ne yapmalıyım ?

Vallahi bunun bir kaç tık ilerisi evdeyken anahtarla eve girmesi, yatak odasına girmesi, hata daha da ileri gidip özel durumlar varken içeri dalmasıydı. Rahmetli babaannem anneme yapmış da oradan biliyorum. Annem bana bakacak kimse olmadığı için biraz da fazla pasif bir kadın olduğundan katlanmış ben katlanmazdım.

Ah eskiler hep gereksiz yere çekmişler kendilerine etmişler.
Benim rahmetli halam da eniştemden neler çekti. Öldü gitti gencecik yaşında eniştem hala dinç geziyor tozuyor. Tüm hastalıkların sebebi üzüntü stres, sıkan üzen ne varsa kendini çekmek lazım.
Kendini düşünmeyen bir kadını kayınvalide de koca da düşünmüyor işte gayet ortada.
Adamın bencilliği giden kadına saydırmasından bile belli. Çekip otursa ondan iyisi yoktu.
Ömür boyu çekip üzüleceğine bir yıl ağlar iki yıl üzülür daha iyi.

Annenin muhakkak tedaviye ihtiyacı var. Digerleri ciin bisey diyemiycem.

Sadece cift olarak da tedaviye ihtiyacları var. Birbirlerini anlayamıyorlar tam olarak.

Çok yazık olacak bu evliliğe .Ben hala birbirlerini sevdiklerini ama adamın pembesuyu anlamadığını düşünüyorum.Sadece taşınacak annesine restini çekecek çözümü çok basit halbuki.Başka evdede gizlice gelirse artık bir kliniğe yatırsınlar

orayı atlamışım ev para dediğin nedir ki yeri gelir kuru soğan ekmek yersin 2 göz yerde oturursun yeterki huzur olsun

Ay hala onlar gibi ev ev demiyormusunuz sinirleniyorum. İsterse 100 milyarlar versin karısından kıymetlimi.
İyi kiracı bulursun ya da zarar olsa da az birşeyle tamir etttirirsin ne var bunda.
Yuvası dağılacak dahamı iyi oldu.
Boş duvarlara baksın dursunlar.

Yalnız eğer evi bırakıp giderseniz kayınvalideden sonsuza kadar kurtulursunuz.
Sizden sonra gelen kiracının evine de gireceği için hooop haneye tecavüz sorgulaması.
Onları da gözlemeyle kandıramaz ya.

5 yıl önce ablamlar eşime hiç hoş olmayan bir muamelede bulundular. O günden beri ablamların evin yolunu bilmem. Sadece annemlere gider gelirim. "sen ne dersen, nasıl devam etmek istersen ablanlarla muhabbet olarak ben ona razıyım" demişti belki de unuttu ama ben eşime öyle bir muameleyi hak görmedim ve asla kabul etmedim, ablamlar böyle deyip normalleştirmedim de. Herkes yerini bilsin. Kimse karısının kocasının hatrı için hak etmediği mıameleyi görmeye ya da kahır çekmeye mecbur değil. O koca adam olsun da uzak tutsun karısından manyak anneyi. Hem ev ne yaa Allah aşkına, Versay sarayı mübarek. Kim bilebilir bi yangınla o evin yok olmayacağını.. o kadınla oğlunun pembesu nun kalbini kırdığının acısının çıkmayacağını. Hem adam iyi iyi diyenler. Aldanmayın böyle genel iyiliklere ve aşağı yukarı çıkıp savunma konuşması yapmalarına. Konuşmalarının arasında kendini ele veriyor yeterince "ben senin o kadar problemli ailene katlandım, sen de anneme katlan" karşılıklı katlanma yarışı mı bu mübarek. pembesu adına çok üzgünüm gerçekten. O evi olduğu gibi bırakıp sıfırdan kendi başına başlamak sanıldığı gibi zor değil. Gerçekten parayı, malı mülkü sevmek böyle bir sonuç doğurabiliyormuş, pembesunun gururu değil inşallah pembesunun adına hayırla sonuçlanır. Diğerlerine söyleyecek bişey yok onlar evlerine sarılıp uyusun zaten

Tek hatasi isini ve sehri terketmesi. Ben olsam ayni sehirde isime devam eder, kucuk bir ev tutar, hayatima devam ederdim,. Belki zamanla koca da gelirdi yanina. Bu yastan sonra anneyle babayla ugrasmaya ne gerek var? Yalniz da yasayabiliriz...

Tek hatasi isini ve sehri terketmesi. Ben olsam ayni sehirde isime devam eder, kucuk bir ev tutar, hayatima devam ederdim,. Belki zamanla koca da gelirdi yanina. Bu yastan sonra anneyle babayla ugrasmaya ne gerek var? Yalniz da yasayabiliriz...
Gerçekten de öyle. İşi niye bırakıyor orasını hiç anlamadım

Yalnız eğer evi bırakıp giderseniz kayınvalideden sonsuza kadar kurtulursunuz.
Sizden sonra gelen kiracının evine de gireceği için hooop haneye tecavüz sorgulaması.
Onları da gözlemeyle kandıramaz ya.
Dinsizin hakkından imansız gelirmiş ona iyi bir imansız lazım.

Başlarda iki tarafa da hak versem de anne ve oğulun iyice sorunlu olduğunu düşünmeye başladım.

Bir adam eşinin psikolojisini de mi düşünmez.

Her şeyi okumadım ama sanırım kv nin takıntıları var, bu durumda sabret sabret nereye kadar.

Ayrı eve çıkıp kv ile araya mesafe koymaktan başka çare yok.

Umarım halledersiniz Allah yardımcınız olsun.
Buna benzer anne bağımlısı bi adamla evliliğin eşiğinden dönmüş biri olarak sizi çok iyi anlıyorum.

