ne yapmalıyım ?

O zaman şimdi radikal bitirme kararı verme. Rest çek. O da senin gidemeyeceğini biliyorsa annesine verdiği sözü bahane ediyor olabilir. Sensiz yaşayabilir miyim denemek istiyorum görmek istiyorum beni bir süre arama de git biraz kafanı dinle. Ve sürede kendini dinle. Eşin için kayınvalidene tahammül edebilecek misin yoksa onsuz onun sesini falan duymadan hayatın nasıl tüm bunları ölçer tartarsın.
Ama bir uzaklaşman lazım. Sen kavga gürültü hala o kadının evinde durdukça nasılsa gidemez diye düşünmelerine sebep oluyorsun böyle üstüne geliyorlar.
Bir uzaklaş, ciddiyetini ikisi de bir anlasınlar yani. Kocan da bundan sonra sırf annesine veridği sözü değil size de veridği sözü hatırlar belki.
Bunu da söyleyin babana verdiğin söz için beni mutsuz ediyor bana verdiğin sözü çiğniyorsun da de hatta.
Katılıyorum.
Evi terkedip gitmeyin, biraz kafamı dinleyeceğim, çok yıprandım deyin ki gerçek de bu şu anda. Önce biraz sakinleşin, uzaklaşın, sonra tekrar konuyu düşünürsünüz.

Eşinizin de her şeyi yaptım, ne yapayım döveyim mi demesine inanmıyorum.

Eşiniz kesin "hayır, evime giremezsin" dese idi, kv oğlunu kaybetmeyi göze alıp balkondan girmeye kalkmazdı. Eşiniz kararlı değil, bilinç altından izin veriyor annesinin yaptıklarına.

GelenKutusu GelenKutusu maalesef ki biliyorum.. belki de bu kadar canımın yanmasını sebebi bu.. eşim belki dile getiremiyor beni kaybetmemek için ama aklı da kalbi de ne var yahu girse diyor.. buna o kadar kalpten inanıyorum ki artık..
çünkü aynı pencereden bakmıyoruz biz onunla..
ailemin yanına gitmek istemiyorum onlarla uğraşacak mecalim yok ama izin alıp 3*4 gün şileye falan gitsem hem eşim olmadan hemde tüm bu kargaşadan kurtulsam sessiz bi ortam gerçekten bana iyi gelebilir.
ona söylesem mi acaba yanlız kalmak istiyorum ama bu evde değil yoksa direk bilet alıp ben şehir dışındayım bi süre kafa dinlicem diye emrivaki mi yapsam..
karar değiştirmemek için hemen şimdi alcam..

Bir de var ya,eşin annesinin nasıl biri olduğunu bile bile seni o eve getirdi ya beni kardeşim olsan asla izin vermezdim daha fazla üzülmene.
Çünkü bu klasik gelin-kayınvalide sorunu değil.
Kadın ciddi hasta ya da hastalık numarası yapıyor. O da ayrı bir hastalık habercisi.
Rahmetliye verilmiş bir söz var.
Annenin yanında ruh durumu pek iyi olmayan kardeş daha var.
Eşin tabii ki "bırakmam seni" der.
Başka hangi kadını bunları bile bile gelin olarak getirebilir ki?
Sen hazır bilip öğrendin,kalıyorsun.
Bonus olarak bir de sevgin var çünkü...

ben bu kadar saçmayabileceğini tahmin etmiyordum diyor.
arada bi bende yemek yersiniz diyordu o kadar diyor eşim diyor ki yıllardır annem kendi evine bile bu kadar özen göstermedi niye böyle savranıyor evi mi kıskandı eşyalara mı özendi seni mi kıskandı ben çözemedim diyor..
saygı sıfır..

