Neden bu kadar değersizim ...

Arkadasim insan dunyaya yalniz gelir ve yalniz da ölūr...kendinden baska kimseye gūvenme..ben bu yaşıma kadar bunu ögrendim bu hayattan...kimseye kendimden fazla deger vermiyorum...sen de verme..aile varya o bile hikaye...yeri gelir cok guvendigin annen laf sokar yeri gelir kardesin sallamaz...dūnya bu ..adaleti yok...

Arkadaşım niye zorluyorsun durumu ver çocuğunu kreşe annen istediği kadar kendini parçalasın. Malesef onlar seni ezmiş sende herşeylerine tamam demişsin bu durum sence düzelir mi ? Bence yakın zamanda düzelmez ancak aradan yıllar geçecek belki hatalarının farkına varacaklar ama sen hala evet , tamam , olur dediğin sürece bunu da anlamicaklar.
Her çocuk yaşı kaç olursa olsun anne ,baba ,kardeş sevgisi ister ; korunmak , zor durumda yanına koşsun ister ama belli ki yapmayacaklar kimseye muhtaç görüntüsü çizme tut temizlikçini , evden eve taşımacılığı kafan rahat olsun. Birde annen sana annelik yapmıyo , evladına nasıl davranıyor ?

Aynen öyle.
Dedim ki bende anne hatırlıyormusun 50 lira için günlerce aglattıgını beni dedim. Ben evlatmışım yapmak zorundaymısım.
herşeyde haklı çıkarır kendini.
Anne baba hakkı varda ; evlat hakkı yok mu insanların atladıkları bir nokta bu.

Sabah sabah agladım böyle söyleyince, hamilelik zaten extra bir sulu göz yapıyo insanı, samimiyetiniz için çok teşekkür ederim. Allah razı olsun. İstanbuldayım... ama inanın samimiyetinizi burdan hissettim. çok saolun.

O kadar alışmışlar ki destege. 3 gün aramasam ki suan oglumdan dolayı aramak zorundayım hemen isyanlar başlıyo.
Sen bizi adam yerine koymuyon durumun iyi ya kimse umrunda değil filan diye yakınmalar başlıyo. Tek istediğim iki tarafa da en çok ta kendi aileme uzakta yaşamak.

Yaziklar olsun o annenize. Bazen kan baginin getirisinden cok götürüsü olduguna inaniyorum. Yakin bir kiz arkadasiniz olsaydi inanin o annem ve ablam dediklerinizden daha hayirli cikardi.

Aynen öyle.
Yakın arkadaşlarım var olmazmı.
Mesela desem ki atıyorum özlemi çok seviyorum hemen özlemi bana kötülemeye çalışırlar.
yakın arkadaşımla plan yapsam ne gerek var gitme otur evinde böyleler.

Evet pasifim.. Malesef yetiştirilme tarzımız böyle.
Çalıştım maaşım elimden alındı, seçme hakkım olmadı nasıl pasif olmayayım.
Eşim kendi ailesine mi;
hiç bişey demiyo uzaktalar zaten telle görüşüyo ama maddi manevi hiçbişey beklemez.

Bekarken aylıgımı 250 lira eksik söylemiştim. Hani kenarda 3-5 kurusum olsun evlenicem lazım olur diye.
Babam araba aldı o dönemde beynimi yedi kredi çek kredi çek. Bende kenardali 5 binliramı verdim kredi çektim diye.
Evlendim ne zorluklar yaşadık sürekli makarna yiyorduk. Ama babam sen benim için kredi çekmiştin al bu parayıda birde onun sıkıntısını çekme demedi. Onuda aldı elimden. Yok diyorum borcum var diyorum ama inanmıyorlar. Sürekli yapmak zorundaymışım gibi baskı var üzerimde. Bir şekilde muhabbet hep paraya geliyo ve bana yapmak zorundaymışım gibi davranıyorlar. Sürekli para yok şunu ödeyemedik, para yok sunu yapamadık. Siz iki maaşsınız eliniz kolunuz uzanıyor diyorlar. Annem aldıgım evi kıskanıyo biz bişey yapamadık sen aldın yürüdün diyo bana.. Buda anne işte.

O kadar iyi anlıyorum ki seni. Allah ıslah etsin.

