Ablam ve sözlüsü..:((

Babanız iyi ki bişey istememiş ev olmazsa düğün de olmaz sözüyle, konunun başında da kendi ailenizi bilgili, kültürlü diye övmüş, x abinizin ailesini yerden yere vurmuşsunuz ama belirteyim babanızın o sözüyle o kötülediğiniz aileden bir farkınız yok bence, ha maddi durumları iyi alınacak, yapılacak da dediler sözünün eri değiller deseniz neyse, ben nişanlıyım 1,5 ay sonra düğünüm var evimiz yok 850 lira kira vereceğiz evimizi kendimiz kuruyoruz, düğünümüzü kendimiz yapıyoruz, bana takılacak bileziğe kadar hepsini nişanlım yaptı.

Benim o zaman '' biz 9 senedir sevgiliyiz, 3 sene önce evlenmek istediğimizi söyledik. Babası birikim yapabilirdi, şunu hazır edebilirdi, bunu alabilirdi belliydi sonuçta '' deyip yüzlerine bakmamam gerekir öyle mi?:KK14:

Şimdiden uyarayım biraz uzun olacak ama düşüncelerinizi çok merak ediyorum
Ablamım 3 yıllık bir birlikteliği var üniden aileler tanıştı sözlendiler fakat karşı tarafın ailesi egede bir kasabada yaşıyor ve gerçekten medeniyetten, konuşmadan, kültürden çooook uzaklar babam da bu tür şeylere çok önem verir ama ablamın nişanlısı(bundan sonra x diyeceğim) bitirdiği bölümden dolayı çok kültürlü bilgili biri buraya kadar her şey tamam

Asıl sorun x'in dedesi tamamen ata-erkil bi yapıdalar fazlasıyla.. dedenin bir oğlu üç torunu var x abi ilk torunu ve çok sever gelelim dedeye her şey dedeye sorularak yapılmış şu zaman kadar o hayır derse hayır evet derse evet onun izni olmadan bir şey olmamış adam kendini resmen ailenin kralı ilan etmiş.
buraya gelip tanıştıklarında babama oradaki evlerinden birini satıp buradan ev alacağını üstüne düşen her şeyi yapacağını söyledi babam kesinlikle bir şey istemedi çünkü biz de bu tür şeyle konuşulmaz babam doğru bulmaz fakat bu karşı tarafın yapmayacağı anlamına gelmiyor
her neyse şimdiyse dede yan çiziyor ev satılmıyor bahanesine getiriyor çünkü evimize gelip yaşadığımız yeri evimizi yani maddiyatımızın iyi olduğunu gördü.. evin alıcı var fakat istediği fiyattan 10bin aşşağı söyledi diye satmıyor
ve babamı arayıp evi şu kadara satarım ben torunum için yapıyorsan sende kızın için yap üstünü tamamla dedi
ayrıca babama düğünü de şu tarihte yapalım sen git bi korulara(düğünün yapılacağı yerler) bi bak dedi babamsa yaşına verip bir şey demdi bu konular telefonda konuşulmaz oysaki buraya gelip anlaşılmalı...ki babam gidip fiyatları öğrenince bizim gücümüz yetmez dedi

nişan için buraya geldiklerinde dede gelmedi yaşından dolayı sık seyahat edemiyor anne babası geldi babam açık bir dille kızım kira derdi çekemez ev olmazsa düğün olmaz dedi..bunu duyan dede ablamı arayıp baban yan çiziyor falan dedi ablamsa sizin muhattabınız ben değil babam dedi ablamdan boyun eğmeyi göremeyince bu iş olmaz atın yüzükleri hediyeler sizde kalsın helal olsun falan demiş ablamda siz buna karar vermezsiniz biz birbirimiz seviyoruz ve evlenicez diyerek telefonu suratına kapadı
x abiyse çok iyi yaptın bundan sonra arasa açmıyorsun demiş dedisini arayıp hesap sormuş dedesi olmaz bu iş falan demiş (x'in zoruna giden anne babasının bir şey yapmaması yapamaması)
x abi onlar senden bir şey istemedi sen vaat ettin sen bunları söyledin falan demiş dede de satmıyorum ev falan almıyorum eşyada demiş x abide senin gibi dedem yok demiş ve kapamış teli(ki şu zamana kadar ağzını açıp dedesine ne ters bir şey dedi ne diklendi ne de farklı bir şey yaptı...)
sonra babaannesi arayıp sen ona bakma oğlum falan demiş ama dedenin son sözü kiranızı ben öderim (ki bence 5 ay öder sonra çekilir köşesine ) bize düşen eşyaları da alırım
az önce x abi gelip babamla bu durumu konuştu babamsa dedesinin yaptığının çok ayıp olduğunu bir şey talep etmemesine rağmen ben yapar ederim diyim şimdi yan çizmesinin saygısızlık ve adam kandırmak olduğunu söyledi. ve dedenin parasına ihtiyacınız yok ben var olduğum sürece evinizde arabanız da ne isterseniz olur dedi fakat kesinlikle deden beni armasın bu vakte kadar hep alttan aldım ama bundan sonra bende gerektiği gibi konuşurum dedi

