• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapmam lazm. Ltfen Yardmc olun...

arkadaşlar ben 10 aylık evliyim yaşadıklarımı anlatacağım size lütfen bana yerdımcı olun. Fikirlerinize ihtiyacım var...
Eşimle evlenmeden önce tanışıyorduk. Ben çalışıyordum devlet memuruyum. eşim ise öğrenciydi.Eşimin okulununun bitmesine 2 ay kalmıştı, yaklaşık 8 ay kadar arkadaşlığımızdan sonra nişanlanmaya karar verdik .Eşimle ayrı şehirlerde yaşıyorduk. Ailelerimizin tanışması sorunlu geçti. Kayınpederim ilk olarak aradı babamla telefonla görüştü. Babama söylemediği kalmamış. İşte kızınız ile oğlum sürekli internetlerde ,telefonlarda sabahlara kadargörüşüyorda. Bu şekilde olması uygun değilde bissürü laflar. Düşünebiliyormusunuz ilk tanışmada aileme bunlar söyleniyor. sonra biraraya geldiler tanıştılar. Kayınvaldemde orda anneme demişki kızınızı vermezseniz kızınız kaçar, vermeniz daha iyi olur falan filan.ailemi rencide ettiler.Bu yüzden bi soğukluk oldu bu konuşmalardan sonra. Annem babama söylemmeiş kayınvaldemin bu tarz bişey dediğini söylese babam çıldırırdı. Kesinlikle vermezdi beni.Sonra neyse tamam dediler. eşimin ailesi geldi bize. farklı şehirlerde olduğumuz için cumartesi günü geldiler pazar nişan olcaktı. geldikleri gün yemek falan yendikten sonra nişan alışverişine çıktık alyans alalım dedik kayınvaldem alyansımı aldığını söyledi bi sinirlendim içimden ama hiç bişey söylemedim tamam dedim. düşünün alyansımı kendim beğenmemdim. bi kaç bişey aldıktan sonra eve geldik. nişan oldu bitti. sonra neyse ben taynimi onların bulunduğu şehire aldırdım eşimde okulunu bitrimişti. iyi kötü bii,ş bulmuştu. sonra evlendik. ben çeyiz olarak çoğu şeyi almıştım. çamaşır mak, bulaşık mak, fırın, yemek takımı, tencere takımı, 2 halı,ıvırzıvır. eşimin ailesi eşimin yeni okuldan mezun olduklarını bildiği halde hiç birşeye ellerini sürmediler. biz borçla aldık. bu arada benim iş uerim kayınvaldemlere uzak olduğu için ben farklı bi smetten ev tuttum. pek rıza göstemediler ama ben böyle olmasını istedim çünkü benim onlara karşı içimde bi soğukluk olmuştu. yakın olmak istemiyordum. yolu bahane ttim. 10 ay boyunca benim evime en fazla 4 kez gelmişlerdir. benim her hafta sonu oraya gitmemi isterler hatta orda kalmmaı isterler . gitmeye çalışıyorum eşimde sıkıştırıyor bu konuda ,aradda kalıyorum. bir ara eşimişten çıkarıldı benim maaşımla geçinmeye başladım.taksitlei ödeyemez olduk. hiç bir şekilde yardımda bulunmadılar yine. kira ödüyeip anca geçiniyorduk. şimdi eşim devlet memuru oldu eylülde işe başlıyor. ne yazıkki aynı şehirde ama (keşke farklı şehir olsaydı) şimdide eşimin ailesi onları diğer evlerine geçmemizi istiyporlar. eşimde istiyor. sırf kira vermemk için. ben istemiyorum. çünkü çok doluyum. yakın olmak istemiyorum aynı smete bile gitsek farklı bi apartmanda oturmak istiyorum. bu konuda durmadan kavga ediyoruz. hatta geçen gün eşim beni dövdü:çok üzgünüm:oysa ben ne ümitlerle evlenmiştim. herşeye katlanmıştım. sırf mutluluğumuz için. şuan eşimle aramız açık. çocuğumuz yok. olunca mecburen oraya gideceğiz diyor. tamam gideriz dedim annen bakmak isterse gideriz ama farklı bi apartmanda otururum diyorum. benim hayatım bçöyle işte. sizce haksızmıyım. ne yapmama gerek...
Böyle bir adamla birlikte olmamanız gerek,böyle bir aileyle kayınvalideyle olmamanız gerek ki buna maalesef bile bile lades demişsiniz,eşinin attığı dayağı affetmemeniz gerek,gerek de gerek.:delphin:

