• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne zaman "anne, baba" dedi

Biz flört dönemindeyken bizimkiler nişanlımı tanıyordu ve biliyorlardı.... Nişanlım annemi ilk gördüğü günden beri annecim der... Ama babama amca diyordu.. Ama nişanlandığımız günden itibaren ona da baba diyoooorrr.:)))))

Daha nişanımın falan olmadan benim annemden babamdan bahsederken "anne,baba" diye hitap ederdi..

Nişanımdan bir hafta öncede başladı annecim,babacım demeye Şeniz

Çok sever benim annemle babamı..annemle babamda onu tabi..kendi oğulları gibi severler...:asigim:

E benim annemle babamda,aşkımda sevilmeyecek gibi değilki :asigim:

Nişanımız yapıldı,herkes evlerine dağılırken kocacım ana babama dönerek; "Annecim,babacım; Lale bizim arabayla gelse olur mu,izin verseniz biz getirsek eve" dedi. Babam bir anda sinirli ve kıpkırmızı bir suratla olur anlamında kafasını salladı,annem de peki dedi.:kızgın:
Ben evlendikten sonra anne,baba demeye başladım. 2,5 yıl boyunca belki 5 defa söylemişimdir.Çok gerekmedikçe kullanmıyorum bu sözcükleri. "Siz" demek daha doğru geliyor bana.:1rolleyes:

benimde nişanlım akraba sayılır.7senedir sevgiliyidk.artık ailleler bildiği için direk istemeye geldiler ve ertesi günü evde aile arasında nişan yapıldı..uzaktan geldikleri içn bizde 3gece kaldılar.isteme olup bittikten sonra ellerini öperken annesi artık teyze değil anne diceksin dedi gülerek ama ben yinede siz die hitap etmiştim.nişanımda da öle oldu.nişanlım hemen dedi anne baba diye.ama babamın oğlu yok bide her ne kadar akraba olsada beni vermek onun için zor oldu.gözleri doldu.hala alışamadılar bizimkisiler.bende onlar aradığında annemler warsa odada özellikle babam duymasın die sessizce anne diorum.bölece her iki anne ve babalarımın gönüllerini alıyorum.ben teyze demek istedim ama nişanlımın annesi ısrarla anne dememi istedi.el mahkum!!!

biz uzaktan akraba olduğumuz için amca yenge diyo ama ben diyom o da lafın arasında kaynıyo gidiyo zaten ..........:)))))))

Ben verildim hemen basladi demeye. Uzaktan geldikleri icin bizde yattilar o gecesi ertesi gun ise annem dedi ki soylemen gerek yoksa daha diyemezsin. Anneme gunaydin dedim ama cok acayibime gitmisti babamada demistim yuzune bakamamistim. Simdi ise alistim gitti.

Nişanlım
istemeye geldikleri akşam başladı söylemeye. Hem de annecim babacım dedi. :1shok:
Ben de Nişandan sonra dedim ama zorla. Hala da alışamadım.
Ne biliyim tuhafıma gidiyor işte çok gerekmedikçe de kullanmıyorum zaten. :utangac:

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim sevgilim annemi ve babamı daha önceden tanıyordu. Çünkü sevgilimin ablası bizim apartmanda oturuyordu. Zaten aşkımla da bu sayede tanışmıştık. Anneme Neşe abla diyordu hep. Babama da Ali amca. Ben de aşkımın annesine Necla teyze, babasına Fevzi amca dedim hep. 6 sene çıktık ve hep böyle dedik. Ve 3 Ağustos' da evleneceğiz. 4 Mayıs' ta nişanımız var ama biz karar verdik ikimizde anne ve baba dicez diye. Benimkini görseniz annecim, babacım şeklinde :nazar: Ben demek istemiyorum anne veya baba diye :1no2: ama mecbur kılıyor aşkım. Çok bağlıdır böyle adetlere. Bazen ağzımızdan kaçıyor anne veya baba değil de eskisi gibi hitap ediyoruz :roflol: sonra pardon deyip düzeltiyoruz...

ben 3yıldr beraberım tanıstıktan bı ay sonra dedı anneme ılk once babamdan tırstı bıraz sımdı sölzendık hep der bende onunkıne sozlendıkten sonra ama genede arada bı amca teyze dedığım oluyo napam alıskanlık 3yıdr

Bizimde 2.5 yıl oluo nerdeyse. Nişanlım sözden beri anne der ama ben teyze amca diorm hala. Brz baskı yapıo bizimki anne de, "bak anne! ne dedi gelinin sana" -söle de duysun falan dio. Kıpkırmızı oluorm tabi. Evlenince mecbur sölücem ama nasıl sölücem bende bilmiorm, utanıorm ya of! :(

bizde 3 senedir beraberiz..
ne 1senelik tanışıklığımızda ne de 1sene sözlü kaldığımızda anne baba demedik hiç ikimizde
aşkım nişana yakın babama demeye başladı..
anneme diyemedi daha, diyebilceni de sanmıyorum
çünkü annem genç, aralarında 8yaş var..
bende nişana yakın bir kere babasına dedim birdaha demedim..
gerekmedikçe demeyi bırakın hiç diyemem artık ben
tuhaf oluyo insan yaaa
kendi annem babam varken başkalarına demek yok yok ıı ııı diyemem

