- 3 Aralık 2019
- 1.710
- 5.177
- 30
-
- Konu Sahibi sosyalmesafe
Erkekler yetiştiriliş tarzlarından dolayı bizim kadar detay düşünemiyorlar. İş bölümü hatta planı yaptığınızda uyabilir mi eşiniz? (Sizinde hatırlatmanızla, x bugün salon süpürülecekti, bugün yemek işi sendeydi gibi.)DERDİM SIRTIMIZA YÜKLENMİŞ EV İŞİ
Bıktım arkadaş! Koca iki mutfakta iş yapsa yardım ettim diye madalya bekleyen tavırlarla mutlu mutlu dolaşır ...Bana iki üç yardım yetmiyor devamı yok çünkü!
Kadın gene pişirsin hem de çeşit çeşit...sofra kursun toplasın ev temizliği, ütü ... Neden bizim üzerimize tapulu bu işler Bilseydim böyle olacak valla evlenmezdim Bu ne ya! Bitmeyen hizmetçilik! Yapmasam evi kir götürür ve zerre kadar da rahatsız olmaz bu durumdan o öyle yaşar
Kadının 1 işi olmalı!!! o da çocuk doğurmak! Hatta bakımına bile yardımcı tutmak gerek. Çocuk doğurmakla canımızı tehlikeye atan biziz. Hak ediyoruz bence bu ayrıcalığı
Çocuk artı ev işi artı dışarıdaki çalışma hayatı ! Oldu ölelimm bizz!
Valla boşanmak için başka sebep aramaya gerek yok Üzerimize zimmetlenmiş bu ev işi boşanma için yeterli sebepÇünkü ömür boyuBen baş edemiyorum Söylesem de iki gün anca destek geliyor Bir defasında bir hafta yemek pişirdi hiç girmedim mutfağa ama, sonrası yok! Sonra gene benden bekleniyor iş yemek temizlik daha biii sürü ekstra ev işleri hep benim mi vazifem bunlar ya? Öyle yılda bir hafta ile biz yetinelim mi devamı gelmiyor kimse sorumluluk yüklenmiyor.Çünkü biliyor zor iş bu !
Yapmıyor adam ! Hayatı paylaşmak yükümü hafifletmek yok devamlı değil malesef Ben bittim bu işlerden tükendim
Ne makine tutar ne temizlikle işi olur, öyle yan gelip yatar ben bel ağrısından ölüyorum bana dr a git diyor Ha dr a da gittim malesef çaresi yok bu derdimin Fibromiyalji ağrıları çekiyorum bir teşhisi yok ya bu hastalığın çaresi de yok hasta bile sayılmıyorum ama ağrıdan artık hayata küstüm Anlamıyor halimden
Allahım !! Galiba beni bir tek Fibromiyalji hastaları anlarNe yapacağımı şaşırdım Ha ağrım da olmasaydı ben bu kadar işle baş etmek zorunda bırakılmak gene istemiyorum ya! Neden sadece kadının vazifesi görülür bu işler toplumda! Adamlar analarından görmüşler köle kadınları asla değişmiyorlar.Bilseydim evlenmeden önce konuşurdum.Ne bileyim ölümüne kölelik içine düşeceğimi
Yardımcı da tuttum çok zamanlar devamlı, ama şimdi çalışamıyorum dolayısıyla param da yok ve hastalık var kimseyi eve sokamıyorum bu durumda Kocam kesinlikle vermez yardımcı parası İşlerden bunaldım inanın boşansam da kurtulsam diyorum
Haksızlık bu ! NASIL ÇÖZÜLÜR Kİ BU!
Anlayış yok bizim evde napılır bu adama? Ciddi ciddi boşanmayı düşünüyorum Çekilmez ki bu.
Bende işimi bırakamayacağım İçin kocamı bıraktm. Hem hamileydm hem ise gidiyordum. 1 hafta istirahat aldım sabah lütfen ses yapma dinleniyim dedim. Kalkta kocani ugurla dedi. Eve et almaz aileme etli yemek yapmiyo diye beni kotuledi. Bunlar yasadiklarimin binde biri tabi..siz çalışıyor musunuz?
eğer çalışıyorsanız işi bırakın.
eş, çocuk, para fazla böyle adamlara.
