• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Neden eşimden çok çekiniyorum :(

Eşiniz belli ki cimri birisi orası ayrı da, eşim annesine buzluktan devamlı bir şeyler verse ve annesi de alsa bu bnm de garibime giderdi doğrusu. Size yardım etmesi güzel ve sizin de kendinizi ona karşı borclu hissetmeniz normal; fakat buzluğu boşaltmak yerine hediye bir şeyler alıp vermeniz daha hoş olur bence.

Anneme buzluktan bir şey vermemin nesi yanlış ?
Geliyor bebeğime bakıyor yeri geliyor evin işini yapıyor ev 5+1 tek başıma yetişemiyorum gece geç gittiği için yemek varsa yemek yoksa buzluktan bişeyelr veriyorum babama yapsın diye babam geç geliyor işten. Annem eve gidip bir de yemekle uğraşmasın diye nesi yanlış ?
Bunu bu şekilde bana değil eşinize sorun.

Öylesine bu durumda değilsiniz, gerçekten tedirgin eden, irrite eden bir eşiniz var. Ne münasebet anneme buzluktan verdiğim şeye çekineceğim, yahut benim altınımla değiştirilmiş telefon onun annesine hak da benimkine niye icazet almak gerekiyor? Bu çekinme değil düpedüz sinme ve korkutulma. Bu zihniyette bi adam çocuk büyüyünce ya da masraflar artınca da çalış baskısı yapacaktır. Düşünmeye başlayın derim.

Tamamen eşinizden kaynaklı siz evde besleme degilsiniz onun eşisiniz. Çalısıp para kazaniyorsa sizde evi cekip ceviriyor bebeginize bakiyorsunuz. Daha bebeginiz kucukmus eğer size karsi ben calisiyorum sen evdesin imalari yapiyosa sizde çalisin kesinlikle. Sizin istekleriniz pahali seyler degil hani tek maas geçimde abarti seyler istiyosunuz denecek bir durum degil lokmanizi sayacak adam nerdeyse.

Selamlarrr kızlar
Ya bende ki büyük bir problem farkındayım fakat, aynı durumu yaşamış insanlar bu problemi nasıl aştıklarını anlatırsa çok mutlu olurum.

3 senelik evliyim ama eşimden her konu da çok çekiniyorum mesela ilk yıllar para istemekten çok çekinirdim onu aştım sayılır hele şükür dediğiniz duyar gibiyim 😂 küçük bir bebeğim var sağolsun annem haftanın 2,3 günü gelir bana yardımcı olmaya gece geç döndüğü için ben buzluktan bişeyler veririm babama yapsın diye eşim bir şey der mi acaba diye düşünüyorum çünkü o kadar dikkatli ki evde iğne eksilse bilir en sevmediğim huyu ve sorar da ben söyleyince hı tamam der yılbaşı için annelerimize ufak bi hediye alalım mı dedim utana sıkıla ne gerek var hadi d.g olsa anlarım falan diyor.

Bebeğim var 6 aylık Ben çalışmadığım için ondan bişey isterken çekiniyorum sanırım. Altınlarımı sattık ve yatırım yaptık kalan parayı da telefonlarımız eskimisti borcumuz da yoktu telefon alalım dedik 2 tane aldık ta benim eski telelfonu anneme vericem dedi tamam dedim ama annesi asla benim eski telefonumu kullanacak bir kadın değil ki kullanmadı da istemedi. Geçen baktım annemin telefonu nerdeyse 6 senelik çok çok kasıyor beni eski telefonu ona versem mi diye düşündüm ama nasıl söylerim telaşı sardı beni 15 gündür ha söyledim ha söyliycem kaldı öyle. Ama emin söylesem bi laf sokması bişeyi olur en kötü yüzü düşer.

