pembesu
, senin ikv okudukça benim eski kv geliyor gözümün önüne. Seninki benimkinin birkaç tık üstünde yalnız... Bizim eve misafir gelirdi, kv birşeyler yapıp getirirdi; akşam bize yemek hazırlardı ki işten gelip yemekle uğraşmayalım; pazara vs gitse bize de birşeyler alırdı; salonumuza örtüler getirdi serdi, daha şık olmuşmuş; benim komşularımla benden önce arkadaş oldu, gelip gitti; arabamızın vergi dönemini takip etti, eşime o hatırlattı; milli bayramlarda balkona asmamız için bayrak aldı; dış kapıdaki paspasımızı o değiştirdi; benim adıma benim evime temizlikçi çağırdı, neymiş kirlenmiş; oraya gittiğimizde eşimin üstündeki gömleği çıkarttırdı, ona başka bir giysi verdi, gömleği de dönüşte geri vermedi, neymiş, oğluşunun gömleğini o ütüleyecekmiş...
Çocuğum oldu, allah kahretsin ki haftada iki gün ona baktırıyorduk: 3 aylık çocuğu 2 saatliğine bıraktım, sütün içine bisküvi ezip yedirmiş; benden izinsiz heryere götürürdü, çoğu zaman da telefonu açmazdı; iznim olmadan yeni yürüyen çocuğun eline kalem vermiş, bir gün elinde kalem koşarken yakaladım; bir gün meyve suyu içirmiş, çok sevdi şapur şupur içti dedi; bir gün yine iznim olmadan mahalledeki kreşe götürmüş çocuklarla oynasın diye....vs vs
Yani bunların hepsinin tek mesajı var KONTROL BENDE, BÜTÜN TAKDİRLER BANA GELSİN !!! Sen istediğin gibi gez ortada, bu adamın sahibi benim, ben doyurur, ben giydiririm, evini hayatını sadece ben düşünürüm !!!
Kendi doğurduğum çocukla ilgili bile aynı şeyin mesajını verdi, ANNEM diyordu çocuğa yaa, annem.
Ben de ısrarla BABANNE dedirtiyordum, ne var canım annem desin diyordu.
Bunların hepsi iyiniyetten hep !!!
O çok iyi niyetli kayınvalidem, bir ters düşmemizde "çayına kadar verdim, doyurdum, memnun edemedim" dedi benim kendi anneme benim hakkımda.
Anlamıyor, anlamayacak...
Seninki de anlamayacak.
Gözleme olayı çok samimiyetsiz.
Hiç vicdanını sorgulama, sen gayet normal bir tepki veriyorsun.
Ben seninkine asla katlanamazdım.
Şimdi biz eşimle boşandık.
Benim binbir hayallerle taşındığım evin hanımefendisi o oldu.
Canı istediği zaman gidiyor, yemeğini temizliğini yapıyor, akşamına da kalıyorlar oğluşuyla bir güzel...