Neden burada duruyorum ?

Merhaba hanımlar ,
O kadar çok doldum ki artık sabrım mı kalmadı gücüm mü kalmadı bilemiyorum.
Siz eşinizle sevgilinizle sürekli düşünerek mi konusuyorsunuz ya da her cümleniz cımbızla çekilerek mi seçiliyor.Artık öylesine boş muhabbet dahi edemiyoruz. Her cümlemden bir şey cıkıyor tüm cümlelerim sorgu altında .gecmişten bir anımı üniversitede, mühendislik fakültesine arkadasımın dersine girdiğimi söylüyorum ; erkeklere bakmak için gittiğimi düşündü.(3 yıl önce ki olaydan bahsediyorum)
. Bunu düşünerek konussam söylemezdim bile.
Keza dün dısarda ders calısacagımı söylüyorum . Evde calısamıyorum dedim hayırlı işler diyor. Dün dayanamadım patladım ben yanlıs bisey yapmıyorum diye . Kıskanabilirsin diyorum bunu aç görüntülü ara diyorum. Benım güzel sevgilim de falan tatlı ol dedim . Acık acık istedıgımı yazdım hatta . Ben sahıplenılmekten hoslanmıyor degılim , ama bu sahıplenılmek degıl sen benim sabrımı sınıyorsun dedim .(Gittiğim yerde fotograf atıyorum , uygulamadan benım nerede oldugumu dahi görebiliyor, dusa girerken daha acamazsam diye kenarda bırakıyorum telefonumu., herşeyin şifresini biliyor. Ve güya bana hala güvenmıyormus.
Ben kabul etmeye calısıyorum diyor bazı şeyleri , beni sevmiyorsun dedim sen . Bin kez sordum ben beni sevmeyen birini istemiyorum tarzında konustum . En sonunda sevıyorum ama guvenmıyorum tarzı bisey söyledi. İlerde evlensek dahi beni evde nasıl bırakcakmıs vs vs.
Bu güvensizliğin nedenini soranlar olcaktır aranızda eskiden bızım ılıskımızde beni hastaylen bıraktı , kac kere sokakta agladıgımı bilirim , sokakta bayıldıgımda yanımdan giden bir kişiden bahsediyorum. Sayesınde antidepresan bagımlısı oldum. İntiharı cok dusundum ama yapmadım. Oysa cok iyi bir meslegım vardı , güzelim de yani dısardan baksanız bu kızın içi böyle demezsiniz. Bu sebeplerden daha cok nedenle onunla son basladıgımızda en son ayrılıgın üzerinden 2 yıl gecince hayatıma baakası girdi ve onu kaldıramıyormus, onunla evlilik dusunmemi biseyler yasamamı vs . Aldatmısım güya onu.
Bu girdaptan çıkamıyorum , kendimi hapsolmus gibi hissediyorum aslında sevgi bu mu onu bile bilmiyorum. Yanında mutlu degılın hep tetikteyım sürekli hemde her cümlem her hareketim tetikde gibiyim. Lütfen yargılamadan yani çözüm odaklı yorumlarınızı bekliyorum. Çünkü o kadar huzursuzum ki , yardımlarınızı bekliyorum.

