NEDEN EV İŞLERİ BENİM SIRTIMA ZİMMETLİ?

İşlerimi yapmıyorum kendi çamaşırını atmış makineye ütüsünü de yapmıyorum artık hiççç kendi yapıyor Artık kendi yemeğini de (kahvaltı) kendi hazırlıyor ama sadece kendine
Bu evde iki çocuk var yemek kahvaltı bekleyen ben onlar için kalkıyorum beyefendi kendimi doyurur çekilir söyle söyle anlamadıktan sonra ne yapacaksın onu öyle bıraktımBaş edemiyorum adam işler için asla devamlı değil

havlu, nevresim, çarşaf

gözüm pörtledi

iç çamaşırı desen hijyen desen neyse de havlunun neyini ütülüyorsun neden ütülüyorsun

nevresim mi o nasıl ütülenir ki

ütü masasına koysan yere değer

hayatımda hiç bu saydıklarının ütülendiği bir ev görmedim bak 41 yaşındayım maşallahım var

oğlum doğduğunda yatağının içinde bir yastık vardı annem bunu ütüleseydik dedi aman ne gereği var dedim geçtim

oğlumdan sonra kurutma makinem oldu artık gömleklerin dahi bir çoğu ütülenmiyor

mesela tişört dediklerin likralı ise zaten gerek yok

lakost tarzı ise de kırışmıyor ki onlar

sweet shirt yahut eşofman kumaşı gibi olanlar da ütülenmez ki

kumaş erkek pantolunu yahut keten vs belki ütülenir de bildiğim kadarı ile eşin zaten takım elbise modunda değildi

haftasonuna iş yığmak daha beter oluyor

ben ev işlerine ilk başladığımda cumartesi 14 te işten çıkardım

eve gelmeden pazara uğrar alışveriş yapar 15-16 gibi gelirdim

ev işine girişir, pazar dahil yemek yapardım

böylelikle pazar günümüz tamamen bize kalırdı

sonra baktım bu da yorucu oluyor bazı işleri pazar sabahına bırakır birlikte yapardık

ama özellikle ben çamaşırı artık iş kategorisinden uzaklaştırıyorum

sabah atıyorum gelince kurutma makinesine atıyorum

kuruyunca yataklara koyuyorum eşim de yatmadan kaldırıyor

çözüm bunu ürettim

çamaşırlığa asacak olsam da ertesi akşam yatağa yığardım oradan toplardım

mesela o zaman da tişört vs düzelterek asar ütülemezdim

İşte alışkanlık mı diyeyim ne diyeyim bilmiyorum eşimde bende çamaşır konusunda hem temiz hem de ütülü olmasından yanayız.
Her gün değişilen kıyafette yıkandığı için mecburen ütüleniyor.
Aslında yardımcı alabilsem çok işim yok evim küçük, eşyam fazla değil.
Şuan bende ctesi çalışmıyorum ama çalışınca pazar günü öğleden sonrasını hafta içinin yemeklerine ayırırdım.
3-4 çeşit yapar dolaba atarım en azından hafta içi yemek sıkıntısı olmuyor.

Annemin bir lafı var; ben 35 senedir ev işini bitiremedim sen hiç bitiremezsin diyor
O hesap bizimkisi de yap ya da yapma bitmiyor sonucunda.

Kedilerimin maması cd hils en iyisi mecburen onu kullanıyorum çünkü böbrekleri sorunlu. Bu mama kaliteli tüy dökülmesine de Faydası var yalnız bordo koltuk bol ve beyaz tüyler naparsan yap ne yadirirsen yedir dökülüyor malesef Benim kediöin niri benle yatar evet ama ben onun yattığı yeri bemen bantlarım tüylerimi alırım hatta yorganı ve yatağımı da makinenin döner fırçasını takıp süpürürüm yapmassam yatamıyorum o yatakta gö göre göre tüylerle asla uyuyamam. Ama kedilerim den de asla caz geçemem onlar aynı 3 yaşında hiç büyümeyen çocuk gibi çok iş çıkarıyorlar evet ama Onlara bakmalıyım tüy uçuşurken nasıl çay içer tabakta birşey tttabilirsimiz düşünün aslında işleri paylaşsa eşim ben razıyım temizlerim de aşırı yoruluyorum mutfak çok zaman alıyor ve büküyor belimi Adamla da bozuştuk zorla yapıyodu şimdi daha hiç yapmıyor Ama hakkımı helal etmiyorum dedim ve Allah sana benim derdiöi yaşatsın fibromiyalji ol dedim çok gücüne gitti Sanki hakkı var mış gibi kırılmaya
Pişman da değilim dediğine

