• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapmam lazm. Ltfen Yardmc olun...

sahipsizada

Bebeğim nerdesin.
Kayıtlı Üye
12 Ağustos 2009
85
0
86
Diğer
arkadaşlar ben 10 aylık evliyim yaşadıklarımı anlatacağım size lütfen bana yerdımcı olun. Fikirlerinize ihtiyacım var...
Eşimle evlenmeden önce tanışıyorduk. Ben çalışıyordum devlet memuruyum. eşim ise öğrenciydi.Eşimin okulununun bitmesine 2 ay kalmıştı, yaklaşık 8 ay kadar arkadaşlığımızdan sonra nişanlanmaya karar verdik .Eşimle ayrı şehirlerde yaşıyorduk. Ailelerimizin tanışması sorunlu geçti. Kayınpederim ilk olarak aradı babamla telefonla görüştü. Babama söylemediği kalmamış. İşte kızınız ile oğlum sürekli internetlerde ,telefonlarda sabahlara kadargörüşüyorda. Bu şekilde olması uygun değilde bissürü laflar. Düşünebiliyormusunuz ilk tanışmada aileme bunlar söyleniyor. sonra biraraya geldiler tanıştılar. Kayınvaldemde orda anneme demişki kızınızı vermezseniz kızınız kaçar, vermeniz daha iyi olur falan filan.ailemi rencide ettiler.Bu yüzden bi soğukluk oldu bu konuşmalardan sonra. Annem babama söylemmeiş kayınvaldemin bu tarz bişey dediğini söylese babam çıldırırdı. Kesinlikle vermezdi beni.Sonra neyse tamam dediler. eşimin ailesi geldi bize. farklı şehirlerde olduğumuz için cumartesi günü geldiler pazar nişan olcaktı. geldikleri gün yemek falan yendikten sonra nişan alışverişine çıktık alyans alalım dedik kayınvaldem alyansımı aldığını söyledi bi sinirlendim içimden ama hiç bişey söylemedim tamam dedim. düşünün alyansımı kendim beğenmemdim. bi kaç bişey aldıktan sonra eve geldik. nişan oldu bitti. sonra neyse ben taynimi onların bulunduğu şehire aldırdım eşimde okulunu bitrimişti. iyi kötü bii,ş bulmuştu. sonra evlendik. ben çeyiz olarak çoğu şeyi almıştım. çamaşır mak, bulaşık mak, fırın, yemek takımı, tencere takımı, 2 halı,ıvırzıvır. eşimin ailesi eşimin yeni okuldan mezun olduklarını bildiği halde hiç birşeye ellerini sürmediler. biz borçla aldık. bu arada benim iş uerim kayınvaldemlere uzak olduğu için ben farklı bi smetten ev tuttum. pek rıza göstemediler ama ben böyle olmasını istedim çünkü benim onlara karşı içimde bi soğukluk olmuştu. yakın olmak istemiyordum. yolu bahane ttim. 10 ay boyunca benim evime en fazla 4 kez gelmişlerdir. benim her hafta sonu oraya gitmemi isterler hatta orda kalmmaı isterler . gitmeye çalışıyorum eşimde sıkıştırıyor bu konuda ,aradda kalıyorum. bir ara eşimişten çıkarıldı benim maaşımla geçinmeye başladım.taksitlei ödeyemez olduk. hiç bir şekilde yardımda bulunmadılar yine. kira ödüyeip anca geçiniyorduk. şimdi eşim devlet memuru oldu eylülde işe başlıyor. ne yazıkki aynı şehirde ama (keşke farklı şehir olsaydı) şimdide eşimin ailesi onları diğer evlerine geçmemizi istiyporlar. eşimde istiyor. sırf kira vermemk için. ben istemiyorum. çünkü çok doluyum. yakın olmak istemiyorum aynı smete bile gitsek farklı bi apartmanda oturmak istiyorum. bu konuda durmadan kavga ediyoruz. hatta geçen gün eşim beni dövdü:çok üzgünüm:oysa ben ne ümitlerle evlenmiştim. herşeye katlanmıştım. sırf mutluluğumuz için. şuan eşimle aramız açık. çocuğumuz yok. olunca mecburen oraya gideceğiz diyor. tamam gideriz dedim annen bakmak isterse gideriz ama farklı bi apartmanda otururum diyorum. benim hayatım bçöyle işte. sizce haksızmıyım. ne yapmama gerek...

