Ne yapmalıyım?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Daimi müşterisi olunan yerlerin numarasının olması tuhaf gelmiyor bana, misal 10 yıldır aynı su bayisinden içme suyu siparişi veriyorum, eşim senin numaranı verdim aboneliği senin tel üzerinden yaptılar demişti, arar su isterim geldiklerinde teşekkür edip hayırlı işler dilerim, kargocumuz keza öyle, çoğunlukla benim tel no kayıtlı oralarda, kendi ellerimizle verdiğimiz no'yu arayıp sapıklık yapabilirler ama işte tam da bu noktada müşteriye edep adap karakterleri giriyor devreye, adamlar ekmeğinin derdinde bu kadın bize teşekkür edip hayırlı işler dileyerek sinyal veriyor demiyorlar, ki yakınıma açılan bir manava sürekli alışveriş yaptığım pazarcıya çok benzediği için girip siz X'in akrabası mısınız diye sormuşluğum var, akrabası çıktı o ayrı🤣 ama bu kadın hayırdır diye düşünmediler, evet abla kuzeniz dediler hayırlı olsun bundan sonra X'ten alışveriş yapamadığımda size geliyorum o zaman dedim, abla bu numaramız meyve siparişlerinde soğuk olsunlar istersen önceden arar sipariş verirsin soğuturuz taşıyamam dersen eve servis de yaparız dediler, amaçları taciz değil, benim de amacım kimseye göz kırpmak değil, onlar çevrede müşteri edinme derdinde ben tanıdık birinden taze meyve sebze alma derdindeyim, tacize niyeti olan kafasına gözüne siperlik alsın elimden kurtulamaz, tanıdık esnaftan alışveriş yapacağım diye kurduğum diyalog da yanlış anlaşılamaz suçlanamaz.

Ne yaptı da taciz edildi fikrinden sıyrılalım, kaç gündür kaç kadın öldürüldü, daha 3-5 gün önce de 16 yaşında kız çocuğu 53 yaşında bir adam tarafından öldürüldü, 53 yaşındaki kart pisliğin 16 yaşındaki bir çocuğa bakacak kadar çürümüş pis bir zihniyeti var.
Bende o samimiyrte dayanarak kaydediyorum numaraları ama işte başıma gelene bak. Ders oldu bana bir daha uzak dururum böyle insanlardan.
Kanıma dokunan burada bile remsen suçlu ilan edilmem, sizden de yanlış yapmadığımı duymak rahatlattı teşekkür ederim.
Umarım bu cinayetler, kadın tacizleri son bulur. Tek temennim bu.

Arayıp şikayet kaydı da oluşturabilirsin ama mutlaka şikayet numarası al.
Ben de yerinde olsam endişelenirdim ama.
Annenlerin yanına vs gitme şansın var mı? Şikayet ettin diye mallaşmasın adam. Veya sevgilin sizde kalamaz mı. Baban vs?
Annemlerle yaşıyorum.
Babamla ayrılar.
Arada sırada gelse de sürekli gelmiyor ama sevgilim sık sık bize gelir kalır annem gözü kapalı güvenir ona. Onu çağıracağım. Aslında son çare ortalığı birbirine katmak çünkü ben kendimden çok kız kardeşim için endişeleniyorum.
Ben genel olarak korkarım öyle şeylerden ama kendimi koruyabilirim evde olan ruhsatlı silahı bile ulaşabileceğim bir yere koydum düşünün. Biber gazı şok cihazı falan herşey var.

Zil bozuk olmasa da arıyorlar tanıdıkça. Mesela bu hafta getiren çocuk aradı anla çok yoğunum yukarı çıkarmasam asansöre bıraksam alırmısın dedi ok dedim aldım.Pandemi öncesi hele haftada 2 3 kargo geliyordu bana kargocu çocuğa litrelik meyve suyuda hediye ettim çorapta bisküvi de arabada yesin diye yarı yaşımdaydı . Asla terbiyesizliği olmadı benim de kargolarım tıkır tıkır geldi. İnsanız yahuu yabani gibi mi davranalım sırf cinsiyeti erkek diye.?
Evet yoğun olunca çıkmıyorlar zaten, gelip alır mısınız diyorlar, pandemi döneminde çok yaşadım bunu.

