-
- Konu Sahibi sosyalmesafe
DERDİM SIRTIMIZA YÜKLENMİŞ EV İŞİ
Bıktım arkadaş! Koca iki mutfakta iş yapsa yardım ettim diye madalya bekleyen tavırlarla mutlu mutlu dolaşır ...Bana iki üç yardım yetmiyor devamı yok çünkü!
Kadın gene pişirsin hem de çeşit çeşit...sofra kursun toplasın ev temizliği, ütü ... Neden bizim üzerimize tapulu bu işler Bilseydim böyle olacak valla evlenmezdim Bu ne ya! Bitmeyen hizmetçilik! Yapmasam evi kir götürür ve zerre kadar da rahatsız olmaz bu durumdan o öyle yaşar
Kadının 1 işi olmalı!!! o da çocuk doğurmak! Hatta bakımına bile yardımcı tutmak gerek. Çocuk doğurmakla canımızı tehlikeye atan biziz. Hak ediyoruz bence bu ayrıcalığı
Çocuk artı ev işi artı dışarıdaki çalışma hayatı ! Oldu ölelimm bizz!
Valla boşanmak için başka sebep aramaya gerek yok Üzerimize zimmetlenmiş bu ev işi boşanma için yeterli sebepÇünkü ömür boyuBen baş edemiyorum Söylesem de iki gün anca destek geliyor Bir defasında bir hafta yemek pişirdi hiç girmedim mutfağa ama, sonrası yok! Sonra gene benden bekleniyor iş yemek temizlik daha biii sürü ekstra ev işleri hep benim mi vazifem bunlar ya? Öyle yılda bir hafta ile biz yetinelim mi devamı gelmiyor kimse sorumluluk yüklenmiyor.Çünkü biliyor zor iş bu !
Yapmıyor adam ! Hayatı paylaşmak yükümü hafifletmek yok devamlı değil malesef Ben bittim bu işlerden tükendim
Ne makine tutar ne temizlikle işi olur, öyle yan gelip yatar ben bel ağrısından ölüyorum bana dr a git diyor Ha dr a da gittim malesef çaresi yok bu derdimin Fibromiyalji ağrıları çekiyorum bir teşhisi yok ya bu hastalığın çaresi de yok hasta bile sayılmıyorum ama ağrıdan artık hayata küstüm Anlamıyor halimden
Allahım !! Galiba beni bir tek Fibromiyalji hastaları anlarNe yapacağımı şaşırdım Ha ağrım da olmasaydı ben bu kadar işle baş etmek zorunda bırakılmak gene istemiyorum ya! Neden sadece kadının vazifesi görülür bu işler toplumda! Adamlar analarından görmüşler köle kadınları asla değişmiyorlar.Bilseydim evlenmeden önce konuşurdum.Ne bileyim ölümüne kölelik içine düşeceğimi
Yardımcı da tuttum çok zamanlar devamlı, ama şimdi çalışamıyorum dolayısıyla param da yok ve hastalık var kimseyi eve sokamıyorum bu durumda Kocam kesinlikle vermez yardımcı parası İşlerden bunaldım inanın boşansam da kurtulsam diyorum
Haksızlık bu ! NASIL ÇÖZÜLÜR Kİ BU!
Anlayış yok bizim evde napılır bu adama? Ciddi ciddi boşanmayı düşünüyorum Çekilmez ki bu.
Oyle ama ne yapacaksin yapmiyo yani kavga edip kendini yipratmak ise yaramiyo bende kolay yonunu buldum dort dortluk ev sofra temizlik beklemesin yapmiyorumÇok aşırı sinir bozucu hiç nir şeyi hak etmiyorlar böyle eşler
Ben size sevindim . Akşam 4 saati ev işlerine ayırıyorsanız uyanık kaldığınız sürenin 3'te biri ev işiyle geçiyor demektir. Eşinizin tembelliğinden dolayı tüm gün çalışmak zorunda değil kimse , bu yüzden boşanmanıza sevindim ,artık kimse emeğinizi sömürmüyor.Bende işimi bırakamayacağım İçin kocamı bıraktm. Hem hamileydm hem ise gidiyordum. 1 hafta istirahat aldım sabah lütfen ses yapma dinleniyim dedim. Kalkta kocani ugurla dedi. Eve et almaz aileme etli yemek yapmiyo diye beni kotuledi. Bunlar yasadiklarimin binde biri tabi..