Mrb, arkadaşınızın size karşı aşırı bir güvensizliği var çok belli. Önce can sonra canan deyin derim. Size güvenmeyen bir kişiyle aynı evi paylaşamazsınız. Kıskançlık küçük küçük küsmeler barışmalar olunca hayatın tuzu biberi olur. Ama karşındakine hayatı zehir edersen her hareketinden şüphelenirsen ve bunun için kavgalar edersen o zaman yuva yıkar. Bence arkadaşınızın bu durumları aştığını görmeden evlenmeyin. Önce kendinizi düşünün. Güzellik yakışıklılık bunlar gelip geçici şeyler. Bunlara aldanıp bir yuva kurmayın derim. Karşılıklı bir çay içerken rahatça konuşabileceğiniz, bir pot kırdığınızda gülüşüp geçebileceğiniz, eski bir erkek sınıf arkadaşınızla karşılaşıldığında memnun oldum deyip elini sıkan yanınıza yakışan sizi zor durumda bırakmayan biriyle yuva kurun. Aslında bu saydığım özellikler genellikle hayatı seven , hayatla barışık yaşayan insanlarda olur. Geçmişinde bir şekilde problem yaşayan insanlarla bu kadar rahat iletişime geçmeniz biraz zordur. Çünkü her anlattığınız olaydan pir pay çıkarırlar eski yaşadıklarını hatırlarlar. O anda da bir öfke patlamasıyla size cevap verirler. sizin yaşadıklarınızı kocasına yaşatan bir bayan arkadaşım var. Ailecek görüştüğümüzde bile eşi benimle ıkıla sıkıla konuşuyor, başı hep yerde. TV ye bile dönüp bakamıyor eşi. Hep diken üstünde. Ben üzülüyorum bir insanı böyle görünce. Bunların üstüne birde aşırı derecede hesap soran bir insan arkadaşım. Defalarca konuşup yaptığının yanlış olduğunu anlatmaya çalıştım. Bir insana bu kadar şüpheyle bakılmaz. Hele eşin ise. Seviyorum ama güvenemiyorum diyor. o zaman problemin kendisinde olduğunu anlattım ve kendi problemleri yüzünden ona kıymet veren birine hayatı zehir etmemesini söyledim. Sevginin bu şekilde gösterilemeyeceğini söyledim. Tüm güvensizliğini, kıskançlığını eşinin çekmek zorunda olmadığını ve ne kadar severse sevsin eşinin bir gün dayanamayıp evlilikten soğuyacağını ve evden uzaklaşacağını anlattım. Biz kadınlar kıskaçlıktan hoşlanırız, sahiplenildiğimizi hissederiz çünkü. Bize ilgi gösterildiğini sevildiğimizi hissettirir kıskançlık duygusu. Ama erkekler için farklı bir duygudur. Onlar kend,lerinin kıskanılmasından hoşlanmazlar ve güvensizlik hissederler. bu da onları ilişkiden soğutur. Böyle deyince biraz çekindi haliyle. Ciddi bir durum çünkü. Aile terapisi konusunda fikirler verdim ve terapi almasını sağladım. Şimdi hem kendi rahat hem eşi rahat.

Size tavsiyem anlattığınız gibi bir kişilikle güvensizlik üzerine bir yuva kurmayın. Bu ızdırabı ömür boyu çekmeyin. önce kendinizi düşünün. Canınızın istediği anda istediğiniz şeyi yapabilecek bir yaşam tarzınız ve size her zaman destek olan bir eşiniz olsun. Arkadaşınızın davranışlarını düzeltmesi en azında ne kadar hatalı davrandığının farkına varması için bir aile terapistine gitmesini sağlayın. Bunları aşamazsanız çok zor bir hayat sizi bekliyor olacaktır...

Güzel olsan iyi bir mesleğin olsa ne olur?
Aklin var mı aklın onu söyle?
Herif sana ne muamelesi yapıyor farkında misin?
Erkek soyu tükense dünyada bir bu kalsa isim olmaz böylesiyle..
Neden bu zorlama pardon?

Antidepresan kullandığınıza göre belli ki doktora gidiyorsunuz. E o zaman bağımlılık konusundan da bahsedin ve bu konuda tedavi olun.
Bu adamdan da kurtulun. “Evlendiğimizde seni nasıl evde yalnız bırakacam” diyen adama ancak “seninle evlenmek isteyen kim” diye cevap verilir. Adam sizin tüpçüyü sütçüyü eve dolduracağınızı ima ediyor, bana göre dünyadaki en ağır hakaret bu. Sizin bunu kaldırma zorunluluğunuz neden? Kocam dese kaldıramam boşarım da sizin göbek bağınız ne?

Bu adam Altından mı?Bu Adam da başkasında olmayan ne var?Bu Adam dunya da tek mi kaldı?Be hey! güzelim!meslegim var olurum cok diyen hemcinsim!Dünya ya harcanmak icin mi geldin?nedir ne?Daha ne yapmasını bekliyorsun yaşattıgı aşk bu hislerle mi tanımlı.....Ay biri bana su versin çıldıracagim nedir bu kadınların bu öngorusuzlugu Aşk mı peh!!