Birinin durumuna bakmakla size ilgisi olduğunu fark ettiğiniz bir adamın durumlarını hala takip etmek aynı şey değildir. Millet oradan almış yürümüş de saçmalık bence. Siz de farkındasınız hata olduğunun zaten yazmışsınız.

Bu kuyruk sallama muhabbeti değildir. Bu can güvenliğinin olmadığı bir ülkede bir kadının mecburen kendisini koruma davranışıdır. Siz adamın durumlarını takip etmeye devam ettikçe - ki size ilgisi olduğunu anlamışsınız - o adam her türlü cesaretlenir bu coğrafyada. Realist olun biraz.

Adamın tacizci olması sizin hatalı olmanızı değiştirmiyor. Bence de gidip kargo firmasına şikayet edin dönüt alırsınız muhtemelen.

Evet yoğun olunca çıkmıyorlar zaten, gelip alır mısınız diyorlar, pandemi döneminde çok yaşadım bunu.
Bir de yazmışlar telefona biz değil evdeki babamız abimiz çıkacakmış hiç güleceğim yoktu. Babasız abisiz büyüdüm evimde erkek yoktu badana da yaptırdık tadilatta tamiratta hiç bir tacize uğramadan. İlla başımızda bekçimiz mi olacak saçmalığa bak😅tacizci de niyet kötüyse evli bekar erkekli erkeksiz kapalı açık ayrımı yapmaz merak etmesinler

Bir de yazmışlar telefona biz değil evdeki babamız abimiz çıkacakmış hiç güleceğim yoktu. Babasız abisiz büyüdüm evimde erkek yoktu badana da yaptırdık tadilatta tamiratta hiç bir tacize uğramadan. İlla başımızda bekçimiz mi olacak saçmalığa bak😅tacizci de niyet kötüyse evli bekar erkekli erkeksiz kapalı açık ayrımı yapmaz merak etmesinler
Bir kadın korunmak için bir erkeğe ihtiyaç duymamalı. Ben bunu kabul etmiyorum.
Bu yıl ev tadilattayken parkecinin, boyacının, duvar kağıdı ustasının yanında ben durdum, şortla da durdum askılıyla da. Hiçbirinde böyle birşey yaşamadım,ne saçma şey. Üstelik adam daha beni görmedi bile, hep kardeşimle muhatap oldu kargoları falan kardeşim aldı. Şaka gibi yorumlar gerçekten 😂

Az önce twitterda okudum kadının biri kpss'ye giriyor salon başkanı kadının numarasını alıp akşam "sınavın nasıldı yüzün asıktı sürekli, merak ettim" diyor. İşe bak!
Geçen sene turistin birine karakolda çeviri yaptım, şikayeti alan polis memuru akşamına bana mesaj attı havadan sudan sohbet etmek istedi. Daha dün tanımadığım bir herif "hocam geçen sene whatsapp grubundaydınız atandınız mı acaba" diye. Zümre gruplarına girmiştim kim kaç puanla nereyi yazacak falan milet yazıyordu ya da biri bir duyum alıyordu ya da twitter etkinliği ayarlıyorduk, herif taa 1 sene önceden numaramı kaydetmiş. He, biz kadınlar zaten telefon kullanmamalıyız. Başımızda suudi arabistandaki gibi bir gardiyan olmalı, onlar iletişim kurmalı dış dünyayla. Hele de kadın başına whatsapp durumuna bakmak nedir elin herifinin di mi?!!