Mesela kıyafet alıcam 2 tane alsam şimdi bişey der diye bir tane alıyorum yani dese de demese de ben öncesin de kendimi ona göre ayarlıyorum özellikle ailem için bir şey istediğim de aman Allahım çok utanıyorum çok aptalca olduğunun farkındayım ama bu huyumu atamıyorum üstümden abur cubur bu aralar fazla tükettim bu ara, biz çok abur cubur almaya başladık falan diyor kendimi kötü hissediyorum diken üstündeyim kendi küçülen kıyafetlerini kardeşine verir ama ben kardeşime verince boşuna alıyorsun sonra dağıtıyorsun diyor.

Hata bende farkındayım ama elimde değil bu konu artık çok canımı sıkıyor eşimden bugün ailem için bişey istemem gerekti ve eşim için çok çok kolay ulaşacağı bişey sabah 8 de uyandım öğlen 4 gibi anca isteyebildim saat 4’e kadar da hep aklımda nasıl istesem diye. İşte böyle hanımlar saçma sapan bir konun içerisindeyim ne yapmamı önerirsiniz ?
Çalışmıyorsunuz diye kendinizi böyle ezik hissetmeyin eşiniz laf ediyor zaten ondan çekingensiniz ama bi iki kere laf edince ağzının payını verin bakim bir daha edemez

Ben anneme buzluktan bir şeyler versem asla kabul etmez diyen siz değil misiniz ? Ve bizi garipsiyen
Bende nedenlerini açıkladım :)
Evet benim annem istemez.Çok garip geldi bana .Bu arada ben canımın istedigini canımın istediği şekilde harcayan ,kimseye hesap vermeyen biriyim .Ama sizin hikayenizde eşiniz apaçık cimri.Ancak sizin devamlı bir şeyler isteyen hafif mıymıy bir tarzınız var gibi geldi bana.Bu benim hissiyatim.Hic cevap vermediniz ama konunuza veda ederken tekrarlıyorum ,madem anneniz bebeğe bakıyor ,iş yapıyor ,siz de bir işe girip ekonomik özgürlüğünüzü elinize alın

Calismiyorsunuz diye kendinizi esinizin karsisinda ezdikce ezmissiniz.
Calisirsiniz, calismazsiniz bu sizin bileceginiz is ama kesinlikle kendinizi ezdirmeyin.
Annenize esinizin eski telefonunu vermek yerine, anneme yeni telefon hediye etmek istiyorum demekle baslayin😎
Bebis azcik buyusun, calisirsiniz zaten, hicc muhtac olmayin bu tiplere.
evde ne var ne yok çetelesini tutan herifte iticilikte arşa çıkmış.

Bu tip adamlar kadın çalışsa da kötü hissettirir. Bu bir davranış tipi karşıdakiyle ilişkili değil bence.

Biraz dişli olun...Eşimden bende para isteyemem çekinirim huyum değildir ama o bırakır kaldı ki kiramz var benim hesabıma yatar . Sıkıyosa evde biten bi şeye laf etsin ümüğüne çökerim. "Yedim, verdim, attm " hesap mı vercem yok daha neler... evi, çocukları çekip çevryrz hayatın yükü bizim omuzlarımzda paşam bi zahmet maddi gideni de görmeyiversin.

Selamlarrr kızlar
Ya bende ki büyük bir problem farkındayım fakat, aynı durumu yaşamış insanlar bu problemi nasıl aştıklarını anlatırsa çok mutlu olurum.

3 senelik evliyim ama eşimden her konu da çok çekiniyorum mesela ilk yıllar para istemekten çok çekinirdim onu aştım sayılır hele şükür dediğiniz duyar gibiyim 😂 küçük bir bebeğim var sağolsun annem haftanın 2,3 günü gelir bana yardımcı olmaya gece geç döndüğü için ben buzluktan bişeyler veririm babama yapsın diye eşim bir şey der mi acaba diye düşünüyorum çünkü o kadar dikkatli ki evde iğne eksilse bilir en sevmediğim huyu ve sorar da ben söyleyince hı tamam der yılbaşı için annelerimize ufak bi hediye alalım mı dedim utana sıkıla ne gerek var hadi d.g olsa anlarım falan diyor.

