Neden bu kadar değersizim ...

Geçen yaz kreşe vericektim oglumu ben büyüttüm parasını başkasına yedirmem dedi annem.
kadın tutucam zaten mecburen bu kadar işin altından kalkamam. aslında yaparımda malum hamilelik.
Ben tek başıma kendimi paralarım ama ailem en ufak sıkıştıklarında ararlar yetiş diye. Çok üzülüyorum çok.

Bu cümle gerçekten cok ürkütücü tüylerim diken diken oldu yemin ederim. Valla ben böyle annenin yüzüne bakmam. Ya cok iyi niyetlisiniz ya da özür dilerim ama cok saf.

Peki dogacak benegine de mi annen bakacak ?

Isin zor canim. Ailen seni kendilerine kuma olarak goruyor malesef. Sen semere de yuke de gelirsin diye dusunuyorlar ve asiri benciller. Bu kadar ezdirme kendini. Ve ablana suna buna pahali seyler alip verme, evlatlarinin nafakasini dusun biraz da. Senden ayri kaliyor oglun anneye hasret buyuyor, sen bu sartlarda calisiyorsun, kimseye 5 kurus vermek
Zorunsa deyilsin sirf calistigin icin, o gelir oglunun hakki.

Hadi ailen cok zor durumda olur yardim edersin ama zaten sen yeterince yarfim etmissin.

Bu kadar kendini ezdirme bence. Yavas yavas sogut kendini. Emin olo zaman kiymete binersin.

Onlara göre yapmak zorundayım çünkü çalışıyorum.
Siz çift maaşsınız dediklerinde eee sizde çalışın bu kadar kolaysa diyorum agzını açan yok.
Onlar yatacak kolaydan para gelecek. Aynen bana hasret büyüyo oglum.
Ailem ben bildim bileli zor durumda bir kerede çok şükür dediklerini duymadım. Varsada yok yoksada yok.

Onlara göre yapmak zorundayım çünkü çalışıyorum.
Siz çift maaşsınız dediklerinde eee sizde çalışın bu kadar kolaysa diyorum agzını açan yok.
Onlar yatacak kolaydan para gelecek. Aynen bana hasret büyüyo oglum.
Ailem ben bildim bileli zor durumda bir kerede çok şükür dediklerini duymadım. Varsada yok yoksada yok.
Sen onlari
KurtaramaZsin. Demek ki sukursuzluklerinden ellerindeki paranin bereketi yok.

Sen oncelikle seni icine koyduklari sucluluk Piskolojisinden cik.

Ve kurtar kendini pencelerinden. Bir sey alirsaniz da soylemeyin saklayin. Sen de yok yok de inlara karsi.

Ve mumkunse bebegine baktirma.

bence artık başka arkadaşlar bul onlar bazen aileden daha yakın ve vicdanlı oluyorlar mesela benim bir arkadaşım var
gripten dolayı 1 hafta yattım bana tavuk çorbası getirdi ben bu arkadaşı bırakırmıyım bırakmam
bunun gibi vefalı dostlar edinin , bazı aileler çok katı oluyor

sorgulamaya gerek yok kabullenin

Ben hamileyim çokta agır bir grip geçirdim bu sene ilaçta kullanamıyorum çorba falan istemedim cumartesi günüydü anne neolur ogluma bakta biraz dinleneyim kafamı kaldıramıyorum dedim gelmedi...
Oğlumuda iş gibi görüyo cumartesi pazar gebersen bakmaz. Şimdiden 23 nisan tatil 1 mayıs tatil ona göre diyo bana.

ne demek iki bin vereceksin ya, bu nasıl bi üslup. Valla ben olsam cekerim resti madem parayla bakıyo kimseye gecmezse nazım paraya gecer hesabı veririm kreşe. Herkes haddini bilsin.

Sizin tek hatanız kendinizi saydırmamanız.

Ben de anneme maddi anlamda destek oluyorum cocuğuma bakıyor diye ama bu bi zorunluluk değil, market alışverişi yapıyorum, kıyafet alıyorum vs vs.

Yok benim ki birebir su kadar vericeksin diyo.
yılbaşlarında bu kadar zam yapıcaksın diyo. bildiğin çalışan işveren ilişkisi ki ben patronumla öyle konusamıyorum.
hiçbişeyde yapmıyo yemegine kadar ben yapıyorum oglumun.