Bende o samimiyrte dayanarak kaydediyorum numaraları ama işte başıma gelene bak. Ders oldu bana bir daha uzak dururum böyle insanlardan.
Kanıma dokunan burada bile remsen suçlu ilan edilmem, sizden de yanlış yapmadığımı duymak rahatlattı teşekkür ederim.
Umarım bu cinayetler, kadın tacizleri son bulur. Tek temennim bu.
İlk defa diyalog kurulan biri olsaydı yorumum farklı olurdu ama daimi müşterisi olunan yerler için yazdığım gibi düşünüyorum.

Hele de kargo gibi firmalarda müşterinin rahatsız edilmesi hiç hoş görülecek bir şey değil, sonuçta kargo paketlerinde sizin adınız soyadınız telefon numaranız gibi bilgiler yazmak zorunda ve adres bulamadıklarında teslim edilecek kişiye ulaşamadıklarında kişisel numaralarından arıyorlar, her aradıklarını taciz mi edecekler?
Keza evlere paket servis yapan yerler var, yeri geliyor gece yarısı bile sipariş veriliyor, kapıyı kadın açınca kafayı takıp evlerinin videosunu mu çekmeliler?

İnsanlarla yüz yüze diyalog kurulan işlerde çalışanların böyle sapıklık yapmaya hakları yok, sapık ruhlularsa şikayet edilmeliler, yaptıklarının savunulacak yanı yok.

Takıntılı insanlardan çok korkuyorum.
Yemek siparişini bile temassız alıyorum artık ,kapıya asıp gidiyorlar ..
Yol tarifi bile sormuyorum kimseye ,sorana bilmiyorum diyorum ..
Hepimizi paranoyak yaptı bu ülke ..
Allah kahretsin ki şansa yaşıyoruz çoğumuz

Zihtiniyetime laf edenler cok hossunuz😂😂begenmedim butonuna sabaha kadar bassaniz ne olucak ne mutlu bana hepinize had bildirimisim🤟
E mutlusun tabi.
Reelde olmasa bile sanalda az da olsa önemsendin, fikirlerine değer verildi. Beni de kaale alan varmış diyip mutlu oldun.
Hayatında fikirlerine hiç değer verilmediği için bi şımardın sen. Olur öyle şeyler, çocuklarda da oluyor.
Bu ilgi sana uzun bir süre yeter, ne zaman ilgisiz kalırsan söyle konu açarım ben.
Ayrıca buradan bakıldığında herkes sana ayar vermiş gibi duruyor, zira hiçbir yprumu alıntılamayıp gelip gidip millete sataşman bunu gösteriyor.
Banlanmak pahasına yazıyorum, berbat bir zihniyete sahipsin. Senin bu konudaki mesajlarını okuyunca istemsizce mideme kramplar giriyor, düşüncelerin yüzünden kusacak gibi oluyorum. Umarım hayat boyunca ne seninle ne senin yetiştirdiğin çocuklarla karşılaşmayız.

İlk defa diyalog kurulan biri olsaydı yorumum farklı olurdu ama daimi müşterisi olunan yerler için yazdığım gibi düşünüyorum.

Hele de kargo gibi firmalarda müşterinin rahatsız edilmesi hiç hoş görülecek bir şey değil, sonuçta kargo paketlerinde sizin adınız soyadınız telefon numaranız gibi bilgiler yazmak zorunda ve adres bulamadıklarında teslim edilecek kişiye ulaşamadıklarında kişisel numaralarından arıyorlar, her aradıklarını taciz mi edecekler?
Keza evlere paket servis yapan yerler var, yeri geliyor gece yarısı bile sipariş veriliyor, kapıyı kadın açınca kafayı takıp evlerinin videosunu mu çekmeliler?

İnsanlarla yüz yüze diyalog kurulan işlerde çalışanların böyle sapıklık yapmaya hakları yok, sapık ruhlularsa şikayet edilmeliler, yaptıklarının savunulacak yanı yok.
Akşam erkek arkadaşıma danışıp şikayet etmeyi düşünüyorum. En azından genel merkeze. Teşekkür ederim desteğiniz için. 🌸

Birinin durumuna bakmakla size ilgisi olduğunu fark ettiğiniz bir adamın durumlarını hala takip etmek aynı şey değildir. Millet oradan almış yürümüş de saçmalık bence. Siz de farkındasınız hata olduğunun zaten yazmışsınız.

