- 18 Ekim 2018
- 7.890
- 32.656
-
- Konu Sahibi sosyalmesafe
o işi azaltmak lazım o zaman
biliyorsun evdeyim
evde hem çocuk hem kedi var ama her gün evi silmek süpürmek asla benlik olmadı
sonuçta sabah çıktınız akşam geldiniz
eviniz o arada nasıl dağıldı
ya da dağınıklık adı altında seni rahatsız eden ne
ben çalışma odasında KK da takılırken salonda akşam içtiğimiz çayın bardakları var
bu mu rahatsız eden
sabah kalktım kahvaltı hazırladım yedik tabaklar tezgahta
öğlene tekrar bir şeyler hazırlayacağım ama o iki tabak iki bıçak iki çatal bana batmayacak
akşam yemeği sonrasında yıkanır tüm bulaşıklar
çalışma zamanında evde hiç iş yapmazdım evet yardımcım vardı haftada yarım gün gelirdi ama onun dışında da ne ev süpürürdüm ne lavabo ovardım
evde 3 kişiyiz sabah çıkar akşam gelirdik hatta bazı günler spor vs akşam 8 de gelip oğlum 9 da uyurdu
evdeki kedi en kirletici unsur tüyü dökülebilir
siz zaten iki yetişkin evi nasıl kirletip dağıtıyorsunuz
herkese yazarım sana da yazayım
çamaşırları sabah at
eve geleceğin saate bitecek şekilde ayarla eve geldiğinde as
sizin orası sıcak zaten ertesi gün de biriniz toplar diğeriniz yemek yapar ya da erken gelen kim ise o yemek yapar
ev işinde en zor olan kafayı yorması
ay şurası kirli kaldı hissi
bırak kalsın
hep yazarım yine yazayım burada okumuştum, "camlar temiz olsa ne olacak ekmek mi banacağız" yazmıştı bir arkadaş kulakları çınlasın
evimde cam ve kapılar en son Kasım ayında silindi bunu dert neden edineyim
dağınıklık dediklerinin niteliği önemli fazla eşyaları azaltmak önemli
bir de galiba giyip tekrar giyerim diye bırakılanları giymeyi unutmamak önemli
yani atıyorum akşam eve geldim duş yaptım üstüme bir tişört giydim
11 de pijamamı giyip yattım sabah işe gittim geldim
eve gelince dolabı açıp yine bir tişört giydi isem dağınıklık kaçınılmaz
ya önceki tişörtü direkt kirliye atacaksın ya da dün ben ne giymiştim deyip bulup giyeceksin (tabii eş için de geçerli)
benim evimdeki dağınıklık kağıt
odamın birinde yerler dahi kağıt
zira evden çalışınca dosyalama sıkıntısı oluyor
yatak odasında yatağın üstünde pijamalar var başka hiçbir şey yok ki şifonyerde iki krem bir mini çöp saç kurutma makinesi ve fırça var, bunlar hep var dağınıklık dediklerin ne biraz daha açmak lazım galiba
Yahu niye işi bıraksın. Koca bırakılır iş bırakılmaz. O Kadının sigortası. Yarın adam kadını bırakıp gitse ya da ölse ne olacak? İş bırakılır mi iş bilmeyen asalak bir koca yüzündensiz çalışıyor musunuz?
eğer çalışıyorsanız işi bırakın.
eş, çocuk, para fazla böyle adamlara.
Benim eşim yardımcı oluyor zaten damdan orada anlatmak istediğim şey işi organize etmek.
Yani temizlik mi yapacak haydi yapalım.
Yemek mi yapılacak tamam yapalım.
O süreç.
Devamlı olması.
Evimde 2 kuşum var akşama gidince süpürge açmam gerekiyor salona.
Salona tutunca şöyle bir eve de tutuyorum 2-3 günde bir.
Ee çamaşır ütü bulaşık hiç bitmeyen bir süreç.
Hafta sonu gelince tuvalet ov, banyo yıka, balkon yıka.
Alışverişe git.
İnan oturup dinlenmeye vakit yok.
Yoksa ev akşamdan düzenli kalır.
Sabahtan sadece kahvaltı bulaşığı kalır.
