• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapmam lazm. Ltfen Yardmc olun...

canımmm öncelikle seni çk iyi anlayabiliyorum..sana söyleyeceğim sakın gitme..dayak ve zorlama dışında yaşadıklarına benzer olayları bende yaşadım...düğün hazırlıkları sırasında eşimin ailesi ve benim ailem arasında bir sürü sorun yaşandı hem işime yakın hemde bebeğe annem bakıcak diye anneme yakın oturdum bunun yüzünden ilk 1 sene her hafta sonu kayınvalideme gittim ve her hafta sonu orda kaldım..evimde kocamla kahvaltı bile yapamıyorduk..biraz geç git söylenmeler falan ben çalıştığım halde hiç anlayış yoktu eşimde çok katıydı hiç taviz vermiyordu...baktım olucak gibi değil çok zorlanıyorum malum ev iş herşey anca hafta sonuna kalıyordu..bunun için eşimle çok kavgalar ettik..hatta eşimin akrabaları bile çıkışıyordu hanımınla yanlız kal yeni evlisiniz gezin tozun falan...yok değişmiyordu..sonra ben hamile kaldım ve çok zor bir hamileik geçirdim bu zor zamanlarımda kayınvalidem bir kere olsun bana gelip sıcak bir çorba yapmadı..ayrıca hamilelik öncesi ne zaman evime gelse kavga kıyamet kopardı..ama ben düşündüm gerekiyorsa ayrılalım ama ben artık gitmiycem dedim..bend einsanım benimde özelim ailem var arkadaşlarım var dedim gitmedim..çocuk olunca eşim çk değişti şimdi oğlum 10 aylık toplasan 3 kere gittim gitmemde. oise ben çalıştığım halde bir kere bile oğluma bakmamıştır..bir arada işten ayrılıp oraya taşınalım dedim malum kiradan dolayı..yok anacım yok asla olmaz paran az olsun ama huzurun olsun..kesinlikle gitme güzelim..sana şimdiden böyle yapan oraya gidince seni bir kullanırki bak en basitinden misafirmi geldi hop çık kaynana hizmeti bulaşığı ıvırı zıvırı biri gelsin hop sana getirir..ben yapılmaz demiyorum tabikide yapacaksın..ama sen çalışıyorsun..ancak evine ve eşine zaman ayırabilirsin..sende gençsin özelin var evinde geceliğinle geziyorsun en basitinden şortunla ama onların yanında körleneceksin sen gelinsin..gelinin dili kısa olur..gelin hizmet eder çok bocalıyacaksın..bence eşinle konuş gideceği yere kadar....senin yaşadıklarını anladığım için söylüyorum kendini ezdirme senin annen seni bir kere doğurmuş bir daha dünyaya gelmiyceksin..birde seni dövmüş be güzelimm..şimdiden annesinin sözünü uzaktan tutan yanına gidince ne yapar sen düşün sorumluluk kesinlikle olmıycak..nede olsa ordasın..yemek falan hep orda olcaksın.aklıma gelenler bunlar gerisinide sen düşün....

bu arada kaynananın yanına taşınırsan kira parası vermiyeceğini sanmıyorum .kendilerine isteyeceklerdir o parayı.bu insanlar evlenirken düğün için size destek olmamış insanlar .
Canım sende eşine karşı anlayışlı olmayı bırakıp kendi çıkarlarını düşünmelisin , niye fedakarlığı hep kadın yapmak zorunda. Eşinle hissetiğin şeyleri kabullenemeyeceğin şeyleri mantık çerçevesinde anlatamadınmı acaba..
tekrar sölüyorum çalışan bir insansın borçlada olsa evinizi kurmuşsunuz .eşinde işe girmiş .saçma sapan şeylerle uğraşmak zorunda değilsin ki . gurbete gelmişsin eşin ailesine hizmet etmeni istiyor ,hafta sonu evinde vakit geçiremiyosun.eşin ailesinin laflarıyla evin içini huzursuz ediyo onların ağzına bakıyo.
sende o zaman kendi ailenin yanına taşınmak istediğini söyle onlara hizmet etcem her hafta sonu benim aileme gidicez de .yok ben aileme gitmiyosam sende gitmiceksin de .hem bişey yapmasın ailesi hemde tepene çıkarsın bütün hepsini.
eşinin sevgi anlayışı farklı olabilir .sen bu şartları kabul ediceksen susup oturcaksın.ya da sen şartlarını koyacaksın.Her şey senin elinde ki nedese boş CADIARZU

