ne yapmalıyım ?

o bahsettiğin abla aradı konuyu okuyunca zaten ailem gelince anlamış iyice olayın çığrından çıktığını siz işe gidin diye bekledim sorcam hafta içi dedi.
hatta bugün konuşacak kendisiyle hayırıdr satılık evi mi satıyorlar falan dicem dedi.
çok üzülmüş o da onunda 2 kızı var valla ben olsam çeker alırdım kızımı diyor..
ona da aynen anlattım evet ben tanırım yıllardır gerçekten kötü niyetli değil seni sevdiğinden yapıyor ama isemeyene yapılmaz onun tek sorunu bunu anlamaması diyor.

valla YavruPancar YavruPancar inan kendimi o kadar yorgun hissediyorum ki normalde benim şu zamanlar tatile şu kadar kaldı adetime bu kadar kaldı diye geri sayım yapıyor olmam lazımdır.. ikisi içinde dei gibi heyecanlıyıdım şuan kendimi berbat hissediyorum ne bebek nede tatil umrumda. eve bile gidesim yok bide iftar bu akşam nasıl olacak yemek yapsa çıkmıcam diyorum bu sefer eşim taraf değiştirecek diye de korkmuyor değilim yani..
o kadar çaresiz hissediyorum ki kendimi.
taşınma işini söylicem zaten hem annen hemde işe çok uzak zaten dicem..
hatta öğle tatilinde bi kaç ev baktım inşallah ters tepmez eşimde..
sanki daha ılımlı gibi ama korkuyorum kavga etcez diye.
Sen sakin sakin anlat eşine canım, ne kadar tükenmiş hissettiğini mutsuz hissettiğini anlat görsün ki görüyordur da zaten. Kavga çıkartmaya gerek yok, annen iyi niyetli olabilir ama ben artık kaldıramıyorum kendime de sana da saygım bitmek üzere bu evden taşınmak istiyorum de. Ayrı bir yerde olsanız daha mutlu olacaksınız eminim. Yemişim evi de emeğini de salla boşver, herşey yeniden yapılır ama ya huzur?

Ne yalan söyleyeyim ben hiç etkilenmedim kayınvalidenin anlattıklarından hatta o bayıldığım peynirli gözlemeden bile ağzıma lokma koymazdım.
Artık git gide kayınvalidenin kötü niyetli olduğunu düşünmeye başladım çünkü.
Kadın isterseniz 99 kilidi yaptırın girerim ve gireceğim diyor,artık neyine güveniyorsa...
He yine evi çok seviyor,onun ilk evi vs. bahanelerine ise bu kadın hasta giremezse bu evi yıkar,yakar diyorum.
O duygu sömürülerine,uzun uzun anlatımlara ben hiç gelemem. Hele ki bu kadar saygısız bir işin içindeki o "yavrucuğum" kelimesi tam tersi yapmacıklık kokuyor buram buram benim gözümde.
Hayat senin,sen karar ver.
Başından beri bana çok ters bir hayatın içindesin.
Benim ailem de olsa o uzun konuşmalardan sıkılıp hep beraber kalkıp giderdik. Oğluyla,ilk eviyle mutlu mesut yaşasın.
Zaten diğer oğluyla ilgili anlattıklarından sonra ben bu kadınla alakalı hiç bir iyi niyet kalmadı içimde.