Net ayrıl bu insanla mutlu olma şansın yok. Ağzınla kuş tutsan da bu adam böyle devam eder.

Seni evde nasil birakip gidicem ne kadar igrenc ne kadar aşsagilayici bir cumle.
Peki sen kendini bu kadar iğrenc ve aşsagılik goruyor musun ?
Sevgilii bu ya sevgili. Koca olsa cekilmez sen bu adamla ugrasiyosun.

Eşim bile hiçbir şifremi bilmez herşeyi bırak bana geçmişimi bir kere bile sormadı evlendik yine sormadı. Böyle bir deli hangi vasıfla sizi suçlayıp psikiyatrillik ediyor? Hiç mi kendizi sevmiyordunuz çok acı bir durum hadi bunlar olabilir kurtulmak için çabalamanız lazımdı

bitmiş bir ilişkiye tekrar şans vermek hep sıkıntılı olmuştur
üstelik araya birinin girdiğini karşı taraf biliyorsa:işsiz:
bu iş çözülmez, o adam değişmez. siz kendinizin değerini bilin ve ilişkinizi noktalayın.

Bir arkadaşım tıpkı sizin sevgiliniz karakterinde biriyle evlendi. İşe giderken kapıyı arkadaşımın üzerine kilitlerdi. Evlilikleri 6 ay sürdü. Öyle bir dayak atmıştı ki pis herif arkadaşım yalın ayak kaçmıştı evden.

Hayatımda bir dönem böyle biri olmuştu nasıl desem kan emici parazit oluyor bu insanlar
Hayatini yaşam enerjini neşeni emerek besleniyorlar siz mutsuz oldukça onlar içten bir haz duyuyor zamanında çok düşünmüştüm neden neden diye sorunu sizinle değil sorunu kendiyle kendisini sevmiyor kendisini sevemeyen biri başkasını nasıl sevsin kıymet versin ve inan bana bu insanın hamuruyla ruhuyla alakalı hiç bir şey bunu değiştiremez değişmeyecek
DEGISMEYECEK ZAMANINI ŞUAN HIC EDIYORSUN HAYATINI EMMESINE IZIN VERIYORSUN
Mesela bazı küçük çocuklar var duyuyoruz sosyal medya da köpek öldürüyor kesiyor yakıyor
BAZI çocuk görüyoruz elindeki ekmek arasını köpeğe verirken video çekiyorlar neden beslenmeni veriyorsun diyorlar
diyor ki benim bir annem var bana yine yapacak ama onun bir annesi gidecek bir evi yok
BU IKI INSANIN RUHU evet yetiştirmek de önemlidir ama her insanda başlangıçta birşeyler daha çok ya da daha azdır ve bu değişmiyor
bu hayatınızdaki kişide de bu eksik ve duzelmiyecek. Lütfen yol ver kendine bunu yapma sana değer veren biriyle tanıştığında ben kendime napmişim işkence etmişim diyeceksin
Şu an hissettiğim bu tam olarak bir girdaptayım ve ne zaman bitecek diye bekliyorum.
Ben giden olamıyorum ilişkilerde genelde. Öyle canım yanıyor ki tarif edemem.

Size, “acaba bu gün nelere takacak” diye uyanmayacağınız sonsuz sabahlar vadediyorum. Bunun düşüncesinin rahatlatıcılığına bırakın kendinizi ve terk edin onu. Her şey güzel olacak. Hayatınız yeniden size özel olacak. “Tamamen başka bir hayata bir karar uzaktasın” diye bir söz vardır.
O kadar doğru ki acaba bugun nelere takılcak diye kafa patlatıyorum hergün. Hergün daha da huzursuzum . Yoruldum hemde çok yoruldum.

