Ne zaman güzel bir eve gitsem üzülüyorum..

Canım yaaa üzülme. Evliliğimde 12 yılı dolduruyorum. Evlenirken ailelerden destek almadık. Kendimiz almaya çalıştık bir de ben üniversitede öğrenciydim. Oturma gurubu almıştık. Tam yatak odası alacaktık ki kayınvalidemler salonsuz olmaz deyip durdu. Baya bi eşimin üstüne gelmişler. Neyse dedik içlerinde kalmasın salon takımı aldık. Tabi ki borçla. Evlendikten sonra beraber ödeyelim diyoruz. İki taraftan bişey istemeyelim dedik. En ucuzundan aldık. Daha çok borca girmek istemedik. Bekar dolaplarımızı yatak odasına koyduk bir tek yatak aldık. İşte böyle evlendim ben. Öyle çeyiz meyiz istemedik. Çünkü ikimizin ailesinde de yok. Biz bi şekilde ödedik borçlarımızı. Ama ekonomik krizlerden dolayı işlerimiz bozuldu ( eşimin kendi işyeri vardı o da borçla kurulup düze çıkan bir yerdi). Neyse bende arkadaşlarımın evine gittiğimde yatakodalarını görmek istemiyordum. Biliyorum ki içimde birşeyler eksik kaldı. Eşimin de en büyük hayali yatakodası almaktı. Millet ev hayali kuruyor biz yatakodası takımı hayali kuruyoruz. yaklaşık 8 ay önce taşındık ve yatakodamızı aldık. Düşün 12 yıl boyunca biz bekar dolaplarımıza sığmaya çalıştık. Yatakodamız geldiğinde iki üç gün kahvelerimizi dolabımıza baka baka içtik. Çocuk gibiydik eşimle.
Canım sabret. mutlaka bir gün olacak senin de. Ben perdeleri evlenirken en ucuzundan olsun dedim perdeci en fazla 2 yıl kullanırsın dedi. Onca yıl benle beraber yaşadılar.Taşınırken değişti perdelerim. Hala yemek takımım yok. Zaten yemeğe gelenler de biliyorlar herşeyi, neden tabakların aynı değil demiyorlar sağolsunlar. Çokta kafaya takmıyorum zaten.
Evde huzur olsun arkadaşım mutlu olun, maddi zorluklar bir şekilde aşılıyor. Ama bozulan huzur bir daha yerine gelmiyor. Senin de mutlaka yeni yeni eşyaların olacak, yeter ki biraz daha sabret

Ah be güzel arkadaşım, sen neden üzüyosun ki kendini? Önemli olan evin güzel olması mı, evliliğin güzel olması mı? Evin dört dörtlük olsun, eşyaların son moda olsun ama huzurun olmasın! İster miydin böyle birşey....? Eşinle, çocuklarınla, ailenle mutluysan; dengesizlerin dengesiz söylemlerini takma kafana. Gücün neye yetiyorsa onu yapmışsın.

Evin kücükse, düzensizse yapılı değilse ufak tefek ayrıntılarla güzelleştirebilirsin. Ne bileyim, süs, boya, kaplama vs gibi...

Canım ya mutlaka özeniyorsundur kadınız ,insanız neticede ama Allah herşeyin hayırlısını versin benim kızım evlenirken herşeyin en güzeli,en pahalısı alındı,5 yıldızlı otelde nişanını yaptım, 5 yılddızlı başka bir otelde düğünü yapıldı...Evi çok lüx bir siteden alındı herşey ama herşey dörtdörtlük oldu...severek evlendiler ama bu şatafat sadece 1 yıl sürdü sadece 1 yıl....Evde huzursuzluk olunca ne eşya ne ev gözü görmedi...elinin tersiyle bu konforu itti, şimdi çalışıyor,okulunu bitirdi,yüksek lisansa hazırlanıyor,asla geriye dönüp bakmadı bile demem o ki mal, mülk, eşya, ev bunlar da gerekli ama herşeyden önemlisi huzur....

