herkesin uykuya daldığı şu saate ben hala uyanığım ve uyuyamıyorum ooofff..bu gün yani bir kaç saat önce burda biraz dolaştıktan sonra face e bi bakayım kapatmadan dedim, bir arkadaşımın fotoğrafını gördüm evini eşyalarını falan yenilemiş çok ta güzel olmuş doğrusu ama ben yine üzüldüm hep böyle oluyor nezaman güzel bir eve gitsem eve gelince üzülüyorum benim hiç öylebir evim eşyalarım olmazmış gibi geliyor ben 7 yıllık evliyim evlenirken eşimin ailesininde benim aileminde durumu iyi deil diye herşeyin en ucuzuna gittik ben yinede beğeniyordum eşyalarımı (yada kendimi avutuyordum bilmiyorum)taki bir patavatsız arkadaşım gelip 'evin hiç yeni gelin evi gibi deil 'diyene kadar ,nasıl üzüldüğümü anlatamam günlerce ağladım hep eşimle tartıştım. işte ogün bugündür atamadım bu şeyi üzerimden .şuan kiradayız yine, bu ikinci evim teyzemlerin evi ,çok büyük ama çok plansız bir ev yatak odam ve oturma odam salona bakıyor mutfağım çok büyük ama bir duvarda sadece küçücük bir dolap var eski tiplerden kiracı oturucak diye hiç özenilmemiş kapılar falan çok kötü, yerler fayans deil banyo falanda karo taşımı ne deniyorya ondan ,benim eşyalarda dört dörtlük olmadığından evim çok çirkinmiş gibi geliyor. başka eve taşınamıyorum 350 ye oturuyoruz burda birde eşim çok uzun süre işsiz kaldı baya bi kira veremedik teyzemler bişey demediler şimdi düzenli veriyoruz ama ozamndan kalan borç var hala başka evde oturuyor olsaydık ev sahibi çoktan kapıya koyardı bizi ,şimdide eşimin işi yine garantili deil ya birgün çıkarsa işsizkalırsa yine diye daha iyi bir eve taşınamıyoruz .bazılarınız kızıcaksınız belki bana evet şükürler olsunki eşim çalışıyor başımızı sokacak bir evimiz var iyi kötü eşyamız var ama işte ben şuan yaşadığım bu duyguları yaşamaktan vazgeçemiyorum herdefasında aynı şey oluyo günlerce üzülüyorum içinizde benim gibi olup bunu atlatmış olan varmı?yani ben kendime benim sahipolabileceğim bunlar daha fazlası olamaz bunu nasıl kabul ettirip her güzel ev eşya gördüğümde bunları yaşamaktan vazgeçicem benim gibi olanlar varmı aranızda
yine bir face rezaleti..
yeni araba alanlar,eşyasını yenileyenler,ev alanlar,tatile gidip havuz sefası yapanlar..
toplum olarak özgüvenimizi yitirdik sanırım..
çok değil , 10 yıl öncesine kadar evimize gelen en özel misafirlerimize gösterdiğimiz albümleri ulu orta yayınlamaktan bunun da ötesinde bu duruma insanları imrendirir olmaktan zevk alır hale geldik..
sonumuz hayırlı olur inşallah
Çanım yaşadığın yerden eşyalarından utanmamalısın
Eğer evine gelende seni bu durumdan utandırıryorsa onunla arkadaşlığını kesmelisin.
Eşinizide bu konuda üzmek tartışmak çok yanlış.
Eminim oda size daha iyi imkanlar sağlamak istiyordur.
Ama sanırım şuan bu kadarına yetiyor imkanı.
Çok şükür başınızı sokabilecek bir eviniz var
Eğer çokta rahatsızlık duyuyorsanız sizde bir iş bulup çalışın
Eşinize destek olun ve daha iyi bir eve çıkın
Zamanlada taksitle eşyalarınızı yenilersiniz.
Ama şunuda unutmayınki çok lüks bir evde oturup mutsuz olan insanlarda var.
Önemli olan evin nekadar güzel olduğu yada eşyaların nekadar yeni olduğu değil içinde huzurlu mutlu olmaktır.
konu sahibi üstüne alınma lütfen..
şimdiki bayanlarımız biraz tembel sanki..
Ben yatayım kocam baksın herşeyim olsun istiyorlar
olmayıncada problemler kavgalar başlıyor..
Ya bastan zengin adamla evleneceksin yada çalışacaksın
olmadı adam ne getirirse razı olacaksın..
Inanın hamileydim çalışamıyorum diye evime yaşlı teyze alıp doğuma kadar baktım
üni mezunuyum ben ..gurur yapmadım çünkü kocamın parası yetmiyordu..
