Ne yapmalıyım

parla kusu

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2024
31
4
26
Merhaba benim kayınvalidem çok şükür nazar değmezsin diyeyim oldukça anlayışlı haber vermeden gelmek gibi bir huyu olmadı hiç ama görümcem var kendisi zihinsel engeli olan biri onun her yaptığı her söylediği tabi ki yanlış anlaşılmaz ama bazen beni yorabiliyor ve sürekli bize gelme derdinde annesinden gizli bana yazıp bize gelmek istiyor her zaman kabul edemiyorum ne yazık ki ama o ısrarla sormaktan yazmaktan vazgeçmiyor bazen bir arada olunca kendi fikrince bana imalarda bulunuyor size gelmek istiyorum müsait olmuyorsun hiç diye ama gerçekten her zaman benim de müsait olmam imkansız ben kendi evimde eşimle vakit geçirmekten çok keyif alan biriyim arkadaşlarımla bile eskiye nazaran daha az görüşüyorum henüz 1 yıllık evliyiz ve çocuk yapmak istiyoruz ama görümcemin sen doğur ben sana hep yardıma gelirim demesi gerçekten beni bile şuan bazen strese sokuyor tabi ki onun her dediği ciddiye alınmaz edilmez ama bazen öyle bir inat oluyor ki bize gelme fikri aklına gelince onu mutlaka yapmak istiyor kayınvalidemden gizli gizli bana yazıp kendini davet ettiriyor her seferinde hayır diyemem ki ama çocuğum olduktan sonra sadece eşim çocuğum çekirdek ailemiz de her şeyi birlikte yaşayalım öğrenelim istiyorum bunun önüne nasıl bir bende bilmiyorum kız kardeşi de 9 yıllık evli ama onun evine bu kadar çok gitmek istiyor sadece bana gelmeyi istiyor bu bazen ilerisi içinde beni kuşkuya düşürüyor eşim evin tek oğlu ilerde bizimle yaşama fikrini düşünür mü bilmiyorum öyle bir şey olursa nasıl davranırım tedirginim

Zor bir durum gerçekten neresinden tutsan elinde kalır. Eşine desen oda kız kardeşine dese de durum değişir mi bilmiyorum. Bende biraz rahatsız olurdum böyle bir durumda. Eşiniz onu musiat olduğu zamanlarda gezmeye felan götürse siz gitmeyin ama o zaman size daha çok bağlanır. Gezdirse felan belki o kadar gelmek istemez. Yada kv ve eşiniz bu konuda tepki vermeyecekse görümcene açık açık söyle ben musiat olursam seni çağırırım gerçekten çok yoğun oluyorum ama söz ilk musiat olduğumda seni çağırırım deyin. Arada sıra da çağırın. O zaman da sürekli gelmek için size yazmaz belki

Zaten annesinden gizli yazdığını bildiğim için müsait olmadığımda söylüyorum hep kayınvalidem sağolsun o konuda anlayışlı hep gelme yada kızını gönderme peşinde değil ama ben bu düşünceyle sürekli yaşamak istemiyorum mesela şuan yeni evli olduğum için evimi merak ediyordu eşyalar yeni düzenli temiz hoşuna gider belki diyorum kendimi telkin ediyorum ama ileride kiminle yaşar nasıl hayatını sürdürür eşim benden birlikte yasamamızı ister mi bilmiyorum bu arada evlerimiz yakın kayınvalidemle her ikimizin de kendi evleri onun yanına gidip herkesin sıra sıra yanında kalması daha mantıklı gibi geliyor ama bunu da yapabilir miyim bilmiyorum

Mesajlara cevap verme , görmemezlikten gel ,zamanla azalır, açıkça da söyle müsait değilim de , net ol ...

Sizi anlıyorum, mesajlara cevap vermeyin çünkü siz ne derseniz o yine aynı şeyi diyecek. Bana yazmadın derse çok yoğun çalışıyorum canım telefona bakamıyorum deyin geçin. İleride ne olur kimde kalır artık o ilerinin konusu şimdiden düşünmeyin.