Yok benim ki birebir su kadar vericeksin diyo.
yılbaşlarında bu kadar zam yapıcaksın diyo. bildiğin çalışan işveren ilişkisi ki ben patronumla öyle konusamıyorum.
hiçbişeyde yapmıyo yemegine kadar ben yapıyorum oglumun.
Yapma ne olur ezdirme kendini bu kadar. Diyelim ki paran yoktu ne olacaktı bakmayacak demek ki?

Ben hamileyim çokta agır bir grip geçirdim bu sene ilaçta kullanamıyorum çorba falan istemedim cumartesi günüydü anne neolur ogluma bakta biraz dinleneyim kafamı kaldıramıyorum dedim gelmedi...
Oğlumuda iş gibi görüyo cumartesi pazar gebersen bakmaz. Şimdiden 23 nisan tatil 1 mayıs tatil ona göre diyo bana.

annenizde ama katıymış

ben kızım küçükken anneme giderdim çocuğa bak derdim sonra gider uyurdum
ama tabi onunda katı ve anlayışsız olduğu durumlar oldu mesela işten çık çocuğa bak dediĞi oldu

buna o zaman çok kızmıştım
yıllar sonra bunu söyledin desem,inkar eder ,

Bu cümle gerçekten cok ürkütücü tüylerim diken diken oldu yemin ederim. Valla ben böyle annenin yüzüne bakmam. Ya cok iyi niyetlisiniz ya da özür dilerim ama cok saf.

Salagım salak. Çok merhametliyim.
Nasıl ezik bir psikoloji ile yetiştirildiysem sonuç bu işte.
Ben iki yıllık mezunum zorla okudum onuda. Babam şehirdışına yollamam girer işe çalışırsın dedi istanbul tuttu şansıma okudum ama kantine gitmezdim canım bişey isterde alamam diye öyle okudum. cebimde sadece yol parası.
Hep söylerler biz seni okuttuk sen bize bakmak zorundasın diye.

Sen onlari
KurtaramaZsin. Demek ki sukursuzluklerinden ellerindeki paranin bereketi yok.

Sen oncelikle seni icine koyduklari sucluluk Piskolojisinden cik.

Ve kurtar kendini pencelerinden. Bir sey alirsaniz da soylemeyin saklayin. Sen de yok yok de inlara karsi.

Ve mumkunse bebegine baktirma.

Ne güzel tanımlamışsınız beni işte suçluluk psikolojisi.

Salagım salak. Çok merhametliyim.
Nasıl ezik bir psikoloji ile yetiştirildiysem sonuç bu işte.
Ben iki yıllık mezunum zorla okudum onuda. Babam şehirdışına yollamam girer işe çalışırsın dedi istanbul tuttu şansıma okudum ama kantine gitmezdim canım bişey isterde alamam diye öyle okudum. cebimde sadece yol parası.
Hep söylerler biz seni okuttuk sen bize bakmak zorundasın diye.
He oldu işim gücüm yok yıllarca size bakıcam.

Gercekten cok sinirlendim nurummm sen de annesin artık, senin de evlatların var. Sen evladına böyle bir misyon yükler misin? Hayır! Demek ki seninkiler iyi niyetli değil.

Kurtar kendini. Sen varya git bir terapistle gorus. Senin ailen vampir ailesi masallah.

Ben de kendi anneme kizarim bazen ama benimki melekMis.

Ikibin veriyorsun bir de oyle
Mi bakima? Allah askina git bakici bul daha iyi.

annenizde ama katıymış

ben kızım küçükken anneme giderdim çocuğa bak derdim sonra gider uyurdum
ama tabi onunda katı ve anlayışsız olduğu durumlar oldu mesela işten çık çocuğa bak dediĞi oldu

buna o zaman çok kızmıştım
yıllar sonra bunu söyledin desem,inkar eder ,

Oooo benimki bunu agzına sakız yaptı ne zaman kızsa al çocugunu bakmıyorum ne halin varsa gör der.
Bir kere çok ciddi kavga ettik oglumun eşyalarını getirip suratıma fırlattı bende bir hafta izin aldım kres bulup yerleştireyim oglumu diye. Ertesi gün sabah hiçbişey olmamış gibi geldi (ben eşimden önce çıkıyorum işe gitmek için) eşime birde diyorki nurummm neden gitmedi işe. Eşimden çekindiği hali bu yoksa neler yapar bana daha.

çocuğun onlar için .seni sömürü aracı olmuş ve yapacaklarda ,acaip katı yürekliler bence onları bu fırsatı verme
ondan şımarıkca davranıyorlar haberin olsun

He oldu işim gücüm yok yıllarca size bakıcam.

Gercekten cok sinirlendim nurummm sen de annesin artık, senin de evlatların var. Sen evladına böyle bir misyon yükler misin? Hayır! Demek ki seninkiler iyi niyetli değil.