Kadın bariz duygu sömürüsüyle ben kazanırım bu iş inada bindi diyor.
Sakın sakın ağlamalarına sızlamalarına takılma aleni ağlama sızlama duygu sömürüsü yapıyor.
Ne iğrenç bir kadınmış yaa. Sizi de kendi ağına düşürme derdinde yemeyin bu ayakları nolur. Yapayalnız yaşayan milyon tane çift var kimse de anahtarı olmadan hala yaşayan, siz de pekala becerebilirsiniz yani.
Ayrıca neden siz yokken girme çabasında? Kadın ağlak da yapsa bu ev senin değil benim emek emek döşediğim evim haddini bil de diyor yani.
Buradaki iyilik meleklerine bakma lütfen, kolay kolay kimse böyle sorunlu manyak bir kaynanayla yapamazdı. Şimdi ay ama canım iyi diyorlar ama taş olsa çatlar.
Bir evi gizli gizli sinsi sinsi sahibi evde yokken gezemedi kurcalayamadı diye ölecek hastalığı yok ya. Bu konuyu inada bindirip kendi kazanmaya çalışıyor ve bunu yaparken de anneliğini kullanıyor. Şimdi istediğini versen hepten evde hükümranlığını ilan edecek.
Maddi durumunuz varken bence değerlendirin ve o manyak kadından uzağa taşının. Taşınamıyorsanız da rest çekin gerkeirse işi boşamaya götürün ama geri adım atmayın. Ne sabırlısınız yaa. Taş olsa çatlar. Okurken ben deliriyorum siz hala kendinizi suçluyorsunuz. Resmen size psikolojik baskı kurmuş duygu sömürüleriyle. Nolur kanmayın kurtulun bu manyak kadından

İşini iyi biliyor kayınvalide hanım. Nasılda süslü cümleler kurmuş. Kandırmış herkesi. İnsan kendi öz kızı bu kadar laf söylese onu bile söylememiş sayıp kapısına gözleme bırakmaz. Tribünlere oynuyor resmen. Çok akıllıymış. Dikkat edin sevgi pıtırcığını oynayıp sizi alt etmeye çalışıyor. Adımlarınızı iyi hesaplayın eşiniz bile taraf değiştirebilir.

pembesu pembesu , senin ikv okudukça benim eski kv geliyor gözümün önüne. Seninki benimkinin birkaç tık üstünde yalnız... Bizim eve misafir gelirdi, kv birşeyler yapıp getirirdi; akşam bize yemek hazırlardı ki işten gelip yemekle uğraşmayalım; pazara vs gitse bize de birşeyler alırdı; salonumuza örtüler getirdi serdi, daha şık olmuşmuş; benim komşularımla benden önce arkadaş oldu, gelip gitti; arabamızın vergi dönemini takip etti, eşime o hatırlattı; milli bayramlarda balkona asmamız için bayrak aldı; dış kapıdaki paspasımızı o değiştirdi; benim adıma benim evime temizlikçi çağırdı, neymiş kirlenmiş; oraya gittiğimizde eşimin üstündeki gömleği çıkarttırdı, ona başka bir giysi verdi, gömleği de dönüşte geri vermedi, neymiş, oğluşunun gömleğini o ütüleyecekmiş...

Çocuğum oldu, allah kahretsin ki haftada iki gün ona baktırıyorduk: 3 aylık çocuğu 2 saatliğine bıraktım, sütün içine bisküvi ezip yedirmiş; benden izinsiz heryere götürürdü, çoğu zaman da telefonu açmazdı; iznim olmadan yeni yürüyen çocuğun eline kalem vermiş, bir gün elinde kalem koşarken yakaladım; bir gün meyve suyu içirmiş, çok sevdi şapur şupur içti dedi; bir gün yine iznim olmadan mahalledeki kreşe götürmüş çocuklarla oynasın diye....vs vs
Yani bunların hepsinin tek mesajı var KONTROL BENDE, BÜTÜN TAKDİRLER BANA GELSİN !!! Sen istediğin gibi gez ortada, bu adamın sahibi benim, ben doyurur, ben giydiririm, evini hayatını sadece ben düşünürüm !!!

Kendi doğurduğum çocukla ilgili bile aynı şeyin mesajını verdi, ANNEM diyordu çocuğa yaa, annem.
Ben de ısrarla BABANNE dedirtiyordum, ne var canım annem desin diyordu.

Bunların hepsi iyiniyetten hep !!!
O çok iyi niyetli kayınvalidem, bir ters düşmemizde "çayına kadar verdim, doyurdum, memnun edemedim" dedi benim kendi anneme benim hakkımda.

Anlamıyor, anlamayacak...
Seninki de anlamayacak.
Gözleme olayı çok samimiyetsiz.
Hiç vicdanını sorgulama, sen gayet normal bir tepki veriyorsun.
Ben seninkine asla katlanamazdım.