Bu devirde onca yuva yikiliyosa erkek milleti dönüp kendine bı bakacak. Güya çok severek aldıkları kızları, eş yapınca bu acımasızlık nedir. Hiçbir kadın öylesine yuvasını yikmaz. Bence bizim dönemin kadınlarının işi eskilere göre daha zor. Geçim yukude bizim sırtımıza bindi. Sinir stresten kısırlık arttı. Düşük yaşamayan yok.
Sabah evden karı koca çıkıyor evin rızkı için. Eve de yorgun 2 kişi dönüyor. Ama evdeki iş, geleneksel olarak yine kadının!! Haa bide kadının kazandığı para da tabiki kocanın. Yani maaş kartın!
Lafa gelince şimdiki kadınlar hiç zora gelmiyor, kahır çekmeyi bilmiyor oluyor. Bı bilseler, dört duvar arasında neler yaşanıyor. Kendilerinin kıyameti koparacagi konularda bizim susmamiz isteniyor.
Bu bile yanlış benceKadının 1 işi olmalı!!! o da çocuk doğurmak!
Ben size sevindim . Akşam 4 saati ev işlerine ayırıyorsanız uyanık kaldığınız sürenin 3'te biri ev işiyle geçiyor demektir. Eşinizin tembelliğinden dolayı tüm gün çalışmak zorunda değil kimse , bu yüzden boşanmanıza sevindim ,artık kimse emeğinizi sömürmüyor.
Tekrar evlenirseniz eskiye döner bence. Can çıkar ,huy çıkmaz.Bu kültürün kadınlara yazilan yazısız kanunları okadar acımasız ki. Değişmesi de yıllar alacak.
Evliyken çok anlattım ama beyfendi bosaninca anladı. Şimdi ben ettim sen etme tekrar evlenelim diyorda.
Aynı ata kaybedeceğini bile bile oynanmaz.
Yav iş değil o tabi kiBu bile yanlış bence
Kvlerin etkisi cok buyuk. Ogluma dogum yaptigimda kv ve kp bebegimin kirki cikana kadar bizde kaldilar. O zamana kadar esim eve supurge tutardi ben yemek yaparken salata hazirlardi kendi kullandigi tuvaleti yikardi fln. Kv ve kp bizde kaldigi surede kv kendi kullandiklari alaturka tuvalete hic deterjan tutmadi sozde yardima geldi bende esimden rica ettim yikamasi icin midem bulanmisti artik. Esim lavaboyu yikarken gitti tepesine dikildi kafasini sallaya sallaya izledi sonra o abin olsaydi elini bile surmezei karisi on kezde dogum yapmis olsa yardim etmezdi ev islerine falan diye soylenmeye basladi. O gunden sonra esim hic bir ise el atmadi. Ikinci cocugum oldu yine ayni. 3 seneden fazla hem ev isleri hem cocuklarin sorumlulugu hersey bendeydi. Bir gun ust kat komsu ablanin yaninda biraz icimi doktum birazda agladim hem cocuklarin sorumlulugu hem ev isleri tek basima mucadele etmekten yoruldugum icin tutamadim artik kendimi. Oda esine anlatti esi konustu esimle biraz ogut vedi. O konusmadan sonra esim yine birseylere el atmaya basladi. Demem o ki kv nin yaptigi seytanlik neredeyse 3.5 sene etkisini gosterdi evimizde. Hakkimi helal ediyormuyum. Hayir tabikide. Bu adamlarin karakterini buyuk olcude anneleri olusturuyor bunu ogrendim ben.Erkeklerin ev işi için kılını kipirdatmamamsi kadında tükenmişlik öfke oluşturuyor normal olarak. Her evlilikte ev işleri sorumluluk tartışma konusu. Biz de yeni evliyken çok tartıştık eşimle. Çünkü kvalide bir çöp kaldırmasına izin vermemiş. Hep hizmet etmiş hala daha da oyle. Kendi babam da hiç bir ev isi yapmaz bütün gün tv karşısında oturur yemek temizlik hep annemde. Kadınlara yazık gerçekten.