Bu nasıl kadın ya vallahi deli ediyodu beni, en son rahata erdiniz diyodum ama olanlara bak. Ruh hastası manyak.

Eve tuzak kurcaksın, böyle bi odaya girince tepesine taş inicek, başka bi odaya girince elektirik çarpıcak böyle lanet edicek girdiğine. Bu ne manyaklık be. Ümüğünü sıkıvercen. Tövbe yarabbim.

pembesu yanlış yapmışsın arkadaşım. Eşin bence elinden geleni yapmış, evi taşı demek olmazdı. Eşin haklı gelirdi kalırdı yani kurtulamazdın. Yani eşin o kadar sabırlı ve dengeyi o kadar iyi sağlamaya çalışmışki. Ailen geldiğindeki tutumu vs. Onu bırakıp gitmek ona haksızlık. Ben olsam o kadının suratına bakmazdım. Eşinde bunu yapamazsın demiyor zaten. Eşini bu kadın için bırakma.

Eşin içinde çok zor bi durum. Gerçekten eşini takdir ettim

Sen gururuna sarilip uyuyosan eşin de hasta annesine ve evine sarılıp uyusun. Bir de çocuk doğurucam diye işini bırakıcaktın pembesu. Umarım dersini almışsındır canim, ne olursa olsun çocuk için bile işini bırakma... Eğer özgürlüğün olmasa kim bilir neler yapicaklardı bunların dışında. Eşin de her suçu sana yüklemis ama her seyin sebebi o aslinda, kaynana yapti yine yapacagini. Kapali gelin istedi, sen degildin ve boyle bezdirdi seni..
Ama annesiyle küsebilir ve evine almayabilirdin, bi daha bakmazdin suratina, evine de gitmezdin esinin dedigi gibi.. Son care olarak bunu deneyebilirdin canim.

pembesu sizinki gerçekten çekilecek dert değil, insanüstü bir sabır gösterdiğinizi düşünüyorum.
Çok severek evlendiğiniz için aklıma gelen son çareyi söylemek istedim; annesi sizin daireye taşınsa ve terapiye gitmeyi kabul etse, siz de onun yukarıdaki evine belki ileride başka bir eve taşınmak üzere geçici süreliğine geçseniz? Yeni kilit yaptırırsınız, yine hiçbir şekilde anahtar vermezsiniz, hem bu sefer noel baba gibi farklı yollarla girmeye çalışmaz? Evinizi çok beğenmeseniz de en azından biraz daha huzurlu olursunuz, duruma göre de kesin boşanma kararını verirsiniz?

Noel baba noel baba çocukları mutlu etmek için kapıdan bacadan giriyor. Bu kadın deli etmek için resmen

Allah aşkına ya hiç de vicdan kastırmayın kadına. Tedavi ettirilseymişmiş. Ettirseydi oğlu anasını madem eşini çok seviyo. Hatta eşini de geçtim annesine o kadar değer veriyo eşine de hak veriyosa, bunun bir hastalık olduğunu kabul ediyosa tedavi ettirseydi şimdiye kadar. Ama o iş öyle değil işte adamın her şeyi laftaydı. Annesinin yaptığı oğluna normal geliyo aslında. Sadece pembesu rahatsız olduğu için gidip uyarıyodu. Kadının tedavisi için de mi pembesu koşturcaktı. Annesi sorunlu olan kocası, o uğraşsaydı bir zahmet. Ama analı oğullu buldukları her çözüm lafta kalmış işte hep. Buna da insan oyalama denir. Eminim ki siz o kadını tedavi ettirmeyi şart koşsaydınız bile başta tamam dicekti gidip başlıcaktı. İki ilaç içip ay bu uyku yapıyo bende yok şurama dokundu diye duygu sömürülerine girip gene bırakcaktı. Siz gene oyalandığınızla kalıp aynı sıkıntıları baştan çekmeye başlıcaktınız. En son kocanız yeter artık ben daha ne yapayım dicekti(sanki bişey becerebilmişçesine) gene siz suçlu olcaktınız.
Çift terapisine gitseniz bile en fazla kocasını, annesinin hasta olduğuna ikna edip tedaviye yönlendirlerdi herhalde. Yani sorun her türlü kv de. Burda sabır taşları çok sayıda belli ama herkes aynı sabrı göstermek zorunda değil. Hasta insanla uğraşan kişi da hasta olur. Gurur falan da değil bu saygı görmek istediniz görmediniz işte. Aman yuvalar dağılmasın da siz alttan alıverin diye çabalayan insanlar kadar, insanlar mutlu olsun da gerekirse tek başına olsun isteyenler de var. Ben mutluluktan yanayım. Lütfen kendinizi suçlu hissetmeyin. Aile denilen kavram kadın üzerine bu kadar yıkılmamalı. Eğer pişmanlık duyar gibi olursanız da o evde kalsaydınız mutlu olabilcek miydiniz bunu düşünün sonra karar verin iyi mi yaptım kötü mü yaptım diye.

Pembesu senin kv yola gelir gibi değil çünkü bence kv aslinda halinden memnun. Hastalik adı altında her şeye karışıyor. Ogluna da bu normal geliyor çünkü alışmış. Düşün mesela; kv nin bir yeri ağrısı diyelim, ilaç icmemezlik eder mi? Etmez. Neden? Çünkü rahatsiz olur. Kocaman kadin kendi halinden rahatsiz olsa gider tedavi olur ve birakmaz kesinlikle tedaviyi. Kv ye çok güzel bahane oluyor bu. Bence iyi yapmışsın. Yavrupancar demisti, bir ev tut. İsterse gelsin yanına. Olmasi gereken bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…