Ne denir ki.....Kendim ettim kendim buldum....:çok üzgünüm:

Neden bu kadar kör oldun arkadasim....Kayinpederin ile kaynanan zaten en basta yapmis terbiyesizligi.....annene babane böyle davranan insanlarin gelini olmayi kabul etmekle hata yapmissin zaten...:1no2:

Ne oldu simdi....birde üstüne üstelik siddetde görüyorsun esinden...o uguruna bunca fedakarlik yaptigin adamdan....

Bilmiyorum...hazir coluk cocuk yokken bir daha düsün bu evliligi sen

canım yaşadıkların üzücü gerçekten..

eşin dövdüğü için pişmanlıktamı göstermiyor?

hem dövüyor, hem seninle konuşmuyormu? yani kendini affettirmek için bir çabası filan yokmu?

dayağa çok karşıyım..sana el kaldırması bile iğrenç

ama onu en iyi sen tanırsın? bir daha yaparmı?

bir daha yapmaması için tavrını koy.. korksun seni kaybedeceğinden..

veee asla onun istediği olmasın.. ama ona bunu tatlılıkla anlatacaksın.. annenlerle yakın olmayı çok isterim ama iş yerine uzak,annenlere yakın olursak hemen herakşam gitmemiz lazım, yoksa ayıp olur, hiç başbaşa kalamayız, koklaşamayız gönlümüzce oynaşamayızzemuszemus filan gibilerinden tatlı dille ikna edeceksin..

direk istemiyorum deyince malesef bazı erkekler ailesinin istenmediğini düşünüp böyle ortamlar yaratıyorlar

arkadaşlar ben 10 aylık evliyim yaşadıklarımı anlatacağım size lütfen bana yerdımcı olun. Fikirlerinize ihtiyacım var...
Eşimle evlenmeden önce tanışıyorduk. Ben çalışıyordum devlet memuruyum. eşim ise öğrenciydi.Eşimin okulununun bitmesine 2 ay kalmıştı, yaklaşık 8 ay kadar arkadaşlığımızdan sonra nişanlanmaya karar verdik .Eşimle ayrı şehirlerde yaşıyorduk. Ailelerimizin tanışması sorunlu geçti. Kayınpederim ilk olarak aradı babamla telefonla görüştü. Babama söylemediği kalmamış. ışte kızınız ile oğlum sürekli internetlerde ,telefonlarda sabahlara kadargörüşüyorda. Bu şekilde olması uygun değilde bissürü laflar. Düşünebiliyormusunuz ilk tanışmada aileme bunlar söyleniyor. sonra biraraya geldiler tanıştılar. Kayınvaldemde orda anneme demişki kızınızı vermezseniz kızınız kaçar, vermeniz daha iyi olur falan filan.ailemi rencide ettiler.Bu yüzden bi soğukluk oldu bu konuşmalardan sonra. Annem babama söylemmeiş kayınvaldemin bu tarz bişey dediğini söylese babam çıldırırdı. Kesinlikle vermezdi beni.Sonra neyse tamam dediler. eşimin ailesi geldi bize. farklı şehirlerde olduğumuz için cumartesi günü geldiler pazar nişan olcaktı. geldikleri gün yemek falan yendikten sonra nişan alışverişine çıktık alyans alalım dedik kayınvaldem alyansımı aldığını söyledi bi sinirlendim içimden ama hiç bişey söylemedim tamam dedim. düşünün alyansımı kendim beğenmemdim. bi kaç bişey aldıktan sonra eve geldik. nişan oldu bitti. sonra neyse ben taynimi onların bulunduğu şehire aldırdım eşimde okulunu bitrimişti. iyi kötü bii,ş bulmuştu. sonra evlendik. ben çeyiz olarak çoğu şeyi almıştım. çamaşır mak, bulaşık mak, fırın, yemek takımı, tencere takımı, 2 halı,ıvırzıvır. eşimin ailesi eşimin yeni okuldan mezun olduklarını bildiği halde hiç birşeye ellerini sürmediler. biz borçla aldık. bu arada benim iş uerim kayınvaldemlere uzak olduğu için ben farklı bi smetten ev tuttum. pek rıza göstemediler ama ben böyle olmasını istedim çünkü benim onlara karşı içimde bi soğukluk olmuştu. yakın olmak istemiyordum. yolu bahane ttim. 10 ay boyunca benim evime en fazla 4 kez gelmişlerdir. benim her hafta sonu oraya gitmemi isterler hatta orda kalmmaı isterler . gitmeye çalışıyorum eşimde sıkıştırıyor bu konuda ,aradda kalıyorum. bir ara eşimişten çıkarıldı benim maaşımla geçinmeye başladım.taksitlei ödeyemez olduk. hiç bir şekilde yardımda bulunmadılar yine. kira ödüyeip anca geçiniyorduk. şimdi eşim devlet memuru oldu eylülde işe başlıyor. ne yazıkki aynı şehirde ama (keşke farklı şehir olsaydı) şimdide eşimin ailesi onları diğer evlerine geçmemizi istiyporlar. eşimde istiyor. sırf kira vermemk için. ben istemiyorum. çünkü çok doluyum. yakın olmak istemiyorum aynı smete bile gitsek farklı bi apartmanda oturmak istiyorum. bu konuda durmadan kavga ediyoruz. hatta geçen gün eşim beni dövdü:çok üzgünüm:oysa ben ne ümitlerle evlenmiştim. herşeye katlanmıştım. sırf mutluluğumuz için. şuan eşimle aramız açık. çocuğumuz yok. olunca mecburen oraya gideceğiz diyor. tamam gideriz dedim annen bakmak isterse gideriz ama farklı bi apartmanda otururum diyorum. benim hayatım bçöyle işte. sizce haksızmıyım. ne yapmama gerek...
şu dövmeden sonra diyecek şeyim yok valla. bu kadar fedakarlığınıza,yapılanlara karşı size verilen ,değer bilmek yerine şiddetle karşılık vermekse,bu konuyu iyice bir düşünün...ne yapmanız gerektiğini ben söylemeyim. ama ben yapmam gerekeni biliyorum. madem çocukta yok,elinizde ekmek tutuyor... şiddet olduğu an olay biter bende. genede hayat sizin hayatınız..

