Doğuma Hazırlık Ne zaman bebislerin esyalari yikanmali ?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Esmer Gxuxlcin

♥αℓуα ∂υ&#9
Kayıtlı Üye
6 Mart 2008
1.250
13
37
Selam kizlar, 35 haftamdayim ve bebegimin elhamdlillah cogu esyasi hazir.
Ama, onlari daha yikayip ütülemedim.
Nevresim takimini, kiyafetlerini, yorgan ve yastigini vs...
Sizce, ne zaman yikamali ve ütülemeliyim ?

37.haftanda yika bence ...
bazi arkdaslar 35.haftasinda yikadi erken dogum falan olur diye ama 3-4 hafta sonra tekrar yikayanlar oldu .
benden tavsiye yikadiktan sonra carsaf takimini falan serme ben onceden hazir olsun hersey diye 37.haftamda hazirladim.besigini vs.. sonrada gordukce cok sabirsizlandim .
bekleyebildigin kadar bekle...

walla en hazirladim bile doktor 15den sonra bebek gelebilir diyince bende hazirladim zaten ebemde 15ne kadar hazir la demisti canim bence hazirla ne olur olmaz aklin kafan rahat olur hic olmazsa birde zor oluyor haftalar ilerledikce ben yapana kadar bittim yani :hulya:

şimdi kışa da giriyoruz... yıkananlar geç kurur... hele ıstanbul gibi nemli bir yerde...
bende iki hafta sonra başlarım diyordum kendimce... yazdıklarınızı görünce biraz daha erteleyeceğim galiba :KK70: ...
bu arada deterjan ne kullanıyorsunuz?

bence geç bırakmayın insanın gücü kalmıyor sonra... artık her an doğum yapma ihtimalimiz var çünkü. bizim kızlardan 30. haftada doğum yapan oldu. beklememek en iyisi. sonra iyice hantallaşıyor insan.
ben 30. haftada yıkadım ütüledim ve çekmecelerine yerleştirdim ama üstlerini temiz havlularla örttüm toz olmasın diye
dalinin sıvı deterjanını kullandım yıkarken ayrıca yumuşatıcıya gerek görmedim

Kizlar, ben cok arastirdim bu detarjan isini. Persil'in sivi yada toz olan Sensetiv ( simdilik ben sivisini aldim) Dermotolojik testlerden gecmis ve bebekler icin uygun olan deterjanini, Yumasitici olarak da Vernel'in Anne bebe olan ürününü aldim.
Almanya'daim en iyisi bu inanin, doktoruma da sordum.
Ayin 21.de (O zaman 36haftalik olucak insallah) Allah'im izin verirse doktor da randevumuz var, o zaman bebegin hali eger degismediyse (7Ekim'de ki randevumuz da bebisin basi assiga dogru dogum pozisyonundaydi) hemen eve gelir gelmez herseyini yikayip, ütülemeyi düsünüyorum.
Yani, en iyisi 1 hafta daha bekliyim..

X