- 29 Nisan 2013
- 16.168
- 30.996
Neden cocuk yaptim? Bu sorunun cevabini bilmek zor aslinda. 33 yasindaydim. Doktor yavas yavas dusunmez misin yasindan dolayi eger cocuk istiyorsan demisti. 3 yillik evliydim. Doktorumun lafindan sonra dusunmeye basladim ama hala işin cok da ciddiyetinin farkinda degildim. Sonra denemeler basladi ve ben uzun sure hamile kalamayinca panik oldum. Sonra ilk gebeligim dış gebelik olunca beni korkular sardi. Dıs gebelik yasadigimda kanamalar artinca bir gece apar topar ameliyata girdim ve bebek alindi. Yasadigim sey bana ya hep dıs gebelik yasarsam korkusunu birakti. Ikinci gebeligimde oglum oldu. En guzel kismi hamilelik donemiydi. Ama hala ben ne yaptigimin farkinda degildim. Toplumun beklentisini yerine getiriyordum belki de...insan anne oldugunu dogar dogmaz anlamiyor. Hatta gece uykusuzluklari, hayatinin birden degismesi... seni yavas yavas sorgulatiyor da iyi mi yaptim kotu mu diye. Aslinda ben onceden iyiymisim neden dogum yaptim dedigim de oldu. Yapışık ikiz gibi gezmek gercekten zordu.. Annem o kadar sevilmese bu cefa cekilmez, kadinlar en fazla 1 cocuk yapar hatta hic yapmaz ama bebeklikte cektigin cefalar unutuluyor, onun sevgisi herseyden agir basiyor derdi. Anlamazdim. Ben oglumun buyudugunu izlerken kendimi onda goruyorum aslinda. Bebekken kendine olan o krndine olan ozguveni, sana da sonsuz guveni, bir seyi istemediginde hayir diyebilmesi ama buyudukce bu tip seylerin biraz daha baskilanmasi, olaylara verdigi tepkiler... kisacasi o buyurken ben de kucuklugumu onda izliyorum. Aslinda onunla ben de buyuyorum. Su an 15 yasinda. O hormonlarin etkisiyle ergenligi yasarken bana da ben de bireyim artik cocuk degilim diye rüştünü ispat ederken aslinda bana birey olmayi ogretiyor. Su an ergenlik donemindeyiz . Daha asik olacak, ask acisi cekecek, belki red edilecek, belki terk edilecek... o duygulari yasarken ben de gencligimi hatirlayacagim onunla. Birlikte buyuyoruz biz. Ben onu buyuturken, farkinda olmadan o da beni buyutuyor. Zaman oyle cabuk geciyor ki hangi ara buyudu anlamadim. Canlari sag olsun hepsinin, tum evlatlarin...
Cok uzattim ama insan emek verdigi seyi seviyor...bu yuzden evlat herseyden daha cok seviliyor...Al yazmalim filmindeki soz gibi " sevgi neydi? Sevgi emekti.."
Cok uzattim ama insan emek verdigi seyi seviyor...bu yuzden evlat herseyden daha cok seviliyor...Al yazmalim filmindeki soz gibi " sevgi neydi? Sevgi emekti.."
Son düzenleme: