Neden beni üzüyorsun Anne ?:(

• Konu Sahibi Konu Sahibi xgxb
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

xgxb

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ekim 2008
49
0
86
İstanbul
:1no2:Annemin bir problemi var ama çözemiyorum.Hiç gülmüyor,konuşmuyor çok soğuk bize karşı yemek yapmıyor,temizlikde yapmıyor,erkenden yatıyor her akşam.Nedenini soruduğumda bunalımdayım diyor. Yaşım 18 ve benimde kendime göre sorunlarım var yinede annemin bana yaptığı haksızlıkları sineye çekiyorum ama bazen dayanamıyorum yine öle bi akşam marketten sadece bir çikolata aldım diye bağırdı çağırdı kantinimiz var neden ordan almadın da marketten aldın dedi akşam akşam kantine mi gidicem dedim..Bu şekilde başladı ve üzerime yürümeye başladı noluo sana dedim bunalımdayım üstüme gelme dedi bende bunalımdayım senın gibi yapıyor muyum dedim.Sadece gülmeni istiyorum ruh gibisin dedim.Gitti yattı o gece.Bu akşamda sabah arkadaşına gitti akşam geldi 1saat sonrada ben geldim annemle babam evdelermiş.Zavallı babama yemek yapmamış annemde canım istemiyor dedi yine gitti yattı.Bazen annemi sevip sevmediğimden şüphe ediyorum çünkü çok hatalarını biliyorum anne hiç çocuğunun gözünden düşermi benim annem benim gözümden düşüyor...senağlama.Babamı soracaksanızda Adamcağız artık kaç yıldır alışmış.Geçen karnemi aldım kantine gittim nasıl dedi pek ii sayılmaz dedim annem hemen onca öğretmenin içinde sen okumazsın okula gidişinden belli dedi artık dayanamadım karneyi yırttım çıktım okuldan eve gittim ağlaya ağlaya çünkü bu kadar beni rencide etmesine dayanamıyorum.Babam o okulda öğretmen eve geldi yanıma dedi ben kaç yıldır çekyiorum sırf sizin için dedi onu el birliğiyle düzeltcez dedi...Gittim özür diledim annemden tık yok bazen anlıyorum onuda belki kantinde sıkılıyor olabilir 4 duvar arasında ama bana çok yansıtıyor.

Seni anlıyorum ama belki annenin gerçekten sorunları vardır bu psikolojikte olabilir cnm
Umarım en kısa zamanda atlayır senide üzmez sende bu zor döneminde bence yanında ol üzerine gitmemeye çalış bakalım zaman neyi değiştirecek

Annenizi bir psikoloğa götürseniz..
Kadıncağız açıkça bunalımdayım demiş..benneyaptımki
Evde yemek,temizlik yapmadığına,erkenden yattığına göre hiç iyi değil kendisi sanırım..
Çok geçmiş olsun..:teselli:

bu durumda ne denir bilmemki canim ya
annenlerde bazen kirici olabiliyor anlasilmaz olabiliyor
bizim nasilki cekilmez hallerimiz olur onlarinda olabiliyor
ne yapalim anlayis gostermek zorundayiz
elbette kalp kirilio fakat annendir yinede
belliki sorunlari var
umarim hersey yoluna girer kendini uzme

Gitti götürdü babam ama neden hiç bir sorun yok evde 4 kişilik bir aileyiz maddi bi sıkıntımız yok Allah a şükür babam desen melek gibi ağzından çıkacak lafa bakar sadece .. Bilmiyorum artık bunun altından kötü bişiy çıkmasından çok korkuyorum

evt ciddi problemleri var galıba..
kendısı de sölemiş bunalımdaym dıe
bence kendı kendıne geçmesinı beklemek biraz sıkıntılı olur
canım inş en kısa zamanda annen düzelir