Teşekkür ederim iki kedi ile temizlik gün aşırı gerekiyor Ama gerçekten gerekiyor Çünkü tüyler havada uçuşur yapmasam. Ağzımıza girer. Adamın umru değil bu durum. Kedi tüylü koltuğa pat oturur o pijamayla yatar. Yapmasam aynı yatakta ben de tüt içinde yatacağım. Aşırılık değil benim ki zorunluluk.o işi azaltmak lazım o zaman
biliyorsun evdeyim
evde hem çocuk hem kedi var ama her gün evi silmek süpürmek asla benlik olmadı
sonuçta sabah çıktınız akşam geldiniz
eviniz o arada nasıl dağıldı
ya da dağınıklık adı altında seni rahatsız eden ne
ben çalışma odasında KK da takılırken salonda akşam içtiğimiz çayın bardakları var
bu mu rahatsız eden
sabah kalktım kahvaltı hazırladım yedik tabaklar tezgahta
öğlene tekrar bir şeyler hazırlayacağım ama o iki tabak iki bıçak iki çatal bana batmayacak
akşam yemeği sonrasında yıkanır tüm bulaşıklar
çalışma zamanında evde hiç iş yapmazdım evet yardımcım vardı haftada yarım gün gelirdi ama onun dışında da ne ev süpürürdüm ne lavabo ovardım
evde 3 kişiyiz sabah çıkar akşam gelirdik hatta bazı günler spor vs akşam 8 de gelip oğlum 9 da uyurdu
evdeki kedi en kirletici unsur tüyü dökülebilir
siz zaten iki yetişkin evi nasıl kirletip dağıtıyorsunuz
herkese yazarım sana da yazayım
çamaşırları sabah at
eve geleceğin saate bitecek şekilde ayarla eve geldiğinde as
sizin orası sıcak zaten ertesi gün de biriniz toplar diğeriniz yemek yapar ya da erken gelen kim ise o yemek yapar
ev işinde en zor olan kafayı yorması
ay şurası kirli kaldı hissi
bırak kalsın
hep yazarım yine yazayım burada okumuştum, "camlar temiz olsa ne olacak ekmek mi banacağız" yazmıştı bir arkadaş kulakları çınlasın
evimde cam ve kapılar en son Kasım ayında silindi bunu dert neden edineyim
dağınıklık dediklerinin niteliği önemli fazla eşyaları azaltmak önemli
bir de galiba giyip tekrar giyerim diye bırakılanları giymeyi unutmamak önemli
yani atıyorum akşam eve geldim duş yaptım üstüme bir tişört giydim
11 de pijamamı giyip yattım sabah işe gittim geldim
eve gelince dolabı açıp yine bir tişört giydi isem dağınıklık kaçınılmaz
ya önceki tişörtü direkt kirliye atacaksın ya da dün ben ne giymiştim deyip bulup giyeceksin (tabii eş için de geçerli)
benim evimdeki dağınıklık kağıt
odamın birinde yerler dahi kağıt
zira evden çalışınca dosyalama sıkıntısı oluyor
yatak odasında yatağın üstünde pijamalar var başka hiçbir şey yok ki şifonyerde iki krem bir mini çöp saç kurutma makinesi ve fırça var, bunlar hep var dağınıklık dediklerin ne biraz daha açmak lazım galiba
Tüm yorumları okudum
Evim küçük iki kedi ve 4 biz haliyle çabuk kirleniyor ve dağılıyor. Haftada bir temizlik bize yetmiyor çünkü kedi var. Onlar da olmasa bu hayat çekilmez çok seviyorum iki kedimi de Ama işlere yetişemiyorum. Fibromiyalji düzen istiyor diyet istiyor kendime bakmaya zamanım kalmıyor ki. Bunaldım. Bu halimi gören eşim bir hafta mutfağa girdi. Kızımı öyle bir yormuş ki onu al bunu getir şunu yap çocuk bıkmış. Kızım için tekrar işleri elime aldım adam beni görür görmez bırakıverdi hiç bir şey yapmıyor . Söylüyorum sen yap çocuğa fazla yüklenme diye.Nerdeee zor iş tabi tek başına kolay mı mutfak Ha sadece mutfakla ilgilendi bir hafta Temizliği asla üstlenmiyor
İşim yok bir yıldır bu hastalıkta çıkmak zorunda kaldım. Şimdi pişmanım ama çıkmadaydım kesin kapardım coviti. Şimdi de parasızım çalışınca kocama vermiyorum tabi ki. Ama şu an oaram olmadığından yardımcım da yok ve iş de bulamıyorum İş bulmak da zorlaştı.