Dayak cennetten çıkmadır,ama aslında saygısızca karşındakine çakmadır
Hayvan dövülmez,insan dayağı yiyip nasıl susar,hangi hakla el kaldırır bir insan diğerine
Aklım almıyor,almayacak,bu beşer ilelebet şaşmayacak:olmaz:

canım şiddet görmüşsün bunun ne kadar acı olduğu yaralayıcı olduğu kesin ilerde en mutlu gününde bile o gün aklına gelecek canım sakın taşınma derim eğer eşin sevdiği kadın için fedakarlıkta bulunmayacaksa hiç işe yaramaz sakın bir müddet daha çoçuk sahibi olma
ama seni ve evliliğini önemsiyorsa zaten uzlaşma yolu olacaktır.....sesizz kal kararlı ol bekle ...

iyide ben bişeyi anlamdım nasıl oluyrda daha aileler birbirini görmeden bu kadar laf sayıyorlar çıldırmış bunlar ya keşke annen söyleseymiş kızdım valla olur mu canım böyle ne insanalr varya daha onca lafı ettikten sonra hangi yüzle geldiler ki annenle babanın karşısına dengesizler ayy çok kızdım canım kusura bakma eşinle konuş gitme derim baştan bunalrı yapan kimbilir daha ne yapr sizi iyiliğine çağırdıkalrını sanmıyrm benzer şeyleri benim kuzenimde yaşadıı iyi düşün derim

valla dayak varsa diyecek söz yok
ne dövmesi arkadaşım
mesleğini eline alınca havaya girmiş gibi geldi bana

Yuh ya nasıl bir aile bu hele eşiniz madem ailesinin dizinin dibinde yaşayacktı ne diye evlendi ki sizinle.. Ayrıca siz hizmetçi değilsiniz o deftere imza atarken 2 kişi olarak atıyorsunuz yada evlilikte kaynanaya hizmet edilecek diye bir kural yok ne kadar saçma..

Hemde çalışan bayansınız eşiniz bunu idrak edemiyor herhalde kalmak istediğiniz zaman uykum geldi falan deyin yada anne çalışıyorum ben biliyorsun ev işide beni bekliyor boş geçirecek pek vaktim yok falan de bi bahane bulamaz ya ben yaparım temizliğini derse ne ala:delphin:

madem yardımcı olmak istiyorlar kira vermeyin diye bu eve geçin diyorlar o eve kiracı alsınlar gelen kira parasınıda size versinler..bence buna oyna arkadaşım oraya gitme..

bence aslında yapılması gereken acıkca belli değilmidir? ortada hem bedenen hem ruhen şiddet var eger esinide affedeceksen kesinlikle kendi dogrularını kabul ettirmelisin asla ailesinin yakınına gitme dahada huzurun kacacaktır

canım; memurdun değilmi eşinin haberi olmadan başka bir şehre tayin iste, çıktığında da haberin yokmuş gibi davran ve mecbursun gitmeye; oda senden sonra memur olduğu için mecbur gelecek seninle.
:lepi:
Bende aynı yöntemi önerecektim....

Son düzenleme:
Canım senin en büyük hatan hep kayınvalideni ve kayınpederini suçlamak. Bir türlü asıl sana karşı bir ilişkiyi yürütmekten sorumlu olan eşinin sorumluluğunu göremiyorsun. Kayınvaliden doldurursa doldursun sonuçta seni seven eşin değil mi? Gelin bana hizmet etcek dediği zaman anne onunla ben hayat arkadaşım olsun diye evlendim size hizmet etsin diye evlenmedim demesi gerekir. Ayrıca cumartesi gece de mi onlarda kalıyorsunuz aynı şehirde bu biraz anormal geldi bana. Ha dediğim gibi normalde eşinin seni kayınvalide kayınpederle hiç muhattap etmemesi gerekir. İsteklerini sen eşine söylersin o da annesine babasına söyler. Kabul ederlerse ederler etmezlerse de kendileri bilirler. Ama dediğim gibi senin en önemli hatan eşine toz kondurmaman. Unutma sana karşı tek sorumlu eşindir annesi veya babası değil. Onlar böyle davranacak cesareti oğullarından buluyorlar yoksa eşin çocuk değil böyle kolayca dolduruşa gelsin. Senin eşine resti çekmen lazım. Ama annemler böyle diyor derse de beni ilgilendirmez benim isteğim bu beğeniyorsan tamam beğenmiyorsan aha kapı orda demen lazım. Yoksa daha çoooook ezilirsin. Sana istemediğin birşeyi yaptıramazlar.

