. Kadın ne dedi biliyor musun? Benim cocugum ileri zekalı bir cocuk. Okulda bilgi yarıslarında cocuk sürekli derece alıyor. Ben her aksam çocuğumla en az 3-4 saat çalısıyorum projeler yapıyorum diyor. 2. Cocuk oldugu an bu düzen değisecek ve belki basarısı düsecek dedi… sizler yaşlandıgımızda bize bakan olmaz diye bencilce düsünmeye devam ederken, yurt dısında insanlar yada bilincli anneler cocuklarının akademik basarıları etkilenmesin diye 2. Yada 3. Çocuğa sıcak bakmıyorlar. Aradaki zihniyet ve perspektif farkını anlayabiliuor musunuz? Ne kadar acı dimi?
Bir arkadaşım var eşi de tek kardeş iyi ki kardeşimiz yok diyorlarBence alın karşınıza konuşun. Benim oğlum kardeş kelimesini duymaya tahammül edemezdi,
bazen rüyasında görür kalkınca ağlardı.
Daha dün bile anne ya iyiki kardeşim yok dedi.
Benimkide bi değişik işte.
Beni gaza getirmeni bekliyorum bu tarz yazma nolurBence bir çocuğa bütün ilgini, maddi gücünü, sevgini vermek çok daha iyi. İki çocukla mesela biri hasta oluyor, e öbürü de senden ilgi, oyun istiyor. Ev işleri, eş bir yandan insan kaça bölüneceğini şaşırıyor. Yapma bence, büyütmüşsün rahata ermişsin, kendine bak, gez dolaş amaaaan bi daha aynı hengâmeye ne gerek var? Ki, lohusalık depresyonunu yaşayan biri olarak cesaret edememeni çok normal buluyorum, boşver devam et böyle