• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapmaya çalışıyor???

denizlililili

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Ekim 2014
5.717
2.374
198
İyi akşamlar hanımlar,

Boşanma aşamasındayım. 1 sene dolmadığı için eylül ayını bekliyorum dava için. Büyük ihtimalle anlaşmalı bitecek ancak karşı taraf biraz dengesiz.

Daha öncede konu açmıştım bununla alakalı. Kredisini benim çektiğim, eşimin üzerine olan bir araba var ortada. Kredi ihtiyaç kredisi olduğu için benim hesabımdan kesiliyor otomatik olarak. 1450 tl kredi miktarı. Tek maaşa düştüğüm için ve ev kirası vs beni zorluyor açıkcası. Ex eşime geçen hafta msj atmıştım, "ayın 20sinde kredi kesilecek, bankayla görüştün mü, ne yapmayı düşünüyorsun" diye. O da "henüz görüşmedim, bu aylık elden versem olur mu" dedi. Tamam deyip hesap numaramı gönderdim. Hesabıma yatıracaktı sözde... Tabiiki yatırmadı!!!

Dün aradı, önce açmadım fakat krediyle alakalı olacağını bildiğim için sonra döndüm. Krediyi boşanma gerçekleşmeden üstlenmek istemediğini, eylül ayında bu aylarda dahil hepsini toplu vermek istediğini söyledi. Bende zorlandığımı, 4 ay idare edemeyeceğimi söyledim. Sonrasında kimsenin hakkı bende kalmaz, haramdan korkarım, bana güvenmiyomusun falan diye hikaye anlatmaya başladı. Neyse... En son bankayla görüşelim, uzun vadeli, ödeme tutarları daha düşük olacak şekilde olursa kendisi kredi çekip benim üzerimdekini sıfırlayacak şeklinde konuştuk.

Bugün bankayla görüşmeye gittim. Maaş bordrosunu istemek için bankacı bayan aradı kendisini. E mail adresine göndermesini söyledi bayan. Tamam dedi bu ve ben ayrıldım bankadan. Yolda msj atmaya başladı; "yazıklar olsn, yemedin içmedin bankaya mı gittin, ben sana eylülde hepsini vereceğimi söylemedim mi, ben sana güveniyorum ama akıl hocan çok senin, akıl hocalarına güvenmiyorum oyüzden boşanma olmadan üstlenmek istemiyorum" falan bi sürü şey yazdı. Bende; "sadaka istemiyorum senden, bu borç arabanın borcu, araba senin araban, dolayısıyla borçta senin borcun" dedim. "Bu kadarda hatrım yokmuş" dedi. Saçmalamaya başladı yani, hatırla ne alakası varsa bu işin! Sonra ben "4 ay bekleyemeyeceğim, zorlanıyorum bu miktarı öderken" dedim. Ozaman protokol imzalayalım şimdiden, üstüme alayım dedi.

Protokolde bu vereceği miktarı belirtsek tazminat olarak falan yazsa, boşanma gerçekleştikten sonra ödememe gibi bir durumu olabilir mi?

Aklım, beynim durdu! Amacı ne kestiremiyorum. Buarada sürekli onlara masraf yaptırdığımı, ekimde 90bin tl ödemelerinin olduğunu, madem ayrılacaktın neden masrafa soktun bizi falan diyip duran bir şahıs bu(!) Sanki ben veya ailem hiç masraf yapmamışız gibi...

Kızlar sizce ne yapmaya çalışıyor bu kişi? Ben ne yapmalıyım?

Kızlar, son gelişmeler 33. sayfada...

Son düzenleme:
İyi akşamlar hanımlar,

Protokolde bu vereceği miktarı belirtsek tazminat olarak falan yazsa, boşanma gerçekleştikten sonra ödememe gibi bir durumu olabilir mi?

?
mümkün değil adam bi sürü dalavere anlatmış sana zaten.
karşısındakini salak yerine koymayı seven düşük iqlu insanlar komik geliyor bana.
neyse sen kendi avukatına devretsen bu işi olmuyor mu?

Hem arabayi al gez krediyi üstüne biraksin ! sonra afra tafra yap !
iyikide bosanmissin bu kisiden diyorum .
Henüz boşanmadım canım. Eylül ayında inşallah tek celsede kurtulmak istiyorummmm Allahın izniyle.

Pislik herif yaa sanki borç istiyorum. Kendisi arabanın sefasını sürsün ben borcunu ödeyim. Ayıp yani...

Eylulde verirmi sence pparayi
Güvenemiyorum işte. Masraf yaptırdın dedi ya bana, o masrafı böyle çıkartıcak gibi his doğuyor içime. Ödemezmiş gibi. Avukatla görüşmüştüm ben, protokolde belirtiriz tazminat olarak demişti. Ama sonrasında zorluk çıkartır mı emin olamıyorum. Ayrıca her ay 1450 ödemek istemiyorum yani. Yoluma bakmak istiyorum.

Sizcede çok saçma değil mi boşanma olmadan krediyi üstlenmek istemiyorum demesi? Sanki ben ondan benim borcumu ödemesini istiyorum.

Güvenemiyorum işte. Masraf yaptırdın dedi ya bana, o masrafı böyle çıkartıcak gibi his doğuyor içime. Ödemezmiş gibi. Avukatla görüşmüştüm ben, protokolde belirtiriz tazminat olarak demişti. Ama sonrasında zorluk çıkartır mı emin olamıyorum. Ayrıca her ay 1450 ödemek istemiyorum yani. Yoluma bakmak istiyorum.

