• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapmalıyım?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çemkirmenin "havlamak" anlamına geldiğini bilmediğinizi zannediyorum.
Biliyorsanız ve dümdüz hakaret ediyorsanız kötü içerik bildireceğim.
Evet numarasını kaydetmemeli, durumuna bakmamalıydınız.
Bunun şort giyinmemizle zerre ilgisi yok. Bu konudaki şanssızlığımız cinsel açlığın Afrikasında yaşıyor olmamız.
Siz ise tanımadığınız birinin paylaştığı bir şeyi fark etmiş ve şüphelenmişsiniz, devamını izlemek yerine engelleyip önlem alabilirdiniz. Aradaki farkı anlıyor musunuz? Sanmıyorum ama şansımı denemek istedim.
Siz benim yazdıklarımı anlayabildiniz mi? Diyorum ki önce emin olamadım, sonra takip ettim. Bana olduğundan kesin olarak emin olduğumda zaten adımı paylaşmıştı, ben görünce sildi ve mesaj attı. Bende nişanlı olduğumu, hoş olmadığını söyledim. Kendisi defalarca özür diledi. Konuyu kapattığımızı düşünmüştüm, anlaşıldığımı düşünmüştüm. Hani hayır hayır demektir ya. Ama tamda bugün benim evimin önünden video alttı. Herşeyini kayıt altına aldım, numarasını silip engellemedim sona aldım eğer devam ederse (ki edecektir) , şikayet etmek gibi bir düşüncem var.
Siz bunları kavrayabildiniz mi?
Siz işinize gelen yorumları okuyup işinize gelmediğini yok saydığınız için söyleyeyim, zilimiz çalışmıyor. Sürekli yapılıp takıldığından beri yaptırmamayo tercih ediyoruz. Ayrıca yabancı numaraları da açmıyorum. Eve sürekli kargo geldiği için kargoların bütün numaraları bende kayıtlı.
Hepsinin durumlarına bakıyorum, bakmam ona cesaret verdiğim anlamına mı geliyor? Yapmayın allah aşkına, kadınsınız illa farklı olacağım diye saçmalığı savunmanın anlamı yok.
Ayrıca kibleyebilirsiniz, çemkirmenin iki anlamı var, ilki sizin söylediğiniz gibi diğeri de kendinden büyüklere arsızca karşılık vermek. Ben yazdığı "kendinden büyüklere" kıdmı hariç arsızca karşılık verme anlamıyla kullandım, keşke diğer anlamlarına bakmaya zahmet etseydiniz.
Bende size kendimi anlatmak için uzun uzun yazdım ama siz yorumları cımbızla çektiğiniz için ne yazık ki sizinde pek anlayacağınızı düşünmüyorum.

Kadınların, erkeklerin sızacağı her deliği kapatarak yaşamak zorunda olması o kadar can sıkıcı ki 😪😪
Kesinlikle
Ama erkeklerin de başına çok acı şeyler geliyor
İşin aslı insanın insandan korunmak durumunda kalması
Ben sorun hiç sevmem, her alanda her konuda olabilecek her olasılığı düşünür ona göre adım atarım, bu külfet geliyor bana ama karakterim bu, o yüzden genelde tek tarafın suçlu görüldüğü çoğu durumda diğer tarafa da sütten çıkmış ak kaşık gözüyle bakamıyorum
Bu konu sahibi kuyruk salladı anlamına asla gelmiyor yanlış anlaşılmak istemem
Yaşamak huzur içinde güvenli yaşamak her geçen gün zorlaşıyor, çocuklarımıza çok üzülüyorum

Durumlarına bakınca kendince yüz bulmuş, ben de bu kısımda seni hatalı değil ama dikkatsiz buldum. Ben de bazen bu tarz şeylerde karşımdakinin kötü niyetli olabileceğini hesaba katmıyorum.

Üst mesajlarda yüzyüze gelmediğini ve kardeşinin falan kapıyı açtığını söylemişsin. Bu derece saplantı normal gelmedi bana, adam gerçekten tehlikeli olabilir. Bir daha hiçbir şekilde iletişim kurma, uyarmak için veya insanca konuşmak için bile olsa. Uzun yıllar taciz edilmiş biri olarak söylüyorum bunu. Saplantılı insanlar dikkat çekmek için her şeyi yapabilir.

Kargo firmasına şikayet et ama yanlış anlamazsan bir şey söylemek istiyorum, sitede beni az da olsa tanıdığın için niyetimi bilirsin. Sanırım anne ve baban ayrıydı, adam birilerine seni sormuş olabilir ve evinizde yaşayanlar kadınsa ondan deli cesareti gelmiştir belki. Diğer türlü birinin evinin önüne gelmesi ve bu denli taciz etmesi için yürek yemiş olması gerekir.

Umarım en kısa zamanda kurtulursun bu durumdan.