canımmm öncelikle seni çk iyi anlayabiliyorum..sana söyleyeceğim sakın gitme..dayak ve zorlama dışında yaşadıklarına benzer olayları bende yaşadım...düğün hazırlıkları sırasında eşimin ailesi ve benim ailem arasında bir sürü sorun yaşandı hem işime yakın hemde bebeğe annem bakıcak diye anneme yakın oturdum bunun yüzünden ilk 1 sene her hafta sonu kayınvalideme gittim ve her hafta sonu orda kaldım..evimde kocamla kahvaltı bile yapamıyorduk..biraz geç git söylenmeler falan ben çalıştığım halde hiç anlayış yoktu eşimde çok katıydı hiç taviz vermiyordu...baktım olucak gibi değil çok zorlanıyorum malum ev iş herşey anca hafta sonuna kalıyordu..bunun için eşimle çok kavgalar ettik..hatta eşimin akrabaları bile çıkışıyordu hanımınla yanlız kal yeni evlisiniz gezin tozun falan...yok değişmiyordu..sonra ben hamile kaldım ve çok zor bir hamileik geçirdim bu zor zamanlarımda kayınvalidem bir kere olsun bana gelip sıcak bir çorba yapmadı..ayrıca hamilelik öncesi ne zaman evime gelse kavga kıyamet kopardı..ama ben düşündüm gerekiyorsa ayrılalım ama ben artık gitmiycem dedim..bend einsanım benimde özelim ailem var arkadaşlarım var dedim gitmedim..çocuk olunca eşim çk değişti şimdi oğlum 10 aylık toplasan 3 kere gittim gitmemde. oise ben çalıştığım halde bir kere bile oğluma bakmamıştır..bir arada işten ayrılıp oraya taşınalım dedim malum kiradan dolayı..yok anacım yok asla olmaz paran az olsun ama huzurun olsun..kesinlikle gitme güzelim..sana şimdiden böyle yapan oraya gidince seni bir kullanırki bak en basitinden misafirmi geldi hop çık kaynana hizmeti bulaşığı ıvırı zıvırı biri gelsin hop sana getirir..ben yapılmaz demiyorum tabikide yapacaksın..ama sen çalışıyorsun..ancak evine ve eşine zaman ayırabilirsin..sende gençsin özelin var evinde geceliğinle geziyorsun en basitinden şortunla ama onların yanında körleneceksin sen gelinsin..gelinin dili kısa olur..gelin hizmet eder çok bocalıyacaksın..bence eşinle konuş gideceği yere kadar....senin yaşadıklarını anladığım için söylüyorum kendini ezdirme senin annen seni bir kere doğurmuş bir daha dünyaya gelmiyceksin..birde seni dövmüş be güzelimm..şimdiden annesinin sözünü uzaktan tutan yanına gidince ne yapar sen düşün sorumluluk kesinlikle olmıycak..nede olsa ordasın..yemek falan hep orda olcaksın.aklıma gelenler bunlar gerisinide sen düşün....

hemen hemen aynı şeyleri yaşamışız. desteğiniz için çok teşekkür ederim

canımmm bak senin kiranı geçimini düşünen aile o evin kirasını alır size verir..sakın gitmee hem sen çalışıyosun onların oğluna muhtaç değilsin kendi ayakların üzerindesin..güçlü ol ne derlerse desinler yok böyle diycekler şöyle diyecekler falan bunların hepsini unut..insanlar için değil sadece kendin için yaşaaa...benim kayınvalidem evlendiğim ilk senlerde aşağıdaki evin kirasını bize verdi ev alana kadarda verecekti.ama şimdi vermiyor..benimde geçimim var diyor şimdi..oraya gidince paranızın hesabını onlar yapar ona göre!!!!!!!

