- 14 Eylül 2014
- 4.050
- 12.749
- 208
- 37
Çünkü kadin o eve takıntılı. Ben eminim ki borc icinde yüzseler dahi o evden tek bir parca bisey sattırmayacak o kadın, neden ? Çünkü bu artık onda hastalık olmus.
Hasta insanlar tedaviyi kolaylikla kabul etmezler, hele ki bu tarz psikolojik rahatsizligi olan insanlar. Bunu kabul ettirebilmek icin uzmana danısmalılardı, ne yapmamız gerek diye. O uzmanın yönlendirmesiyle de kadını ikna edebilirlerdi. Bunlar olası yol haritaları, cok acayip senaryolar değil. Ve kendisi düzelmeye basladikca da tedavinin pesine düşecektir zaten.
sattırmamasının nedeni aile apartmanı oduğu için olabilir.Bizimde aile apartmanımız olsa bende istemem satmayı.Kiracı olayı geçiçi diye düşünüyor olabilir ama apartmanda aileden başka birinin söz sahibi olmasını istemiyor olabilir.Ve bende bir evin içine ev alacak kadar masraf yapsaydım bende kiraya verilmesini istemezdim bu çok normal.Kiracı senin gibi evini korumuyor.
daha önce de yazdım. tedavi seçeneği denenmiş. ama kadın bırakmış uyutuyor diye. e tedavi olmak istemeyeni zorla dr a götüremezsin. ilacı da boğazından aşağı mı akıtacaklardı?Bakın pembesu ugrasmiycakti. Muhattap dahi olmycakti bu sürecte. Eve alarm vs takılacaktı ve kv tedaviye baslıycaktı. Pembesu hayatına devam edecekti.
Bunak degil ama psikolojik rahatsızlığı var ve cok belli bu. Bunun tedavi edilmesi gerek. Tedavi sürecinde sans vermeliydi ve beklemeliydi. Zaten düzelecekti cok bariz bir sey bu.
İşte biz bile bunu gördük. O ev kiraya verilirdi aynı mahalleden bir ev tutulurdu. En azından ver anahtarı gireceğim demezdi camdan bakmazdı.
Komik olmayalım ne kayınvalidesi :) Ben sadece yangına körükle gitmeyelim diyorum kimse %100 haklı değil hem eşi hemde pembesu bu konuda hatalı ve ısrarcı orta yol bulunurdu eğer bulunmak istenseydi.Siz bence çok yanlı okumuşsunuz o mesajları. Pembesu zaten deşifre oldu kayınvalidesi falan mısınız?
Kocası yapıcı konuşmadı çünkü. Kocası çözüm bulmadı. Kadının peşinden ağvaya gidip e annem girsin kurcalamıyor artık dedi buna şükretmesini bekledi. Çek otur dedi yani.
Annesinin girmesine engel olmadığı sürece, o evden taşınmadığı sürece kocası destek olmuş olmuyor. Burada iş erkeğe düşüyor.
Aynı mahalleden bir ev bulurdu rahatlardı. Ama o annesini tercih etti bu kadar basit
Iyi de evden hemen vazgecmeden once tedavi denenmeliydi iste. Yine olmuyorsa ev kiraya verilirdi, çünkü yapacak baska bir sey kalmamis olurdu.
daha önce de yazdım. tedavi seçeneği denenmiş. ama kadın bırakmış uyutuyor diye. e tedavi olmak istemeyeni zorla dr a götüremezsin. ilacı da boğazından aşağı mı akıtacaklardı?
kadın son ve ciddi restini çekiyor ama kv ve oğlu hala "idare et" diyor. bu mu çözüm, orta yol?
orta yol herkesin razı edildigi yoldur. benim dediğim olsun, sen katlan dediğin de çözüm değil emri vaki oluyor.
Ben bunu eşi için değil kayınvalidesi yönünden düşündüm .Ki kaldı ki kayınvalidesi kiracı seçeneğini sunmuş.benim ruh sağlığım evin tadilatının bozulmasından daha değerli
benim eşimin de ruh sağlığı evin mutfağından daha değerli!
Arkadaşım adam kirayı da kabul etmiyor işte.
Çözüm sunmuyor dediğimiz şey bu.
Biz dedik bunların hepsini.
Adam olmaz dedi.
Girsin nolcak dedi.
Pembesu görmezden gel dedi.
kocası yine de teminat vermedi kiIyi de evden hemen vazgecmeden once tedavi denenmeliydi iste. Yine olmuyorsa ev kiraya verilirdi, çünkü yapacak baska bir sey kalmamis olurdu.
neden büyümemişti, çünküAma bu kadar olay büyümemisti o zamanlar o ilacı bıraktıgi dönemler.