seloş benim hislerime tercuman olmuş. kesinlikle budur.

eşin sana sonuna kadar destek olsa ailesi hiçbir şey yapamaz emin ol. bu cesareti eşinden alıyorlar. ailesinin yakınına gidince işler daha da kötüye gidecek. herşeyi göze alarak hatta boşanmayı bile tavrını çok net koy ve kesinlikle gitme. sonra çok üzülğrsün.

Dün yine aynı konudan dolayı tartıştık. Ya benim her günüm tartışmaklamı geçecek Allahım yardım et ne olur. Severek evlendik mutlu olaım diye berbat oldu hayatım

Dün yine aynı konudan dolayı tartıştık. Ya benim her günüm tartışmaklamı geçecek Allahım yardım et ne olur. Severek evlendik mutlu olaım diye berbat oldu hayatım

Ya bu deveyi güdün ya bu diyardan gidin. Kusura bakmayın ama öyle bir aileyi siz seçmişsiniz. İstemeye geldiklerinde gelmeden önceki tavırlarında belliymiş. Aman bu iş olsun da diye herşeye tamam demişsiniz. Bu olaylar olduğunda eşinize tepkinizi göstermeliydiniz. Asla onlarla bir arada duramayacağınızı belirtmeliydiniz. Şimdi Ya eşinizin her dediğini kabul edeceksiniz, ya her gün hakaret tartışma belki de dövüş göreceksiniz, ya da sen sağ ben selamet diyip yolunuza bakıcaksınız.

Ya bu deveyi güdün ya bu diyardan gidin. Kusura bakmayın ama öyle bir aileyi siz seçmişsiniz. İstemeye geldiklerinde gelmeden önceki tavırlarında belliymiş. Aman bu iş olsun da diye herşeye tamam demişsiniz. Bu olaylar olduğunda eşinize tepkinizi göstermeliydiniz. Asla onlarla bir arada duramayacağınızı belirtmeliydiniz. Şimdi Ya eşinizin her dediğini kabul edeceksiniz, ya her gün hakaret tartışma belki de dövüş göreceksiniz, ya da sen sağ ben selamet diyip yolunuza bakıcaksınız.

içimi çok rahatlattın ya saolll :kızgın:

gerçekten çok gıcık bi durum arkadaşım
bütün gün çalış sonrada git kayınvalideye hizmet et
Allah Yardımcın olsun
ama ben gitmemek için elimden geleni yapardım
bu arada bence bu sebepten boşanmak olmaz
sölenenleri kulak ardı et
bekara hatun boşamak kolaydır demiş atalarımız

E be güzelim memurmuşsun işinde garanti ne diye düşünürsün ki hala anlamam çek restini yaaa bak bende memurum ama kimseye eyvallahım yok. Sen herşeyden önce karşındaki insana ben sensizde yaşarım kendi ayaklarımın üzerinde rahatlıkla durur hayatımı idame ettiririm mesajı vereceksin ve asla ama asla taviz vermeyeceksin. Taviz tavizi doğurur canım unutma.

E be güzelim memurmuşsun işinde garanti ne diye düşünürsün ki hala anlamam çek restini yaaa bak bende memurum ama kimseye eyvallahım yok. Sen herşeyden önce karşındaki insana ben sensizde yaşarım kendi ayaklarımın üzerinde rahatlıkla durur hayatımı idame ettiririm mesajı vereceksin ve asla ama asla taviz vermeyeceksin. Taviz tavizi doğurur canım unutma.

İmza Seloş

Valla dayak olayi affedilir gibi değil bi kere
vede eşin ikinizinde gül gibi işi varken neden ailesine bu kadar düşkün anlam veremiyorum
tam bir ana kuzusu.
ama başta kayinpederin ve kayinvaliden o terbiyesizlikleri yapinca yutmayacaktin
taviz tavizi getirmiş:delphin:

Back