• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Neden evlenilir?

Scarlet89

Nirvana
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2008
1.708
2.810
733
Merhaba KK'nın güçlü kadınları. Uzun zamandır aklımı kurcalayan; zihnimi ve neredeyse hayatımı bloke etmiş olan bir konuda sizlere danışmak istiyorum .

Öncelikle medeni halimle ilgili bilgi vereyim, bekar ama 3 senelik ilişkisi olan biriyim. Erkek arkadaşım 34; bense 28 yaşımdayım. İşimiz, gücümüz yerinde ve ortalama maddi standartın üzerinde kazançlarımız var. Yani hayatımızı kurabilecek durumdayız. Konu başlığımdaki "neden evlenilir?" sorusunu benden ziyade erkek arkadaşım sorguluyor ve artık tarafımda ipler tamamen kopma noktasına geldi diyebilirim.

Bir insan neden evlenir? Evlenen üyeler , siz ne sebeplerle / eşiniz ne sebeple evlendi? Kadınlar daha duygusal, daha toz pembe mi bakıyor acaba? Erkek arkadaşım evlenmeyi asla düşünmüyor, çapkın değil kesinlikle yani sadakat üzerine bir problemimiz yok. Ancak uzun yıllardır tek yaşamaya alışmış, ve öyle dizilerdeki duygusal romantik erkek profilinden fersah fersah uzak bir karakterde. Yani kız arkadaşına "ben senden ayrı kalamam seni görmeden uyuyamam" diye cümleler kurabilen erkeklerden değil. Beni sevmiyor mu, seviyor elbet değer veriyor. Ama konu evlilik olunca birbirimize giriyoruz ve artık ilişkimiz sadece tartışma üzerine kurulu. Kendimi zorla yamamaya çalışan kadınlar gibi hissetmeye başladım bu durum beni aşırı geriyor artık :KK14:
Erkek arkadaşıma göre bir 'erkek yalnız kalmamak veya çocuk için' evlenirmiş. Elinde olsa hiç bir erkek evlenmez diyor. Biz çocuk isteyen bir çift değiliz bu arada. Düşünmüyoruz evlensek dahi. Çocuk şıkkını eledik. Ben sevgilimle bir çatı altında yaşamak için evlenmek istiyorum, rutin hayatımı onunla paylaşarak yaşamak istiyorum. O ise bir gün evlenirse, yalnız kalmamak adına köprüden önce son çıkış olarak göreceğini belirtiyor. Beni incitiyor ve zoraki olacağına hiç olmasına geliyor durum. 3 senenin alışkanlığı inanılmaz boyutta, kesip atamıyorum. Onun karakterindeki birisi, benden sonra kimle olursa olsun bu tartışmaları yaşayacak çünkü benden öncesinde de bu muhabbetlere maruz kalmış ilişkileri yürümemiş. Hırs yapmak istemiyorum ama başkasıyla olmasını da hazmedemem. Forumda herkese akıl verirken kendim için akıl yürütemiyorum.

Merak ediyorum bir kadın ve bir erkek ne sebeple evlenir?
Yorumlarınızı esirgemezseniz sevinirim, okuyacak ve yazacak olan herkese şimdiden teşekkürler.

bence ‘bütün erkekler’ veya ‘bütün kadınlar’ diye genelleme yapmak doğru değil.
Kimisi çocuk için evlenir. kimisi artık düzen istiyorum diye evlenir. kimisi yalnız kalmaktan korktuğu için evlenir. Farklı farklı sebepleri olabilir insanların.

Sizdeki durum farklı. adam rahatlığa alışmış. o rahatlık bozulacak diye korkuyor belli ki. ne denir ki bu durumda... bende bilemedim

Erkek arkadasiniz bir konuda yaniliyor
Esimin ikinci evliligiyim o da brnim ikinci evliligim , ikimizinde cocuklari vardi tanistigimizda vr esim benimle evlenmek icin oldu bitti
B3n beraber yasayalim dedim peki dedi ama tasinir tasinmaz hadi evlenelim baskisi kurdu :)
Yani erkek arkadasiniz bu konuda yaniliyor
Erkeklerde evli olma fikrini seviyor , karim demeyi vs.. hatta brn alyans takmam ama o takar
Ben neden evlendim peki iste onu hic bilmiyorum sanirim baskisina dayanamadim :)

. Ben sevgilimle bir çatı altında yaşamak için evlenmek istiyorum, rutin hayatımı onunla paylaşarak yaşamak istiyorum.

o bunu istemediği için evlenmek istemiyor.
bu şekilde hissettirecek kişi karşısına çıkmamış demek ki.
sevip değer vermek ayrı. normal arkadaşlarımızı da sevip değer veriyoruz..

Birlikte yasamak istiosan cocuk istiosan.. gelinlik giymek istiosan dugun yapip hava atmak istiosan.. vs vs vs..

