canım kardeşim seni çok iyi anlıyorum ama gerçelkten önemli olan o evin içindeki huzurun... Ne lüks dairelerde semtlerde oturan insanlar var ama dışardan göründüğü gibiler mi Allah bilir herkesin kendine göre derdi tasası oluyor. Evi mükemmel olup da yuvasında dikiş tutturamayan çok insan var bunu sen de biliyorsun. O evde önemli olan eşinle aranızdaki sevgi bağı mutluluğunuz. Allah yeter ki ağız tadınızı bozmasın inan zamanla herşey yoluna girer istersen en altından bir ev araştır belki uygun fiyata en azından şuanki bulunduğun evden bir kademe daha iyi ev bulursun hiç mi öyle imkanın yok?
iyki bu konuyu açmışsın güzel kardeşim banada iyi geldi bende senin gibi hissediyodum. ama şükretmeyi ununtmamak lazım hayrada şerrede Allah tan geldiği için şükretmeliyiz. bendede benzer durumlar var ben kayınvalidemin durumu iyi olmasına ve ben evlendikten sonra kendisine yenilerini almasına rağmen hala onun eski beyaz eşyalarını kullanıyorum. pek değiştirebileceğede benzemiyoruz bazen kafama çok takıyorum. çünkü kayınvalidem (üstüne üstlük) lafta sokuyor o fırın iyi pişirmezdi o çamaşır makinasında yorgan yıkanmıyo benimkinde yıkanıyo diye Allah bize sabır versin daha beterlerinden korusun. napalım buna da şükür. benimde çevrem inadına varlıklı kiminle konuşsam kendi evlerinde oturuyor kirada değil yada yeni ev alıyorlar. kocaman lüks evler. eşya desen eksikleri yok. hepte gözüme gözüme görünüyo bazen bende kendimi kaptırıp geceleri ağlıyorum ama ağlamamak lazım bardağın dolu tarafına bakmak lazım. hem kendimizi üzmek ne fayda sağlar ki. biz olmayanları görelim.halimize şükredelim.
insanoğlu elinde olmayan ama etrafındakilerde gördüğü şeylere imreebilir..çok da normaldir bu..
ancak; imrenme boyutunu aşıp, elde olmayanlar için üzülüp ağlama noktasına gelmek çok çok yıpratıcı...
beyninizi nedensiz şeylerden böylesine yormayın lütfen....sağlığınız var, eliniz ayağınız sağlam çok şükür...
hepimiz her nefes alışımızda şükretmeliyken, yalnızca dünya malı için ahlanırsak; günün birinde sağlığımızı da kaybettiğimizde(Allah korusun) asıl o zaman çok üzülürüz...
Allah sağlık sıhhatten ayırmasın; en mühimi o...
hem gün doğmadan neler doğarmış; ileride siz de daha güzel bir evde, istediğiniz eşyalarla oturursunuz inşaAllah....
sağlıklı, huzurlu günleriniz hiç bitmesin, Allah gönlünüze göre versin...sevgiler...
Ne yazık ki durumunuza üzüldüğümü söyleyemeyeceğim.
Nedir bu gösteriş merakı nedir bu herkeste var bende niye yok hırsı.
Kimse kendi maddi imkanlarına göre yaşamayı sindiremiyor içine nedense.
Borç gırtlakta, üçer beşer kredi kartları limitleri dolmuş vaziyette cepte, ne o eşyamız aşağı kalmasın kimseden..
Canim dert ettigin seye bak :)
malesef tembellik yaptim tüm yorumlari okuyamadim. Eger calismiyorsan ve imkanin varsa calis yada evden yapabilecegin bir is bul, böyle yeni esyalar icin falan para biriktiirsin.
eger evinin fotograflarini falan cekip buraya koyabilirsen ben ve eminimki diger 3 ds max kullanan (yada benzer program) arkadaslar senin evine neler yapilabilecegine bakip sana bir örnek cizeriz fikrin olur.
Madem ev teyzenin, madem sana cok iyiligi dokunmus sende yavas yavas o evi tadilat yapabilirsin mesela teker teker kapilari degistir, sonra banyonu yaptir vs...
Ikea denilen magazayi pek sevmem ama inan cok kurtarici tasarimlari var :) mutfagim büyük ama dolabim yok demissin mesela ikeadan oraya cok hos dolaplar alip koyabilirsin hem daha modern bi tarz yakalamis olursun...
canım benim çok üzüldüm durumuna Allah sabır versin hepimizeBenimde herkesin imrendiği bolca güzel cümleler sarf ettiği kocaman bir evim vardı..
Eşyalar vs..
Ama huzurum yoktu..
Çünki kaynanam huzur vermiyordu..
İnan ne ev ne eşya hiç bişi umrumda değildi
Herbişini özenerek yaptırmıştımm kendim bizzat seçerek arayarak hayal edip günlerce kafamda çizerek..
Ama huzur denen bişe yoktu..
Kadın evime gelip kalıyordu ben evden kaçmak istiyordum duvarlar üstüme geliyordu..
90m2 eve geçtim (mecburi oldu annemin binaya)
Bir sürü eşyamı dağıttım eledimm üzülerek
Ama huzurum var şükürler olsun alıştım..
Ondan gözüm yok hiç bişide..
önce sağlık sonra huzur..
eşim tavuk işiyle uğraşıyor dağıtımını yapıyor bende çalışamıyorum oğlum var 5 yaşında ona bakıcak birtek annem var oda hem rahatsız hemde pek bakmak istemiyor çocuklarını büyüttü evlendirdi gezmek istiyor sık sık memlekete falan gidiyor uzun süre kalıyor işte böyle zamanlarda oğlumu bırakıcak kimsem yok kızkardeşim var ama onunda küçük çocuğu vr bize uzak biyerde oturuyorlar çocuklar birarada hiç geçinemiyorlar yani kimseye bu konuda yük olamıyorum senin anlayacağın. herkes annen baksın çalış diyor ama kimse işin aslını bilmiyor
canım arkadaşın amacına ulaşmış.seni evinden soğutmuş,eşinin başının etini yer hale getirmiş.bunu özellikle yapanlar var biliyorum.
şu an allah kısmet ederse ev alma durumumuz var.ama kesin değil ve çok zor günler geçiriyoruz krediyi bulmak için parayı denkleştirmek için.kimse yardımcı olmuyor off off anlatsam karşıki dağlar yıkılır çok uzun hikaye.
şimdi yeni ev alınca da ne kadar iyi olsa da millet kusur bulmaya beni soğutmaya çalışacak biliyorum.onun için şimdiden diyorum "bak elektaraya kimsenin ne diyeceğini takma evini çok sev".laf diyen zaten kıskançlıktan der emin ol.o iyi olsaydı evin kulube de olsa arkadaşım bunları sana söylemezdi.sen yakınsan da "eşya gelip geçici önemli olan senin mutluluğun,ailen"derdi.
zaten senin çocuğunun anasınıfına gitmesi gerekiyor canım neden dert ediyorsun gönder okula sen de işe gir
sen en iyisi loto oynamaya basla bakarsin cikar ozaman kendine agaoglunun süper lüks sitelerinden bitane daire alirsin bu konuda burda kapanir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?