Ben eşimi çok seviyorum. Eşim beni dövdükten sonra pişman oldu. ama bu ev meselesi bizim armızı iyice aştı. bazen şeytan diyooki ara ailesini söyle karışmayın bize diye. kayınpederim size kira vermeyin gelin buraya diyo.güya yardımcı olmak istiyorlar bize.ya yardım etmek gibi bi düşünceleri olsaydı niye eşim işsizken bi kere sormadılar paranız yetiyormu taksitlerinize yardımcı olalım diye. bende istemiyorum gitmek işte kira veririm ama huzurlu olmak benim için önemli.hiç kimseden yardım beklemiyorum bize karışmasınlar yeter. aşimin işi oldu çok şükür. Allah yardımeder bi şekilde diye düşünüyorum. Eşimle konuşuyorum tamam diyo .Ailesinin yanına gidip geliyor ne oluyorsa fikrini değiştiriyor. Onların yanna gideceğiz diye inat ediyor. Aileme hizmet edecksin diyo. Ya ben çalışan bi insanım ne kadar ne yapabilirim. Zaten içimde bi soğukluk var gitmek bile gelmioyr içimden.Hafta sonları gidince bile boğuluyorum. Orda kös kös oturuyorum. Beni insan yerine koyupta düzgün konuşmuyolar bile. Bitane görümcem var ağzını açıpta konuşmaz benle.Kayınvaldemlere genelde cumartesi giidp poazar erkenden dönmek sitiyorum kayınvaldem gitmeyin ne yapcaksınız diye karıştırıyor ortalığı. Ya hiç düişünmüyorki bu kzı hafta içi çalışıyor zaten evine gidecek evini temizliycek biraz eşiyle gzsin etsin. ben gidelim işimiz var diyince eşimde bana kzıyor. niye durmuyorsun diye . Offff Offff. Ne yapcam. Bana bi çıkış yolu lütfennn.... Bu arada çok uzun yazdım kusura bakmayın kafanızı şişirdim:çok üzgünüm:

Yaşadıklarına çok üzüldüm o kadar iyi niyete hep kötülükle karşılıkgeliyor neden bu hayatı bu kadar zorlaştırıyor insanlar.Birisinden kötülük görmek istiyorsan ona iyilik yapacakmışsın zaten.Nasıl bu kadar düşüncesiz olabiliyorlar.

Eşinizde çok anlayışsız anlaşılan,bu kadar da anneci olunmaz ki,nabacakmış bütün gün anasının dibinde oturup,ne kadar meraklıymış hizmet ettirmeye.Çok düşünesiz çok,benim bile sinirlerim bozuldu.Neden evlendin be adam,ananın evinde kalaydın demezlermi adama?

işin garanti memursun çeyizini yapmışsın borç ödüyosun eşin eksikli olucağına bide baskı yapıyor .eşinin sabit bir işi yok madem o şehirde oturmaya gitmen bile hata.ailesini senden fazla önemsiyor sizinde aile olduğunuzun farkında değil.çocuk olunca dahada büyük çıkmaza gireceksin .çocuk meselesini ertelemeyi düşünmelisin eve kira vermicek sen çalışacaksın .kira vermiyoruz diye eşin ilerde çalışmamaya kalkışabilir.çok iyi düşün

