• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Neden beni üzüyorsun Anne ?:(

• Konu Sahibi Konu Sahibi xgxb
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Hayatim annenin babanlada sorunlari olabilir!!:delphin:

Kari koca arasinda ne yasaniyor ne oluyor bitiyor bilinmez, her ne kadarda sen onun evladi olsanda seninle bazi seyleri paylasamaz!! Anlamissindir ne demek istedigmi...
Belki onlarin ikisinin arasinda bir problem var, ve bunun seninle paylasamiyor...:kahve:

Bir arkadasi ve güvendigniz bir akrabaniz varsa konusup annenle ilgilenmesini rica etsende faydali olabilir belki, sana anlatamadiklarini ona anlatabilir..CADIARZU

Sen babani hep bir baba gözü ile görürsün bir erkek gözünle görmen imkansiz, ve mutlakada iyi bir baba ve sana göre iyi bir estir annene lakin annen böyle görmeyebilir canim bunu unutma...a.s

Umarim cözersiniz allah yardimciniz olsun.:teselli:

Annenizi bir psikoloğa götürseniz..
Kadıncağız açıkça bunalımdayım demiş..benneyaptımki
Evde yemek,temizlik yapmadığına,erkenden yattığına göre hiç iyi değil kendisi sanırım..:delphin:
Çok geçmiş olsun..:teselli:

Laale ablaya kesinlikle katiliyorum bencede bir psikologa gidin.

Gercekten bunalimda olabilir, bunu geciktirmeyin bence.

Hic bir anne cocuguna böyle davranmaz, bence kesinlikle psikolojik bir sorunu var, ihmal etmeyin.

bu anlattıkların ileri dercede psikolojik sorunların belirtisi.
normal şartlarda hangi kadın hayattan bu kadar kopuk yaşayabilirki.
hadi eşini ihmal etti,size neden arkasıı dönsün.neden erkenden yatsın.bak bana 24 saat yetmiyor.uyumak kaçıştır bence onun için.iyi bir uzmana götürün vakit kaybetmeden.

depresyon belirtisi bunlar galiba.
en kısa zamanda tedaviye başlamalı anneniz.
emin olun onun durumu, sizden daha zordur şu an için.
inşallah en kısa zamanda iyileşir...

annemin gözümden düşmesinin sebebi apayrı bi olay *-) bide üstüne bu durum annemin ben hep yanındayım ona destek çıkıyorum gel diyorum snemaya gidelim yada oturalım biyerde diyorum yada gezmeye gidelim diyorum bunları babamda söylüyor ... ama gitmiyor yapmıyor hee ben yemek yapsın demiyorum ben elimden geldiği kadar evi idare edebiliyorum ama neden yani nie ben nie annem normal olabilirken neden sorunlu bu kadar küçüklüğümden beri annem sorun yaratıyor kendi kendisine onunla ilgili geçmişde çok kötü izlenimlerim var intihara kalkışması hastaneye yetiştirmemiz gibi :S 13 yasındaydım oysaki biz ona destek çıktık annem başka oldu biz ona tutunacak dal uzatıyoruz o bu dalları kıtıyor:S:S aklım çok karışık.Ama ne dese de ne yapsana ben çabuk affedenlerdenim ama unutamayınca insan elinden bişiy gelmiyor ayrıca benim büyümem de Kesinlikle bi katkısı yok afedersiniz ben ilk hasta(adet) olduğumda bile yanımda değildi bu kadarını söliyim yani :S:(
belki yanlış konuştuğumu düşünüyorsuz belki bende böle düşünüyorum...aklım çok karışık ayrıca 38 yasında

Eh be güzelim, kendin söylüyorsun işte. Annen intihara kalkışmış ama siz sadece kendi aranızda halletmeye çalışmışsınız olayı. Neden bir uzmana götürmediniz annenizi. İntihar normal bir insanın düşüneceği bir iş değil. Sizin uzattığınız o tutunacak dalları anneniz göremez, o dalları ona gösterecek olan pisikiyatrdır.
Ayrıca annenin seni yetiştirmesinde hiç faydası olmadığını belirtmişsin ama biraz düşünürsen en azından seni emzirmiş olması bile bir katkıdır. Tamam anlıyorum seni, sende bu yaşında boyundan büyük dertlerle boğuşmuşsun ama bu olayı babanla oturup konuş ve lütfen anneni bir doktora götürün.