cnm.belliki annen depresyonda ,yada hep mi böyleydi baban pasif bir eş olarak kalıp hiçmi mudahele etmedi..bir kadın evdeki belli sorumluluklarını yerine getirmiyorsa başta eşler arasında bir kopukluk ,sevgi, saygı yoksunluğu vardır bence ..
senin adına üzüldüm çünki sende desteğe özellikle annenle daha çok yakınlaşmaya ihtiyacın olan bir yaştasın ..sanırım tek çocuksun , o sebebten dolayı babanla birlik olup anneni bir psikologa götürün hatta ailecekte terapi görün ..uzman gözü aile içersindeki hataları daha net görür , ve yardımcı olur ..
sen yinede çok üzülme annene tavır alıp , nefret duyma ,derslerine odaklan ve annenle baban arasına sakın girme ..
annenin anlamaya ve kendini annene anlatmaya çalış..umarım herşey yoluna girer bitanem öptm seni.. :teselli:

Annen agir bir depresyon geciriyor olabilir canim!!

Bunalimdayim üstüme gelme, temizlik yapmama, sürekli yatma agresiflik, durgunluk hep belirti olabilir...

Bence ona karsi gelecegine güzelce konusmayi dene, Annecim neyin var istersen bir uzmana gidelim sen iyi degilsin ne oldu sana, konus benimle diyerek ona destek olmalisin..:teselli:

Arkadaşım baban elbette çok iyidir,maddi sıkıntınız olmadığına da sevindim..
Ama psikoloğa götürdünüz madem durumunuz da iyi,devam edin tedavisine..
Kadıncağızın psikoloğa neler anlattığını bilemezsiniz ki..

Canım belki bu yaşlarda sen annenden ilgi ve destek bekliyorsun ama annen anlaşılan gerçekten iyi değil. Depresyon belirtileri senin anlattıkların. Sorumluluklarını yerine getirmemesi kötü tabi. Ama demek ki bir psikiyatra ihtiyacı var.

Bu durumda ne olursa olsun onun senin annen olması sebebiyle, babanın dediği gibi onu siz düzeltmeye çalışacaksınız. Yoksa sende sadece kafana takıp, soruna sadece duygusal olarak yaklaşırsan çözülmesi daha da zorlaşır.

Hayat bu işte canım. Belki senin annnene ihtiyac duyduğun bir dönem ama sen annenden daha sağlıklı bir durumda olduğun için senin onla ilgilenmen gerek....

Belliki anneniz büyük bir depresyon geçiriyor. Ondan yemek yapmasını beklemek yerine bir uzmana götürseniz bence daha iyi olur.
Muhtemelen karı koca arasında bir şeyler var. Babanızın size ve çevrenize karşı iyi olması annenizle arasında bir sorun olmadığını göstermez güzelim. Neden böyle konuşuyorsun dersen, annenizin bu durumu bendede çoğu zaman var malesef. Eşim de etrafına ve çocuklarına karşı çok iyidir, çocuklarım deli olurlar babaları için. Ama ben eşimle aramdakileri pek ortalığa dökmem içime atarım. Bu yüzden sinir hastası oldum etrafımdakileri kırıp geçiriyorum. Ama eşim malesef insanların ve çocuklarımın tanıdığı kadar iyi biri değil bunu ben biliyorum çünkü evliliği yaşayan benim. Bu yüzden lütfen annenize kızmayın, bırakın yemeği temizliği yapmasın, bu onun görevi gibi gözüksede annenizin yemekten temizlikten daha önemli bir derdi var. Lütfen onu bir doktora götür,

canım ben babamı kaybettiğimde 13 yaşındaydım ablamda 15 yaşındaydı.annem depresyondan daha öte ne varsa onu yaşıyordu.ne temizlik ne yemek sadece babamın resmi eilnde ağlıyordu biz o yaşta kendi acımızı attık bi kenara annem için oldunlaştık büyüdük.ona biz yardımcı olduk.anladıkki biz aşabiliyoruz ama annem aşamıyor.
demmekki annan büyük bir bunalım geçiriyor.sende ona soğuk davranmak yerine olgun bir kız olup anneni anlamaya çalış onu tedaviye yönlendir.belkide sizlerle paylaşamadığı bir sorun yaşıyor.kendini yanlız hissetmemeli.yanında ol annenin.bunca zaman üzerindeki emeğini unutma.
sende 18 yaşındasın yeterince olgunsun.sırf bu sebeplerden anneni sevmediğini söyleme.
ona sen yardımcı ol.arkadaş olcak yaştasın annene..