Sizcede çok saçma değil mi boşanma olmadan krediyi üstlenmek istemiyorum demesi? Sanki ben ondan benim borcumu ödemesini istiyorum.
Sacma amaresmi olarak araba onun adina ya odeyip yarisini edinilmis mal oldugundan alirsin yada satsin araci odesin nasil guvendin be canim bu devirde kimseye guvenilmiyor

mümkün değil adam bi sürü dalavere anlatmış sana zaten.
karşısındakini salak yerine koymayı seven düşük iqlu insanlar komik geliyor bana.
neyse sen kendi avukatına devretsen bu işi olmuyor mu?
Yarın tekrar görüşeceğim avukatla. Avukat anlaşmalı dava için eylül ayını beklemenin daha mantıklı olduğunu söylemişti, çekişmeli açsak bile eylül ayından önce sıra gelmez oyüzden herhalükarda eylül ayını bekliycez demişti. Bu araba işinide sormuştum, protokolde belirtiriz tazminat olarak dedi ama ben eylül ayına kadar beklemek istemiyorum kredi konusunda.

Sacma amaresmi olarak araba onun adina ya odeyip yarisini edinilmis mal oldugundan alirsin yada satsin araci odesin nasil guvendin be canim bu devirde kimseye guvenilmiyor
Offf sormayın yaa:( nasıl bir saflıktır, yok yok saflık değil tam bir salaklık (çok afedersiniz)

Çok kızıyorum şuan kendime ama ozamanlarda biz aileyiz zırvalarıyla hiç düşünmemiştim onun üstüne benim üstüme ne farkeder diye...

İnsanda azıcık gurur olur da kendi bindiğin arabanın borcunu eski eşine ödetmezsin. O diyor ya bana güvenmiyor musun, hiç mi hatırım yok. Öyle deyince asıl siz deyin sen bana güvenmiyor musun boşanmayı bekliyorsun ödemek için ne mantık? Bir plamı var kesin. Avukatınız var mı en iyi o yönlendirir bu durumda. Evlenmek ayrı dert boşanmak ayrı dert işe bak.

Arabayi sat.senin uzerine degil mi.aliciya soyle kredili arac de toplu parayi al krediyi kapat.
Sakin ha eylulde veririm lafina inanma asla vermez.
Yada hemen ceksin kredi kendisi kapatsin borcu.
Borc senin borcun bu hafta icinde cozumle her ay senden para ver diye bekleyecek halim yok yoksa satisa çıkarıyorum de.

Arabayı senin üstüne alabilme şansın varsa al. Satar ödersin. onun hakkı varsa verirsin. Boşandıktan sonra ödeyeceğini sanmam

Bence hikaye anlatıyor. Avukat bir şeyler yapamıyor mu acaba ? Resmen asgari ücret kadar kredi odetiyor. Bu adam parayı ödemez sanırım siz avukatla çözüm bulmaya calisin :/

Evlendikten sonra alınan her eşya ortak, yani siz boşansanız bile o arabanın yarısı size kalır diye biliyorum. Yani vermese bile en azından yarısını kurtarmış olursunuz

Yarın tekrar görüşeceğim avukatla. Avukat anlaşmalı dava için eylül ayını beklemenin daha mantıklı olduğunu söylemişti, çekişmeli açsak bile eylül ayından önce sıra gelmez oyüzden herhalükarda eylül ayını bekliycez demişti. Bu araba işinide sormuştum, protokolde belirtiriz tazminat olarak dedi ama ben eylül ayına kadar beklemek istemiyorum kredi konusunda.
hmm bu detayı cevaplamak için daha iyi bilen birileri lazım. Hakkınızda hayırlı olur inşallah

Ne hale geldik insan kocasına bile güvenemiyor.delikanlı adam olsa zaten borcu senin üstüne bırakmaz.sanki kendi arabasının borcunu öderken lütfediyor.vermeye yanaşmayacak belli.
Aynen öyle sanki araba benim, borç benimde ödemek istemiyor. Boşanmadan krediyi üstlenmek istememek ne mânâ içeriyorki? Sanki mal kaçıracam ondan.

Henüz boşanmadım canım. Eylül ayında inşallah tek celsede kurtulmak istiyorummmm Allahın izniyle.

Pislik herif yaa sanki borç istiyorum. Kendisi arabanın sefasını sürsün ben borcunu ödeyim. Ayıp yani...

Aynen ne cirkin bir karakter kbakma .. umarim cocugun yoktur o kisiden yoksada cok sanslisindir.

Canım boşanma durumunda aracın yarısı senin, ona bunu söyle şu zamana kadar bu krediyi üstüne almazsan ortak mala girer yarısı zaten benim, sana güvensem senden boşanmam zaten de. Akıl hocam da çok arkamı kollayanım da çok, krediyi ödeyemeyeceksen aracı satalım kapatalım, herkes kendi yoluna de. Alıştı tabi arabaya şimdi yan çiziyor.

Eylül ü beklemeyin

Avukata gidin tek celsede bitirin

Borcu harcı da sıfırlayın

Uzadıkça tadı kaçacak gibi bu durumun

Back
X