Tekrar yazıym, kadini ikna etmek icin uzmandan destek almadılar. Buna fırsat vermeden bitirme kararı alındı. Kadını ikna edebilselerdi zaten sorun yoktu. Çünkü pembesu da evini seviyor, ve icten ice kvyi de seviyordu.
Iki taraf da eksik davrandı ne yazikki.
kocası yine de teminat vermedi kipembesu ya?
aksine ayrı eve çıksak da anam yine de gelir kalır dedi, o kıymetli evini bırakmamak için.
yeter ki huzurlu olalım. annem gelmez, bene her gün uğrarım diyemedi.
aslında oğlu da anası gibi eve takıntılıymış. bu açığa çıktı.
bence ana oğulun tedaviye ihtiyacı var. pembesu da onlara benzeyecekti belki kalsaydı.Bilemiyorum, olabilir elbette bu tarz rahatsizliklarn genetik yatkınlıgı da mümkün.
Sakin sakin oturuo konusulmaya ihtiyaci var bu karı kocanın. Ve mumkunse artik bir cift terapisi.
bence ana oğulun tedaviye ihtiyacı var. pembesu da onlara benzeyecekti belki kalsaydı.
bu kadar eve takıntılı olmak normal değil.
Normallestirmiyor ki adam. Hasta oldugunu kabul ediyor. Ama evdne taşınmak istemiyor.
Pembesu ciddi bir sekilde tedavi olmasi gerektigi sartı kosmaliydi tasinmaktan once. Hatta cift terapisine gitseydi ordaki uzman dahi bunu önerecekti. Ve anneyi tedaviye ikna etmeye yönelik bi yol plani yapilacakti.
yoo bence gayet net pembesu nun isteği. başka eve çıkmak ve kv ile mesafeli olmak.Annenin muhakkak tedaviye ihtiyacı var. Digerleri ciin bisey diyemiycem.
Sadece cift olarak da tedaviye ihtiyacları var. Birbirlerini anlayamıyorlar tam olarak.
Annenin muhakkak tedaviye ihtiyacı var. Digerleri ciin bisey diyemiycem.
Sadece cift olarak da tedaviye ihtiyacları var. Birbirlerini anlayamıyorlar tam olarak.
merhaba eşim ikna oldu taşınıyoruz demeyi çok isterdim ama üzülerek söylüyorum ki ailemin yanına dönüyorum.
kendi elleriyle aldı biletimi. bu akşam dönüyorum..
hayatım boyunca pişman olacağımı kibir yaptığımı ve artık iyice abarttığımı söyledi en son.
annesine de rest çektiğini ev için fakat satılması adına imza atmayacağını söylemiş annesi kiraya verin satmayın bu apartmanda herhangi bi daireyi başkasına satmam demiş.
kendince satmayı düşündüğünü fakat baba yadigarı olan evi ne annesi ne de kendi satmak istiyormuş.
içini o kadar yaptırdıktan sonra da asla kiraya vermezmiş.. ben onu hiç anlamamışım annesinin hasta olduğunu ve elinden gelen herşeyi yaptıgını söylediği söyledi.
ilk başta sana inanmadım abattın sandım ama evet haklıyıdın şimdi yanındayım ama sen gurur yaptın gidiyorsun ömür boyu pişman olacaksın ve ben sana artık gitme demicem sen bilirsin..
sana günlerce yalvardım anlattım halimi annem için alabileceğimiz her tedbiri alalım istersen bi ömür suratına bakma eve demir alarm ne istiyorsan tak yeter ki gitme bırakma dedim ama sen bensizliği çoktan göze almışsın.
hatta bir sürü ağır şey söyledi onun için hiç kolay olmayan ama benim için yuttuğu..
bunlara da ayrıca kırıldım tabi yıllar sonra aklında tutup sanki bi gün yüzüme vurmak için takmıyormuş gibi görünüp aslında içini kemiren bir sürü şey oldugunu öğrendim..
annesi de yeminler etmiş sakın gitmesin ayrılmasın girersem senin ölünü göreyim gerekirse yine ilaç yutarım ele güne rezil etmeyin kendinizi ne emeklerle evlendiniz tek başınıza falan demiş..
benide aradı dün akşam mesaj attı ama dönmedim hiç birine.
eşimin evden neden gitmediğini çok iyi biliyorum eve harcadıgımız parayla yeni bi ev alırdık bi ev parasını oraya gömmek istemiyor ne annesine ne de başkasına o evi bırakmaz parası kıymetli çünkü..
ondan daha beterdir benim cimriliğim ama benimkide artık gurur meselesi oldu.
eşimi çok sevsem de bir ömür bir daha bu enerjiyi huzuru mutluluğu kimsede bulamayacak olsam da gidicem..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?