Ben eşimi çok seviyorum. Eşim beni dövdükten sonra pişman oldu. ama bu ev meselesi bizim armızı iyice aştı. bazen şeytan diyooki ara ailesini söyle karışmayın bize diye. kayınpederim size kira vermeyin gelin buraya diyo.güya yardımcı olmak istiyorlar bize.ya yardım etmek gibi bi düşünceleri olsaydı niye eşim işsizken bi kere sormadılar paranız yetiyormu taksitlerinize yardımcı olalım diye. bende istemiyorum gitmek işte kira veririm ama huzurlu olmak benim için önemli.hiç kimseden yardım beklemiyorum bize karışmasınlar yeter. aşimin işi oldu çok şükür. Allah yardımeder bi şekilde diye düşünüyorum. Eşimle konuşuyorum tamam diyo .Ailesinin yanına gidip geliyor ne oluyorsa fikrini değiştiriyor. Onların yanna gideceğiz diye inat ediyor. Aileme hizmet edecksin diyo. Ya ben çalışan bi insanım ne kadar ne yapabilirim. Zaten içimde bi soğukluk var gitmek bile gelmioyr içimden.Hafta sonları gidince bile boğuluyorum. Orda kös kös oturuyorum. Beni insan yerine koyupta düzgün konuşmuyolar bile. Bitane görümcem var ağzını açıpta konuşmaz benle.Kayınvaldemlere genelde cumartesi giidp poazar erkenden dönmek sitiyorum kayınvaldem gitmeyin ne yapcaksınız diye karıştırıyor ortalığı. Ya hiç düişünmüyorki bu kzı hafta içi çalışıyor zaten evine gidecek evini temizliycek biraz eşiyle gzsin etsin. ben gidelim işimiz var diyince eşimde bana kzıyor. niye durmuyorsun diye . Offff Offff. Ne yapcam. Bana bi çıkış yolu lütfennn.... Bu arada çok uzun yazdım kusura bakmayın kafanızı şişirdim:çok üzgünüm:
pardonda sizinle ailesine hizmet etmeniz içinmi evlenmiş. bu ne biçim laf. hizmetçimisiniz siz. işte çalış eve para getir. evle ilgilen temizle yemek yap vs. birde ailesinemi hizmet edecekmişsiniz.
sizde deyin. benim aileme geleceksin onlara hizmet edeceksin. bakalım ne diyecek...

Tabiki simdi ogullarini yanina isterler...eli ekmek tutuyor artik, nede olsa memur olmus...

Bu kadar düsünceli bir aileydiler madem neden ihtiyaciniz oldugu zaman yardimci olmadilarda simdi yardim etmek istiyorlar....Esin bunlari görmez...Annem Babam der...sen kendinide paralasan ona bunu anlatamazsin..:delphin:

Cikis yolu nedir biliyormusun.....biran evvel topuklari yagla ve hem bu adamdan hemde bu aileden kurtul....

bütün suç eşinizin burda,
tavrını koyamamış,herşeyi sizden beklemiş,
ve üstüne üstük dayak girmiş arayaa:kızgın:
yazık kii siz halaa onu görmezden gelebiliyorsunuz:delphin:

sen seviyorsunda eşinin sevgisindende emin olmalısın .ikinizde çalışıyosunuz.çok istiyosa kendi hizmet etsin ailesine.kendi evinin işini yap gitme kaynana istiyosa kendi gitsın .nasıl sevgi bu anlamadım ailesine hizmet etcekmişsin.elden ayakdan düşmüş olmadıkları sürece onlar sana hizmet etsin çalışan insansın.bu lafta kendi lafı değil eşinin annesi buyurmuştur.ortalık karıştırcaklar.baştan koy tavrını çamaşır bırak evi dağınık bırak hafta sonu iş yapcam de bahane koy gitme .arkadaş edin misafir çağır.