Bebeğim var 6 aylık Ben çalışmadığım için ondan bişey isterken çekiniyorum sanırım. Altınlarımı sattık ve yatırım yaptık kalan parayı da telefonlarımız eskimisti borcumuz da yoktu telefon alalım dedik 2 tane aldık ta benim eski telelfonu anneme vericem dedi tamam dedim ama annesi asla benim eski telefonumu kullanacak bir kadın değil ki kullanmadı da istemedi. Geçen baktım annemin telefonu nerdeyse 6 senelik çok çok kasıyor beni eski telefonu ona versem mi diye düşündüm ama nasıl söylerim telaşı sardı beni 15 gündür ha söyledim ha söyliycem kaldı öyle. Ama emin söylesem bi laf sokması bişeyi olur en kötü yüzü düşer.

Mesela kıyafet alıcam 2 tane alsam şimdi bişey der diye bir tane alıyorum yani dese de demese de ben öncesin de kendimi ona göre ayarlıyorum özellikle ailem için bir şey istediğim de aman Allahım çok utanıyorum çok aptalca olduğunun farkındayım ama bu huyumu atamıyorum üstümden abur cubur bu aralar fazla tükettim bu ara, biz çok abur cubur almaya başladık falan diyor kendimi kötü hissediyorum diken üstündeyim kendi küçülen kıyafetlerini kardeşine verir ama ben kardeşime verince boşuna alıyorsun sonra dağıtıyorsun diyor.

Hata bende farkındayım ama elimde değil bu konu artık çok canımı sıkıyor eşimden bugün ailem için bişey istemem gerekti ve eşim için çok çok kolay ulaşacağı bişey sabah 8 de uyandım öğlen 4 gibi anca isteyebildim saat 4’e kadar da hep aklımda nasıl istesem diye. İşte böyle hanımlar saçma sapan bir konun içerisindeyim ne yapmamı önerirsiniz ?
Geçmiş olsun cimri bir kocanız var. Allah sabır versin demekten başka çare yok. Sen de fazla nazik davranmışsın. Zaten eşinde kıymetini bilmiyor .Belli çok istekleri olan biride değilsin. Böylelerine fenaları düşmez zaten. Mazlumlar çekiyor böylelerinin kahrını. Varsa yoksa anası senin anan dış kapının dış mandalı. Bu mantalite erkeklerde çok var malesef. Ana kuzularından uzak durun boş yere denmiyor. Sen de altınlarını vermişsin. Sen verince problem olmuyor o alınca aman çekiniyorsun. Alınan telefonlar senin paranla alınmış. Ne çekiniyorsun? Böyle cimrilerin gözüne gözüne sokucaksın yaptığın iyiliği çünkü cidden bencillik cimrilik bunlar tüketiyor evliliği.

Evet benim annem istemez.Çok garip geldi bana .Bu arada ben canımın istedigini canımın istediği şekilde harcayan ,kimseye hesap vermeyen biriyim .Ama sizin hikayenizde eşiniz apaçık cimri.Ancak sizin devamlı bir şeyler isteyen hafif mıymıy bir tarzınız var gibi geldi bana.Bu benim hissiyatim.Hic cevap vermediniz ama konunuza veda ederken tekrarlıyorum ,madem anneniz bebeğe bakıyor ,iş yapıyor ,siz de bir işe girip ekonomik özgürlüğünüzü elinize alın
Benim annem de istemiyor zaten ben veriyorum.
Bende istediğimi istediğim gibi alıp harcayan biriydim bebekten önce. şuan küçük bir bebeğim var eşimin durumu da iyi en azından 1 yaşına gelene kadar çalışmayı düşünmüyorum çünkü bebeğimin bana ihtiyacı var ayrıca annem evim çok büyük olduğu için bana yardıma geliyor haftanın 2 günü bu arada hissiyatınız konusunda ne yazık ki yanıldınız ne devamlı bir şeyler isteyen ne de mıymıy bir tip değilim :)