bence annenız sessız kalmıyor avazı cıktıgı kadarıyla bagırıyor...
ıyı degılım dıyor...duysanız ıyı olur...kadından daha ne temızlıgı yemek ıstıyorsunuz...
Kadın hasata ...en kısa zamanda hiç vakıt gecırmeden...acılen bır uzmana götürun...gerekıyorsa bır klınıkge yatırın...
Sonra annenızı bır tatıle cıkarın...kadın rahatlasın...kendıne gelsın...
Acıl sifalar...

annemin gözümden düşmesinin sebebi apayrı bi olay *-) bide üstüne bu durum annemin ben hep yanındayım ona destek çıkıyorum gel diyorum snemaya gidelim yada oturalım biyerde diyorum yada gezmeye gidelim diyorum bunları babamda söylüyor ... ama gitmiyor yapmıyor hee ben yemek yapsın demiyorum ben elimden geldiği kadar evi idare edebiliyorum ama neden yani nie ben nie annem normal olabilirken neden sorunlu bu kadar küçüklüğümden beri annem sorun yaratıyor kendi kendisine onunla ilgili geçmişde çok kötü izlenimlerim var intihara kalkışması hastaneye yetiştirmemiz gibi :S 13 yasındaydım oysaki biz ona destek çıktık annem başka oldu biz ona tutunacak dal uzatıyoruz o bu dalları kıtıyor:S:S aklım çok karışık.Ama ne dese de ne yapsana ben çabuk affedenlerdenim ama unutamayınca insan elinden bişiy gelmiyor ayrıca benim büyümem de Kesinlikle bi katkısı yok afedersiniz ben ilk hasta(adet) olduğumda bile yanımda değildi bu kadarını söliyim yani :S:(
belki yanlış konuştuğumu düşünüyorsuz belki bende böle düşünüyorum...aklım çok karışık ayrıca 38 yasında

öncelikle allah yardımcınız olsun . sende haklısın tabi bütün hersey iyiken bu yasta agar sorumluluklar altına girmek senin için zordur. ama annenizin sizin bilmediniz bi sorunu olmasın. herkes depresyonda kesin demiş. bana oyle gelmedi bi insanınn depresyona girmesi için bi sorunu olması gerek .sen diyorsunki maddı sıkıntı yok babam cok iyi agzından cıkan lafa bakar. demekki sizin bilmediniz baska bişey var bence.bi yakın arkadasıyla konusun belki o yardımcı olur biraz . derdi sıkıntısı neymiş ogrenmeye calısın

birde bazıları ne yemek bekliyon temizlik bekliyon demiş. kız sadece ilgisizligini anlatmaya calısmıs . bi annenin yapması gereken seyler sonucta.

canım yazında şunu farkettim ben,sende de biraz tabular var annene karşı...
yani,kendinde oluşturduğun keskin cevaplar bunlar...

"annem normal olacakken neden sorunlu" demişsin
eğer hepimiz aynı ruh halinde yada aynı kuvvette olsaydık psikoloji denen bir şey olmazdı...hepimiz torna tezgahından çıkmış, aynısı olan varlıklar olurduk...

sen 13 yaşındayken annen intihar etmiş...
aradan geçen 5 yılda ne değişti göründüğü kadarıyla hiç birşey...demekki,baban ve aileler yetersiz kalmışlar bence...hatta aileleri yani anne ve baba tarafını bırakalım,baban sanıyorum yeteri kadar ilgili değil annene ki,buda ben alıştım ona demesinden belli....

annenin nedenlerine cevap arayıp,kafanda ve yaşantında onunla tartışmayı bırak canım,onu kurduğu yalnız dünyadan alıp içinize dahil edin bir an evvel...evet herkes psikolog tavsiye etmiş...vakit geçirmeden anneni götürün yada siz gidip ona nasıl yaklaşabileceğiniz konusunda fikir ve yardım alın...

şunu unutmaki,hiçbir anne evladına karşı isteyerek bu tutum içinde olmaz...öyleki,geçmişinden beride sıkıntılı kadıncağız, yani burdan dışardan bir göz olupta bakınca inan bariz duruyo nedeni...

birde bazıları ne yemek bekliyon temizlik bekliyon demiş. kız sadece ilgisizligini anlatmaya calısmıs . bi annenin yapması gereken seyler sonucta.

evet bır annenın yapması gereken seyler ..(gerçi bu tartışmaya acık bır konu...)
ve ılgısızlıkten yakınmış...
ama anne saglıklı degıl...ben hastayım dıyor...
annenın gorevı yemek yapmak ev temızlemekse...
evladın ve o aıle ıcerısınde yasıyan kişilerınde görevleri var...
anneyı saglıgına kavuşturmaları gerekır...
burda arkadas ılgı ıstıyor yada annesının yaptıklarına uzuluyor..haklı olabılır ama...
anne zaten ben hastayım ıyı degılım dıyor...
bılmem anlata bıldımdım...a.s.