ben anlamıyorum herşeyin kararı neden erkeklerde oluyo son söz onların oluyo. ben görüşmek istemiyosam görüşmem uzak durmak istiyosam uzak dururum. ben eşime açık açık dedim aileni sevmiyorum ve asla görüşmem die ki bizim olaylar çok farklı gelişmişti ailesinin yüzünden nikaha 10 gün kala nişan attık falan. benim yanımda ailesinden bahsedemez bile izin vermem asla. ben çok katıyım bu konuda. cesaret edemez ailemle görüşeceksin demeye. bu da kişiyle alakalı biraz kararlılığımı en başından beri biliyo tavrımı koydum zerre de caydıramaz feriştahı. ben üzülüyorum eli ekmek tutan başarılı güçlü kadınların bu kadar rencide olmalarına

canım çok üzüldüm ama bu dayak olayı benı çok sınır ettı ya bence bunları ailene aç mutlaka paylaş yalnız olmadığını bilsinler bu şekilde olmaz
sen taşınınca tamamen sen çıkmaza gıreceksın kı anladığım kadarıyla da eşin ne yapar ne eder taşınır
ve senı daha zor günler beklıcek bence sen ıyı duşun bu evliliği ve allah yardımcın olsun

aynen öyle ya neymiş ailesiymiş anlatamıyorum ya. Boşanmak zor geliyor ya. Aslında benim eşim iyi niyetli biridir. ama annesinin dolduruşuna geliyor gibi hissediyorum. :çok üzgünüm:

Ya sorunlar yaşadım evet ama eşimi bırakıp gitmek istemiyorum direnmek istiyorum kayınvaldemlere inat ayrı ve mutlu olmak sitiyorum:Saruboceq:

allahtan dileğim kayınvaldemin bir kızı var biz ne yaşadıysak Allah onlarada yaşatsın aynısını

Anliyorum seni...insanin umutlari hayalleri böyle ayaklar altina alindigi vakit tabikide üzüntü, nefret, kin gibi negatif duygular beslemesi cok dogal...ama sen yinede ne olursa olsun beddua etme arkadasim...döner dolasir basina gelirmis insanin....zaten Allah C.C. herkese hak ettigni veriyor, merak etme....

Direnmek istiyorum, evliligmi herseye ragmen kurtarmak istiyorum diyorsan mümkün oldugu kadar uzakta kalmali, ama yinede esinin ailesi ile arani elinden geldigi kadar iyi tutman gerek....cünkü esinle arandaki tek sorun anladigim kadariyla esinin ailesi.....Bunu nereye kadar yapabilirsin bilmiyorum...Allah yardimcin olsun

butun sayfaları okumadım ılk mesajın bıtırdı zaten benı
sevgı evet bırcok seye dayandırıyor ama ne o adamdan cocuk yap ne de bu adama baglan
zararın neresınden donulurse kardır
emın ol kı duzelmeyecek aksıne hersey daha da kotuye gıdecektır
belkı keskın bır yorum yapıyorum ama bakıs acım dusuncelerım yasadıklarım bana bu yorumu yaptırıyor

Ne denir ki.....Kendim ettim kendim buldum....:çok üzgünüm:

Neden bu kadar kör oldun arkadasim....Kayinpederin ile kaynanan zaten en basta yapmis terbiyesizligi.....annene babane böyle davranan insanlarin gelini olmayi kabul etmekle hata yapmissin zaten...:1no2:

Ne oldu simdi....birde üstüne üstelik siddetde görüyorsun esinden...o uguruna bunca fedakarlik yaptigin adamdan....

