- 4 Nisan 2015
- 818
- 1.031
Arkadaşım niye zorluyorsun durumu ver çocuğunu kreşe annen istediği kadar kendini parçalasın. Malesef onlar seni ezmiş sende herşeylerine tamam demişsin bu durum sence düzelir mi ? Bence yakın zamanda düzelmez ancak aradan yıllar geçecek belki hatalarının farkına varacaklar ama sen hala evet , tamam , olur dediğin sürece bunu da anlamicaklar.Bu arada annem ogluma bakıyo ama yemek filan yapmıyo ben yapıyorum dolaba koyuyorum o ısıtıp yediriyo.
bir kez hastaydım galiba yapamadım yemek kıyamet koptu ben yemek yapmak zorunda değilim yap koy çocugunun yemegini dedi.
Anne baba hakkı varda ; evlat hakkı yok mu insanların atladıkları bir nokta bu.Aynen öyle.
Dedim ki bende anne hatırlıyormusun 50 lira için günlerce aglattıgını beni dedim. Ben evlatmışım yapmak zorundaymısım.
herşeyde haklı çıkarır kendini.
Rica ederim.. Yaşınız kaç bu arada nerede yaşıyorsunuz
Allah yardimciniz olsun, insAllah esinizle gun gectikce daha da cok baglanirsiniz ve birbirinize desktek olursunuz.
hamilesiniz, dikkat edin kotu seyler dusunmeyin
yanlis anlamazsaniz, eger Izmirdeyseniz, ben size elimden geldigince yardimci olabilirim.. size sarilmak geldi icimden
ailenizde olsa neden bu kadar sInIrlarinizi ihlal etmelerine izin veriyorsunuz ki..
annenize vericeginiz parayi krese verin,hem yavrunuzun arkadaslari olur sosyal yonu gelisir.
elinizi eteginizi yavas yavas cekin iki taraftanda..bayramda seyranda arayin ama gorusmeyin cok sIk.
Yaziklar olsun o annenize. Bazen kan baginin getirisinden cok götürüsü olduguna inaniyorum. Yakin bir kiz arkadasiniz olsaydi inanin o annem ve ablam dediklerinizden daha hayirli cikardi.
Siz cok pasifsinz.
Sorun burda.
Hayr demeyi ogreniceksinz.
Biliyorm insanlik bu olmamali ama mecburen her yaptiginz iyilikte; benim burda karim ne?? Dye dusunmelisinz.
Hayat boyle.
Helede boyle goruslu bi aile tamda bunu hakediyor.
Kocaniz ailesine nasl bi tavir sergiliyor bu konuda?
Yok de... Mecbur musun? Ben bana böyle yapan insanlara iğnemi dahi vermem. İki taraf içinde geçerli bu. Ben olsam paramız yok, çok borcumuz var derim. Olsa da vermem. Saçmalığa bak. Benim kız kardeşim çalışıyor, ona daha çok takı taktı bizimkiler. Bana da çok takıldı ama ona daha çok takıldı. Ha hiç gücüme giden bir durum da yok. İlk o evlendi sonuçta. Ama çalışıyorlar diye takı takmamak, yardım etmemek nedir. Ben olsam öyle insanların yüzüne bile bakmam valla.
acıtmaz mı !!! ben bekarkende bu boyleydı, evlendım yıne aynı.. eşimde görüyor ayrımcılığı eşimden ben utanıyorum bazenbız üç kızız ,hanı dıyeceğim ben mi alınıyorum, bana ve en ufağınada aynı davranıyor... kapılarımı da boyattım tertemiz olsun diye ( Allah nasip ederse mevlüt okutucaz) anne wc de sigara içme dedim tmmm dedi, normalde canı isteyince balkona çıkıyor, bende kaldı 1 gece , yine içmiş orda , iki lavabo var evimde, ben alışkanlık normale giderim bazen, sigara içti ya benim gireceğim yerde , akıl veriyor bide sen ötekini kullansana diye,.. el yapsa koymaz bu kadar hiç düşünmüyor bide ev tertemiz olmuş boyanmış başkası yapsa uyaracağı yerde kendi girip is içinde bırakıyor ortalığı...
kendi canlarımız, öz annelerimiz , ben bile böyle yazarken utanıyorum,
Haklisiniz. Ama ben sunu anlamiyorum. Abla kardes olarak hic mi sakalasmazsiniz hic mi samimiyet yok aranizda. Yani ben olsam herhalde ablama derdim ki, aboo canim cekti abla bana da yolla bir kismini/canim cekti hemen geliyom simdi yemeye. Yani demek istedigim, bacim sonucta, beklemezdim illa ablamin teklif etmesini.
Kıyamam inan cıkıp gelıp yardım etmeyi çook isterdim. Ne mutlu ki eşin hep yanındA sana destek. Hatan sadece gereklı tepkiyi vermemen. Anane bu ne demek parayla bakmak sen böyle yapcaksan kreşe gönderirim daha iyi deseydin keske! Dar gunumde yoktunuZ sımdı sizin dar gununuZdede ben yokum diyebilmelisin. İki maaşı ağızlarıma dolamışlar. Gelir ne kadarsa giderde o boyutta oluyo anlamıyo kımse bunu. Sen mesafeni koy bişey derlersede buraya yaZdıgın gibi anlat herseyi.
''Annem 3 yaşındaki çocuguma para ile bakıyor ve benimle 50 lira için günlerce kavga edip günlerce göz yaşı döktürdü bana''
Gözlerim yuvalarından fırladı gerçekten.
