NEDEN EV İŞLERİ BENİM SIRTIMA ZİMMETLİ?

Ben söylemekten yoruldum
Belirli bir işi üstlenmeli söylememe gerek kalmamalı Çok yoruldum benn çokkkk bıktım işten güçten
Bu yüzden boşanabailirim

Okadar çok aynıyız ki ne desen haklısın ama benimki bir yönden yardım ediyor ara ara ama temizlik deyince bazen kaçıyor evden uzaklaşıyor ben çalışıyorum sende çalışıyosun ortak yaşama alanımız bana ne düşüyorsa aynısı sana da düşüyor fibromiyalji hastasıyım bende gerim gerim geriliyorum omuzlarım boynum taş gibi oldu stresten Kendime vakit ayırmaya çalışıyorum gerekirse işi de bırakacağım bu böyle giderse çok sıkıntılı bir durum anlıyorum sizi biraz kendinize vakit ayırın her zaman temzlk yapmayın ondan da bekleyin siz yapmayınca o da görsün olanı ben ütü yü hiç sevmem baktım bana yardım etmiyor bende ütüsünü eksik yapıyorum o da mecbur yardım ediyor bana bütün yük bizde olamaz otur konuş güzelce yoruluyorum de az yardımcı ol de kadın erkek ne demek ayrım yok yani sen olmasan o afedersn ortaya yapıp onun üstünde mi oturacak mecbur yapacak bu işleri sen kendini üzme bırak o yapsın birwz da çeşit hazırlama bazen yemek bile yapma ben bıkkınlık gelince valla diyorum dışardan söyleyelim yapamıcam çünkü işe gidiyorum kendime de dnlenmek için vakit ayırıyorum o da farkında bende. Sen bir şekilde huyuna gitmek yerine farkettir kendini kuzum

Ben de 8 senelik evli ve iki çocuk sahibiyim eşim benim de aynı zihninde tüm ev işi mutfak yemek bulaşık çamaşıri benim sorumluluğum olarak kodlanmış ve çok zor.
Sekiz senede anca yediği yemeğin tabağını masadan tezgaha taşımayı ogretebildim bu kadar yol katedebildik biz. Ama ben şu an kendimi de sucluyorum en başta aptal gibi iki üç sene her şeyi ben tamamen üzerime almışım bir de güzel ağır yemek yapardik yani değişik değişik.Alisti paşa zade.Simdi atanma bekliyorum sınava vs girdim ümidim var.Ama ben çok endişeliyim bu yatağını toplamayı bilmeyen, dolabında ne olduğunu bile bana soran, ütüsünu kendi yapamayan adamla ben çalışırken ne yapacağım nasıl altından kalkacağım.?
Bir de yardımcı mantığına da karşı beyefendi neymiş bizim neyimiz varmış eski kadınlar nasıl yapıyormuş bu zihniyette çok pişmanım evlendiğime bedava hizmetçi diye almış bunlar bizi.Ha bir de çok çocuk taraftarı bizimki.
Bilmiyor çünkü daha bebek nasıl büyür, yer, uyur, bakılır.
Bilen varsa bana da akıl versin ben bu durumda ne yapacağım bir sene denedim çalışırken eve benden önce bile girse yatıp benim gelip çocukla birlikte bitmiş perişan halde yemek yapmamı ev işi yapmamı bekleyen biriydi çünkü ama yine de bu adamla evde durup iş yapmak istemiyorum çalışmak istiyorum

Herkeste aynı dert görüyorum ki
Çare bulamıyoruz erkeklerin işine geliyor çünkü
Çok büyük haksızlık ama bu
Siz ilten çıkınca size gene yazık oldu maaş yok sgk işlemiyor adamın elinden harçlık al vs
Bi demokratik olamıyorlar bizim kafasız kocalar
Boşamak için illa aldatılmak dövül ek gerekmiyor Bu ömür boyu işkence adeta çekilmiyor ki sinir hastası oluyor insan

Ahhh neler denemedim içinde insaf yok adamın baparsın
Bir defasında iki elim bilekten burkulmuştu alçıda kaldı bir hafta kadar gene de yapmadı kızım 4. Sınıftaydı o yaptı benim yönlendirmelerimle yani sen öl istersen hiç sesini çıkarmaz çok üzerine gitsem kalkar gider evden sokakta yürür sabahtan akşama kadar İnsanın sinirlerine oynuyor resmen

Ben söylemekten yoruldum
Belirli bir işi üstlenmeli söylememe gerek kalmamalı Çok yoruldum benn çokkkk bıktım işten güçten
Bu yüzden boşanabailirim
İş bulursunuz inşallah çok sıkıntıda olduğunuz belli . Maddi kısmı aştıktan sonra geriye birşey kalmıyor çünkü siz şimdi de yardım alamiyorsunuz (hastayken bile) Tek başınıza gayet de güzel idare edersiniz .

