kızlar doğum, şekli ne olursa olsun zor bir olaydır.
benim fikrim ise şu:
anne kendisini normal doğuma hazırlamalı, çünkü çekilen sancılar bebeği dış dünyaya hazırlıyor, ciğerlerinin açılmasını anne ile daha sıkı bir bağ kurmasını sağlıyor.
ama aksilik çıktığında da doktorların hemen sezaryene geçmesi gerekir.
normal doğumun dezavantajı da çok, dikişlerin atması, sancının çok olması, sonrasında hemoroid olmsaı gibi
ama sezaryen de masum değil, ameliyattan sonra çabuk ayılamama, sütün hemen gelmemesi, bebeği kabullenememe, bel ve baş ağrısı, dikişlerin enfeksiyon kapması vs...
aslında bu tür sorunlar her iki doğumda da kesin yaşanacak diye bir şey yok ama yaşanabilir de. her kadının doğumu farklıdır, bu nedenle başkalarının ne dediğinden çok kendi mantığımıza ne uyuyorsa onu yapmalıyız
ben iki doğum şeklini de kötülemiyorum ama her iki doğumun da zor ve kolay tarafları var sezaryen tamamen kolay diyemeyiz normal doğum için de hiç acımıyor demek doğru değil.
çok doğru noktalara değinmişsin..ikisinin de dezavantajı var muhakkak..ama normal doğumun bu denli itici gelmesini hala kabul edemiyorum..kk da, normal doğum yapan yok gibi birşey o yüzden bu konuda destekleyici sözler duymak da zor..