Malesef yetişme tarzına bağlıyorum ben bunu. Benim annem yemek yaparken babam evi süpürdü balkon yıkardi. Annem evde terzilik yapardı babam işten gelince annem yemek yapmaya başlar babamda evi supururdu sonra gidip anneme yardım ederdi salata yapardı hala iyleler beraber yapıyorlar. Ama kayinvalidem yemeği pişirmeden dışarı cikamazmisti ne süpürge vermiş ellerine ne bez. Kayinpederim yapmazmisti. E herşey hazır olunca eşimide alistiran olmamış. Ama ben hep soylendim yemeği hazırlarken tatlı istiyorsan gel şu ocağa bak şunu karistir, hamur kızartması yaparım ben hamuru atayım tavaya sende çevir yanmasin derim, tabak çatal götür, sen çamaşırı topla ben ütüye başladım yapamam smdi, dolapların üstünü sil yetisemem ben gibi misafir gelince yemeği ben yaptığım icin servisi eşime yaptırım çayları eşim demler bardakları hazırlar ama ben soylemezsemde kalkıp yapmazDERDİM SIRTIMIZA YÜKLENMİŞ EV İŞİ
Bıktım arkadaş! Koca iki mutfakta iş yapsa yardım ettim diye madalya bekleyen tavırlarla mutlu mutlu dolaşır ...Bana iki üç yardım yetmiyor devamı yok çünkü!
Kadın gene pişirsin hem de çeşit çeşit...sofra kursun toplasın ev temizliği, ütü ... Neden bizim üzerimize tapulu bu işler Bilseydim böyle olacak valla evlenmezdim Bu ne ya! Bitmeyen hizmetçilik! Yapmasam evi kir götürür ve zerre kadar da rahatsız olmaz bu durumdan o öyle yaşar
Kadının 1 işi olmalı!!! o da çocuk doğurmak! Hatta bakımına bile yardımcı tutmak gerek. Çocuk doğurmakla canımızı tehlikeye atan biziz. Hak ediyoruz bence bu ayrıcalığı
Çocuk artı ev işi artı dışarıdaki çalışma hayatı ! Oldu ölelimm bizz!
Valla boşanmak için başka sebep aramaya gerek yok Üzerimize zimmetlenmiş bu ev işi boşanma için yeterli sebepÇünkü ömür boyuBen baş edemiyorum Söylesem de iki gün anca destek geliyor Bir defasında bir hafta yemek pişirdi hiç girmedim mutfağa ama, sonrası yok! Sonra gene benden bekleniyor iş yemek temizlik daha biii sürü ekstra ev işleri hep benim mi vazifem bunlar ya? Öyle yılda bir hafta ile biz yetinelim mi devamı gelmiyor kimse sorumluluk yüklenmiyor.Çünkü biliyor zor iş bu !
Yapmıyor adam ! Hayatı paylaşmak yükümü hafifletmek yok devamlı değil malesef Ben bittim bu işlerden tükendim
Ne makine tutar ne temizlikle işi olur, öyle yan gelip yatar ben bel ağrısından ölüyorum bana dr a git diyor Ha dr a da gittim malesef çaresi yok bu derdimin Fibromiyalji ağrıları çekiyorum bir teşhisi yok ya bu hastalığın çaresi de yok hasta bile sayılmıyorum ama ağrıdan artık hayata küstüm Anlamıyor halimden
Allahım !! Galiba beni bir tek Fibromiyalji hastaları anlarNe yapacağımı şaşırdım Ha ağrım da olmasaydı ben bu kadar işle baş etmek zorunda bırakılmak gene istemiyorum ya! Neden sadece kadının vazifesi görülür bu işler toplumda! Adamlar analarından görmüşler köle kadınları asla değişmiyorlar.Bilseydim evlenmeden önce konuşurdum.Ne bileyim ölümüne kölelik içine düşeceğimi
Yardımcı da tuttum çok zamanlar devamlı, ama şimdi çalışamıyorum dolayısıyla param da yok ve hastalık var kimseyi eve sokamıyorum bu durumda Kocam kesinlikle vermez yardımcı parası İşlerden bunaldım inanın boşansam da kurtulsam diyorum
Haksızlık bu ! NASIL ÇÖZÜLÜR Kİ BU!
Anlayış yok bizim evde napılır bu adama? Ciddi ciddi boşanmayı düşünüyorum Çekilmez ki bu.