NEDEN EV İŞLERİ BENİM SIRTIMA ZİMMETLİ?

Eşin işe destek olmuyorsa manasını neden veriyorsun.

İlk iş olarak ütü yapmayı bırak. Yemek olarak sevdiklerimi yap. Bir de yapıyor musun bilmem de hizmet etme. Duyuyorum çayını kahvesini servis edenleri. Bu kadar tepenize cıkarmayın

A demeden bırakın b yi , z ye kadar önlerine sunan bir kv denin yetiştirdiği adamla evliyim , 5 senem bitiyor ve yaşım 38 eşimin de 43. Çok yoğun çalışıyoruz ikimizde. Başlarda üzerime almıştım her şeyi niyeyse . Geçen sene bana bir geldiler , dedim ki eşime seçim senin . Ya haftalık yardımcı tutarız , ya benimle birlikte ev işlerinde görev alırsın ya pislikten kokar ve açlıktan ölürsün ya da işten çıkarım ( ev taksiti ödediğimiz için bu fikre asla sıcak bakmayacağını biliyorum ki ben de sıcak bakmıyorum:) ) Tercihin yap bana hepsi uyar dedim:) ilk hafta birlikte yaptık temizliği o da sadece temizlik diğer işler yine ben de , ikinci hafta tamam ya dedi alalım bir yardımcı , pandemiye kadar aldım her hafta mis gibi , yemek de yapmadım evde , iş yerime bir firmadan yemek gelirdi ki ne yemek , çok artardı her gün yemek götürdüm şirketten evime . ohh be dedim dünya varmış ,
Bir ara eşim ile yaşadığımız bir sorundan kv deme bahsettim çözüm aramak adına bir şekilde konu bu ev işlerine geldi .Bana ne dese beğenirsiniz , " eee kızım sen yemek yapmıyorsun , temizliğe her hafta kadın geliyor , çamaşırı bulaşığı mak yıkıyor , kurutmada kurutuyor , eee sen ne yapıyorsun :)) dedim ki " anne oğlun ne yapıyor ?" dedi ki " çalışıyor" dedim ki "ben de çalışıyorum sadece aynı oğlun gibi , fazlasını ne sen bekle ne de oğlun beklesin beni de aynı senin gibi yanında oturan bir ana doğurdu kimse kusura bakmasın beni köle olayım diye doğurmadı , benim 2 tane erkek kardeşim var evlerinde her işi yaparlar benim anam öyle evlat doğurup yetiştirdi. Madem sadece çalışmakla oluyorsa bu işler ben de sadece çalışıyorum dedim aynı oğlun gibi " Annem de hemen yan koltuğunda kv demin. Bu laflardan sonra bir daha açamadı ağzını. Annem de bir şey demedi kv deye bilir çünkü benim cevap vereceğimi kv deye. Bir arada şey derdi kv dem , çocuğumuz yok henüz olursa "kızım kocan da gece bakar tabi çocuğa yardım eder sana" dedim ki "anne bana yardım etmez evladına bakar , babalık hobi değil dedim , anneden ve babadan 23 er tane kromozom alan çocuğun bakımı da yetiştirilmesi de ortaktır , zaten benim çocuk yapasım yok , hobi bahçesi edinir gibi akşamları 2 sevip okşayacaksa yapmasın çocuk" .

Pandemi sebebi ile tabi alamadım kimseyi yardıma. Bu süreçte hiç evden çalışmadım devamlı şirkete geldim , eşim çok az da olsa evde kaldı. O esnada her şeyi yapar oldu , çünkü anladı ev işinin , yemeğin , düzenin aynı anda senkron bir şekilde hareket etmesi gerektiğini. Şimdi maşallah diyeyim her şeyi yapar artık. Cam silmesi , yemeği , ütüsü :)

ahh bu konu benim yaram...daha önce o kadar çok konu açtım ki bununla ilgili...eşim asla ama asla ev işlerine el atmaz. her şeyin kadının görevi olduğuna inanıyor içten içe. kvalidem hiçbir şekilde iş vermemiş hiçbir çocuğuna. evin çöpünü bile söylenerek atar. her şeyi benim düşünmemi bekler. su içtiği bardak bile öylece durur. ben de çalışıyorum, öğretmenim. çalışma saatlerim ondan daha az olduğu için beni çalışan kadın olarak saymıyor. hele ki bu pandemi döneminde evden çalışıyorken 10 dk lık teneffüs aralarında koştura koştura iş yapıyorum çünkü 2.5 yaşını doldurmak üzere olan çok hareketli bir oğlum var evde. sürekli elim ev işlerinin üstünde olmazsa her yeri b.k götürür. ki hala da götürüyor çünkü yetişemiyorum. ikimiz de çalışıyoruz artı çlocuğun her şeyiyle ben ilgileniyorken, en yoğun anımda ee ne yiyeceğiz diyebiliyor mesela buna deli oluyorum...bilmem ki diyorum artık. tek yaptığı şey kendi kıyafetlerini ütülemek onu da resmen numara yaparak ona yıktım. gömleklerini vs güzel ütülemedim mesela. beni o konuda beceriksiz bilir. keşke her işte böyle bilseydi aslında evliliğimizin ilk yıllarında çocuk yokken iş bölümü yapmadık, bu benim hatam. çocuktan sonra her şey benim için çok zorlaştı. o halimi görüp destek olsun istiyorum ama yok. anlamıyor. annesi her işe kendi yetişen, hala da kazık kadar 36 yaşında bekar oğlunun akşam yemeği saati için eve koşan bir kadın olunca benim bu serzenişlerim manasız kalıyor onun gözünde.