Bu kuyruk sallama muhabbeti değildir. Bu can güvenliğinin olmadığı bir ülkede bir kadının mecburen kendisini koruma davranışıdır. Siz adamın durumlarını takip etmeye devam ettikçe - ki size ilgisi olduğunu anlamışsınız - o adam her türlü cesaretlenir bu coğrafyada. Realist olun biraz.

Adamın tacizci olması sizin hatalı olmanızı değiştirmiyor. Bence de gidip kargo firmasına şikayet edin dönüt alırsınız muhtemelen.
Sanırım siz tam olarak anlamadınız.
Durumlarını bana attığını bir süre sonra farkettim. Daha sonra dikkatli bakıp emin oldum ama yazmak istemedim. Zira ben sana yazmadım diyip üste çıkıp beni haksız göstermesini istemedim.
Kendisi yazdığı gibi uyarım nişanlım var dedim.
Tamam insan birinden hoşlanabilir, tamam yazabilir ama hayır cevabını aldıktan sonra sapık gibi evin önünden video paylaşamaz.
Biraz daha yazılsa beni suçlu göstereceksiniz gerçekten. Ben yaptığımın hata olabileceğini söyledim, çoğu kişi bu bir hata değildir dedi.
Aynı şekilde trendyol express kargosununda numarası kayıtlı, o da durum atıyor bakıyorum. Ama kimsenin böyle davrandığını görmedim. Hele hayır dedikten sonra sapık gibi saçma sapan hareketler yapmasını hiç görmedim.

Kuyruk sallamışsındır benzeri yorumlar da geldi ya pes

Bugün bir üniversite öğrencisi öldürülüp 5 parçaya bölündü

Bu haberin altında kadını suçlayan sürüyle insan diyemeyeceğim mahluk yorum yapmış

Orada ne işi varmış, adamın evine neden gitmiş...

Aynı zihniyetten burada olduğunu da görmek üzücü

Bir adamın evine gitmem beni öldürme hakkı vermez
Adamla yatağa çıplak uzanıp öpüşsem dahi seks yapmaktan vazgeçtiğim anda durmak zorunda, bana tecavüz etme hakkı vermez.
Deli gibi sarhoş olmam tecavüze uğramam gerektiğini göstermez.
İstersem üstüme crop top, altıma mini etek giyer kırmızı ruj sürerim. Bu hiçbir erkeğe kapı açmaz.
Hayır hayırdır. Bunu kadınlar anlamamış daha ki erkekler anlasın.
Ay hala bunları anlattığımıza inanamıyorum ya
Bin kere katılıyorum alkışlıyorum. Ama herkes bizimle aynı medeniyet seviyesine sahip olmadığından kendimizi korumak zorundayız.

Az önce twitterda okudum kadının biri kpss'ye giriyor salon başkanı kadının numarasını alıp akşam "sınavın nasıldı yüzün asıktı sürekli, merak ettim" diyor. İşe bak!
Geçen sene turistin birine karakolda çeviri yaptım, şikayeti alan polis memuru akşamına bana mesaj attı havadan sudan sohbet etmek istedi. Daha dün tanımadığım bir herif "hocam geçen sene whatsapp grubundaydınız atandınız mı acaba" diye. Zümre gruplarına girmiştim kim kaç puanla nereyi yazacak falan milet yazıyordu ya da biri bir duyum alıyordu ya da twitter etkinliği ayarlıyorduk, herif taa 1 sene önceden numaramı kaydetmiş. He, biz kadınlar zaten telefon kullanmamalıyız. Başımızda suudi arabistandaki gibi bir gardiyan olmalı, onlar iletişim kurmalı dış dünyayla. Hele de kadın başına whatsapp durumuna bakmak nedir elin herifinin di mi?!!
Duruma baktığım için kuyrul salladım oldu.
İşte bu insanlar "o gece orada ne işi vardı? Neden şort giymiş?" diyebilecek kapasitede insanlar.. Keşke anlatmasaydınız şimdi size de "vermeseydin numaranığğğğ" diye çemkirirler.