Bir arkadaşım tıpkı sizin sevgiliniz karakterinde biriyle evlendi. İşe giderken kapıyı arkadaşımın üzerine kilitlerdi. Evlilikleri 6 ay sürdü. Öyle bir dayak atmıştı ki pis herif arkadaşım yalın ayak kaçmıştı evden.
Evcil hayvandan farkım kalmadı benim de , insanlıgımı unuttum. Ne giydıgımden ne hayattan , ne bir şeyden zevk alıyorum. Her adımımı acıklayarak atmak o kadar yorucu ki tarif edemiyorum.

bitmiş bir ilişkiye tekrar şans vermek hep sıkıntılı olmuştur
üstelik araya birinin girdiğini karşı taraf biliyorsa:işsiz:
bu iş çözülmez, o adam değişmez. siz kendinizin değerini bilin ve ilişkinizi noktalayın.
Daha oncesinde kendisi ayrıldı 5 defa . Kendisinin hayatına ailesinin buldugu kişiler girdi. Onu bıraktı yada kız bıraktı bilemem. ( o kişi cidden var mı o konuda dahi süphelerim var) yine bana döndü

Valla bende merak ediyorum ve ayakları üzerine basan hemcinslerimi böyle yerlerde görünce ,onların adına ben üzülüyorum.. gerçekten yazık
İnanın bana biri bunu anlatsa bende onu silkmek isterdim , kendine gel diye. Hayatını rezil ediyorsun diye . Hatta cok daha agır tepkiler verirdim. Daha evvel de yazdım su an kendimi evcil bir hayvan gibi hissediyorum.

Hayırlı işler derken sana fahişe muamelesi yapmış resmen. Kıskanabilirsin, sahiplenn erkek vs diyerek siz yapıyorsunuz kendinize.
Her yolu denedim anlamında dedim güzel yollu söyledim, kötü yollu söyledim. Hep acıkladım ancak ilerleme 0 .bunu o banada demiştim.

Merhaba hanımlar ,
O kadar çok doldum ki artık sabrım mı kalmadı gücüm mü kalmadı bilemiyorum.
Siz eşinizle sevgilinizle sürekli düşünerek mi konusuyorsunuz ya da her cümleniz cımbızla çekilerek mi seçiliyor.Artık öylesine boş muhabbet dahi edemiyoruz. Her cümlemden bir şey cıkıyor tüm cümlelerim sorgu altında .gecmişten bir anımı üniversitede, mühendislik fakültesine arkadasımın dersine girdiğimi söylüyorum ; erkeklere bakmak için gittiğimi düşündü.(3 yıl önce ki olaydan bahsediyorum)
. Bunu düşünerek konussam söylemezdim bile.
Keza dün dısarda ders calısacagımı söylüyorum . Evde calısamıyorum dedim hayırlı işler diyor. Dün dayanamadım patladım ben yanlıs bisey yapmıyorum diye . Kıskanabilirsin diyorum bunu aç görüntülü ara diyorum. Benım güzel sevgilim de falan tatlı ol dedim . Acık acık istedıgımı yazdım hatta . Ben sahıplenılmekten hoslanmıyor degılim , ama bu sahıplenılmek degıl sen benim sabrımı sınıyorsun dedim .(Gittiğim yerde fotograf atıyorum , uygulamadan benım nerede oldugumu dahi görebiliyor, dusa girerken daha acamazsam diye kenarda bırakıyorum telefonumu., herşeyin şifresini biliyor. Ve güya bana hala güvenmıyormus.
Ben kabul etmeye calısıyorum diyor bazı şeyleri , beni sevmiyorsun dedim sen . Bin kez sordum ben beni sevmeyen birini istemiyorum tarzında konustum . En sonunda sevıyorum ama guvenmıyorum tarzı bisey söyledi. İlerde evlensek dahi beni evde nasıl bırakcakmıs vs vs.
Bu güvensizliğin nedenini soranlar olcaktır aranızda eskiden bızım ılıskımızde beni hastaylen bıraktı , kac kere sokakta agladıgımı bilirim , sokakta bayıldıgımda yanımdan giden bir kişiden bahsediyorum. Sayesınde antidepresan bagımlısı oldum. İntiharı cok dusundum ama yapmadım. Oysa cok iyi bir meslegım vardı , güzelim de yani dısardan baksanız bu kızın içi böyle demezsiniz. Bu sebeplerden daha cok nedenle onunla son basladıgımızda en son ayrılıgın üzerinden 2 yıl gecince hayatıma baakası girdi ve onu kaldıramıyormus, onunla evlilik dusunmemi biseyler yasamamı vs . Aldatmısım güya onu.
Bu girdaptan çıkamıyorum , kendimi hapsolmus gibi hissediyorum aslında sevgi bu mu onu bile bilmiyorum. Yanında mutlu degılın hep tetikteyım sürekli hemde her cümlem her hareketim tetikde gibiyim. Lütfen yargılamadan yani çözüm odaklı yorumlarınızı bekliyorum. Çünkü o kadar huzursuzum ki , yardımlarınızı bekliyorum.
Tamam yargılamıyorum. Dünyada tek erkek o değil. Güzelim diyosun. Bayılıyosun seni bırakıp gidiyo. Onun yüzünden ilaç bağımlısı oldun. Ayrıca iki yıl ayrılıkta bende başkasına giderim ne var yani. Boşver bir dahaki kavganızda sen bu çocuğu direk bırak. Seviyosa adam gibi davransın. Hakaret duymaktan zevk almıyosun umarım