Tabiki şakalaşırız. Mesela aldıgım bişeye sahip çıkar ablam bu güzelmiş banada al yada benim olsun.
Üzerimdeki monta 50 kere dedi çok güzel çok güzel diye en son çıkarıp ona verdim. Ama ondan hiçbişey görünmez.
O dogum yaptı ben çeyrek götürdüm ben dogum yaptım bana 10 liralık kıyafet getirdi ogluma sen zaten herşeyini aldın eksiği yok oglunun dedi. Çok üzüldim ama nasıl diyim ben senin ogluna çeyrek aldım bunumu layık gördün bana diye.
Hep savunmaları aynı biz iki kişi çalışıyoruz. Mesela ablamın dogum günü yaklaşsın bir ay önceden başlar ne alcan demeye
ben 30 yaşındayım bir kere görmedim bişey aldıgını. Annemde böyle. Ben isteyemem ya. gider marketten alırım diyemem.
Eşim diyoki ailen ne kadar yüzsüzse sende o kadar grurlusun. Sen eminmisin bu aileden çıktıgına der.

Ya para alması sorun değil, oda emek veriyo karşılığı tabiki olsun. Ben para almasını hiç dert etmedim.
Ama 50 lira için günlerce konuşması beni üzmesi, sonrada sıkıitıgında para istemesi hibe şeklinde para ama borç değil bunlar canımı acıtıyo. Bir anne bu kadar çıkarcı olmaz, olmamalı.
23 yaşında evlendim ben. hala daha söylenir bana erkenden evlendin diye. Eşimde diyo kaz gibi yoluyordu seni bunalıma girdi sen evlenince diyo ki haklı.

Oğlum dogdugundan beri öyle şeyler yaşadım ki bende olmasalarda olurmuş diyorum.
Nefret ettim hepsinden. Ama malesefki çok merhametliyim herşeyi takıyorum kafama.
onlarda bunu bildiklerinden kullanıyorlar beni.

Oooooo annemin soktugu lafları bir yazsam varya kesin üvey annen dersiniz.

Oğlumu seviyor yani benim yanımda seviyor.
Erkek çocuklarına düşkündür annem abimden biliyorum kötü davranacagını sanmam. Öyle olsa oglum söylerdi.
Zaten yazın krese gitmeye başlıcak.

Erkek çocuklarına düşkündür annem abimden biliyorum kötü davranacagını sanmam. Öyle olsa oglum söylerdi.
O zaman yazı bekleme kendin için yeni bir dönem başlat; arana mesafe koy kafaca rahatladığını bi süre sonra sende farkedeceksin.

Peki dogacak benegine de mi annen bakacak ?

Isin zor canim. Ailen seni kendilerine kuma olarak goruyor malesef. Sen semere de yuke de gelirsin diye dusunuyorlar ve asiri benciller. Bu kadar ezdirme kendini. Ve ablana suna buna pahali seyler alip verme, evlatlarinin nafakasini dusun biraz da. Senden ayri kaliyor oglun anneye hasret buyuyor, sen bu sartlarda calisiyorsun, kimseye 5 kurus vermek
Zorunsa deyilsin sirf calistigin icin, o gelir oglunun hakki.

Hadi ailen cok zor durumda olur yardim edersin ama zaten sen yeterince yarfim etmissin.

Bu kadar kendini ezdirme bence. Yavas yavas sogut kendini. Emin olo zaman kiymete binersin.

bence artık başka arkadaşlar bul onlar bazen aileden daha yakın ve vicdanlı oluyorlar mesela benim bir arkadaşım var
gripten dolayı 1 hafta yattım bana tavuk çorbası getirdi ben bu arkadaşı bırakırmıyım bırakmam
bunun gibi vefalı dostlar edinin , bazı aileler çok katı oluyor

sorgulamaya gerek yok kabullenin

O zaman yazı bekleme kendin için yeni bir dönem başlat; arana mesafe koy kafaca rahatladığını bi süre sonra sende farkedeceksin.

Araya mesafe koymayı daha öncede denedim arayıp sitem ediyorlar bu sefer.
Onalarla aynı hattı kullanıyordum aynı şebeke mi denir ne dir sürekli çağrı atarlardı ablamda oda asla aramazlar.
Gerekli gereksiz her durumda.. Toplantı damıyım işim mi var farketmez hemen geri dönüceksin üst üste ararlar.
Hattımı değiştirdim 1 yıl olucak hala söylenir annem sana çağrı atamayalım diye yaptın diye. Bıkmadan usanmadan her seferinde söylüyo 1 yıldır.

ne demek iki bin vereceksin ya, bu nasıl bi üslup. Valla ben olsam cekerim resti madem parayla bakıyo kimseye gecmezse nazım paraya gecer hesabı veririm kreşe. Herkes haddini bilsin.

Sizin tek hatanız kendinizi saydırmamanız.

Ben de anneme maddi anlamda destek oluyorum cocuğuma bakıyor diye ama bu bi zorunluluk değil, market alışverişi yapıyorum, kıyafet alıyorum vs vs.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…