maalesef size iyi haberler vermek isterdim ama ne yazıkki eşimde artık dayanamıyorum bıktım artık diye benim üstüme gelmeye başladı.
anneminde seninde tedaviye ihtiyacın var deyip duruyor.
çok çok çok üzgünüm ama sanırım ayrılma eşiğine geldik çünkü eşim asla taşınma ihtimalimiz yok burada insan gibi yaşamayı öğreneceksiniz diyor.
annesinin saygısızlıklarının farkında herşeyi görüyor ama taşınmayacağınız yarın kardeşim üniye başlayacak askere gidecek o kadını burada bırakamam hemde bu eve bu kadar harcama yapmışken diyor.
daha az önce kavga ettik telefonda oruçlu ağzımla bana bela okuttu sinir hastası etti beni.
eve gitmek bile istemiyorum artık.
boşanmaktan başka bi çarem kalmadı.
Üzüldüm .İkinizinde sinirleri bozulmuş.Kırıcı konuşmuşsunuz.Eşiniz annemi değiştiremem bari eşim değişsin görmemezlikten gelsin kadını diye düşünüyordur.

Erkekler maalesef bizim gibi hissedemiyorlar ben bunu eşimde de yaşadım.Annesi gece yarısı odamıza gelirdi v.b başka şeyler yaşadık. Eşim annesinin hatalı olduğunu biliyordu düzelmeyeceğini de biliyordu uyarırdı onu bana da sürekli görmezden gel derdi.Ama insan sabır taşı olsa da çatlıyor.Herşeyin bir sınırı var.

Kocanız iki arada bir derede kalmış .Ne annesinden vazgeçebiliyor ne sizden .Eminim annesi psikolojik baskıda yapıyordur ben sensiz ne yaparım diye.Ama ya taşınacaksınız ya kadını tedavi ettireceksiniz başka yolu yok.

Yazık etmeyin evliliğinize az daha sabırrr oruçtan dolayı gerginsiniz.

GelenKutusu GelenKutusu maalesef ki biliyorum.. belki de bu kadar canımın yanmasını sebebi bu.. eşim belki dile getiremiyor beni kaybetmemek için ama aklı da kalbi de ne var yahu girse diyor.. buna o kadar kalpten inanıyorum ki artık..
çünkü aynı pencereden bakmıyoruz biz onunla..
ailemin yanına gitmek istemiyorum onlarla uğraşacak mecalim yok ama izin alıp 3*4 gün şileye falan gitsem hem eşim olmadan hemde tüm bu kargaşadan kurtulsam sessiz bi ortam gerçekten bana iyi gelebilir.
ona söylesem mi acaba yanlız kalmak istiyorum ama bu evde değil yoksa direk bilet alıp ben şehir dışındayım bi süre kafa dinlicem diye emrivaki mi yapsam..
karar değiştirmemek için hemen şimdi alcam..
Biletlerini al. giderken haber et. telinide kapat bi süre.
cıldırsın sensizlikten.
Ailenide arasan mı* acaba. onlarıda telaşa düşürmesin eşinde.

arada bi bende yemek yersiniz diyordu o kadar diyor eşim diyor ki yıllardır annem kendi evine bile bu kadar özen göstermedi niye böyle savranıyor evi mi kıskandı eşyalara mı özendi seni mi kıskandı ben çözemedim diyor..
saygı sıfır..
Niye düşünememiş ki?
Evdeki kardeşten de mi pay biçememiş ki?

Biraz kafanı toparlayıp karar ver bence
Eşin iyi insan arada kalıyor bu kv evinize girmesi harici eşinle sorunların yok zaten herzaman yanındaa oldu senin.
Kesinlikle kararımı verdim kv tedavi olması gerekiyor .
Sesini özlüyorum diyorsun ,bir hışımla evi ,eşini terk edersen dönüşü olmayabilir
Biraz kafanı dinle çünkü evliliğinde kv hariç ayrılmak için sebebin yok.
En kısa sürede alarm taktır herkese rezil olsun.
Kadının istediği şeyi yapma eşinin ve evliliğinin kıymetini bil toparlanmaya çalış...