Şimdi biz eşimle boşandık.
Benim binbir hayallerle taşındığım evin hanımefendisi o oldu.
Canı istediği zaman gidiyor, yemeğini temizliğini yapıyor, akşamına da kalıyorlar oğluşuyla bir güzel...

işte bende tam olarak buradaki iki taraf gibiyim bi yanım nefret dolu sakın inanma kendi aileni bile sana karşı doldurttu diyorum diğer yandan da kadın belkide gerçekten iyi niyetli ama nasıl hareket edeceğini bilmiyor yapma etme diyorum..

eşimle ayrılmayı düşünmüyorum zaten konuyu açarkende söyledim eşimi annesi hariç herahngi bir konudan dolatyı bırakıp gitmem söz konusu bile değil.. e şimdi tek seçeneğim evi değiştirmek var ki zaten satılık yazısı astık..

tabi eşim sadece annesi korksun diye astık sanıyor ama ben iş yerime yakın yerlerden ev alıp gidebiliriz gibi geliyor yada kiraya bile çıksak iki ev birbirini döndürür..
eşim şu olaylardan sonra diretmez çıkmayalım diye.. tahminimce..
konuşcam tabiki ama dediğim gibi içimde şuan resmen iki insan var ikiside birbiriyle savaşıyor adeta.
iyi niyetli insan empati yapan insandır. evini temizledim, yemeğini verdim, evini yangından selden koruyorum halleri iyi niyet değil çeneni kapatmak için gösterdiği davranışlar. iyi niyetli olsa, senin özel alanına girmek için inat etmez, senin huzursuz olduğunu bile bile ısrarcı olmaz.
çok iyi rol yapıyor kv. rahatsız olan seni bile vicdan yapmaya zorluyor. taşın git arkadaşım.
dul kadın ama bir oğlu daha var, gitsin onunla uğraşsın.

pembesu pembesu , senin ikv okudukça benim eski kv geliyor gözümün önüne. Seninki benimkinin birkaç tık üstünde yalnız... Bizim eve misafir gelirdi, kv birşeyler yapıp getirirdi; akşam bize yemek hazırlardı ki işten gelip yemekle uğraşmayalım; pazara vs gitse bize de birşeyler alırdı; salonumuza örtüler getirdi serdi, daha şık olmuşmuş; benim komşularımla benden önce arkadaş oldu, gelip gitti; arabamızın vergi dönemini takip etti, eşime o hatırlattı; milli bayramlarda balkona asmamız için bayrak aldı; dış kapıdaki paspasımızı o değiştirdi; benim adıma benim evime temizlikçi çağırdı, neymiş kirlenmiş; oraya gittiğimizde eşimin üstündeki gömleği çıkarttırdı, ona başka bir giysi verdi, gömleği de dönüşte geri vermedi, neymiş, oğluşunun gömleğini o ütüleyecekmiş...

Çocuğum oldu, allah kahretsin ki haftada iki gün ona baktırıyorduk: 3 aylık çocuğu 2 saatliğine bıraktım, sütün içine bisküvi ezip yedirmiş; benden izinsiz heryere götürürdü, çoğu zaman da telefonu açmazdı; iznim olmadan yeni yürüyen çocuğun eline kalem vermiş, bir gün elinde kalem koşarken yakaladım; bir gün meyve suyu içirmiş, çok sevdi şapur şupur içti dedi; bir gün yine iznim olmadan mahalledeki kreşe götürmüş çocuklarla oynasın diye....vs vs
Yani bunların hepsinin tek mesajı var KONTROL BENDE, BÜTÜN TAKDİRLER BANA GELSİN !!! Sen istediğin gibi gez ortada, bu adamın sahibi benim, ben doyurur, ben giydiririm, evini hayatını sadece ben düşünürüm !!!

Kendi doğurduğum çocukla ilgili bile aynı şeyin mesajını verdi, ANNEM diyordu çocuğa yaa, annem.
Ben de ısrarla BABANNE dedirtiyordum, ne var canım annem desin diyordu.

Bunların hepsi iyiniyetten hep !!!
O çok iyi niyetli kayınvalidem, bir ters düşmemizde "çayına kadar verdim, doyurdum, memnun edemedim" dedi benim kendi anneme benim hakkımda.