Benim eşim de böyle maalesef hem de evlendiğimiz ilk günden itibaren böyle.Servisten inerim pazara giderim,eve gelir aldıklarımı yerleştiririm yemeği yaparım ben sofra hazır olunca geleyim der kendisi.Çamaşır,bulaşık bir de her zaman hazır yemek de yapan biri değilim tencere yemeği,fırın yemeği tatlısı hep yapılır.Banyo yıkanır,her yer süpürülür..Bir keresinde ben de işten gelince yemeği yapıyorum yoruluyorum dedim diye bundan sonra ne yemeğini yerim ne suyunu içerim dedi ve üç gün tartıştık ben anneme gitme aşamasına geldim.Sonra da bıraktım.Ama ufak ufak başlayacağım iş vermeye yoksa bir ömür ya da onunla evli kaldığım sürece hem çalışıp hem de ev hanımı olacağım.He bir de diyor ki ev hanımlığı bunu gerektirir kusura bakma da ben ev hanımı değilim çalışan biriyim dedim ama umursamıyor kendileri.Annesi böyle büyütmüş çünkü

Siz hayattan bezmişsiniz, adam şeker hastası, yapıcı çözüm arıyorsanız size tavsiyem iş yükünüzü minimalize etmek.

Çeşit çeşit yemek yapmayın mesela, çorbası, anayemek, pilavı salatası şart değil beslemenmek için. Bir çeşit besleyici bir tabak olsa yeter. Siz yorulmazsınız, hastaya da iyi gelir.

Eve şu robot süpürgelerden alın, hergün süpürür. Çamaşırı da hafta sonu atın, adam assın. Birazını o birazını siz ütülersiniz.

10 gün de 1 de adam akıllı temizleyecek birini alırsanız yeter bence.

Yapabilene, eğitilmiş adam alana, ya da eğitebilene helal olsun valla, ama türk evliliklerinde durum %95 sizinki gibi.

Bekarım, mutluyum ama bilemedim, yerinizde olsam 2 çocuğumla boşanmazdım sanırım

Nefret ediyorum ben de bu ayrımcılıktan, bu kodlardan..

Durumumuz aynı. Bi çözüm bulamadım malesef. Sen de yapma diyor. Canına yazık öldürdün kendini diyor. Oldu boğulalım kirin pisin içinde!
Bi de 10 sene bekar hayatı yaşamış, evi çekip çevirir diye evlendim ama yok. Adam bana güveniyor.
Ben de tahammülsüzüm duramıyorum.
En az ayda bir cinnet halinde olmalıyım ki kendini toparlasın işin ucundan tutsun. En fazla 1 hafta sürüyor sonra gene aynı.
Çocuğum yok, yapmıyorum, onun da sorumluluğunu tamamen bana yükler ben de çıldırırım diye korkuyorum.
Sen doğur sadece söz ben bakacağım diyor ama güvenmiyorum, evde kedi var kum temizliği tırnak kesimi maması suyu taraması hepsi bende. Kendisi sadece kucağa alır sever. E aynısını bebekte de yapacak belli.
Yani ya rahat olmayı öğreneceğiz, bırakacağız evi bok götürsün. Bunlar da rahatsız olup işin ucundan tutsun ya da tek başımıza yaşayacağız ki ben onu da yapamıyorum çünkü bu konu hariç çok tatlı birisidir kerata =)))

işte bu tüy uçuşurken nasıl çay içilir dediğiniz anda stresinizin boyutu ve ağrılarınızın kaynağı görülüyor

fibromiyalji için psikiyatriste gittiniz mi

doktor değilim ama bu tarz ağrıların bir çoğu gerginlik kaynaklı

sizin yaşam kaliteniz düşüyor, evde iki çocukla çok da bunalıyorsunuz zaten pandemi hepimizden aldı götürdü

bunlar eklendikçe o ağrılar maalesef daha da artacak

eşim işleri paylaşmıyor vs demişsiniz o konularda haklı olabilirsiniz ama eşiniz ve sizin "gerekli" ölçütünüz farklı gibi geldi

yani akşama kadar çalışıp eve geldiğinde evdeki kedinin iki üç tüyü onu rahatsız etmiyor, beni etmediği gibi