Bilmiyorum...hazir coluk cocuk yokken bir daha düsün bu evliligi sen

alkisalkisalkis

canım; memurdun değilmi eşinin haberi olmadan başka bir şehre tayin iste, çıktığında da haberin yokmuş gibi davran ve mecbursun gitmeye; oda senden sonra memur olduğu için mecbur gelecek seninle. bu arada asla ve asla gitme o eve, eşinede yolu bahane et, yol parasını bahane et. ancak güzellikle anlat bunları. ben yine gider hizmet ederim de ailene. ama bildiğini oku yinede. ve sakın bir daha sana el kaldırmasına müsade etme. dayak da ne demek ya

kayınvalide-kayınpederinin sana yardım etmek gibi bi niyetleri olsa zaten sizi bisürü borçla başbaşa bırakmazlardı evlendiğinizde.onların amacı senin evinin içişlerine karışmak bana kalırsa. taşındığın anda ipler onların eline geçecek, evinde senin söz hakkın kalmayacak. sende yiyip sende içecekler bak gör, ha çocuğa bakcak adam lazım olursa bakıcı tutarsın, 250 lira verirsin ama kafan rahat olur canım. bi de şunu düşün, çocuğun 2 taraflı büyüyecek, kendin terbiye edemeyeceksin, seni takmayacak. ve inan 1 yaşında da olsa ananne ve babanneyle büyüyen çocuklara laf geçirilmiyor, çok fena adam kullanmayı öğreniolar. senin kocanla bi sorunun yok bence, tamam dayak affedilmez bi hata, ama insan bazen çileden çıkabiliyor, bayan olarak bile bazen benim de şiddete başvurasım gelmiyor değil. ama sonuçta o senin kocan ve işin yolunu bildikten sonra onu sen kontrol edebilirsin, ailesi değil.
belki senin de hataların vardır, şimdi konuya tamamen vakıf olmadan kayınvalidene ve kayınpederine yüklendim ama yanlış düşündüğümü sanmıyorum, yani daha ilk tanışmada anne-babana biz istemiyoruz ama senin kızın atlıo muamelesi yapan insanlardan ne hayır gördün de ne hayır göreceksin?
hadi sen cahildin ama annen baban hiç mi uyarmadı seni yaa???

anladım cnm, tabi cahillik işte adı üstünde. bi de kaderinde varmış demek, kaçamıo insan. ama nazelanın fikri acaip yattı aklıma benim de. iste tayinini gerekirse küçük ve kiraları ucuz olan bi yere,kurtar kendini de evliliğini de. paçayı bi kere kaptırdın mı daha ömrü billah çekersin, dayak olayı da geleneksel hale gelir inan.

Siz o ailenin gelinisiniz hizmetçisi değil, ayrıca çalışıyorsunuz, kimse sizden bunu bekleyemez. Ama size bir şey söyliyeyim mi, her şey bir tarafa eşiniz size şiddet göstermiş ya işte ben o noktada koptum. Açıkcası şiddet olan bir evlilikten (1 kere bile olsa, pişman olunsa bile) asla ve asla hayır gelmez. Çocuğunuz da yokken iyi düşünün derim size.

baştan onunla evlenmekle hata etmişsiniz,kaynana kayınbabanın terbiyesizliğine bak...
zaten erkekler evlendikten sonra ailelerine kıymetli olurlar..sakın kendini onlara ezdirme,yakınlarındada oturma...evliliğinde şiddette varmış,daha ne kadar dayanabilirsin buna...

paranın kokusunu almışlar tabi bırakırlar mı? o eve gitmen demek bu günlerini yana yakıla araman demek bence.iyi düşün ve net ol.

cnm benim seni anlıyorum bende ilk evlendiğimde eşim ailem diyordu başka bişey demiyordu bende doğum yapınca işi bırakmak zorunda kaldım ve hiç sormadı kayın pederim ve eşim benimde 2 yıldır memur ve evime gelip yüzsüzce kalıyo yiyip içip gidiyorlar neyse ben eimi birgün karsıma aldım ve madm anneni cok seviyordun evlenmeseydin ananla otursaydın dedim benim elimde mesleğim var çalısır oğlumada gül gibi bakarım dedim bosanmakmı istiyorsun bosanalım dedim ve o oldu eşim bidaha bana ilesine gitmeme zorlamadı sende eşinle konus canım bazı yerlerde ben yokum demeliyiz bence

Back