Bu kadar maddi konularda rahat edemeyip çekiniyorsunuz madem cevabını da çalışmadığım için diye bulmuşsunuz e o zaman neden çalışmıyorsunuz anlamadım. Bebeğiniz şimdi var, siz ilk yıllar para istemeye çekiniyorum yazdığınıza göre hiç çalışmamışsınız diye düşünüyorum. Bir insanın eşinden bir şey istemeye saatlerce kafada kuracak kadar çekinmesi asla normal değil. Belli ki eşiniz baskı kuruyor üzerinizde. Buna izin vermemeniz lazım

Siz daha çok kaygılanıyorsunuz gibi geldi bana. Keşke altınlarınızı harcamasaydınız. Size aitti onlar. Var olan paranızı eşiniz de yediğine göre siz de isterken çekinmeyin. O verdiği parada ve size yaptığı masrafta sizin paranız da var sonuçta. Laf edecekse de etsin. Kendisine çeki düzen versin.

Sizi ekonomik olarak sömürmüş, sizin her masrafınızı sayıyor. Ne tip kocanız var.

Zaten bence de istememelisiniz, istemenize gerek kalmamalı. Bende hamilelik sebebiyle işi bıraktım bende para istemem ama bir şekilde o evde kalıyorsak ve çalışmıyorsak evde paraya ihtiyaç olacağını hesaba katmayan adama noluyoruz derim yani. Keyfinden evde değilsin ki, çocuğun varmış küçük. Eşim tüm parasını hesabıma atar kendisi elinde olunca cok harcadığı için, alacağım şeyleri sormam bile...harcamaları görür ama oda sormaz naptın diye eve harcıyoruz sonucta ya. Sizde sadece maddi anlamda değil başka bir boyutta çekingenlikte var bir şey söylemek için eşinizden bu kadar çekinmenize gerek yok bence

Bu kadar maddi konularda rahat edemeyip çekiniyorsunuz madem cevabını da çalışmadığım için diye bulmuşsunuz e o zaman neden çalışmıyorsunuz anlamadım. Bebeğiniz şimdi var, siz ilk yıllar para istemeye çekiniyorum yazdığınıza göre hiç çalışmamışsınız diye düşünüyorum. Bir insanın eşinden bir şey istemeye saatlerce kafada kuracak kadar çekinmesi asla normal değil. Belli ki eşiniz baskı kuruyor üzerinizde. Buna izin vermemeniz lazım
Bebekten önce çalışıyordum sonra bir ara işi bıraktım sonra hamile kaldım zaten. Bebeğim 1 yaşına gelene kadar çalışmayı düşünmüyorum eşimin durumu iyi o yüzden düşüncem bu yöndeydi ama bu huyları bıktırdı beni artık

Bebekten önce çalışıyordum sonra bir ara işi bıraktım sonra hamile kaldım zaten. Bebeğim 1 yaşına gelene kadar çalışmayı düşünmüyorum eşimin durumu iyi o yüzden düşüncem bu yöndeydi ama bu huyları bıktırdı beni artık

Siz çalışırken hiçbir sorun yok muydu? İlk yıllar para istemeye çekiniyordum yazmışsınız

Siz çalışırken hiçbir sorun yok muydu? İlk yıllar para istemeye çekiniyordum yazmışsınız
Ben çalışırken de vardı sorun ama bu kadar değil
Bende çok daha yüksek maaş alıyor ben de kendime biraz pahalı bir şey almak istemiştim bir miktarını ben verecektim bir miktarını da ondan isteyecektim dediğim çekinme olayı bu ve buna benzer şeyler

Selamlarrr kızlar

Boyle eşe çekinmeniz normal diken ustunde hissettiriyor sizi baksanıza
Ne güzel anneniz gelip yardım ediyor neler yapardım ben olsam siz buzluktan bise vermeye cekiniyorsunuz eşiniz sayesinde apaçık cimri bu adam
Eşimin parası benim param o çalışıyor bende evin işlerini yapıyorum temiz kiyafet sıcak yemek gökten inmiyor sonucta 3 çocuğum var. Dilediğim gibi harcarım

Back
X