Kizimin ihtiyaçlarını yardımdan gelen parayla karşılıyorum ben saden hemde çocuğumun onlara bir sorlugu yok saden konu bakmaya gelince kendi ailemde saden anlasamiyor eve alınan şeylerde saden 4 /4 lük degil temel ihtiyaclar ve çogu şeyi yardımdan ben getirip herkez yiyor sadece babam ayni evde ayri oda da kendi istediğini yapiyor yani kendi ailemde anlaşmazken ailemizden ve severek evleniyoruz onlardan uzaklasiyoruz ve böyle bosanip ve çocuklu aile evine tekrar gelmek bende istemezdim mecbur olunduk geldik sonuc para ,yeme falan diyorsunuz saden o kadar şeyimizi babam karsiliyorsa bite keserleri bir değil onların babam ne vereceğini ya da ne kesecegini kendisi karar veriyor benden babam istemesi gerekirdi parayi hemde benim kendi ailem bile şiddeti geçimsizlik yasarken aile evine geri donmek kolaymis gibi geliyor belki size uzaktan ama oyle değil ne zaman tartiisma ve kavga olacagi belli olmayan bir evde yasayip buyuyen birisi tekrar zor durumda olup o eve cocuguyla gelmek kolay degil kucuklugunde yasadigi zorluğu psikolkjiyi birde çocuğum yasiycak ne kadar istemesinde bu ekonomik zorlukta bosanmis ve çocuklu bir kadın olmak ne kadar zor biliyor musunuz ki siz ?
Saden değil “zaten” olacak.
Zorluklarınızı Allah kolaylaştırsın inşallah ama siz de elinizi taşın altına koymak zorundasınız. Her şeyi birilerinden bekleyemezsiniz.
Kocanızla anlaşamamışsınız ayrılmışsınız, hakkınızdır. Ama şuan ya aile evinde geçinmeye çalışacaksınız ya da o evden de çıkıp kendinize çocuğunuzla bir hayat kuracaksınız. 5 bin tl nin lafını yapacak durumda olduğunuza göre ikinci ihtimal sizin için mümkün değil. Bu durumda anne babanızla geçinmekten başka hangi seçenekleriniz var siz söyleyin o zaman? Ben bilemem sizin hayatınızı.
Ben olsam daha iyi bir seçeneğim yoksa, anne babamın evinde kalır, işe derhal girer ve bir an önce paramı kazanıp güçlenmeye çalışırdım. Ama bunu yaparken de hem annemin de gönlü olsun diye, hem de zaten vermek gerektiği için anneme istediği 5 bin tl yi verirdim. Yakında aldığım yardım kesilecek diyorsunuz. Hiç para vermeden de olmaz ki.
Ayrıca ihtiyaçlarımı babam karşılıyor ama annem para istiyor diyorsunuz ama çocuğa babanız değil anneniz bakacak. Doyuracak, yedirecek, giydirecek, yıkayacak, gezdirecek, psikolojik ve fiziksel yorgunluğunu çekecek. 5 bin tl istemiş çok değil ki.
Sonuç olarak kaç yaşına gelmişsiniz, sorumlu olduğunuz bir çocuğunuz da var. Çocuğunuz bir buçuk yaşında sanırım. Bir çok kadın çok daha erken işe başlıyor. Sizin derhal işe girmeniz gerekirken, bir buçuk iki sene daha evde kalmayı ve o sürede de ailenizden geçinmeyi düşünüyorsunuz. Aileniz de çok zengin olsa neyse ama bariz beklentide olduklarını belirtiyorlar. Bu durumda şu tavrınız size mantıklı geliyor mu? Bence bu yaştaki bir kadın için çok sorumsuzca.