x abi gidince babam ablama sen x ten emin misin yolun başındayken düzgün kararlar al
evlendikten sonra yuvan yıkılırsa ben buna dayanamam falan dedi bunu demesinin sebebi x abi erkek gibi yumruğunu vurup ne ailesine rest cekiyor ne de onları dinleyip ablamdan vaz geciyor

babam annemle evlediğinde kimse arkasında değildi beş kuruşuda yoktu ama erkek gibi her şeyi üstlendi x abiyse şu zaman kadar dedesine iki çift laf bile edememişti... x abi gerçekten çok temiz kalpli iyi ve mükemmele yakın biri ama babam ve ben ablama sahip çıkabilir mi bu yandan çok korkuyoruz babam bunu da dile getirdi...
şimdi size sorarım bu dede tam bir şeref yoksunu değil mi?

Bence seref yoksunu demek cok hadsizce olur. Bi kere surekli elestirdiginiz dedenin hem hicbirseye karismasini istemeyip hem de maddi anlamda butun yükü üzerine almasını beklemeniz cok manasiz.
Babaniz da madem beklemiyor neden bunu sorun ediyor. Biz sizden boyle bi talepte bulunmadık yaparsaniz saninizdandir, yapmazsanız da gönül koymayiz diyebilmeliydi.
Bence burada Dedenin tek sucu beklentiye sokmak. Onun dışında tamamen hatali olan sizsiniz.

İnanamıyorum, bir aile nasıl bu kadar haksız olup kendini bu kadar haklı görebilir...

Konuyu "ev olmazsa düğün olmaz" diyerek aşırı çirkin bir hale getiren sizin babanız zaten.

O beğenmediğiniz eşinizin ailesi EMİN OLUN sizin ailenizden çok daha kültürlü ve medeni....

Adam gayet makul bir öneriyle gelmiş ama aldığı cevaba bak: "ev olmazsa düğün olmaz". İnanılmaz.....

6 evi, 1 dükkanı ve zeytin bahçeleri. Maşallah tefeci gibisiniz. Malvarlığının zaptını tutun. isterse 20 evi 10 dükkanı 3883839398380 dönüm arazisi olur. Almak zorunda değil. Söz vermiş, vazgeçmiş, ve şu tavırlarınızı görünce iyi yapmış diyorum. Kimbilir neden vazgeçti.
Siz ne cüretle ablanıza ev almıyor diye adama şeref yoksunu diyorsunuz? Köylü, medeniyetten yoksun diyorsunuz?

iki devlet memurunun maaşları gayet de geçinmelerine evlenmelerine yeter. maşallah ablanızda prenses sendromu var herhalde. babanıza söyleyin bir tek onun kızı evlenmiyor. herkes yuva kuruyor ne zorluklarla, ama kendileri yapıyorlar. dedeye sırtınızı yaslamak istemişsiniz, adam da başta içinden geçeni söylemiş ama sizdeki hazırcılığı görünce vazgeçmiş.

6 evi, 1 dükkanı ve zeytin bahçeleri. Maşallah tefeci gibisiniz. Malvarlığının zaptını tutun. isterse 20 evi 10 dükkanı 3883839398380 dönüm arazisi olur. Almak zorunda değil. Söz vermiş, vazgeçmiş, ve şu tavırlarınızı görünce iyi yapmış diyorum. Kimbilir neden vazgeçti.
Siz ne cüretle ablanıza ev almıyor diye adama şeref yoksunu diyorsunuz? Köylü, medeniyetten yoksun diyorsunuz?
Ben cok ucuza gitmisim , kocis eve gelsin basina yikicigim bu evii :KK11::KK70::KK70::KK70::KK70:

İnanamıyorum, bir aile nasıl bu kadar haksız olup kendini bu kadar haklı görebilir...