Bittim ama ciddi ciddi işler beni nasıl yoruyor. Bırak yapma demiş nir arkadaş denedim kedi olunca o fazla uUn sürmüyor Çok tüy oluyor dayanılmaz oluyor iki günde bir makine tutmak gerekiyor koltuk altı üstü her yere yutmak gerekiyor Evinde hayvan besleyenler bilir bizde temizlik anca akşama kadar dayanır
Eskiden kim işten erken gelirse yapardı yemeği gene nir düzen vardı asam yaş ilerledikçe elini eteğimi çekiyor işlerden Onda da şeker var ve uyuyup kalıyor çoğu zaman. Ben onun diyetine öi yeteyim kendi diyetime mi bakayım ! Benimli ona uymuyor onun yediği bana çocuklar desen ilimize de uymuyor. Maddi olarak da birimi tutamıyorum şimdilik işim yok ve İş de bulma ümidim kalmadı çok zor artık iş bulmam millet eleman çıkarıyor basıl bulabilirim inkansıza yakın. En son küstük kocamla şu an konuşmuyoruz Adam rahat etti küsünce hiç iş yapmıyor kendi kendine yiyor mutfağı kirletip çıkıyor kovasım geliyor evden zor tutuyorum kendimi valla yatıyor tv karşında akşama kadar Ben se sabahları dayanılmaz ağrım ile uyanıyorum akşama kadar da geçmez geçmiyordr un verdiği ilaçlar bende ağır yan etki yaptı bıraktırdı dr İlaçlık da değil bu hastalık zaten Yaşam tarzımı kökten değişmeliyim her konuda yemek aktivite psikolojik vs herşey değişmeliYapamıyorum ki şu sırtıma yüklenmiş ahiret yükü gibi işlerden
işte o çamaşır ütü bulaşık işini azaltmak önemli
mesela ne ütüleniyor evinde
çok ciddiyim ütüyü en son ne zaman elime aldım bilmiyorum
en fazla gömlek ütülenir onu da giymeyiveriyorum, hadi bazen ortam gerektirdi giydik diyelim bu da bir gömlek ütüsü olur lazım olunca ütülerim, 10 dakika sürmez
dan dan yazıyorum seni biliyorum çünkü kendinden eve, eşyaya zaman aktarma diyorum özetle
kuşlar tüy döktü eee, yarın yine dökecek
yani kuşların salondaki tüyü neden her gün süpürülmeli mesela
yani iki günde 3 günde süpür
kedi her yerde ama her gün ev süpürmüyorum
yerdeki tüyü süpürsem yatakta yataktakini süpürsem koltukta olur o tüyden kurtuluş yok ki
her gün sıkan, boğan iş yemek yapmak, bulaşık kaldırmak
bunlara itirazım yok zira yaşam için yemeliyiz
ama bu akşam yedik ille de bu akşam toplanmayıversin
bugün yorgunum diyebilin sen ya da eşin, kimin toplaması önemli değil bu yazdıklarım hep siz içerikli zaten
yani o bulaşık tezgahta hatta masada kalsa ne olacak ki
misal akşama bezelye pilav yapalım yanına da cacık
bir bezelye tenceresi, bir pilav tenceresi çıktı bulaşık (bence pilavı iki günlük yap, yarın da yanına bir şey yaparsın, bu akşam o tencere bulaşık da olmaz)
bir pirinç ölçtüğün kap, bir de karıştırma kaşığı çıktı pilavdan bulaşık, ben bardak ile ölçüyorum mesela bir kupa bir kaşık kirlendi
bezelyenin tenceresi, kapağı, salça koyduğumuz kaşık, patates doğradığımız bıçak, karıştırma kaşığı kirlendi hadi bir de bunları bir tabağa doğrayalım onu da ekleyelim
cacık yaptık bir büyük kase, bir bıçak bir de yoğurt koyduğumuz kaşık
servis edelim, 2 kaşık, 2 çatal, 4 tabak (pilav bezelye aynı anda yan yana servis edelim) 2 de kase
2 su bardağı, 2 çay bardağı, arada da bir şeyler içelim hatta 4 bardak daha
10 bardak, 5 tabak, 5 kaşık, 2 çatal, 2 bıçak, 2 küçük 1 büyük kase bir de kapağı ve tenceresi çıktı
bunları o gün hiç yıkamasak o tabaklar kaşıklar masada kalsa hayatımızdan ne eksilir
evet duyuyorum ee ertesi gün de biz yıkayacağız diyorsun evet ertesi gün de siz yıkayacaksınız ama o akşam bulaşıkları kaldırmalıyım diye içinden dürten his olmayınca aman canım isterse kaldırırım istemezse sonra diye düşününce gerginliğin azalacak
evet ağır işsizim, evet canım çalışmak istemiyor evet stres topu olarak seni buldum galiba
kusuruma bakma
Teşekkür ederim iki kedi ile temizlik gün aşırı gerekiyor Ama gerçekten gerekiyor Çünkü tüyler havada uçuşur yapmasam. Ağzımıza girer. Adamın umru değil bu durum. Kedi tüylü koltuğa pat oturur o pijamayla yatar. Yapmasam aynı yatakta ben de tüt içinde yatacağım. Aşırılık değil benim ki zorunluluk.
Temizlikçi asla tutmaz parasına kıyıp da. Benim paramla tutuldu hep eskiden temizlikçi.
Ahhh iş bulabilseydim ahhhGene bundan iyi olurdum.