ama sizi rahatsız ediyor yahut burada benzer çok konu var, yani sizin titiz olmanız da belki de olması gereken, ona lafım yok, yanlış anlaşılmasın lakin eşinizle böyle inatlaşarak sorunları çözmeniz zor

mutfak çok zaman alıyor diyorsunuz ya orayı pratikleştirip önemi ona vermelisiniz yani enerjiyi temizlikte bitirdiğiniz için mutfak daha da zorlaşıyor, gözünüzde büyüyüp stresi tetikliyor, ağrılar da dayanılmaz oluyor

fırın ve düdüklü yemeklerine ağırlık verin

doğrayın sebzeyi atın fırına oldu işte türlü iki parça da tavuk atarsanız hem sağlıklı hem proteinli

yanına biraz yeşillik, biraz yoğurt oldu bitti

yoksa kurutma makinesi alın hem çamaşır as topla olmaz hem kedi tüyünü toplar

Bir de vazife bize biçiliyor diyöi böyle Ne kadar haksızlık yapıyorlar farkında değiller. Önceden maaş konusunda da yönetmek istedi problem çıkarttı. Baktım ben diye bişey kalmıyor maaşımı vermiyorum artık sana dedim bir kaç yıl olduasla da vermedim ondan sonra alıştı beklemiyor da artık İşim olmaması şu an benim bu kadar ezilmeme beden oluyor. Yani düşünün benim benden başka dostum yok asla da olmayacak. Biraz daha cesarete ihtiyacım var boşanmam gerek zor günümde yanımda olmayan adamı napayım ben abartı değil bu.

yaaaaa siz yazının sonunda her yi bozdunuz
Ben de tam çekiştirmelik b i r koca daha çıktı diye sevinmiştim

Yapıyorum dediklerini aynı Sınra bıçak kemiğe dayanana kadar
Mesela dün akşam ben bel ağrısından kalkamadm yemeği yaptım saatlerce masaj aletiyle sırtıma masaj yaptım ve uyuya kalmışım sabah gene ağrıyla uyandım bizim rahatsızlıkta da sabah aşırı ağrılı uyanıyoruz malesef ve baktım mutfak masa tezgah doluuu maline dolu tam delirmelik yersere düşen birşeylere basmışlar kurumuş kedimin kumu dolu kumlar taa salona kadar gelmiş ve bu yetmezmiş gibi saksıyı devirmiş balkonda suyu toprağı akmış
AĞRILAR NORMAL AĞRI DEĞİL Kİ YANA YANA AĞRIYOR YANİ UYANIK OLDUĞUM HER DAİM AĞRIM VAR BİTİRİYOR BENİ GÖZÜM HEP YATAKTA AMA YATAMIYORUM işten
ALLAHIM BANA YARDIM ET ciddi zordayım Ağrım yokken uçardım vız gelirdi işler bitirirdim çok şükür Az yardım etse kocam o da beni mutlu ederdi Şimdi öyle olamıyor işte hastayım ve çaresi de yok Çok bıktım bu yükten ben

keşke bu kadar kafanıza takmasanız. bizde de var kedi. şimdilik pek tüy dökmüyor bizimki de hills yiyor belki de ondan. 2.5 aylık. yatağımızda yatıyor. sürekli öpüp kokluyoruz zaten tüyü illa ki ağzımıza giriyordur. tuvaleti açık tuvalet idi kapalı tuvalet aldık, taşan kumları temizleme ile daha az uğraşalım diye. açık tuvalet ile olmuyor çünkü kumlar her yerde. kedili evde ne kadar dikkat etsek de mutlaka tüy olur. ben umursamıyorum üstelik benim bir de alerjim var, ilaçlar sayesinde alerji etkilerinden kurtulabiliyorum aslında dikkat etmem lazım tüy olayına ama imkansız.

Bu kesinlikle kişilikle alakalı aileden olduğunu düşünmüyorum... benim eşim evlenene kadar çıktığı banyodan lifini bile sudan geçirmez köpüklü köpüklü bırakırdı heryeri annesi arkasından girer temizlerdi oturduğu yerden herşeyi isterdi evlendik bende çalışıyorum inanın öyle ki şuan herşeyi yapıyor balkon yıkıyor bulaşıkları dizmeme masayı kurmama kaldırmama yardım ediyor tuvalete girip çıkıyor fırçalıyor çok şaşkınım hamileyim et yumurta vs midemi kaldırıyor ama yemek de istiyorum eşim sağolsun yapıyor yani kendini çok değiştirdi annesinin evinde artık duştan çıkınca etrafı temizleyip yıkandığı yerin suyunu çekiyor hatta çok kirliyse yıkayıp öyle çıkıyor ayrıca eve yardımcı da alıyorum 15 günde bir iş yüküm oldukça hafif bi yemek yapıyorum ama ona vaktim zor kalıyor inanın akıl kârı değil herşeyi tek başınıza yapmanız...