Biz de cocuk dusunmuyoruz. Evlenme sebebimiz herdaim birlikte olabilmekti. Zaten ayri şehirlerdeydik. Eşimle nikahsiz birlikte yaşama durumumuz pek mumkun degildi. Birlikte yaşama durumu hem eşime uygun değildi, hem ben de pek istemezdim. Genel olarak nikahsiz birlikte yaşayanlar aile olarak görülmüyor zaten devlet bile tanimiyor :). Davetlere vs birlikte çagrilmiyorsunuz. Aile ortamina rahat rahat size eşlik edemiyor. Biz de durumlar buydu en azından. Zaten şehirler ayri olunca her hafta git gel otelde kal filan dunyanin masrafi, yorgunlugu oluyor biz de evlendik. :KK70:

Evlenmek istediğimi etraftakilere söylediğimde genelde sana rahat battı heralde diyorlar .

Burda da bir konu vardı evlendim iyi b*k yedim diye :KK70:

Tamamen gözlemsel . Allah iyi insanlarla karşılaştırsın .
evet evli arkadaşlarım rahat mı battı iyi b*k yedim diyor ama evlenmeden önce erkekleri bezdirme konusunda master yaptılar evlilik için baskıda :)

Biz çok sevdiğimizden evlendik.
Ara ara beraber tatile gittiğimiz ya da bazen aynı çatının altında yaşadığımız oluyordu ama bize yetmemeye başladı.
Mesela Ramazan bayramı sabahında ilk birbirimizle bayramlaşmak istedik.
Malum beraber bile yaşıyor olsan dini ritüllerde illa ki çekirdek aileyle beraber olunuyor.
İşte ben bu adamın çekirdek ailesi olmak istedim.
Kocam da hep der her düştüğünde ben kaldırmak istedim diye. Aşırı sakarım ya elimi keserim ya da düşerim.

artık zamanı gelmiştir.
anne olunmak istenmektedir
aile bireylerinin dırdırından derdinden sıkılınır.
çevre baskısından iyincene bunalınmış kafaya bu fikit çivi gibi çakılmıştır .
evlenilince de rahatın battığı sonucuna ulaşılır.

Düzenli bir hayat.
Hergün görmek.
Beraber uyuyup beraber uyanmak.
Çocuk.

Ha ama siz evlenseniz bile eleman sırtını döner uyur, sarılmaz.
Hatta tv karşısında uyuklar yatağa gelmez.
Evlilik illa çocuk için yapılmaz zaten.
Elemana farketmez yani yalnız kalmamak için ayşe fatmayla da evlenebilir.
Sen kendini düşün bence artık ne istiyorsun ona karar ver.
3 yıllık ilişkinin 1 yılda silersin izlerini.
Zaten romantik de değilmiş daha çabuk silersin hatırlayacağın romantik bir sözü bilem yoksa.

Seven erkek asik olan erkek evlenir.
Cunku hayatini paylasmak ister.
Onla yatip onla uyanmak ister.
Onla tv izlemek onla yemek yemek ister.
Cunku asiktir.
Yaninda ister.

Net...

Gerisi hikaye..

Sevgiliniz Size deger verebilir ama yukardakileri isteyecek kadar sizi sevmiyor , asik zaten degil.
Bu yuzden neden evlensin?
Hakli.
Cocuk da istemiyormussunuz.

Takilin boyle yapacak birsey yok

mesela ben artık eşimden uzak kalmak istemiyordum, onunla beraber uyumak onunla uyanmak istiyordum.Günübirlik görmeler yetmiyordu, özlüyordum. Beraber gezmek, görmek, gülmek, ağlamak, sevinmek, heyecanlanmak, yemek yemek, sabahlamak ve bunları kimseden gizlemeden yapmak istiyordum.
bunun yanında kendime ait bir ev, aileden ayrı bir hayat istiyordum. üniversiteden sonra zaten aileyle yaşamak zor geliyor. onun da bütün bu saydıklarımı istediğinden emin olduktan sonra evlendik.
beklentileriniz aynı olmalı hayattan. gördüğüm kadarıyla sizin böyle bir ortak noktanız yok gibi.

bence ‘bütün erkekler’ veya ‘bütün kadınlar’ diye genelleme yapmak doğru değil.
Kimisi çocuk için evlenir. kimisi artık düzen istiyorum diye evlenir. kimisi yalnız kalmaktan korktuğu için evlenir. Farklı farklı sebepleri olabilir insanların.

Sizdeki durum farklı. adam rahatlığa alışmış. o rahatlık bozulacak diye korkuyor belli ki. ne denir ki bu durumda... bende bilemedim
ya gece hayatı yok, gezmesi yok ot gibi evden çıkmayan bir adam. Kendisini sevmiyor bir de, beni neden seviyorsun diyor. Çok zor bir karakter :işsiz:

Çünkü evlenmek güzeldir :))))

Birlikte olmak,yaşamak,ortak bir hayat kurmak için,aile olmak için,hayaller,hedefler birlik olduğu için,çok sevdiğin için,onunla mutlu olduğun için,e olursa evlat yetiştirmek,çocuk sevgisi tatmak için evlenilir.

Bütün bunlar evlenmeden de olur diyecek olanlar beni ilgilendirmez,benim firkim,benim doğrum budur ;)

Nikah şart yani ;)

Back