Yaw ara ara yardım olmaz işte sırtlanması lazım yükümün bir kısmını Ben devamlı olsun az olsun istiyorum ziyanı yok bir miktarını alsa benden yeter diycem Herrrr şeeeyyy bana bakıyor çok yorucu çokkk
Mükemmel yapmıyorum ben de işleri yapamıyorum çünkü yemek de bazen bir ana yemek tamam bitiyor pilim sırtımın ağrısı tutunca bir haftada geçmiyor Kendiöi hiç yormamam lazım dr da öyle diyor artık sen rahat yaşlayacaksın takmayacaksın fazla keyifli işlerle meşgul ol diyor. Banyo tapmak tırnak kesmek saçımı boyamak kaşımı almak gibi kişisel işlerime sıra düşüremiyorum inanın yorgunluktan çoğu zaman o kadar mutsuz hissediyorum ki anlatamam. Hayata niye geldim ben diyorumYaşıyor muyum ki diyorum bazen

Evet kardeşim iş bulursam çok düzelecek hayatım yardımcı tutarım hemen dr a da giderim
Psikoloğa da masaja da ki fibromiyaljiye çok iyi geliyor inşallah acilen bir iş çıkar da hemen başlarım
Ben evden gidince hem bazı işleri yapmak zorunda kalır belki

Evet yardım değildi aslında orada kastım paylasmakti . O çalıştığı ve siz şu an calismadiginiz için daha fazla sorumluluk almanızı anlarım ama sizin evde durum farklı anladığım kadarıyla . Kendinize iyi gelicek şeyler yapmaya odaklanın en azından .

Teşekkür ederim güzel kardeşim
Güzellikle yardım isteyince küsüyor benim koca bana Bir de surat çekiyorum ahh ahhh en gıcığı da o :/

Ben söylemekten yoruldum
Bu yüzden boşanabailirim

Bosanma karsiti degilim. Ev isini kadina zimmetli gören bi kafada hic degilim.

Ama adam calisiyor + diyabet
Siz calismiyorsunuz + fibromiyalji

Durumu yanlis anlamadim di mi?

Sizin bir cift olarak yapmaniz gereken kafa kafaya verip is yukunu nasil dusurebileceginizi dusunmek, pratik yollar üretmek. Bu yük size agir geliyor ama esinizin de durumu cok kolay degil. Bosaninca agrilariniz gecmeyecek. Suan yardimciya ayrilamayan butce bosaninca gökten yagmayacak.
Cocuklar bosanma durumunda %99 sizde kalacak. O ev isleri yine olacak, o yemek yine yapilacak. Ustune ise girmek durumunda olacaksiniz muhtemelen.

Baska sebeple bosanirsaniz bosanin, itirazim yok ama bu sebeple bosanirsaniz sanki daha zorda kalacaksiniz gibi.

Teşekkür ederim güzel kardeşim
Güzellikle yardım isteyince küsüyor benim koca bana Bir de surat çekiyorum ahh ahhh en gıcığı da o :/
Kocam akşama kadar evde tv karşısında dondurma yiyip yatıyor Pandemide evde ve maaşı da işliyor. Bir de evdeyken hiç isteği bitmez dağıtır bırakır kirletir bırakır sorumsuz ve dikmatsizdir Ğstelik memnun da olmaz her şeyi yapmışımdır sofra kurulu bana niye biber tuz su yok bu sofrada diye arıza çıkarır kalkar gider çocuklarla huzurumuzu bozar O dondurmayı bile bile yer şekeri de çıkınca adeta delirir Ha insülin başlattı dr asla onu da almıyor Kafa sabit adamda anlamıyor işte şekerden çıldırır bizden alır hırsını hep huzursuzluk veriyor.

Ha ben aktif calisiyor diye yaptim o yorumu.
Iptal ediyorum söylediklerimi, sadece ilk mesaja göre yazmistim.

Haklisiniz.

Baktım bir gün insan moduna dönmüş
Sen dedim insülinimi mi yaptın evet dedi Al buyur ! Yapsa şu mereti belki düzelecek ...

Son düzenleme:
Eliniz alçıdayken bile merhamet etmemiş bir adamla devam etmeyin. Bu adamla hayat paylaşılmaz. İnanamadım okuduklarıma. Ne kadar acımasız ne kadar bencil adamlar var. Sizi kaybetmekten hiç mi korkmuyor?

Inan bana yaptigin bu ev islerini hem yarfim etmeyip hem begenmeyip hemde senden kadin olmaz laflariyla en azindan hakkinin verilmeme durumunda kalmadigina dua et.Ben yasadim ne kadar yaranamadigini anliyor insan.

Ev işi ortak yapılmalıdır ''yardım ederim'' diyenden bile uzak dururum ben. Yardım deyince %75'i bana %25'i karşıya kalıyor gibi bir şey, her anlamda sıkıntılı. Hadi kadın çalışmasa anlarım evin çekip çevrilmesini üstlenir kocası ''yardım'' eder ama çalışıyorsa kesinlikle ortak olmalı. Hayata hizmetçi olmaya gelmedim, çocuğumu 9 ay karnımda taşıyıp acı içinde doğurup tüm bakımını üstlenip iki bez aldı diye de başkasının soyadını veremem. Bunlar çok aykırı şeylermiş gibi geliyor kulağa ama tam tersi aykırılığı kadınlar asırlardır normal bir şeymiş gibi yaşıyor. Size hak veriyorum, boşanmak için makul bir sebep bu arada.

Ezdiriyoruz hep kendimizi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…