Yaptımm inan yaptım güldü geçti alaylı alaylı baktıErkekler yetiştiriliş tarzlarından dolayı bizim kadar detay düşünemiyorlar. İş bölümü hatta planı yaptığınızda uyabilir mi eşiniz? (Sizinde hatırlatmanızla, x bugün salon süpürülecekti, bugün yemek işi sendeydi gibi.)
Ben birşey demeyeyim, kendi görsün, kendi yapsın derseniz onun sonu gelmez. Gördürün, söyleyin, bekleyin.
Ayni esim hic bir ise elini surmez bisey dedigimdede sen bu evin hanimisin yapacaksin der valla bedava hizmetciyim derim bende ev bende cocuk bende hepsi bende o cani istedigi saatte kalkar ise gider iki saat durup gelir sonra yatar oyun oynar hic umrunda degilDERDİM SIRTIMIZA YÜKLENMİŞ EV İŞİ
Bıktım arkadaş! Koca iki mutfakta iş yapsa yardım ettim diye madalya bekleyen tavırlarla mutlu mutlu dolaşır ...Bana iki üç yardım yetmiyor devamı yok çünkü!
Kadın gene pişirsin hem de çeşit çeşit...sofra kursun toplasın ev temizliği, ütü ... Neden bizim üzerimize tapulu bu işler Bilseydim böyle olacak valla evlenmezdim Bu ne ya! Bitmeyen hizmetçilik! Yapmasam evi kir götürür ve zerre kadar da rahatsız olmaz bu durumdan o öyle yaşar
Kadının 1 işi olmalı!!! o da çocuk doğurmak! Hatta bakımına bile yardımcı tutmak gerek. Çocuk doğurmakla canımızı tehlikeye atan biziz. Hak ediyoruz bence bu ayrıcalığı
Valla boşanmak için başka sebep aramaya gerek yok Üzerimize zimmetlenmiş bu ev işi boşanma için yeterli sebepÇünkü ömür boyuBen baş edemiyorum Söylesem de iki gün anca destek geliyor Bir defasında bir hafta yemek pişirdi hiç girmedim mutfağa ama, sonrası yok! Sonra gene benden bekleniyor iş yemek temizlik daha biii sürü ekstra ev işleri hep benim mi vazifem bunlar ya? Öyle yılda bir hafta ile biz yetinelim mi devamı gelmiyor kimse sorumluluk yüklenmiyor.Çünkü biliyor zor iş bu !
Yapmıyor adam ! Hayatı paylaşmak yükümü hafifletmek yok devamlı değil malesef Ben bittim bu işlerden tükendim
Ne makine tutar ne temizlikle işi olur, öyle yan gelip yatar ben bel ağrısından ölüyorum bana dr a git diyor Ha dr a da gittim malesef çaresi yok bu derdimin Fibromiyalji ağrıları çekiyorum bir teşhisi yok ya bu hastalığın çaresi de yok hasta bile sayılmıyorum ama ağrıdan artık hayata küstüm Anlamıyor halimden
Allahım !! Galiba beni bir tek Fibromiyalji hastaları anlarNe yapacağımı şaşırdım Ha ağrım da olmasaydı ben bu kadar işle baş etmek zorunda bırakılmak gene istemiyorum ya! Neden sadece kadının vazifesi görülür bu işler toplumda! Adamlar analarından görmüşler köle kadınları asla değişmiyorlar.Bilseydim evlenmeden önce konuşurdum.Ne bileyim ölümüne kölelik içine düşeceğimi
Yardımcı da tuttum çok zamanlar devamlı, ama şimdi çalışamıyorum dolayısıyla param da yok ve hastalık var kimseyi eve sokamıyorum bu durumda Kocam kesinlikle vermez yardımcı parası İşlerden bunaldım inanın boşansam da kurtulsam diyorum
Anlayış yok bizim evde napılır bu adama? Ciddi ciddi boşanmayı düşünüyorum Çekilmez ki bu.