ne güzel anlatmışsın arkadaşım malesef bunları yaşar olduk

Çanım yaşadığın yerden eşyalarından utanmamalısın
Eğer evine gelende seni bu durumdan utandırıryorsa onunla arkadaşlığını kesmelisin.
Eşinizide bu konuda üzmek tartışmak çok yanlış.
Eminim oda size daha iyi imkanlar sağlamak istiyordur.
Ama sanırım şuan bu kadarına yetiyor imkanı.
Çok şükür başınızı sokabilecek bir eviniz var
Eğer çokta rahatsızlık duyuyorsanız sizde bir iş bulup çalışın
Eşinize destek olun ve daha iyi bir eve çıkın
Zamanlada taksitle eşyalarınızı yenilersiniz.
Ama şunuda unutmayınki çok lüks bir evde oturup mutsuz olan insanlarda var.
Önemli olan evin nekadar güzel olduğu yada eşyaların nekadar yeni olduğu değil içinde huzurlu mutlu olmaktır.

*Birde küçük ayrıntılarla evinize renk katabilirsiniz değişiklikler yapabilirsinin kk da böyle örnekler mevcut.
*Örneğin evin badanasını yenilersiniz
*Koltuklarınıza yeni polar renkli çiçekli örtülerden alabilirsiniz
*Yerler beton demişsiniz uygun fiyata serisi bitmiş parkeler var onlardan alıp kaplayabilirsiniz.
*Banyonuzada yine aynı serisi bitmiş fayanslardan alıp kaplayabilirsiniz şimdilik az bütçeyle bunlar yapılabilir.

Son düzenleme:
Huzurun olsun en önemlisi...

inan bana baska türlü yalan olur zaten o esyalar.

Evim,mobilyalarim aklima geldi yaaa

Bir zamanlar bende öyleydim kesinlıkle evde oturmak istemezdim dışarıda gezdiğimde daha mutlu olurdum sonra eski eşyalardan sıkıldığımı anladım eşimi bir türlü ikna edemedim ama en son teyzemin kızı bizim şehirde evleneceği kesinleşince ve 3 teyzem bende kalacağın eşime görsünler senin sefil evini deyince daha o hafta misafir odasını yeniledi ,bazen erkeğe acımıyacaksın!

Ben de birkaç şey söylemek istedim.
İnsanız,her ne kadar bunu kafana takma,önemli olan mal mülk değil;sevgi,evliliğin desek de çoğumuz gene de başkasında gördüğümüz kıyafete,eşyaya bakar da üzülürüz kendi halimize..Neden bizde yok diye.
Küçükken keşke paramız olmasaydı,köyde bir yerde yaşasaydık da,bu kavgaları duymasaydım dediğim çok olmuştur..Daha o yaşımdayken paranın ve parayla alınan her şeyin ne kadar da önemsiz olduğunu düşünürdüm.Çünkü daha çok para olsun,daha iyi yerlerde oturalım diye oluşan hırs ve stresten dolayı evdeki tartışmalardan bıkmıştım artık.Bunlar yerine daha çok sevgiyle büyümeyi kesinlikle tercih ederdim.
Diyeceğim şu ki,bunlar yüzünden mutlu evliliğinizin tadını kaçırmayın.Evet,haklısınız herkes daha iyi koşullarda yaşamak ister ve bu zamanla,çalışarak,daha titiz tasarruf yaparak mümkün olur,yani bunu gerçekleştirebilirsiniz.Ama daha iyi koşullarda yaşayan herkes sevgiyi bulamayabilir.

Ayrıca koltuk takımım rengi solmuş ve yırtıktı eve kesinlikle misafir gelmesini istemiyordum erkek kısmına bu gibi şeyler önemsiz evi hotel gibi kullanıyoruz diye eşim önemsemiyordu ama bu dahi insanın piskolojisini bozuyor

Canım ya hiç böyle düşünme huzur en önemlisi 3 yıllık evliyim evlenirken a-dan z-ye herşeyim alındı çok şükür ya şimdi kaynanm evimi zorla taşıdı ve eşyalarımı alamıcam ne yaradı huzur olmayınca hala açılmamış soleyden alınan uyku setlerim nevresim takımlarım krc dan alınan yemek takımlarım bir kez kullanılmadı kullanamdım başka var diye ama hiç biri umrumda değil varda ne oldu huzurum yok yuvam dağıldı gitti böyle şeylerle üzme kendini çok boş şeyler canım yuvana bak