Bu çalışan kadınlar neden hayatı kendine zehir ediyor. Tutun yardımcı bir kadın. Kocanızla da kavga etmeyin. Siz de rahat edin. Kendi adıma gerekirse kıyafet çanta ayakkabı kozmetik almam ama eve yardımcı alırım.

Ben size sevindim . Akşam 4 saati ev işlerine ayırıyorsanız uyanık kaldığınız sürenin 3'te biri ev işiyle geçiyor demektir. Eşinizin tembelliğinden dolayı tüm gün çalışmak zorunda değil kimse , bu yüzden boşanmanıza sevindim ,artık kimse emeğinizi sömürmüyor.

Ev dubleks, üst kat eşime aıt
Alta kat bana:)
Kesinlikle üst katı temizlemem. Kendi temizler. Mutfakta ise muhakkak günlük bir posta bulaşık yıkama seansı olur.

Ben 5 yaşındaki kızıma bile şunu söylüyorum " bu evde herkes üzerine düşeni yapacak, kimse kimsenin hizmetçisi degil. Herkes odasını temizleyecek, toplayacak"
Bence insan nasıl alışırsa öyle ilerler buna inanıyorum.

Kızımın ne odasını ne oyuncaklarını toplamam. Eşimin dağıttığı şeyleri toplamam.

Bu kültürün kadınlara yazilan yazısız kanunları okadar acımasız ki. Değişmesi de yıllar alacak.
Evliyken çok anlattım ama beyfendi bosaninca anladı. Şimdi ben ettim sen etme tekrar evlenelim diyorda.
Aynı ata kaybedeceğini bile bile oynanmaz.

Ben çocuklugumdan beri sizin gibi düşünüyorum erkek kuzenlerim yan gelip otururken bana çay doldur derlerdi...sırf çay doldur demesinler diye odamda ders çalışma numarası yapardım ...veya madem erkekler yapmıyor beni erkek sayın ben erkeğim derdim ...tabi erkek olmadığım ortada yine iş bana kaldı ama hakkını yiyemem yapıyor bir şeyler ...bakalım çalışmaya başlayınca tamamen yapacak mi .. yapmazsa naparim bilmiyorum ...ayrılmam çok seviyorum ama çekemem bende ..görev paylasilmali ...ev ahalisi yardımcı olmamalı bizzat onlarında görevi olmalı çoluk çocuk veya eş hepimizin görevi sadece benim değil ...bu anlayışla buyutucem çocuklarımı... büyük kızım becerebildigi şeyleri yapıyor odasını topluyor işte bezelye ayikliyor misal ....birde bebeğim var o az büyüsün oda yapacak inşallah :)

Tekrar evlenirseniz eskiye döner bence. Can çıkar ,huy çıkmaz.

Erkek yardim etmez etmemeli bence ev isi ortaktır!
Ben çalışıyorsam esimle ayni durumda yoruluyorum ben yemek yapıyorsam o sofra kurmali, ben toz alıyorsam o supurmeli ben camasiri astıysam o utulemeli vs. Ama şu da var, erkek beceremez diye arkasindan is yapan ya da esinin yaptığını begenmeyip illa benim titizliğimde olsun diyen hemcinslerimiz de yok degil hani
Peki esinize fibromiyalji dediğinizde tepkisi ne oldu? Yani bu hastalik konusunda ben ne yapabilirim demiyor mu da bu kadar isyanlardasiniz?

Onun tezgaha biraktiklari icin cinnet gecirin önünde kirin tabaklari ve ya yikarsin (+ bulasik makinesine koyarsin) ya da kirar atarim yeni takim aliriz diyeceksiniz
Ben eve yemek yaparken senin kendine yapma luksun yok yemek senin isin, mutfak temizliği bulasigi da dahil diyeceksiniz
Siz aman yapiveriyim dedikce ustunuze kalmış gerekirse cidden o tabakları kırın sağlığınız herseyden önemli bana fazla takıntılı geldiniz

