- Konu Sahibi ankara1982
-
İnterneti neden kullandığımı merak etmişsiniz nedense..
Açıklıyayım da merakınız gitsin..
Hem keyfi (kk ve bilumum siteler için) hem de yaptığım işle bilgi toplamak için kullanıyorum..
Çok şükür faturalarımı ödeyebilecek gücüm olduğuna göre bu internet lüksü, hayatımdan bir şeyler eksiltmiyor demektir..
Gerçek dosta çıkarıp cebinizdeki paranızı vermek konusu ise ne mutlu size ki birine borç verip dilinizin yanmasının ne demek olduğunu bilmiyorsunuz.. Para insanların hayatını idame ettirmesi gereken tek araçtır.. Bu kadar savruk bir arkadaşım olsa paramı geri alacağım muamma olurdu kafamda açıkçası... Zaten benim dostlarım da paranın kıymetini bilir,bir çok insanın 500lirayla bir ayda ev geçindirdiğini bilir..
B]
sizin neyi niçin kullandığınız beni ilgilendirmez
kendinize hak gördüğünüz bazı şeyleri
başkalarına görmemeniz şaşırttı beni
ayrıca benim arkadaşlarımda 500ytl ile ev geçindirildiğini bilir
çok farklı bakıyoruz olaylara
sanırım bunun için ortak bir paydada buluşamıyoruz
onun için size anlatmak için uraşmayacağım
sizin neyi niçin kullandığınız beni ilgilendirmez
kendinize hak gördüğünüz bazı şeyleri
başkalarına görmemeniz şaşırttı beni
ayrıca benim arkadaşlarımda 500ytl ile ev geçindirildiğini bilir
çok farklı bakıyoruz olaylara
sanırım bunun için ortak bir paydada buluşamıyoruz
onun için size anlatmak için uraşmayacağım
kişi kendine hak görüyorsa bazı şeyleri hesabınıda ona göre yapacak:1closedeyes:
olay bu kadar basit.
sadece araba değil olay,30-40 ytl para isteyipte evinde internet kullananda aynı benim için...
işyerinden avans al canım..500 yetele ne varki?
Herkes aynı düşünceye sahip olmak zorunda değil arkadaşlar...
Bir elimizde beş parmak var ve hiçbiri birbiriyle aynı değil.. Binlerce kişinin düşüncelerinin aynı olmasını bekleyemezsiniz... Ve sizinle aynı düşüncelere sahip olmadığı içinde yargılayıp suçlayamazsınız....
Tamam anladık bazı arkadaşlarımız verir bu durumda parayı bazılarımız vermez...
Bize göre ayağını yorganına göre uzatmamıştır durumunu bildiği halde bu işe kalkışmıştır ve bu durumda lüks diye adlandırırız biz, sizin için durum ne olursa olsun sorun değildir...
Bunu neden bu kadar uzatıyorsunuz ki tamam siz verin biz vermiyoruz... Vermediğimiz içinde kınanmak durumunda değiliz...
Ama şöyle bir ayrıntı daha var konuyu açan arkadaş ortalıklarda yok siz birbirinizi yiyorsunuz...
düşmez kalkmaz bir allah
büyük konuşmayın derim ben
Herkes aynı düşünceye sahip olmak zorunda değil arkadaşlar...
Bir elimizde beş parmak var ve hiçbiri birbiriyle aynı değil.. Binlerce kişinin düşüncelerinin aynı olmasını bekleyemezsiniz... Ve sizinle aynı düşüncelere sahip olmadığı içinde yargılayıp suçlayamazsınız....
Tamam anladık bazı arkadaşlarımız verir bu durumda parayı bazılarımız vermez...
Bize göre ayağını yorganına göre uzatmamıştır durumunu bildiği halde bu işe kalkışmıştır ve bu durumda lüks diye adlandırırız biz, sizin için durum ne olursa olsun sorun değildir...
Bunu neden bu kadar uzatıyorsunuz ki tamam siz verin biz vermiyoruz... Vermediğimiz içinde kınanmak durumunda değiliz...
Ama şöyle bir ayrıntı daha var konuyu açan arkadaş ortalıklarda yok siz birbirinizi yiyorsunuz...
düş bu sözü herhalde her 2 taraf için söylediniz. uzatmak konusunu. çünkü dikkat ederseniz her iki tarafta yazmaya devam ediyor.
inanırmısınız iki taraf da haklı....
veririm diyenler soon derece normal olanını savunuyorlar, dilerim kötü bir musibet gelmesin başlarına cidden çok üzülürüm çünkü çok sevecenler
vermem diyenler haklılar dünyanın çivisi çıkmış ahir zamandayız kime güvenileceği kime güvenilmeyeceği belli değil
bence artık barış zamanı çünkü herkes haklı
haklı olunmadık bir konu var bana göre ama lütfen yargılamıyorum kendimce doğru olanı söylüyorum, parayı veririm ama nereye verdiğinin hesabını sorarım.
Bizim bir büyüğümüz vardı. Der ki bir araba daha alacak paranız olmadan sakın borçla araba almayın...Yani elinizde iki araba parası olsun..
Neden diye sorduğumuzda araba bu hiç bir şeye benzemez bir kaza oldu mu hele hele bir de borç harç almışsanız mahvolursunuz toparlayamazsınız diye cevap verdi. Bu devirde çok zaruri ihtiyaç olmadıkça araba almak hele hele araba için borca girmek çok sakıncalı.
Keşke 1-2 ay daha bekleyip parayı biriktirseydi.
Hele eşimin müdürünün başına geleni anlatayım. Arabası vardı gitti hanımı biraz daha modelli olsun dedi diye gaza gelip modeli yükseltti. Araba için borca girdi. BAnkadan kredi çekti. İnanır mısınız arabanın başına gelmeyen kalmadı oğlu kaza yaptı, tekerleri şişlendi. Her ay bir masraf çıktı. Sonra demiş ki olan rahatımızı da bozduk..
Arkadaşların tartıştığı borç meselesine gelince isteyen verir istemeyen vermez. Ama borç veren kişi de parasının nereye gideceğinin hesabını sorabilir sormalıdır da.
Bu devir öyle bir devir ki insan kardeşine bile güven duyamıyor.
Eşim birine 80 ytl borç verdi.Adam bir ay sonra vereceğim dedi. Bir sene alamadı..
En sonunda eşim adama dedi ki.Her ay 5 ytl atsaydın borcumu öderdin dedi.
Adamın ödemeye niyeti olsaydı hakikaten öderdi.
evet dediklerinde haklısın
ama burda devreye dostluk giriyo
çok tanımadığım birine neden para vereyim ki
ha ama o kişi dostumsa eğer
akan sular durur
anlatmak istediğimizde budura.s
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?