Ayni dertlerden bende muzdaripim ama çözümünü hala bulamadım.Çalışan biriyim işimde yorucu.Eşime kaç kez anlattım.DERDİM SIRTIMIZA YÜKLENMİŞ EV İŞİ
Offf benimki temizlikte hiçççç kılını kıpırdatmıyor işte ya asla yapmıyor o kadar denedim evlendiğim günden beri uğraştım adam malineye elimi sürmüyor yaEşimle birlikte yapıyoruz bir çok şeyi, aslında mesela mutfak bende süpürmek onda gibi bir iş bölümü oluştu aramızda. Ama o mutfak sürekli dağılıyor hakkından gelemiyorum. Bazen bırakıyorum öyle ertesi güne kadar bulaşıklar makineye girmeyi- makinedekiler de dolaba girmeyi bekliyor.
Yardımcı alacaktım pandemi var diye erteledim erteledim ama baktım olmuyor haftaya mutlaka çağıracaktım. Sonra kayınvalidemlerde de bu konu açıldı daha doğrusu eşim açtı senin tanıdığın vardı onun numarasını ver firuze de birilerini buldu ama ben yabancı tanımadık birini istemiyorum dedi.
Sonra kv ben de geleyim hep birlikte büyük temizlik yapalım dedi işin ucu büyüdü ama napalım gelsin yardım etsin o da :) Tabi bu bende temizlikten önce bir temizlik yapmam gerekir stresini de doğurdu o ayrı.
Şimdi ben ev işlerinden dört dörtlük anlayan biri olsam ve eşim de buna alışsa eminim hep benden beklerdi. Ama ben ne yaptım ilk zamanlar örneğin ütü mü yapılacak bildiğim kadar yaptım, baktı gömlekler çizgili, sen yapma ben yaparım hayatım dedi o gün bugündür kendi eşyalarını kendi ütüler.
Temizlik yaparken öylesine süpürdüm, geldi baktı dipler köşeler duruyor, üzerinden geçti, şimdi büyük temizlik dip köşe süpürmeyi o yapıyor ben üzerinden yerleri siliyorum.
Sadece yemek yapmayı bilmiyor, onda da salatayı yap cacığı yap yoğurt ev gibi şeyleri onun yapmasını istiyorum.
İlk zamanlar bir iş yaptığında devamının gelmesi için takdir ederdim, avcunun içini öperdim o derece, ellerin dert görmesin hayatım diye, ben öyle yaptıkça daha çok iş yapar oldu. İşten yorgun geldiğimde masaj yapar, çay koyar filan o derece.
Ben içimden de öyle geldiği için her ev işi yapışında onu övdüm. Elimden gelmeyen işleri de elimden bu kadarı geliyor diyerek yaptım gerisini o halletti.
Siz de atıyorum süpürge tutulacak, hayatım hadi sen yap ben de o sırada şu işlerimi halledeyim dersiniz, yaparsa da çok çok teşekkür edin davranışlarda teşekkür etmek bayağı fark ediyor.
Çok aşırı sinir bozucu hiç nir şeyi hak etmiyorlar böyle eşlerAyni esim hic bir ise elini surmez bisey dedigimdede sen bu evin hanimisin yapacaksin der valla bedava hizmetciyim derim bende ev bende cocuk bende hepsi bende o cani istedigi saatte kalkar ise gider iki saat durup gelir sonra yatar oyun oynar hic umrunda degil
İşte ayyynı bizim hayatAyni dertlerden bende muzdaripim ama çözümünü hala bulamadım.Çalışan biriyim işimde yorucu.Eşime kaç kez anlattım.