Erkeklerin ev işi için kılını kipirdatmamamsi kadında tükenmişlik öfke oluşturuyor normal olarak. Her evlilikte ev işleri sorumluluk tartışma konusu. Biz de yeni evliyken çok tartıştık eşimle. Şu an yapıyor ev işi. Ona ait olan işleri ben yapmam. Mesela kendi kullandığı tuvaleti kendinin temizlemesi gibi. Çamaşır yıkandiysa onun asmasini beklerim. Evde hic bir şey yapmasa ne kadar dayanırdım bilmiyorum. Evde erkeğin sorumluluk almaması da boşanma sebebi gibi..Çünkü kadinin da enerjisinin bir sınırı var. Işte çalış evde çalış. Sonra kadınlar erken cokuyor. Teyzem her ise koşturmuş odun kırmış yemek temizlik yapmış çocuk bakmış eniştem kahvede oturmuş. Yillsr geçmiş şimdi çok çökmüş durumda eniştem çok genc duruyor teyzemin çocuğu gibi. Hatta eşim şaşırmıştı ilk görünce o eşi mi çok genc diye

Son düzenleme:
Yorumlara baktim da sizin es bosamalik !
Elinizden paranızı da almis sizi baya somurmus
Siz bir avukata gitseniz ve adami evden def etseniz ama nafakanizi alsanız daha huzurlu olurdunuz bence :) en azindan adamin yükünü sirtinizdan atardiniz çünkü sizin sorununuz esiniz, ev isi falan bahane

Bizde de durum aynı. Yetişemez ki bir kadın tek başına, yani ben yetişemiyorum, dolayısyla da yapmıyorum. Tabi bu durumda evi de affedersiniz b harfi götürüyor, eşimse hiç rahatsız olmuyor; ben de saldım sadece kendimi yormayacak kadar yapıyorum. Bazen "bugün benden yemek bekleme yemek yapmayacağım" diyorum eşim de çok mutlu mesut gidip kendi kendine abur cubur yiyor. Böyle evlilik mi olur? diyenler çıkabilir ama evlilik erkeğe kadına biçilen rollerden ibaret değil bence, temizlik ev işi, yemek, çocuk bakımı tek bir kişiye yüklenecek, öteki yapmayacak, böyle bir şey yok. Benim de belim ve dizlerim rahatsız, o tembellik edebiliyorsa ben de edebilirim. Bunun için de boşanmayı düşünmem açıkçası.

Kvlerin etkisi cok buyuk. Ogluma dogum yaptigimda kv ve kp bebegimin kirki cikana kadar bizde kaldilar. O zamana kadar esim eve supurge tutardi ben yemek yaparken salata hazirlardi kendi kullandigi tuvaleti yikardi fln. Kv ve kp bizde kaldigi surede kv kendi kullandiklari alaturka tuvalete hic deterjan tutmadi sozde yardima geldi bende esimden rica ettim yikamasi icin midem bulanmisti artik. Esim lavaboyu yikarken gitti tepesine dikildi kafasini sallaya sallaya izledi sonra o abin olsaydi elini bile surmezei karisi on kezde dogum yapmis olsa yardim etmezdi ev islerine falan diye soylenmeye basladi. O gunden sonra esim hic bir ise el atmadi. Ikinci cocugum oldu yine ayni. 3 seneden fazla hem ev isleri hem cocuklarin sorumlulugu hersey bendeydi. Bir gun ust kat komsu ablanin yaninda biraz icimi doktum birazda agladim hem cocuklarin sorumlulugu hem ev isleri tek basima mucadele etmekten yoruldugum icin tutamadim artik kendimi. Oda esine anlatti esi konustu esimle biraz ogut vedi. O konusmadan sonra esim yine birseylere el atmaya basladi. Demem o ki kv nin yaptigi seytanlik neredeyse 3.5 sene etkisini gosterdi evimizde. Hakkimi helal ediyormuyum. Hayir tabikide. Bu adamlarin karakterini buyuk olcude anneleri olusturuyor bunu ogrendim ben.

Malesef yetişme tarzına bağlıyorum ben bunu. Benim annem yemek yaparken babam evi süpürdü balkon yıkardi. Annem evde terzilik yapardı babam işten gelince annem yemek yapmaya başlar babamda evi supururdu sonra gidip anneme yardım ederdi salata yapardı hala iyleler beraber yapıyorlar. Ama kayinvalidem yemeği pişirmeden dışarı cikamazmisti ne süpürge vermiş ellerine ne bez. Kayinpederim yapmazmisti. E herşey hazır olunca eşimide alistiran olmamış. Ama ben hep soylendim yemeği hazırlarken tatlı istiyorsan gel şu ocağa bak şunu karistir, hamur kızartması yaparım ben hamuru atayım tavaya sende çevir yanmasin derim, tabak çatal götür, sen çamaşırı topla ben ütüye başladım yapamam smdi, dolapların üstünü sil yetisemem ben gibi misafir gelince yemeği ben yaptığım icin servisi eşime yaptırım çayları eşim demler bardakları hazırlar ama ben soylemezsemde kalkıp yapmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…