Bana da gelebilirsiniz ama uzak sanırım
Gündüz ev boş, kafa dinlerdiniz

Çok üzülüyorum durumunuza.
Çok aklı başında, mantıklı birisiniz.

Eşiniz hakkınızı yiyor. Gerçekten üzülüyorum

ahh resmen iyice ağlattınız beni ya :(

Biletlerini al. giderken haber et. telinide kapat bi süre.
cıldırsın sensizlikten.
Ailenide arasan mı* acaba. onlarıda telaşa düşürmesin eşinde.

Ya tamam gitsin de nasıl olsa dönmeyecek mi?
Bu defa daha arsızlaşmayacaklar mı?
O yokken ana-oğul oturup kulis yapmayacaklar mı?
Üzgünüm pembe, eşin senin tahmin ettiğin kadar masum değil bence....

Üzgünüm pembe eşin senin tahmin ettiğin kadar masum değil bence....
Meydan kaynanaya kalcak doğru.
Bu acıdan bakmadım ben.

saygı sıfır..
pembesu pembesu konularini az cok biliyorum
Bencede kv evine ve esyalarina karsi koyamadigi bi ozenme var
Kendininde olsun istiyor
Siz yokken o evde dolanip o evin sahibiymis gibi hayal kuruyor
Kv evi nasil seninkine kiyasla?
Cok genc bi kadin
45 yas ne ki
Ayrica ben esinle ayrilabilecegine inanmiyorum
Bu kadar severken cok zor

saygı sıfır..
Bence hepsi.
45yaşında kadın çatlamıştır hasedinden. Kıskançlık herkeste farklı şekilde tezahür ediyor, senin kaynanada aşırı iyi niyet maskesinde huzur bozarak gösteriyor kıskançlığını.
Çek git şileye pembesu, ama gidecem dersen izin vermez, gittiğin yerden ararsın.

kardeşiyle arası çok kötü bir ömür sırtımda kambur diyor..
Üzgünüm pembe, eşin senin tahmin ettiğin kadar masum değil bence....
Meydan kaynanaya kalcak doğru.
Bu acıdan bakmadım ben.

eşim delirir eminim buna annesiyle oturupta beni konuşmaz aksine çıkar nerede diye arar telefonları kapatsam bile polise gider asla sabırla bekleyipte 3-4 gün bırakyım gitsin dinlensin demez.
yeterki gitme ben giderim annemide köye götütürüm evde dinle kafanı dedi kaç kez..
bu evden çıkma diyor.
işe bile geldim mi diye bi kaç kez iş yerinden aradı deli gibi korkuyor gidicem diye..

ama evet Laale Laale haklı nasılsa döneceğim yer burası.. o yüzden gitmekle doğru mu yaparım bilmiyorum aslında eşimin yüzünü görmesem bırakabilirim onu ama görünce dayanamam çıkıp gidemem o evden.. acayip üzülüyorum. inanın kalbim tüm uzuvlarım acıyor tüm vucudum acı içinde bi yandan yaşadıklarıma inanamıyorum bi yandan da müthiş bi hayal kırıklığı var..
anahtarı değiştirdiğimiz günde kısa bi seyahate çıkmıştık eşimle tadımız kaçmıştı.. o zaman bundan daha kötü bi an olamaz heralde diyordum ki şimdi yaşadıklarım yanında hiç bişeymiş..

yarın sabah o işe gittiğinde bende çıkıp gidebilirim ama sonrası işte mesele.. yada eşime evet anneni gönder köye sende git başka yerde kal ben evimde biraz yalnız kalcam mı desem.. evde daha büyük azap her yerde eşim var zaten onu gördükçe daha çok ağlayasım geliyor..

Madem yangın su derdi
Evden çıkarken sabah ara su saatini kapattım evde buzdolabından başka çalışan bişey yok.

Bi kaç günde sabah giderken çağır gel bak herşey kapalı diye.

Bikaç gecede sahura sen bişeyler yap yolla ona.