Zihtiniyetime laf edenler cok hossunuz😂😂begenmedim butonuna sabaha kadar bassaniz ne olucak ne mutlu bana hepinize had bildirimisim🤟
Kendinizi ne komik duruma soktuğunuzun farkında bile değilsiniz şu an, içim acıdı. Had bildirmiş, hadi ya cidden mi?

İşte bu insanlar "o gece orada ne işi vardı? Neden şort giymiş?" diyebilecek kapasitede insanlar.. Keşke anlatmasaydınız şimdi size de "vermeseydin numaranığğğğ" diye çemkirirler.

Zaten biz de kendimizi suçluyoruz bi. Ben n'aptım da bu herif beni taciz etti diyoruz. Dememeliyiz ya dememeliyiz. Taciz etmenin rahatsızlık vermenin hiçbir gerekçesi olamaz. Sürekli yanlış anlaşılır diye höt höt erkek gibi konuşmaktan, toplu taşımada kaş çatmaktan, kimse ile göz göze gelmemeye aşırı derecede imtina etmekten gına geldi. Ne yapsan sen suçlusun zaten. Ne gereği varmış da bilmemneymiş de.... Ya hangi kadın whatsapp durumuma baktı diye bir erkeğin kendisine ilgisi olduğu çıkarımını yapar? Ama bu bok kafalılar yapıyor işte. Cesaretine özgüvenlerine tükürdüklerim!

Zaten biz de kendimizi suçluyoruz bi. Ben n'aptım da bu herif beni taciz etti diyoruz. Dememeliyiz ya dememeliyiz. Taciz etmenin rahatsızlık vermenin hiçbir gerekçesi olamaz. Sürekli yanlış anlaşılır diye höt höt erkek gibi konuşmaktan, toplu taşımada kaş çatmaktan, kimse ile göz göze gelmemeye aşırı derecede imtina etmekten gına geldi. Ne yapsan sen suçlusun zaten. Ne gereği varmış da bilmemneymiş de.... Ya hangi kadın whatsapp durumuma baktı diye bir erkeğin kendisine ilgisi olduğu çıkarımını yapar? Ama bu bok kafalılar yapıyor işte. Cesaretine özgüvenlerine tükürdüklerim!
Kibar olmam bile eleştirildi.
Yok artık dedim ya.
Kibar olmam, sert olmamam ona beni taciz etme hakkını verdiğini ilk kez burada öğrendim.
İğrenç zihniyetler, leş insanlar.
Erkeklere diyoruz da kadınlarda az değil.

Kibar olmam bile eleştirildi.
Yok artık dedim ya.
Kibar olmam, sert olmamam ona beni taciz etme hakkını verdiğini ilk kez burada öğrendim.
İğrenç zihniyetler, leş insanlar.
Erkeklere diyoruz da kadınlarda az değil.

Emin olun erkeklerin cesaret buldukları kanal da bu zaten. Bu zihniyetteki hemcinslerimiz. Bunlardan yüz buluyorlar.

Çemkirmenin "havlamak" anlamına geldiğini bilmediğinizi zannediyorum.
Biliyorsanız ve dümdüz hakaret ediyorsanız kötü içerik bildireceğim.
Evet numarasını kaydetmemeli, durumuna bakmamalıydınız.
Bunun şort giyinmemizle zerre ilgisi yok. Bu konudaki şanssızlığımız cinsel açlığın Afrikasında yaşıyor olmamız.
Siz ise tanımadığınız birinin paylaştığı bir şeyi fark etmiş ve şüphelenmişsiniz, devamını izlemek yerine engelleyip önlem alabilirdiniz. Aradaki farkı anlıyor musunuz? Sanmıyorum ama şansımı denemek istedim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back