Annenin ciddi psikitayrik muayeneye ihtiyacı var canım yaa yazık kadıncağız intihara kalkışmış.

Eğer annene iyi bir psikiyatr bulabilirsen iyileşecektir ve işte o zaman senin isteklerine karşılık verebilir.

Sevgiler canım Allah yardımcınız olsun :(

evet bır annenın yapması gereken seyler ..(gerçi bu tartışmaya acık bır konu...)
ve ılgısızlıkten yakınmış...
ama anne saglıklı degıl...ben hastayım dıyor...
annenın gorevı yemek yapmak ev temızlemekse...
evladın ve o aıle ıcerısınde yasıyan kişilerınde görevleri var...
anneyı saglıgına kavuşturmaları gerekır...
burda arkadas ılgı ıstıyor yada annesının yaptıklarına uzuluyor..haklı olabılır ama...
anne zaten ben hastayım ıyı degılım dıyor...
bılmem anlata bıldımdım...a.s.

her ban hastayım iyi degilim diyen hasta degildir. :1closedeyes:kimsenin bilmedi bi derdi sorunu olabilir anlatamayabilir ve hastalıgın arkasına sıgınabilir. ortada bi sepep yok demiş arkadas. onu anlamaya calısıyo zaten.yardımıda kabul etmiyo.:uhm:

arkadasa gore bır sebeb olmaya bılır ...ama annenın içinde çözemedıgı bır sorunuda olabılır...
zaten ıntıhar etmeyıde denemış.....bunu normal bır ınsan yapmaz...
bellı duruyor ki sorunu var...
aılenın maddı durumu ıyı ıse..anneyı bır tatıle gotursunler...ama herseyden önce bır uzmanla konuşsunlar...anne gıtmıyorsa...
kendılerı uzmana gıdıp..annelerının durumunu anlatıp ne yapmaları gerektıgıyle ılgıı bır akılda alabılırler....
yanı arkadas...tabıkı ılgı ıstıyor ve annesının yaptıklarından dolayıda üzülüyor..kım üzülmes ki...
ARKADASIDA ANLIYORUM....

SELAM CANIM ÖNCELİKLE GEÇMİŞ OLSUN DİORUM SANA bende bir anneyim genç olsamda erken evlenenlerdenim benim düşüncem şuu kendime bakarak konuşyorum benimde annem 38 yaşında ve onunda bi çok problemi vardıı ben evlendikten sonrada yanlız kaldıı ve ben şuan şunu düşünüyorumm
benim annem de aynı durumları yaşıyoo
sen 18 yaşındasın annen 38 bu demek oluyoki annen 19-20yaşları arasında evlendii hemen çocugu olduu ona bak büyüt yemek yap çamaşır bulaşık geçim derdi iş güçç
bu genç yaşında yorulmuşturr neden herkezin annesi öle değil deme çünkü kuvveti bu kadardır onunda içinde yaşadıgı ailesi ile problemleri vardır yansıtmamaya çalışmak güçlü görünmek zamanla onu yorar dikkatimi çekiyoki annen anlatmıyo bu onu dahada bunalıma sokuyoo
belkide bazı şeyler kuruyodur kafasındaa baban ögretmen meselaa işte toplantılar vs iş yemeklerii ögrencilerle gezilerr
ama kendisi kantinde çalışıyoo ve sürekli koşturmaca kan ter içinde bunuda kıyaslıyo diger bayan ögretmenlere imreniyo babanla tartışma içine giriyoo
olabilir bunu sen bilemezsinnn
yemek yapmaktan bıkmışta olabilir hizmet bekleyebilir dinlenmeye ihtiyacı olabilir aslına o kadınıı mutlu etmeye çalışsanız daha iyi olur küçük degerli süprizler yapın çiçek alın tatile gidin ne biliyim
içinde kalan yaşayamadıgı duyguları tatırmaya çalışın bazı kadınlarr gençliğini yaşamadan evlenirlerr
ve sonrada keşke derlerrr
bi çok şey varrr herşey madddiyat deilll