Bence kayınvalidenizin yanına taşınmanız herşeyin daha kötüye gitmesine neden olur....
Ama yanlışlıklar zaten taa en başında başlamış,
ne diyim arkadaşım, aşkımdan gebersem anneme, babama o şekilde davranan bir aileye ben gelin gidemezdim...Şiddet olayı zaten sözün bittiği yerdir...

zamanında düğün harcamalarınız için elini cebine atmayan insanlar
şimdi kocanın bi maaşı olunca para baska yerlere kaçsın istemiyorlar
eşinin altın girip üstünden çıkıp aklını çeliyorlar
bence sonuna kadar yakın oturmamak için diret olan sana olur sonra
çünkü kocan artık dayağa bile başlamış onda akıl fikir olsa aynı yastığa bas koyduğu insanın
fikirlerine önem verirdi
zaten bu insanlar kendilerini en basından belli etmiş olmayacak laflar söylemişler
buna rağmen onların şehrine tayin istemeyecektin
en azından bundan sonrasını kurtar baktın olmuyo kocanıda güzelce paketleyip
anasına iade et böyle huzursuz bi evliliğin içinde sevgide ask ta zaten zamanla yok olur gider

Tabiki simdi ogullarini yanina isterler...eli ekmek tutuyor artik, nede olsa memur olmus...

Bu kadar düsünceli bir aileydiler madem neden ihtiyaciniz oldugu zaman yardimci olmadilarda simdi yardim etmek istiyorlar....Esin bunlari görmez...Annem Babam der...sen kendinide paralasan ona bunu anlatamazsin..:delphin:

Cikis yolu nedir biliyormusun.....biran evvel topuklari yagla ve hem bu adamdan hemde bu aileden kurtul....

aynen öyle ya neymiş ailesiymiş anlatamıyorum ya. Boşanmak zor geliyor ya. Aslında benim eşim iyi niyetli biridir. ama annesinin dolduruşuna geliyor gibi hissediyorum. :çok üzgünüm:

Ya sorunlar yaşadım evet ama eşimi bırakıp gitmek istemiyorum direnmek istiyorum kayınvaldemlere inat ayrı ve mutlu olmak sitiyorum:Saruboceq:

daha baştan belli etmiş bu aile kendini.
anne-baba bunları derken dünürlerine nişanlınız ne yapıyordu, ne yapayım annem babam mı diyordu??

önce dayak yiyorsunuz, sonra aileme hizmet etmek zorundasın laflarını işitiyorsunuz; sonra da eşim pişman diyorsunuz.
ben nedense pişman olmuş bi ansan hareketleri göremedim.
pişman olmasa ne yapacaktı acaba?

bence sakın sakın çocuk yapmayın şu an.
sizin yerinizde olsam çocuk yapacak hukuki bağımda kopmuştu ya şimdiye kadar; neyse..

daha baştan belli etmiş bu aile kendini.
anne-baba bunları derken dünürlerine nişanlınız ne yapıyordu, ne yapayım annem babam mı diyordu??

önce dayak yiyorsunuz, sonra aileme hizmet etmek zorundasın laflarını işitiyorsunuz; sonra da eşim pişman diyorsunuz.
ben nedense pişman olmuş bi ansan hareketleri göremedim.
pişman olmasa ne yapacaktı acaba?

bence sakın sakın çocuk yapmayın şu an.
sizin yerinizde olsam çocuk yapacak hukuki bağımda kopmuştu ya şimdiye kadar; neyse..

Valla çok büyük konuşmamak lazım. Ben nelerere yapmam dediysem hepsi bir bir başıma geldi...

Canım senin en büyük hatan hep kayınvalideni ve kayınpederini suçlamak. Bir türlü asıl sana karşı bir ilişkiyi yürütmekten sorumlu olan eşinin sorumluluğunu göremiyorsun. Kayınvaliden doldurursa doldursun sonuçta seni seven eşin değil mi? Gelin bana hizmet etcek dediği zaman anne onunla ben hayat arkadaşım olsun diye evlendim size hizmet etsin diye evlenmedim demesi gerekir. Ayrıca cumartesi gece de mi onlarda kalıyorsunuz aynı şehirde bu biraz anormal geldi bana. Ha dediğim gibi normalde eşinin seni kayınvalide kayınpederle hiç muhattap etmemesi gerekir. ısteklerini sen eşine söylersin o da annesine babasına söyler. Kabul ederlerse ederler etmezlerse de kendileri bilirler. Ama dediğim gibi senin en önemli hatan eşine toz kondurmaman. Unutma sana karşı tek sorumlu eşindir annesi veya babası değil. Onlar böyle davranacak cesareti oğullarından buluyorlar yoksa eşin çocuk değil böyle kolayca dolduruşa gelsin. Senin eşine resti çekmen lazım. Ama annemler böyle diyor derse de beni ilgilendirmez benim isteğim bu beğeniyorsan tamam beğenmiyorsan aha kapı orda demen lazım. Yoksa daha çoooook ezilirsin. Sana istemediğin birşeyi yaptıramazlar.

Back