Narsistik insanların en belirgin özellikleri yukarıda sıralanmış. Araştırın. Tipik bir nasist. Buna çözüm öneren bir kitap var. İki çözüm yolu sunuyor: ya kabullenip idare etmek, ya da tümüyle bağını koparmak. Yani bilmediğimiz çözümler değil. Kısacası bu işin tek çözümü ay rıl mak. İstediğiniz kadar çözüm, kurtarıcı vs bekleyin ol ma ya cak. Ben de çok ilaçlar kullandım ama asıl tedavi, tedaviye ihtiyaç duyuran şeyi hayatından çıkarmaktır. Şeker hastası nasıl ki şekerden uzak duruyor, bu adamın hastası da sizsiniz ve uzak durmak zorundasınız. Çözüm bu. Başka yok. Ayrıca merak etmeyin, yakında siz yapamasanız da o sizden ayrılacaktır. (Diğer tipik narsist davranışı) o zaman ona yalvarmamayı ve affetmemeyi başardığınız sürece sorun çözülecek, iki aya bütün haplar çöpe atılacak. Tabii bunu hızlandırmak elinizde. Ben olsam şimdiden itibaren her şifremi değiştirir seni artık takmıyorum modunda gezerdim. Hiç yapamıyorsanız kafanızda onu alaya alın. Hapları çöpe atın ve içinizden ona hasta muamelesi yapıp acıyın. Bu acayip iyi geliyor insana. Sizin kafanızda bittiğini ilk etapta anlamasın varsın, sizin kafanız rahatlamış olur en azından. Ona aciz bir hayvan gibi acıyın (narsiste karşı korunma yöntemlerinden biridir) o zaman her şeyi alaya almaya başlayacak ve zamanla haplara ilgi-ihtiyaç duymayacaksınız Ben psikolojiyle yakından ilgiliyim sözlerime güvenebilirsiniz. Ayrıca tecrübeyle de sabittir yazdıklarım.
Öncelikle çok tesekkur ederim ilginize.
Gece yarı uyanık mesajınızı okudum ve arastirdim biraz gerçekten narsistlik özelliklerini tamamen tasıyor. Bende onu bu kadar iyi idare eden, her küsünce yalvaran kurban rolündeyim. Yani sürekli bir rol içindeyiz. Zaten bana istekleri dısında ki konularda öperken, sarılırken dahi pek de samimi gelmiyor. Yani nasıl anlatabilirim bilemiyorum , her cümle kusursuz, her sey tam olmalı gibi onun yanında , içimden gecenleri dahi söyleyemiyorum. Karmakarısık bir haldeyim. Kurban rolümü.öyle benımsemisim ki ondan cıkmaya calısacagım sadece.

Back
X