Konuyu "ev olmazsa düğün olmaz" diyerek aşırı çirkin bir hale getiren sizin babanız zaten.

O beğenmediğiniz eşinizin ailesi EMİN OLUN sizin ailenizden çok daha kültürlü ve medeni....

Adam gayet makul bir öneriyle gelmiş ama aldığı cevaba bak: "ev olmazsa düğün olmaz". İnanılmaz.....

Pardon ablanızın sözlüsünün ailesi :KK66:

Sizin babanızın ablanıza ev verecek ümkanı var mı peki
Varmış kendisinde imkan varken kızının sıkıntı çekmesini istemiyormuş ama nedense dedesi ev alamam diyince düğün yok demiş ... Yoksa babası zaten yaparmış tek sorun dedesin söyleyip yapmamasıymış... Karşı tarafdan hiç birşey beklenmiyor ama yok denilince düğünde yok deniliyor anlamadım...

Hayır benim kayınpederim de ev alacaktı güya ama almadı tabi babam da ben kızımın kirada oturtmak istemiyorum demişti ama onlar almayıncada bir günde gitti aldı muhabbetini bile yapmadı onlarda ağzı açık kaldılar zaten

Varmış kendisinde imkan varken kızının sıkıntı çekmesini istemiyormuş ama nedense dedesi ev alamam diyince düğün yok demiş ... Yoksa babası zaten yaparmış tek sorun dedesin söyleyip yapmamasıymış... Karşı tarafdan hiç birşey beklenmiyor ama yok denilince düğünde yok deniliyor anlamadım...
Bütün konuyu gayet güzel özetlemişsin:KK70::KK36:

Kusura bakmayın haksız olan sizsiniz... adamın dedesi ev almak zorunda değil bence 6 değil isterse 60 evi olsun.. 2 memur pek ala gecinebilir her evlenen hazır evde oturmuyor. . Bide yaşamış bi insan olarak böyle,bişey istemem deyip sonra karşı tarafa yapmiyor diye düğün olmaz demek bana hiç medeni gelmedi..

Benim de anlamadığım nokta evlenmek için illa birinin ev alması mı gerekiyor ki.. İkisi de okumuş çalışan insanlar madem, kimseden beklenti içine girmeyip düğünü de kendileri yapsın, evi de kendileri alsın. Dede vazgeçmiş daha bunun ötesi var mı ? Başta birşey istemem deniyor dede vazgeçince düğün de yok deniyor.. Ablanız kira derdi çekemeyecekse babanız alsın evi o halde ki bence bu da mantıksız.. Düğün = Ev mi sizin gözünüzde ? Artık çoğu insan düğününü de kendi yapıyor evini de ilerde kendi alıyor bedavadan eve herkes evlenir zaten.

İstememiş yapmamış, sizin tavırlarınızı beğenmemiş yapmamış, başka torununa yapmaya karar vermiş yapmamış, size güvenmemiş yapmamış. Sizin gözünüz neden bu kadar bu adamın malında mülkünde onu anlamadım ben.
Benim bildiğim aklı başında, yol yordam, adap bilen kültürlü bir baba "olsun kızım yapmasın biz yaparız" ya da "olsun kızım napalım, bir süre kirada oturuverirsiniz dünyanın sonu değil" diyebilmeli. Ev yoksa kız da yok diyerek kızını ne duruma düşüreceğini düşünebilmeli. Bu kadar küçük düşürmemeli.

Hayır, bir de şikayet edilen ataerkil kültürün alası var olayda, sanki erkekler evleniyormuş gibi bütün olaylar erkekler arasında ahah, abla madem sıkıntıya gelemiyor (bu utanılacak bir şey değil) en baştan "evin olmadan asla" diyebilmeliydi bunlar hiç yaşanmazdı bile. Ama yok tabi o bile babaya söyletiliyor. Sonrasında ühü ataerkillik :KK43:

Sorunuza gelince, hayır dede bana göre şeref yoksunu değil. Şeref yoksunu olarak adlandırılabilmek için bir insanın daha ağır, ekstrem şeyler yapması lazım bana göre, vara yoğa şeref lafını ağzıma alamam ben ayağa düşer yoksa. Örneğin "ailende erkek yok mu? çağır onlar gelsin kadınla muhatap olmam" deseydi falan.

X