"Gün 24 saat,ben 10 saat calışıyorum 1 saatim git-gel yolda geçiyor.Kalan 12 saatin 8 saati uyusam 5 saat ayaktayim.oda yemek yap hazirla topla bulasik camasir vs vs işlerle geçiyor.Tek pazar iznim var.Oda genel temizlikle geciyor.Kendime hic zaman ayıramıyorum.Temizlik icin birini cagiriyim diyorum guvenlir tanidigim yok.Pazar gününe cagirsam başinda beklemem gerekiyor.Hadi bekleyim diyorum 1.5 yildir pandemi yasaklarindan onuda yapamadim.
Birde benim eşim yıllarca yalnız yaşayip kendi işini kendi yapmiş birisi.Güzelde anlatsam,tartişarakta anlatsam çözüm olmuyor.Bi tek kendi giysilerinin ütüsünü kendi yapiyor artik onu başarabildim
Erkekler yetiştiriliş tarzlarından dolayı bizim kadar detay düşünemiyorlar. İş bölümü hatta planı yaptığınızda uyabilir mi eşiniz? (Sizinde hatırlatmanızla, x bugün salon süpürülecekti, bugün yemek işi sendeydi gibi.)
Ben birşey demeyeyim, kendi görsün, kendi yapsın derseniz onun sonu gelmez. Gördürün, söyleyin, bekleyin.
Ah canım yaa ne kadar da haklısınBende işimi bırakamayacağım İçin kocamı bıraktm. Hem hamileydm hem ise gidiyordum. 1 hafta istirahat aldım sabah lütfen ses yapma dinleniyim dedim. Kalkta kocani ugurla dedi. Eve et almaz aileme etli yemek yapmiyo diye beni kotuledi. Bunlar yasadiklarimin binde biri tabi..
Bu devirde onca yuva yikiliyosa erkek milleti dönüp kendine bı bakacak. Güya çok severek aldıkları kızları, eş yapınca bu acımasızlık nedir. Hiçbir kadın öylesine yuvasını yikmaz. Bence bizim dönemin kadınlarının işi eskilere göre daha zor. Geçim yukude bizim sırtımıza bindi. Sinir stresten kısırlık arttı. Düşük yaşamayan yok.
Sabah evden karı koca çıkıyor evin rızkı için. Eve de yorgun 2 kişi dönüyor. Ama evdeki iş, geleneksel olarak yine kadının!! Haa bide kadının kazandığı para da tabiki kocanın. Yani maaş kartın!
Lafa gelince şimdiki kadınlar hiç zora gelmiyor, kahır çekmeyi bilmiyor oluyor. Bı bilseler, dört duvar arasında neler yaşanıyor. Kendilerinin kıyameti koparacagi konularda bizim susmamiz isteniyor.
Bu şımarık bencil erkek nesli, bir dönem annelerin erkek çocuğu kız gibi yetişmez deyip herşeyi evdeki kız çocuklarına yaptırmalarindan oldu. Hiçbir sorumluluk verilmedi. Eli ekmek tutuncada evlendirilip elin kızı baksın oldu.Ah canım yaa ne kadar da haklısın
Bu işler onların üzerine vazife verilseydi yani kültür gereği vs erkeklerin işi olsaydı bu ev işleri inan o işleri kolaylaştırmak için her şey eksiksiz alınır olmayan oldurulurdu kendilerimi oaralamazlardı. Mesela benim babam zamanında çok iyi nir pızisyonda maaş vs çokk çok iyi bir fabrika işinden bir ay sonra çıkmış sebebi de gece vardiyasında yapamaz mış. Ne zorluklar öektik biz o yüzden sıkıntılı mir çocukluk gençlik geçirdik annemin çektikleri hele... şimdi annem ölümlerden dönüyor hep yoğun bakımlarda babam öyle taş gibi umrunda nile değil bir defa da hastaneye gitmişliği yoktur Bencillik erkeklerde bildiğim bir şey Benim
Ciddi bir konuşma yapmayı denediniz mi ?Offf benimki temizlikte hiçççç kılını kıpırdatmıyor işte ya asla yapmıyor o kadar denedim evlendiğim günden beri uğraştım adam malineye elimi sürmüyor ya