Bu güç savaşı endişe bitsin ha olmuyosa ozaman çeker gidersin

kv ve eşinizi gönderip sizin yine aynı evde, aynı olanları hatırlayarak yaşamanız çok işe yaramaz diye düşünüyorum.

Tebdil-i mekanda ferahlık vardır derler. Bence mekanınızı değiştirin.

Bence hepsi.
45yaşında kadın çatlamıştır hasedinden. Kıskançlık herkeste farklı şekilde tezahür ediyor, senin kaynanada aşırı iyi niyet maskesinde huzur bozarak gösteriyor kıskançlığını.
Çek git şileye pembesu, ama gidecem dersen izin vermez, gittiğin yerden ararsın.

ya galiba en mantıklııs bu şuan..
gidicem ben buradayım merak etmeyin beni kafamı dinlicem diye ailemi de eşimide arıcam..

evde kalırsam annesi köyede gitse kendi otelde kalsa gelecek eminim buna sensiz kalamıyorum diyecek gelecek.. ama şehir dışında olursam delirir belki anlar oda kıymetimi.. en mantıklısı bu evet

kv ve eşinizi gönderip sizin yine aynı evde, aynı olanları hatırlayarak yaşamanız çok işe yaramaz diye düşünüyorum.

Tebdil-i mekanda ferahlık vardır derler. Bence mekanınızı değiştirin.

aynen aynenn... en iyisi 3 gün bile olsa mekan değiştirmek. o kalsın yalnız bensiz o ev nasıl gelecek bakalım ona.. annesiyle oturmak yemek yemek hoşuna gidecek mi eli gözü beni aramayacak mı..

kesinlikle gidiyorum.

hep sakinleştirme ve oyalama çabaları eşinde. annesini götürse ne yapacak geri getirmeyecek mi?
değişen ne olacak?
bence akşam çıkın karı koca bir kapı alarm sistemi monte ettirin evinize, şu zorlayınca polisi arayanlardan. annesiyle de görüşmek istemediğinizi söyleyin. bunu da kabul etmiyorsa eşin kaybeder artık. hem taşınma hem zorla işkence gibi bir hayata maruz kal. sevgi bunun neresinde?

hep sakinleştirme ve oyalama çabaları eşinde. annesini götürse ne yapacak geri getirmeyecek mi?
değişen ne olacak?
bence akşam çıkın karı koca bir kapı alarm sistemi monte ettirin evinize, şu zorlayınca polisi arayanlardan. annesiyle de görüşmek istemediğinizi söyleyin. bunu da kabul etmiyorsa eşin kaybeder artık. hem taşınma hem zorla işkence gibi bir hayata maruz kal. sevgi bunun neresinde?

alarmı taktıralım diyor pencereye de demir yaptıralım hemen yaptıralım tamam diyor bana evi taşı deme kalan herşeye tamamım diyor..
ama işte bende bu işin sonu yok ne yaparsan yap bi huzursuzluk sanki şu saatten sonra bu evde olmazmış gibi geliyor diyorum..
anlaşamadıgımız bu.

ben gitcem yarın sabah kalsın bende evde yalnız bakalım ne hissedecek nasıl uyuyacak..

Eşiniz mükemmel biri maşaallah diyeyim :nazar:
Annesine karşı seni böyle dürüstçe savunuyor anlattıklarınıza göre annem yalnız bi başına deyipte asla taraf tutmuyor( haklının yanında yani sizin yanınızda ) bravo diyorum helal olsun seni çok seven bi eşin var...
Kaynanaya gelince bu kadın biraz duygu sömürüsü yapıyor ama yemezler canım...

Sana önerim Evinin kilidini değiştir eve alarm taktır ve balkon tarafı da dahil dış kapı önünede içli dışlı kamera taktır çok ciddiyim gör bak herşey süper olucak;)
Kaynanan bana güvenmiyormusunuz vs vs diye duygu sömürüsü yaparsada senle alakası yok etraf hırsız kaynıyor biz sadece önlem aldık dersin ...
Bu korkuda ona yeter bi daha da zor girer

Back
X