• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne zaman "anne, baba" dedi

bizde 3 aya yakındır nişanlıyız
ben nişandan hemen sonra anne baba demeye başladım ama onda hala tık yok :mymeka:
rest çektim sen söylemezsen bende söylemem diye süprizzzzz
yaa söyleyeceğim ilk defa kayınvalidem kayınpederim oluyor alışacağım diyor
bende ''evet haklısın benim daha önce çok kayınvalidem kayınpederim olunca o yüzden çabuk alıştım diyorum''
deli yaaa kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3

ağustosta sözlendik, ekimde nişanlandık. bbabama nişanlandıktan sonra baba dedi ama anneme abla diyo. ben onunkilere teyze amca diyorum ama yinede onlara hitap etmeden konuşmayı tercih ediyorum:)
çok zor geliyo anne baba demek ona da bana da

askım ıstemeden sonrakı el opme esnasında kus gıbı sakıyıverdı annecım babacım dıyekaydirigubbakcemile3
ama benım hayatımın en zor kelımelerıydı bı babama benı ıstemeye gelcekler dedıgımde bıde bu anne baba lafında kalbımın yerınden cıkıcagını hıssettım yanı
ya bı gun telde konusurken hıtap etmem gereken bı yerde oyle cılız bı tonda soyledımkı anne dıye kadıncagız anlamadı bılem belkı bır ıkı kez boyle soyledıkten sonra alıstım tabe:1rolleyes:

of ya ben ne evliyim ne de nişanlıyım
kimseye anne baba falan diyemem
banane ya benim annem babam mı hele de yapmacık yapmacık
annecim babcım demek kendi anneme babama demedim annecim diye

6 yıldır beraberiz 10 aydır sözlüyüz sözlüm sözden sonra hemen söyledi zaten ailemle arası harika :) ama ben hala diyemiyorum ailesini çok seviyorum çok iyi anlaşıyoruz ama diyemiyorum bir türlü ama amca ve teyze demektten de kaçınıyorum

nişandan sonra ''anne-baba''dedim... daha öncede demek işsterdım ama vermediler beni bi turlu ailem :kızgın: gerci hala daha öleee ama artık nikahta oldu :roflol:
eşimde nişanda dedi sanırım.. ya da nikahta demıstır... hatırlamıyorum ... :roflol: :roflol:

daha çıkarken diyrdu benim aşkım..:)

benmi için biraz zaman aldı ama artık diyorum:)

ben nişanın ertesi günü sabah buluştuğumuzda anne - baba demiştim onunkilere ..çok sevinmişlerdi :)))

o da hemen söyledi ... zaten herikimizde istiyoruz biran önce evlenmeyi ne diye uzatalım ki anne-baba demeyi

nişanlım nişanlanmadan önce de anne diyordu ama babama söyleyemiordusırnaşık şey
nişanlandıktan sonra gönül rahatlığıyla babama da baba demeye başladı yavrum benim:1hug:

ya en iyisi başlarda pek hitap etmeden konuşmak..
yavaş yavaş alışıp, eninde sonunda söyleyecez zaten..
bir de ayırt etmek ve daha rahat adapte olmak için örneğin Ahmet baba, Ayşe anne denebilir bence..
ben böyle yapmayı planlıyorum...

biz sözlendikten 40 gün sonra evlendik.sözden sonra zor da olsa söylemeye başladı.ama ben hala anne,baba demedim.siz diye hitap ediyorum sadece

valla biz çıkarken de sık sık görüşüyorduk ailecek,ben o dönemde (ki 4 yıl kadar) hiçbir şekilde hitap etmedimmm...
hatta kayınvalidem bir gün demişti,nasıl beceriyorsun da hiçbir şey söylemiyorsun diye baya gülmüştükk...
isteme ve nişan aynı gün olmuştu bizde, ertesi akşam da kayınvalidemlere gitmiştim. orada biraz da geyikle "nasılsınız anneciğim, babacığım?" dedim, vee öyle de gitti...
nişanlım da ilk telefonda söyleyebilmişti...
sanırım aradaki muhabbete de bağlı biraz söyleyip, söyleyememek..
şu anda hiç zor gelmiyor bana...

benim kocam daha tanışmaya evimize geldiğinde başladı annecim,babacım demeye:)
artık evliyiz ama ben 2buçuk yıldır onun anne ve babasına diyemedim,diyebileceğimide sanmıyorum.
ama eltim var bıcırık,daha sözde annecimmm diye geziniyodu ortada..insan biraz kasar ya:)..dünden razılar anne demeye..olsun ben şahsen tebrik ediyorum tüm anne-baba diyebilenleri:46::46::46:

diyebilcegimi sanmıyorum... 1.5 ay sonra sozumuz var sozden sonra benimki der belki suan sizli bizli konusuyo bende oyle..
benim kayıvalidem annem olmayı hakediyomu orası tartısılır zaten :63:

annem der ki, "ben ona ne annelik yaptım ki bana anne diye hitap edecek, hiç gerek yok" :)

gerçi hiç bi zaman damadı olmayacak ama düşüncesi bu şekilde. bence de mantıklı.

Son düzenleme:
Ben nişandan bir kaç hafta sonra söyledim biraz tuaf gelsede alıştım zaman içinde, eşim henüz babama baba demedi hala konuşurken efendim der :) saygıda kusur etmekten ödü patlar, hatta baban bana kızıyormu baba demediğim için der, ama babamda bende bu konularda zorlamanın çok saçma olduğunu düşünüyoruz.
İsterse baba der isterse efendim isterse ....amca çok önemli değil... önemli olan gösterdiği saygı ve sevgidir.

Biz tanıştıktan sonra o ciddi düşünmeye başladığı anda hep annem babam diye söz ederdi bizimkilerden ,ben çok şaşırırdım şaka yapıyor sanırdım,bazende sinir olurdum sanki ben evet dedimde diye düşünürdüm.Sonra aradan yıllar geçti beğefendi emeğinin arşılığını aldı,beni görmeye geldiler ,isteme ve söz bir arada oldu, ve hemen annecim babacım diye hitap etmeye başladı eee alışkındı tabi ama bizimkiler alışkın olduğunu hiç bilmediler... :) Şİmdi nişanlıyız hâla annecim babacım der hiç stil değişmeden ,belki bende anne derdim ama baktım kayınvalidem çok sıcak davranıyor bende annecim diyorum hemde nişanlımın davranışına karşı bir jest olarak.. ) [B

Son düzenleme:
nişandan sonra dedesiyle babaannesine hemen dedecim filan dedim ama annesiyle babasına demiyorum. babasıyla konuşmuyoruz zaten. düğünümüğz iki ay sonra.kayınpederim hiçbirşey olmamış gibi anne dicen diyor ama yok yani kalbim çok kırık asla diyemem belki x anne derim ama babasına asla. benim annemde bekliyor anne desin diye ama çok mesafeli izin vermiyor. babamla nişanlım çok güzel anlaşıyor. oğlu yok çünkü. bizde zorlama yok isteyen der yada demez. yaşananları biliyor çünkü. annecim hiç demem kendi anneme bile hiç demedim haksızlık olur. bazen dilimin ucuna geliyor ama susuyorum aklıma bana yaptıkları geliyor.

Back