- 23 Ağustos 2012
- 50.102
- En iyi cevaplar
- 1
- 232.793
- 898
- Konu Sahibi Oglak kizi
Dunyaya yemeye ıcmeye gezmeye mı geldık sorumluluk almayacak mıyız
Hayvandan farkımız ne olacak
Neden sorumluluklar gözunuzu boyle korkutuyor
Evlenmeyin de o zmn işe de gırmeyın
Sorumluluk her yerde var kacınılmaz
Cocugunuz var da bu sekılde konusuyorsanız Cok uzulecegım Evladınız ıcın
Ne alakası var gerçekten anlayamadım, çocuk sahibi olmayanlar sorumsuz mu veya hayvandan farksız mı?? Bazı insanların içinde o kadar anaçlık yok, bazı insanların da o kadar büyük bir sorumluluğu gözü yemiyor. Her gün, 24 saat kesintisiz, 1 yıl falan değil en az 20 yıl sürecek sorumluluk bu tatili yok, ara vermesi yok kesintisiz şekilde durmadan yapmak zorundasın bunu herkesin gözü yemek zorunda mı?? Çocuklu arkadaşlarımla yemeğe gidiyoruz sürekli anne anne anne / baba baba baba insanlar oturup yemeklerini bile güzelce yiyemiyorlar, kendilerine ait 10dakikalari bile yok. Anne babalığa ömürü adamak gerekiyor istemeyenler hayvan da değil sorumsuz da değil.
İnsanın topluma ve hayata katkıda bulunmasının tek yolu çocuk mu Allah aşkına yapmayın. Ben de beğenmediğiniz hayvan! ve sorumsuz! takımındanım, bu aralar kendi işimi kurma çabasındayım. Parasını ödediğim freelancer da var, işe fulltime alacaklarım da olacak hepsinin evleri benim çevirdiğim işin geliriyle dönecek. Belki sizin çocuklarınız ve aileniz de benim gibi sorumsuz tiplerin paralarıyla finanse oluyordur?:) Onun dışında kariyer isteyen gençler bazen yazıyorlar Linkedinden tavsiye istiyorlar ben de cevaplıyorum. Diğer insanlara faydam olduğunu düşünüyorum, zamanımın çoğunu işime koyuyorum ben de böyle topluma katkıda bulunuyorum. Çocuk büyütenlere topluma kazandıranlara saygım çok, sizlerin de aynı şekilde çocuk büyütmeyenlere saygısı olmalı diye düşünüyorum. Hayat üremenin de etrafında dönmüyor, işin kariyerin de etrafında dönmüyor, herkesin anlam yüklediği yerler farklı , herkesin hayat çizgisi, karması, hayata geliş amacı farklı. Tamamiyle cahilce ve aptalca bir yorum, umarım okuyanlara yanlış fikirler vermez.