Son düzenleyen: Moderatör:
biz 3 senedir beraberiz..ve annesiyle de babasiyla da cok samimiyim..yani Allah'a sukur hicbir problemimiz olmadi..babasi bana zaten hep kizim der, annesi de ismimle hitap eder..bunca yil ben hep X teyze Y amca dedim, evlenince baya bi zorlanicam :uhm: ...sanirim kendi annemle babamin da biraz zoruna gider, soylemeseler bile :sm_confused: ..ben buna baska bi cozum buldum: mesela annesine X anne, babasina da Y baba diyicem..boylelikle hem isimleri olucak hem de anne baba.. tabii bu benim fikrim :kahve:

ben sözlüyüm, sözden sonra ikimizde anne- baba dedik ailelere..(ilk önce ben demiştim)

İnsan ilk başta biraz zorlanıyor söylerken.. Ama sonradan alışıyor..

Bence flört dönemindeyken teyze-amca olur (ya da öyle olmalı) ama söz-nişandan sonra çok saçma bana göre..

İnsan ne kadar çabuk söylerse o kadar cabuk alısıyor.. Bence söylenmelii, annecim-babacım denildiğinde karsı tarafta cok memnun oluyor, gönüllerini almıs oluyorsunuz.. Ve sizi daha cok seviyorlar.. Sevilmek de sevmek kadar güzel birsey
...:nazar:

slm kızlar..ben 10 mayıs 2008 de nişanlandım..ertesi günde nişanlımın ailesi kahvaltıya davet etti bizi..otelin kapısına gittiğimizde hayatımımm ellerinde çiçeklerle annemi bekliyordu,çünkü o gün 11 mayıs anneler günüydü:)annemin elini öptü ve annecim anneler gününz kutlu olsun dediii..çok düşüncelidir bnm aşkomm nasıl duygulandım..tabi bende çiçek almıştımm annecim anneler gününüz kutlu olsun dedim kayınvalideme ..hiç unutamayacağımız bir andıı..ilk kez anne diyorduk kayınvalidemize ve her zaman 14 mayısa denk gelen anneler günü sanki bizim için 11 mayısa denk gelmişti...anlatılmaz yaşanır:)

bende hep teyze amca diyordum ama çabuk alıştımm...zaten 3 senedirde birlikteliğimiz vardı vve sürekli ailecek gelip gidiyorduk...bencede kızlar ne kadar çabuk söylerseniz o kadar çabuk alışırsınız ve ben anne baba yerine annecim babacım demenizi tavsiye ederim daha sempatik oluyor:)

bizde 3 senedir beraberiz..
ne 1senelik tanışıklığımızda ne de 1sene sözlü kaldığımızda anne baba demedik hiç ikimizde
aşkım nişana yakın babama demeye başladı..
anneme diyemedi daha, diyebilceni de sanmıyorum
çünkü annem genç, aralarında 8yaş var..
bende nişana yakın bir kere babasına dedim birdaha demedim..
gerekmedikçe demeyi bırakın hiç diyemem artık ben
tuhaf oluyo insan yaaa
kendi annem babam varken başkalarına demek yok yok ıı ııı diyemem

bence yanlış düşünüyorsun cnmm...adı üzerinde yeni bir aile kuruyorsun ve eşinin aileside tabiki senin ailen olacak..bence böyle ayırımcı düşünceyle çok çekersin..onlar söylemeni bekler..sen söylemezsin:kızgın:..onlar bekler sen söylemezsin..derken onlarda kızım dememeye:kızgın: başlar..:1closedeyes:unutma eşinle mutlu olmak istiyorsan ilk önce ailesiyle anlaşabilmelisin..yerimsenibenne kadar eşimle anlaşıyoruz yeter denilsede unutmayın erkekler annelerinin dediklerine her zaman önem verirler..zamanla eşinde senin annene anne dememeye başlar o saatten sonra hadi bakalım kopsun kıyametleryerimsenibenannecim babacım demek zor değil ki bunu söylediğinde onlarla bağlarının kuvvetlendiğinide hissedeceksin onlarda sana daha fazla değer verecekler..

sevgiyle kala.s.

valla biz 4 yıldır birlikteyiz, sözleneli 5 ay, nişanlanalı 4 ay oldu hiç ne o benimkilere ne ben onunkilere demedik..
Bence çok saçma annem ya da babam değilki onlar, benimkiler de onun değil..
dolayısı ile gerek yok

onun ailesini aileniz olarak görmektir evlilik...eğer göremiyorsanız o zaman sizde sağlam bir aile kuramazsınız...yarın bir gün çocuğunuz evlendiğinde damadınız yada gelininiz umarım size annecim değilde hala ,teyze derde belki o zaman hatanızı anlarsınız...herşeyden önce sevgilinizi sizin için yetiştirmiş bir kadın neden ona anne diyipte saygı göstermeyesiniz ki.. o hala yada teyze die sıradan herkese söylenecek bir ünvanı haketmiyor..hiçbir anne bunu haketmez...ne ekersen onu biçersin unutma!Kötü Kazen

Back