annen depresyonda olabilir canım...ayrıca depresyon olması için illa sıkıntı gerekmez, içten gelen depresyon durumu denen birşey var....

cnm ailecek allah yardımcınız olsun annenizi tedavi etmeye ikna ederseniz çok iyi olur sanırım

anneniz depresyonda olabilir...
yaşını bilemiyorum ama menopoza girebilir...
sonuçta bu hareketlerini bilinçli yaptığını sanmıyorum...
gerçekten uzman bir doktora gitmesi şart,çünkü
hayatla ilişkisini uyuyarak kopardığına inanıyorum...
siz yakınlık gösterin bence,hiçbir anne kötü değildir unutmayın...
bazı yaşanılanları bayanlar çok ağır atlatıyor,erkekler kadar vurdumduymaz değiliz bizler...
onun için babanızla konuşun,annenizi ikna edip en kısa zamanda
bir doktora gidin...
ve şunu da söylemek istiyorum,
annezi sırf böyle davrandığı için gözünüzden düşürmeyin...
istemeden ,böyle davranmasının mutlaka bir nedeni vardır...
sevgiler...

Bence tek çözüm psikoloğa götürmek tatlım
Allah sabır versin,kolaylık versin.... a.s.

annemin gözümden düşmesinin sebebi apayrı bi olay *-) bide üstüne bu durum annemin ben hep yanındayım ona destek çıkıyorum gel diyorum snemaya gidelim yada oturalım biyerde diyorum yada gezmeye gidelim diyorum bunları babamda söylüyor ... ama gitmiyor yapmıyor hee ben yemek yapsın demiyorum ben elimden geldiği kadar evi idare edebiliyorum ama neden yani nie ben nie annem normal olabilirken neden sorunlu bu kadar küçüklüğümden beri annem sorun yaratıyor kendi kendisine onunla ilgili geçmişde çok kötü izlenimlerim var intihara kalkışması hastaneye yetiştirmemiz gibi :S 13 yasındaydım oysaki biz ona destek çıktık annem başka oldu biz ona tutunacak dal uzatıyoruz o bu dalları kıtıyor:S:S aklım çok karışık.Ama ne dese de ne yapsana ben çabuk affedenlerdenim ama unutamayınca insan elinden bişiy gelmiyor ayrıca benim büyümem de Kesinlikle bi katkısı yok afedersiniz ben ilk hasta(adet) olduğumda bile yanımda değildi bu kadarını söliyim yani :S
belki yanlış konuştuğumu düşünüyorsuz belki bende böle düşünüyorum...aklım çok karışık ayrıca 38 yasında

yalnız sana birşey söyleyim mi bütün belirtiler ağır bir depresyonu işaret ediyor, psikiyatr değilim ama sonuçta kim olsa anlar....bence sen anneni fazla suçlama zaten onun yoğun suçluluk duyguları var anladığım kadarıyla..onun tüm derdi kendiyledir kesin...

canım bence annenin sana çok ihtiyacı var onu yalnız bırakma gir koynuna uyu mesela ve mutlaka bir psikologa götür,bilemezsin ne derdi vardır suçlama anneni onunla konuşmayı dene şimdi sıra sende...

madem eskiye dayanıyor bu durumu,
neden babanız doktora görmedi acaba,
sonuçta bir eğitimci,bence daha mantıklı düşünebilir ve
annenizi doktora götürebilirdi...
lütfen siz elinizden geleni yapın ama derslerinizi de ihmal etmeyin...
sonuçta anneniz hasta ama tedavisi olan bir hasta...
vakit kaybetmeyin derim...
Allah yardımcınız olsun...
sevgiler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…