Anlamıyor, anlamayacak...
Seninki de anlamayacak.
Gözleme olayı çok samimiyetsiz.
Hiç vicdanını sorgulama, sen gayet normal bir tepki veriyorsun.
Ben seninkine asla katlanamazdım.

Şimdi biz eşimle boşandık.
Benim binbir hayallerle taşındığım evin hanımefendisi o oldu.
Canı istediği zaman gidiyor, yemeğini temizliğini yapıyor, akşamına da kalıyorlar oğluşuyla bir güzel...
Ben de böyle bir durumdan korkuyorum pembesu pembesu
Aşırı doz iyi niyetten yuvanız bozulmadan taşın gitsin...

Kayınvalidenizin iyilik çerçevesinde davrandığına inanmıyorum. Obsesif bir şekilde işi inada bindirmiş ve anladığım kadarıyla eşinizin de tam olarak rest çekmemesinden üç alıyor. O evde kaldıkça maalesef huzur bulamayacaksınız en iyi çözüm taşınmanız. Gerekirse rest çekin ciddi bir şekilde.

Ben her türlü ilişkinin fazlasına karşı olduğumdan sizin durumunuzda olsam herhalde çıldırırdım. Biz de eşimin annesinin evinde oturuyoruz bir evinde kızı diğerinde biz varız. Ama bu kayınvalidemin Pazar günü sabah 10.30' da kapatılacak balkonu görmek için yatak odama dalmasını gerektirmiyor ! Yatağımı bile toplamamıştım. Surat astım ben de anlaşılır bir şekilde ve sonraki hafta mesafe koydum araya.

Senin konunu okudum kv dayanilacak gibi değil. Bence su asamada kimsenin lafını takma git kendine bir ev tut kocan istiyorsa gelsin. Kv bildiğin hasta. Doktora gitse neler neler çıkacak. Ama şu aşamada senin yapacağın en mantıklı iş evi ayırmak. Bu kadın ömür boyu cekilmez böyle. Muhtemelen kv hayatını çocuklarına adadi su anda da kutsal annelik elinden alininca hırs yapıyor. Ama bunun çözümünü siz yada biz bulamayiz. Kv nin kafa yapısı değişmeli. Belki kurslara falan yonelse bir nebze rahatlarsiniz. Bir de yoksulluk çekmiş sanırım o günlere dönmekten korkuyor ama dedigim gibi bunun çözümü psikologta :-(

pembesu pembesu son yaşananlar çok ürkütücü. Kadın iyilikleriyle(!) sizi kendine bağlıyor resmen. Herşeyin fazlası tehlike çanları seslerini çaldırıyor kulaklarımda. O yüzden çok iyi insanlardan hep uzak dururum. Benim kv de de ilk başlarda çay almamıza bile fırsat vermezdi, bi baktım yatırım olarak yapıyor bunu "yaşlanınca bana siz bakacaksınız" lafları içim bayılmıştı. Ciddi ve net bir şekilde her konu açıldığında "anne sana bakması gereken kişi öncelikle sensin önce sen kendi sağlığına dikkat et" dedim. Şimdi bana yer bezini fırlatarak veriyor "yerler silinecek!" Hiçbirşey de yapmıyor bizim için diğer oğluna yöneldi. Çok şükür bin şükür. Bu muameleye razıyım diğerindense. En azından samimi:halay:sermaye olarak görülmek çok baskı altında bırakan birşeydi:bicak:

Kaç kurtul, kanma bu iyiliklere(!) iyiliğiyle eziyor çok daha tehlikeli. Ayrıca anne ve babana dahi bişey anlatmak zorunda değilsin o evde yaşayan sensin. Kusura bakma ama eşin bile olsa seni çok sevse herkes kendi rahatına bakıyor. Sen de kendi huzurunu gözet lütfen

sevgili pembesu pembesu

evim konusunda ayni titizlige sahibim. hatta sirf esimin ailesi evimde istedikleri gibi mudahil olamasinlar diye ayni sehirde yasamak zorunda kalacagim zaman anneme ait dairelerden birinde oturacagim. cunku annemi pasifize edebilirim ancak bunu kayyum tarafa yaptigimda saygisiz ilan edilirim.

