Ablam ve sözlüsü..:((

Hayır, bir de şikayet edilen ataerkil kültürün alası var olayda, sanki erkekler evleniyormuş gibi bütün olaylar erkekler arasında ahah, abla madem sıkıntıya gelemiyor (bu utanılacak bir şey değil) en baştan "evin olmadan asla" diyebilmeliydi bunlar hiç yaşanmazdı bile. Ama yok tabi o bile babaya söyletiliyor. Sonrasında ühü ataerkillik :KK43:

Sorunuza gelince, hayır dede bana göre şeref yoksunu değil. Şeref yoksunu olarak adlandırılabilmek için bir insanın daha ağır, ekstrem şeyler yapması lazım bana göre, vara yoğa şeref lafını ağzıma alamam ben ayağa düşer yoksa. Örneğin "ailende erkek yok mu? çağır onlar gelsin kadınla muhatap olmam" deseydi falan.

Gerçekten, hem sırtı dedeye yaslamaya çalışıp sonra da adam ailede söz sahibi olunca şikayet etmek çok komik bir durum.

herkes evlenirken sanki hazir eve arabaya kuruluyor. Ne demek benim kizim kira da oturamaz sacmalik
adam zaten dedesine resti cekmis benim dedem yok artik diye
ne olacak simdi yuva kuracam bu kizi da seviyorum evlenicem diye ailesini silecek sonra evlenince hata yaptigini dusunup ailesini geri kazanmak icin cabalayacak sonra ay bu adam degisti evlenince aile delisi oldu dieceksiniz
dede kadar babanizin konusmalari tutumu da hataa

Dedenin parasinin kahyasi degil babaniz ... ustelik ev alicam deyip almamasi seref yoksunu oldugunu da gostermez.. sizin, babanizin hatta ablanizin dusunceleri bastan sona yanlis. Yillarca çalışmış kazanmis dede nasil ,ne zmn harcayacagina karisamazsiniz..

X