Eşimin hatrı olduğu için güler yüzlü olmaya çalışıyorum hep diğer türlüsüne vicdanım da pek elvermiyor ama

Sürekli siz ağırlamak ve evet demek durumunda değilsiniz tabi ki ama karşınızda ki insanın durumu belli, o yapması gerekeni yapıyor siz de kendi sınırlarınız doğrultusunda bazen kabul eder bazen etmesiniz bu hakkınız tabi ama zihinsel engeli olan birinin takıntılarını ve isteklerini değiştirmezsiniz.
Esas ilginç olan bence, eşinizle evlenmeden ileride kardeşinin durumuyla ilgili bir konuşma yapmadınız mı hiç şimdi bunun derdine düştünüz, bilemeyiz kim önce vefat eder etmez, siz böyle bir sorumluluk almak zorunda değilsiniz elbette ama bu kadar sıkıntı yapacaksanız keşke başta sorsaydınız ne düşünüyor eşiniz , hatta bu kadar dert edeceğinize eşinize şimdi de sorabilirsiniz ola ki böyle bir durumda sizden beklentileri var mı?

Bunu eşimle ilk flört ettiğimiz zaman konuştuk 2 yıl öncesiydi eşim benden alenen evimizde bizimle kalır demedi ama ablama karşı sorumluluklarım var bunlar ben karşılamak zorundayım demişti bende onun bu isteğini zaten geri çevirmezdim ablasına karşı maddi sorumluluğu olan tek kişi eşim olur tabi ki ama bizimle birlikte kalacak olsa bile eşim bakımıyla ne kadar ilgilenebilir ki o yüzden ben hep görümcemin bunu üstleneceğini düşündüm açıkçası eşime bunu şuan sorup onun kafasını bulandırmak istemiyorum evet bazı şeyler belki en başından konuşulmalıydı ama o zamanlar ben hem ablasının durumunun ne seviyede olduğunu bilmiyordum hemde ilk zamanların vermiş olduğu heyecanla her şeye uyarım diye düşünüyor insan bazen aile içinde konu açılınca kayınvalidem ev ev üstüne olmaz kimse kimseyi istemez yaşayamaz gibi söylemleri oluyor sitem ederek değil tamamen başkası hakkında konuşurken ama o gün gelince ne olur bunu yaşamadan göremeyeceğim sanırım

Bir görümcem daha var evli görümcem üstlenir derken ondan bahsettim

Annesi varken sizinle niye yaşasın ki? Annesinden daha iyi bakim saglayamazsiniz ki siz eşiniz de aynı şekilde. Böyle bir istekleri olursa açık açık dile getirirsiniz bir de çocuğunuz olursa zaten kimse sizden böyle bir talepte bulunmaz. Benim de küçük bir gorumcem var yani lise 1 de. Bende evleneli 1 yıl oldu sürekli bizde kalmak istediğini söylüyor bizim de kv evlerimiz yakın yani bizde kalmasını gerektircek hiçbir sebep yok. Ama her koşulda anne baba siz gidinde bende abimde kalayım felan diyor. Ayıp olmasın diye kal diyorum da tabii onu da anlıyor büyük gorumcelerim sagolsunlar onlar da izin vermiyor bana gelmesine. Yani bu bile benim için rahatsız edici bir durumken siz de çok haklısınız ama söylediklerinizi net algilayamayacak birine de anlatmak çok zor olsa gerek.

Annesi şuan başında çok sonrası için ne olur diye düşünüyorum ben

Eşinizle evlenmeden önce anneye birşey olursa bakımını kim üstlenecek konusunu açıkça konuşmalı ve evlilik fikrini cevabına ve kendinize göre yapmaliydiniz.Simdi çok zor yorum yapılacak hassas bir konu bu Üzüldüm kıza ve sizede istemiyorsunuz her an diye birşey diyemem.İkinizde haklısınız Nedir çözümü kalp kırmadan bilemedimki.Uzak mesafe olan bir yerde oturmak diyeceğim de onada dilim varmıyor.Zor bir durum

Ben aslında bu konuyu pek fazla kimseye açmak bile istemiyorum çünkü hem günah vicdanım el vermiyor hemde yanlış anlaşılabilirim şuan gidip gelmesi ben istemediğim sürece engellenir belki ben sadece her zaman bir bahane mi bulmak zorundayım diye dert ediyorum kendime ama ilerisi için ne olur ne biter bunu düşünmek bazen beni yoruyor eşimi çok çok seviyorum onun kalbi kırılsa benim içim yanar böyle bir konuyu şimdiden açıp onu üzmek istemiyorum ama zamanı geldiği zaman da düşüncelerimi dile getirmek zorunda kalacağım zaten bilmiyorum Allah iyi etsin sonumuzu

Onun ilgisini ve enerjisini başka yöne kaydırmak iyi olabilir hepiniz için. Durumunu bilmiyorum tabi ama ona uygun aktiviteler hobiler kurslar vs. bulup teşvik ederseniz onun da kalbi kırılmadan halledebilirsiniz umarım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…