gelecekte bu tur seyler yasanmamasi acisindan ailelere anahtar verilmesine dahi karsiyim.

hata en basinda yapilmis. simdi donusu sadece baska bir daireye gecmek saglar. umarim esinizi bu konuda yonlendirebilirsiniz.

yalniz esinizin annesi gercekten iyi niyetli de olsa - ki sanmiyorum - kendisine bu kadar musamma tanimayin, mesafeli olun.

muhteşem bı kayınvalıden iyi bi kocan var.kv denın ıyı nıyetınden zerre şüphem yok.dıger konularınıda okudum goze batan bışey goremedım.gercekten mukemmel bı hanım.dıpdıbe oturmaktan yorulmussun sadece.senıde anlıyorum ama gercekten kotu nıyetlı degıl.yaptıklarını kendı aılen yapsa övunerek anlatrdın eşine.kardesın arasıra kalıyormuş rahatsızlık duymuyorum yazmışsın,karsı tarafın aılesı olunca adaletlı olamıyoruz malesef...eşinde cok sevıyo ,el ustunde tutuyorlar senı bellı başka bı erkek böyle taraflı bakamazdı.kv denın eve gırme olayı takıntı evet ama elınde deıl bellı.oda sozunde durmuş bışeye dokunmuyormuş artık...nıtekım son gırmesınde anlamamışsın gırdıgını .onuda öyle kabul et derım ben zor ama yapabılırsın :( eger bu yuzden bıtırırsen hayatına gıren yenı ınsanlarla anlarsın kıymetlerını ,ne buyuk bı yanlş yapmışım dersın.senınde özunde vıcdanlı bırı oldugun bellı keske bukadar yakın olmasaydınız..

Kadın çok iyi oynuyor. Gerçekten şaşırdım okuyunca çok ürkütücü. Kendini iyilik meleği gibi gösterip sizin kötü görünmenizi sağlamış. Sadece sen mutsuzsun ya en önemlisi de bu. Bence kendin için bişeyler yap. Kendini düşün

Çok üzüldüm eski konularını biliyorum pembesu pembesu
Ama gerçekten anlayamadım kv aşırı iyi niyetli mi yoksa çok sinsi ve akıllıca mı davranıyor?
O kadar olaydan sonra kapıya gözleme getirmiş resmensenin kendi civdanınla boğulmanı istemiş gibi
Sen her konunda haklı olduğun halde seni bile acaba???? şüphesine düşürmüş
Bu kadın ya seninle tatlı tatlı inatlaşıyor yada çok hurursuz yüzüne tükürsen yarabbi şükür diyor
Hangisi bilemedim inan!!!

Esin annesine doktora git diyecegine sana demeye basladi. Sorunu sende goruyor . yakinlarda baska bir eve tasin acilen tasin. Neden bekliyorsunuzki? Esin doktora git diyecrgine tasinalim dese bitecek dertler.
Esin istesede istemesede tasin. Katlanmak zorunda degilsin.

kv tam oskarlık oyuncu
kendisini iyilik melakesi sizi de hiçbir şeyden hoşnut olmayan çat çat cevap veren kötü gelin olarak gösteriyor
bence de şu ara taşındınız taşındınız
hele gözleme olayı o kadar planlı program ki resmen şov , vicdanlara oynayarak iyice şovunu yapacak
bunu yapmak içinde iki tane gözleme yapmış eline mi yapışır

benim kv de çok inattir
zorla bize bohça yaptırmıştı zorla
o yüzden çok iyi anlıyorum en çirkini de inatla gireceğim demesi naparsanız yapın ben durdurulamam diyor
taşının eğer yarın birgün evinizde kocanızla çocuğunuzla huzurunuz , ağırlığınız olsun istiyorsanız taşının.

ayrıca kv nizin ciddi anlamda psikolojik tedaviye hatta hastanede yatmaya ihtiyacı var bence
ne demek balkondan girmek vs, günahını almayayım da ben eşinize yüzde yüz güvenemedim
taşınmasanız bile mutlaka alarm sistemi ya da kamera sistemi kurdurun
yarın bir gün işler çirkinleşirse elinizde kanıt olur.

Back
X