annemin en buyuk destekçilerinden bitanesiyimdir emin olun yeterki o iyi olsun diye ben okuldan geldikden sonra kantine gidiyorum yardım ediyorum bide eve geliyorum yemek hazırlıyorum diyebilirim ki annemden ben daha çok yoruluyorum ama dediğiniz gibi ben 18 o 38 yaşında benim anlatmak istediğim başka bir kadın daha zor şartlarda bile normaldır çcouğundan estek görmeyen tanıdıklarım var mesela halam ve kızı kızı annesinin üstüne bıçakla yürümüş bi insandır:S ...annem bunları görüyor şükretmesi gerektiğini düşünüyorum ayrıca bugun onu dışarıda kahvaaltıya götürdüm her zaman ki gibi gidelim dedim yardım al psikatriden dedim istemiyorum dedi nie dedim madem bunalımdasın hoşunamı gidiyor seni böle görmemiz dedim istemiyorum kızım dedi...amcamı da almıştım yanımıza amcam çok değişik konuştu ben onun derdini biliyorum dedi :S:S anlıyamadım...amcama sordum kantinde kocasının hep yanında olmasını kabullenemiyor rahat edemiyor dedi sizce ne demek istedi ...!!!

Son düzenleme:
annemin en buyuk destekçilerinden bitanesiyimdir emin olun yeterki o iyi olsun diye ben okuldan geldikden sonra kantine gidiyorum yardım ediyorum bide eve geliyorum yemek hazırlıyorum diyebilirim ki annemden ben daha çok yoruluyorum ama dediğiniz gibi ben 18 o 38 yaşında benim anlatmak istediğim başka bir kadın daha zor şartlarda bile normaldır çcouğundan estek görmeyen tanıdıklarım var mesela halam ve kızı kızı annesinin üstüne bıçakla yürümüş bi insandır:S ...annem bunları görüyor şükretmesi gerektiğini düşünüyorum ayrıca bugun onu dışarıda kahvaaltıya götürdüm her zaman ki gibi gidelim dedim yardım al psikatriden dedim istemiyorum dedi nie dedim madem bunalımdasın hoşunamı gidiyor seni böle görmemiz dedim istemiyorum kızım dedi...amcamı da almıştım yanımıza amcam çok değişik konuştu ben onun derdini biliyorum dedi :S:S anlıyamadım...amcama sordum kantinde kocasının hep yanında olmasını kabullenemiyor rahat edemiyor dedi sizce ne demek istedi ...!!!

Hımmm..
Bence belli oldu durum..
Annenin babanla sorunları var..
Hem de bayaa büyük sorunları var galiba.benneyaptımki
İnsan eşini neden yanında istemez?
Demek ki gerçekten baban annene ya zamanında çok büyük sıkıntılar çektirdi,şu anda baban melek gibi olsa da ama annen unutamıyor ya da şimdi baban annene anlattığın kadar iyi davranmıyor.fisfisfis
Ama dediğim gibi bunu sen bilemezsin. Ancak karı koca bilir ne ne yaşadıklarını..:delphin:

selam canım ..amcanın neden boyle dedıgını ..keske amcana sorsaydın...
keske bıraz zorlasaydın...
amcanın bu lafının altındada .ne ararsan onu bulursun yanı....
babanın evde olmasından rahatsız oluyorsa....
annenın gıdecek baska yerı yokmu annanne gıbı teyze yada baska bır yer bır kac haftalıgına gıtse...
yada baban gıtse.....araya özlem hasret gırse...
bırde karı koca arasında ne yasanıyorsa ..onu cocuklar bılemez ki....özel ve sır.....yanı ..bunu anne ve baban bılır ancak...
dedıgım gıbı amcanın ne dedıgını ne demek ıstedıgını çözmek gerekır...

bırde bazı kadınlar evet zor sartlarda bıle yıkılmıyorlar ama şçylede bır sey var her ınsanın..
yaradılısı farklıdır...
kımı içine atar susar...
kımı gezer tozar...
kımı alısverıs yapar...
kımı baska seylerle mecgul olur..
her ınsan bır degıldır...

canım anneni ikna etseniz babanla birlikte bir psikiyatriste götürseniz..
o da belki öyle olmak istemiyodur. kim ister ki öyle değil mi..
en iyisi dr a götürmek..bi ilaç tedavisi ve sizin desteğinizle atlatacaktır canım üzme kendini:teselli:
ALLAH yardımcınız olsun:Saruboceq:

belkide canım dediğim gibi babanın ona destek oldugunu düşünüyodur sorun babanla senden çok baban destek olsa iyi olurrrr

Back
X