bence bir psikiyatri randevusu alın

belki iyi gelir

stres kaynaklı farklı teşhisli ağrılarım var ama ben biliyorum ki kaynak stres

ağrılarınıza dair buradan ne desem boş, lakin acil eve yardımcı alın

bir de çalışırken de eşime yani eve para vermiyordum demişsiniz hiç mi kenarda paranız yok

yani en azından bir süre yardımcı alın eşiniz de sizin huzurlu olduğunuzu görünce yardımcıyı devam ettirir

ben evi kendim temizleyince kirletmeyin diye daha fazla söylenirken yardımcım olduğu süreçte daha az müdahale ediyordum

eşiniz bunu fark ederse hayat daha çekilir hal alabilir

bir de aranız düzelirse somut iş verin eşinize

atıyorum sabah gitmeden kumu o temizlesin, çöpü atsın akşam çay yapsın yani somut ne gerekiyorsa, ütü onun görevi olsun ama net olsun

bir de evde olmak da atalet getiriyor (sizden ve sağlığınızdan bağımsız yazıyorum bunu)

ben pandemi öncesi sabah kalkar kediyi sever kumunu temizler, çöpü çıkarır makineye çamaşır koyar elimizi yüzümü yıkar ev ahalisini kaldırır, yolda yemek için sandviç hazırlar, akşam yemeği için buzluktan malzeme vs gerekirse onu çıkarır ve evden çıkardık hepsi 45 dakika sürerdi maksimum

ama şimdi tüm gün evdeyim o kum bile bazen temizlenmiyor

tüm bunlar

O süpürgelerden aldım evet eşya çok ve evim küçük robot nizde işe yaramadı ve bozuldu hemen bıraktım onu iki kedimin tüyüyle baş edemedi robot çünkü koltuk üzerleri de süpürülmesi gerekiyor
Yemek de tek çeşit yapıyorum ve salata o kadar inanın anca yapaniliyorum zaten bemim bu hastalıkta gücüm kalmadı galiba enerjim ve moralim de
İnanın adam ni eğilip gözüme baksa bugün nasılsın dese az nazımı çekse enerji toplardım Bir de homurtu ve surat çekiyorum üstüne Hiç dayanılmaz hal alıyor bu evinniçi Çocuklar olmasa hiç bakmam da gözünün yaşına ...

oncelikle esim yardim etsin kelimesini sevmiyorum.yardim degil cunku bu .yasadigimiz evin bireyi oldugu icin onun da sorumlulugu .en bastan boyle konustuk esimle hala da ayni.evde herkesin belli isleri var .evi silme supurme bende banyo tuvalet utu onda.
duduklu yemeklerini hep esim yapar dudukluden korkuyorum .sebze yemekleri salata bende gibi vs vs. esinizle konusun olmadi yardimci alin.
mutlaka iyisinden bir robot supurge alin .siz isteyken silsin supursun.
ayda 1 yada iki haftada 1 temizlikci alin .esiniz ya yardim edecek ya parayi gozden cikaracak .
kofteyi boregi cokca yapin buzluga koyun .hazir ise girismisken 2 yemeklik yaparsiniz.

Kenardaki birikimimi bu covit sürecinde yedim bitirdim fazla yoktu asıl paramı bu evi alırken kocama vermek zorunda kalmıştım vermek istemedim alana kadar beynimi yedi İhtiyacı da yok sayılırdı ona illa alacak ya bendeki para batıyor ona çünkü
Şimdi 5 parasız kaldım hep iş vakıyorum işte ümitsizce
Ah bulsam hemen kadın tutacam valla

Ben çalışırken boyleydim oyleki adamla uyumak bile istemiyodu canım nefret ediyodum ondan çalış çocuk bak iş yap yemek yap ikimizde birlikte gelsek o oturuyodu ben iş yapiyodum senin işin hafif oturarak çalışıyosun ben yorgunum diyodu çok zordu ben gezsem cocukla gezmiş oluyodum o gezmeye götürse çocuk bakmış oluyodu çıktım rahatlafim tekrar girersem yine depresyon bekliyo beni

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…