çocuğum doğduğu günden beri (3 ay küvözde kaldı ) kreşte anasınıfını bile kreşte okudu daha bebekti kreşteydi 6 da kalkıp köy okuluna gidiyordum bizim derdimiz neydi yazın da çok faydalıymış gibi yaz okuluna gönderiyorduk akşamdan akşama görüyordum çocuğumu ama o çocuğa bakacaksan yapıyorsun işte

geçmiş olsun canım..herkes çocuk yapıyor bi
şekildede bakıyor ama fedakarlık farklı bişey..
ha iyimi kötümü bilmiyorum ama sanki bu kadar
ezmeseydim kendimi diye düşünmüyorum değil

Ah be ablacığım... Nerden başlasam ki 20 yaşındayım 18 yaşıma kadar kirada oturduk. Ailem ayrı ben annemde kalıyorum. Babamdan tek kuruş görmedim bu güne kadar. Senin evin büyükmüş yine bizim evin 1 odasını ev sahibi garaj yapmıştı. Öteki iki oda da kutu gibiydi. Mutfak dolabımız yoktu. Mutfaktan banyoya geçiliyordu. Tuvaletimiz giriş kapısının hemen yanındaydı. Lavaboya giderken her an ev sahibiyle karşılaşabiliyorduk. Bu arada benim annem tam 13 yaşında işe girmiş ve 33 yaşında tam 14 sene önce emekli oldu ama çalışmayı hiç bırakmadı. Biz o evde otururken kooperatife yazılmıştık ödemesi hala sürüyor yakında bitecek ama içinde kiracımız var. Ve bütçemize uygun başka bir ev de aldık iki sene önce. Eski bir gecekonduydu. Annem orayı yıktırdı. Kendi isteğine göre yeniden yaptırdı. İçi de hala annemin isteğine göre yavaş yavaş düzenleniyor. Şu an güzel bir evde oturuyoruz.Ama ben bu eve taşındığımızdan beri asla kiradaki evimizde olduğum kadar huzurlu değilim. Neden mi? Çünkü annem bir yıldan fazla süredir kanserle mücadele ediyor... Ve son not: Annem hala çalışmaktan vazgeçmiyor...

Canım seni çok iyi anlıyorum elbette çevren yeni evli ve eşyalarını en güzelinden en şıkından alanlara özeniyorsun ve kendi açından da haklısın. Her kız dilediği eşyayı alıp keyifle evinde oturmak ister. Ama buna bir de başka gözle bak. Eşin işsizmiş iş bulmuş, kiranızı bir süre verememişsiniz ama şimdi ödüyormuşsunuz bunlar güzel şeyler. Eşinle aranda sorunlar yoksa, iyi anlaşıyorsanız gerisni dert etme. Elele verir herşeyi zamanla yaparsınız hem o patavatsız insalar herşeyim dört dörtlükteolsa bir kulp bulurlar merak etme. Kendimden örnek vereyim ben başka şehirden gelin geldim. Ve benim eşyalarım bana hiç sorulmadan, ben seçermiyim diye hiç çağrılmama gerek duyulmadan alındı ve netten resimlerini gördüm sadece. Ama olsun dedim çünkü eşimi seviyordum. Ayrıca iki oda bir salon evimiz tamam kira ödemiyoruz kaynanamların eviama koltuklarım açılmıyor ve oturma odama bir koltuk sığdı tek açılan koltuğum ama çocuk olunca oturma odası çocuk odası olacak bu koltuk kalkacak ailem geldiğinde yatmaya yer kalmıyor o yüzden değiştiricem mecburen daha hiç kullanılmamış koltuklarımı ne oldu yazık oldu işte.. Başka evlerde çok daha şık ve yaşıma uygun şeyler görmüyor muyum görüyorum ama hiç takmıyorum. Salon koltuklarım hiç tarzım değil keza yatak odamda öyle. Ama hç sorun etmiyorum çünkü en güzel eşyalarda olsa eşimle huzurum önemli o evde huzur olmadıkça ne kadar lüs olsa da gözüne gözükmez inan ki..

kızınız için çok üzüldüm hayırlısı böyleymiş demekki doğru söylüyosunuz huzur çok önemli

ilgin için çok teşekkürler canım

canım çok geçmiş olsuninşallah annen en kısa zamanda sağlığına kavuşur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…