Bu kısıma kadar, sizin bir şekilde belki de farkında olmadan soğuk davrandığınızı, bir şeyleri onların yüzüne istemeden vurduğunuzu düşündüm.
Yukarıda alıntıladığım cümlenizi okuduğum anda ise, 'bırak kardeşim olmaz olsun öyle aile' dedim içimden...
Ama içimden...
Arkadasim insan dunyaya yalniz gelir ve yalniz da ölūr...kendinden baska kimseye gūvenme..ben bu yaşıma kadar bunu ögrendim bu hayattan...kimseye kendimden fazla deger vermiyorum...sen de verme..aile varya o bile hikaye...yeri gelir cok guvendigin annen laf sokar yeri gelir kardesin sallamaz...dūnya bu ..adaleti yok...
Arkadaşım niye zorluyorsun durumu ver çocuğunu kreşe annen istediği kadar kendini parçalasın. Malesef onlar seni ezmiş sende herşeylerine tamam demişsin bu durum sence düzelir mi ? Bence yakın zamanda düzelmez ancak aradan yıllar geçecek belki hatalarının farkına varacaklar ama sen hala evet , tamam , olur dediğin sürece bunu da anlamicaklar.
Her çocuk yaşı kaç olursa olsun anne ,baba ,kardeş sevgisi ister ; korunmak , zor durumda yanına koşsun ister ama belli ki yapmayacaklar kimseye muhtaç görüntüsü çizme tut temizlikçini , evden eve taşımacılığı kafan rahat olsun. Birde annen sana annelik yapmıyo , evladına nasıl davranıyor ?
O zaman yazı bekleme kendin için yeni bir dönem başlat; arana mesafe koy kafaca rahatladığını bi süre sonra sende farkedeceksin.Oğlumu seviyor yani benim yanımda seviyor.
Erkek çocuklarına düşkündür annem abimden biliyorum kötü davranacagını sanmam. Öyle olsa oglum söylerdi.
Zaten yazın krese gitmeye başlıcak.
Peki dogacak benegine de mi annen bakacak ?Oğlumu seviyor yani benim yanımda seviyor.
Erkek çocuklarına düşkündür annem abimden biliyorum kötü davranacagını sanmam. Öyle olsa oglum söylerdi.
Zaten yazın krese gitmeye başlıcak.
O zaman yazı bekleme kendin için yeni bir dönem başlat; arana mesafe koy kafaca rahatladığını bi süre sonra sende farkedeceksin.
ne demek iki bin vereceksin ya, bu nasıl bi üslup. Valla ben olsam cekerim resti madem parayla bakıyo kimseye gecmezse nazım paraya gecer hesabı veririm kreşe. Herkes haddini bilsin.Evet yıllarca bu soru hep kafamde. Neden bu kadar değersizim.
4 kardeşiz en küçükleri benim, annem ablalarım ve abim evlenirken elinden geldiği kadar çeyizlerini yaptı takısını taktı. Bana gelince hiç bişey yapmadı. Sebep olarakta siz iki kişi çalışıyorsunuz yaparsınız dediler.
kayınvalidemlerde aynı zihniyet. Hiç bişey yapmadılar. Ne takı ne eşya. Annemlerde bişey yapmadıgı için neden yapmıyorsunuz diyemediler haliyle. Eşimle karınca misali kurduk evimizi. Ödedik borcumuzu sonra bahçe katı bir ev aldık. Taşınırkende temizliktede kimse yoktu yanımızda. Evimize iki kere hırsız girdi kimse destek olmadı. çok zor günler geçirdik maddi manevi kimse ama kimse yoktu. Sonra 2011 yılında düşük yaptım gene eşimle yanlızdık. 2012 de dogum yaptım annem hastaneye geldi yararından çok yük oldu bize. Ben dikişli dikişli çocuk bakmaya çalıştım annem uyuyordu. Ablam desen asla işin düştügünde ortalıkta olmaz. Ama mesela gel kahvaltı yapalım gel gün sırası bende filan desen hiç işim var demez. Kayınvalidem oğluma çorap almadı daha.
Ama gel gelelim bu insancıklar ne zaman paraya sıkışsalar siz iki kişi çalışıyorsunuz diye kapımızı çalıyorlar.
yeni bişey alsak tabi iki maaşsınız diye laf sokuyorlar. Annem babam aynı şekilde eşimin ailesi bişey yapacagımız zaman onların fikrini alalım istiyorlar.Sinir olmamak içten değil. Şimdi taşınıcam kara kara düşünüyorum nasıl olcak diye hamileyim altı aylık. Kimsem yok. Temizlik yapılıcak, ev toparlancak diğer ev yerleşicek ablamı çağırsam eminim işi olucak gelmiycek. Ben ablam hamileyken canı bişey çektiğinde harclıklarımdan alırdım hamile gözü kalmasın diye. Geçen cumartesi aradım fındıklı kek yapıyorum dedi. Sen hamilesin gel birlikte yiyelim yada sana da göndereyim demedi. Çok şükür alabilirim ama olay bu değil ki.
Neden bu kadar değersizim neden hem çıkar sağlamak için kullanılıyorum anlamıyorum. Para versemde değerli değilim, vermesem benden kötüsü yok. Annem 3 yaşında ki çocuguma para ile bakıyor ve benimle 50 lira için günlerce kavga edip günlerce göz yaşı döktürdü bana. Şimdide toplu bir paraya ihtiyaçları var 2 bin sen vericeksin diyo. Artık bu kadar da yüzsüzlüğe pes diyorum. Nedir hatam napıyorum da bu kadar değersizim anlamıyorum.. Birazcık karışık ve uzun oldu ne olur kusuruma bakmayın...