Asla yapamam. Aklım çıkıyo benim için zor durumda kalırlar diye.
Ben sürekli onlara ne katabilirim de rahat ederler derdindeyim.
Annemde evlatlarımdan özellikle benden ne koparırım derdinde.
Asla iyi niyetli değil işi gücü kıskançlık fesatlık.
Bana geçen diyoki; ablanla abin bana sitem etti bizim çocuklarımıza bakmadın onun çocuguna bakıyorsun diye dedi.
bende anne sıkıntı yok benim oğlum büyüdü ben kreşe veririm sen onlara bak dedim. Onlar dan para mara vermezler ugraşamam dedi. ablamın ogluna 2 yıl baktı anneme 1 liralık ev terliği almıştı ablam annemin aynısı oda.

Asla yapamam. Aklım çıkıyo benim için zor durumda kalırlar diye.
Ben sürekli onlara ne katabilirim de rahat ederler derdindeyim.
Annemde evlatlarımdan özellikle benden ne koparırım derdinde.
Asla iyi niyetli değil işi gücü kıskançlık fesatlık.
Bana geçen diyoki; ablanla abin bana sitem etti bizim çocuklarımıza bakmadın onun çocuguna bakıyorsun diye dedi.
bende anne sıkıntı yok benim oğlum büyüdü ben kreşe veririm sen onlara bak dedim. Onlar dan para mara vermezler ugraşamam dedi. ablamın ogluna 2 yıl baktı anneme 1 liralık ev terliği almıştı ablam annemin aynısı oda.
E o zaman sorun yok ki? Yani sadece dertleşmek mi istiyosun?

genç kızken ve çocukkende annem bizlerle ilgilenmedi ama 4 çocuk doğurdu 2 .çalışıyordu (annem parayı çok sever)ben bunun hesabını anneme sordum neden bu kadar çocuk doğurdun diye madem ilgilenmiyecektin diye o vakit ağladı ve benden af diledi paramız çoktu ama sanki bakımsız ve ilgisizdik böyle ortada ezik ezik geziyorduk
babamın ilgisi ve sevgisi çok fazlaydı

o bizi ayakta tutuyordu
ama anneme halen öfkeliyim bu konuda ,bakamıyacağın çocuğu doğurma

genç kızken annemin bana sütyen aldığını hatırlamıyorum

ay çok ilgisizde , neymiş biz 3 kızkardeş birbirimizi idare ediyormuşuz bütün yükümlülüğde ablama vermişti

bu annelik değil bunuda bütün anneler bilsin

E o zaman sorun yok ki? Yani sadece dertleşmek mi istiyosun?

İnan bende istemiyorum. Eşim daha dün akşam kurtulamadık şu annenden bir türlü dedi oda bıktı yani.
Ama çocuga bakmasa, dogal olarak para almayacak gelicek yanıma şu eksik bu eksik evde aç kalıyorum bilmem ne...
Size soruyorum ne kadar kötü bile olsa bir anne bunu söylüyorsa nasıl dayanır ki insan ben zaten hep bu merhametim yüzünden kaybediyorum. Bende diyorum ki madem para vericem her türlü baksın bari çocuğa.
Yani her iki türlüde yakamı kurtaramıyorum.
Ya geçen gün bana dediki dogum izninde de paramı vermeye devam ediceksin benmi sana izne çık diyorum dedi.
Düşünebiliyormusunuz ben izinde olucam ogluma ben bakıcam ama ona para vericem öyle diyo.

genç kızken ve çocukkende annem bizlerle ilgilenmedi ama 4 çocuk doğurdu 2 .çalışıyordu (annem parayı çok sever)ben bunun hesabını anneme sordum neden bu kadar çocuk doğurdun diye madem ilgilenmiyecektin diye o vakit ağladı ve benden af diledi paramız çoktu ama sanki bakımsız ve ilgisizdik böyle ortada ezik ezik geziyorduk
babamın ilgisi ve sevgisi çok fazlaydı

o bizi ayakta tutuyordu
ama anneme halen öfkeliyim bu konuda ,bakamıyacağın çocuğu doğurma

genç kızken annemin bana sütyen aldığını hatırlamıyorum

ay çok ilgisizde , neymiş biz 3 kızkardeş birbirimizi idare ediyormuşuz bütün yükümlülüğde ablama vermişti

bu annelik değil bunuda bütün anneler bilsin

Bende hatırlamam.
Korkudan adet oldugumuz bile söyleyemezdik. Ona bile laf ederdi...

X