Doğum yaptım 4 aylık bebeğimi bıraktım yarım gün eşim yarım gün annem baktı..
Bazen düşünürüm benim canım yokmuydu diye..
çocuğum doğduğu günden beri (3 ay küvözde kaldı ) kreşte anasınıfını bile kreşte okudu daha bebekti kreşteydi 6 da kalkıp köy okuluna gidiyordum bizim derdimiz neydi yazın da çok faydalıymış gibi yaz okuluna gönderiyorduk akşamdan akşama görüyordum çocuğumu ama o çocuğa bakacaksan yapıyorsun işte
kızınız için çok üzüldüm hayırlısı böyleymiş demekki doğru söylüyosunuz huzur çok önemliCanım ya mutlaka özeniyorsundur kadınız ,insanız neticede ama Allah herşeyin hayırlısını versin benim kızım evlenirken herşeyin en güzeli,en pahalısı alındı,5 yıldızlı otelde nişanını yaptım, 5 yılddızlı başka bir otelde düğünü yapıldı...Evi çok lüx bir siteden alındı herşey ama herşey dörtdörtlük oldu...severek evlendiler ama bu şatafat sadece 1 yıl sürdü sadece 1 yıl....Evde huzursuzluk olunca ne eşya ne ev gözü görmedi...elinin tersiyle bu konforu itti, şimdi çalışıyor,okulunu bitirdi,yüksek lisansa hazırlanıyor,asla geriye dönüp bakmadı bile demem o ki mal, mülk, eşya, ev bunlar da gerekli ama herşeyden önemlisi huzur....
ilgin için çok teşekkürler canımÇanım yaşadığın yerden eşyalarından utanmamalısın
Eğer evine gelende seni bu durumdan utandırıryorsa onunla arkadaşlığını kesmelisin.
Eşinizide bu konuda üzmek tartışmak çok yanlış.
Eminim oda size daha iyi imkanlar sağlamak istiyordur.
Ama sanırım şuan bu kadarına yetiyor imkanı.
Çok şükür başınızı sokabilecek bir eviniz var
Eğer çokta rahatsızlık duyuyorsanız sizde bir iş bulup çalışın
Eşinize destek olun ve daha iyi bir eve çıkın
Zamanlada taksitle eşyalarınızı yenilersiniz.
Ama şunuda unutmayınki çok lüks bir evde oturup mutsuz olan insanlarda var.
Önemli olan evin nekadar güzel olduğu yada eşyaların nekadar yeni olduğu değil içinde huzurlu mutlu olmaktır.
*Birde küçük ayrıntılarla evinize renk katabilirsiniz değişiklikler yapabilirsinin kk da böyle örnekler mevcut.
*Örneğin evin badanasını yenilersiniz
*Koltuklarınıza yeni polar renkli çiçekli örtülerden alabilirsiniz
*Yerler beton demişsiniz uygun fiyata serisi bitmiş parkeler var onlardan alıp kaplayabilirsiniz.
*Banyonuzada yine aynı serisi bitmiş fayanslardan alıp kaplayabilirsiniz şimdilik az bütçeyle bunlar yapılabilir.
Ah be ablacığım... Nerden başlasam ki 20 yaşındayım 18 yaşıma kadar kirada oturduk. Ailem ayrı ben annemde kalıyorum. Babamdan tek kuruş görmedim bu güne kadar. Senin evin büyükmüş yine bizim evin 1 odasını ev sahibi garaj yapmıştı. Öteki iki oda da kutu gibiydi. Mutfak dolabımız yoktu. Mutfaktan banyoya geçiliyordu. Tuvaletimiz giriş kapısının hemen yanındaydı. Lavaboya giderken her an ev sahibiyle karşılaşabiliyorduk. Bu arada benim annem tam 13 yaşında işe girmiş ve 33 yaşında tam 14 sene önce emekli oldu ama çalışmayı hiç bırakmadı. Biz o evde otururken kooperatife yazılmıştık ödemesi hala sürüyor yakında bitecek ama içinde kiracımız var. Ve bütçemize uygun başka bir ev de aldık iki sene önce. Eski bir gecekonduydu. Annem orayı yıktırdı. Kendi isteğine göre yeniden yaptırdı. İçi de hala annemin isteğine göre yavaş yavaş düzenleniyor. Şu an güzel bir evde oturuyoruz.Ama ben bu eve taşındığımızdan beri asla kiradaki evimizde olduğum kadar huzurlu değilim. Neden mi? Çünkü annem bir yıldan fazla süredir kanserle mücadele ediyor... Ve son not: Annem hala çalışmaktan vazgeçmiyor...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?