Aşırı tedirgin olduğum bir konuyu sizinle paylaşmak istiyorum.
Pandemiylr beraber bizim evde e ticaret alışverişleri tavan yaptı.
Buraya kargo getiren bir kargocu var, geçen hafta "telefonunuz çekmiyor sanırım, kargonuzu getirdim" diye WhatsApptan mesaj attı, tamam dedim aldım kardeşim inip aldı kargomu.
Telefonunu kaydettim, çünkü sıklıkla o firma getiriyor.
Sonra bu adam sürekli durum paylaşmaya başladı, bi acaba dedim ama üstünde durmsdım. Takip ettim, ben görüyorum durumunu siliyor falan. En sonunda benim adımın geçtiği bir resim attı, bana olduğu bariz belliydi. Yine birşey demedim, en sonunda yazdı, kibar bir şekilde nişanlı olduğumu, nişanlımın böyle şeyleri hoş karşılamayacağını söyledim ve o da evet hepsi sanaydı ama nişanlı olduğunu bilmiyordum, eğer rahatsızlık verdiysem özür dilerim amacım seni ya da nişanlını rahatsız hissettirmek değildi falan yazdı, yine kibarca önemli değil falan diyip konuşmayı bitirdim. Amaaa salak gibi anladığını düşündüm ve kargo getirdiği için numarasını silmedim, bugün bize kargo getirmediği halde story olarak bizim evi videoya çekmiş ve müzik paylaşmış saçma sapan, çıldırdım.
Birşey söylesem sinirlenir ağzımı tutamam haklıyken haksız duruma düşmek istemiyorum.
Bakın ben belki numarasını kaydederek ya da kibarca reddederek hata yapmış olabilirim ama bunlar ona bunları yapma hakkı verir mi? Ki çoğu kargo şirketinin numarası kayıtlıdır böyle birşey başıma ilk kez geliyor. Gerçekten aşırı rahatsız oldum,nasıl aksiyon alabilirim bilmiyorum zira adam sürekli evimize gelip kargo bırakıyor.

Neden kargo firmalarını kaydediyorsun diye soracaklar için zil basmıyor ve çalışsa da takılıp kalıyor, o yüzden takılı değil zil.

Bunlar, o adama tabii ki bunları yapma hakkını asla vermez. Ama avrupada yaşamıyoruz. Adamı kaydetmenize gerek yoktu ki. Sohbet penceresini silmeseydiniz, öylece kalsaydı. O sohbetten yazardı eğer kargo gelirse muhtemelen siz onu kaydedip durumlarına bakınca ve sizin profil fotoğrafınızı falan görünce cesaret almış.

Şu an engelleyip silin. Gerekirse de firmaya şikayet edin. Bir daha da bence kimseyi tanımadığınız için kaydetmeyin. O mesaj attığı sohbet dursun, numarasıyla.

Lütfen artık biz dikkatli olalım, anlıyorum hiçbirimiz böyle art niyetli düşünmüyoruz ama kimseye güven yok gerçekten. O yüzden biz tedbir almak zorundayız. Tanımadığınız adamı ne kaydedin, ne de durumuna bakın. Bugün yine bi kadın öldürüldü. Durumlarımız çok kötü.

Durumlarına bakınca kendince yüz bulmuş, ben de bu kısımda seni hatalı değil ama dikkatsiz buldum. Ben de bazen bu tarz şeylerde karşımdakinin kötü niyetli olabileceğini hesaba katmıyorum.

Üst mesajlarda yüzyüze gelmediğini ve kardeşinin falan kapıyı açtığını söylemişsin. Bu derece saplantı normal gelmedi bana, adam gerçekten tehlikeli olabilir. Bir daha hiçbir şekilde iletişim kurma, uyarmak için veya insanca konuşmak için bile olsa. Uzun yıllar taciz edilmiş biri olarak söylüyorum bunu. Saplantılı insanlar dikkat çekmek için her şeyi yapabilir.

Kargo firmasına şikayet et ama yanlış anlamazsan bir şey söylemek istiyorum, sitede beni az da olsa tanıdığın için niyetimi bilirsin. Sanırım anne ve baban ayrıydı, adam birilerine seni sormuş olabilir ve evinizde yaşayanlar kadınsa ondan deli cesareti gelmiştir belki. Diğer türlü birinin evinin önüne gelmesi ve bu denli taciz etmesi için yürek yemiş olması gerekir.

Umarım en kısa zamanda kurtulursun bu durumdan.
Dediğim gibi dikkatsiz davranmış olabilirim.
Bunu kabul ederim ama üzerime bu kadar gelinmesini kabul edemem. Utanmasalar beni suçlu çıkaracak insanlar.
Yüz yüze gelmedim evet.
Genelde arar, aşağıdayız der bende tamam kardeşimi yolluyorum kolay gelsin der telefonu kapatırım. Hani desem ki gördü vs ondan yazdı. Öyle birşey de olmadı yani.
Ama wp profilim açık fotoğrafım gözüküyor, ne zaman bana telefonunuz çekmiyor yazdı orada başladı mevzu.
Sonra durumlar vs atıldı.
Acaba dedim ama emin olamadım, şimdi adama yazsam sen yanlış anladın ben sana yazmadım dese salak gibi kalırım, o yüzden ondan bir hareket bekledim. Yazsın ki cevabını vereyim diye.
Benim adımı paylaştı, sonra ben görünce durumu silip mesaj attı. Söyledim nişanlım var diye özürler diledi sizi rahatsız etmek istemezdim üzgünüm vs dedi. Kapattığımızı sandım ama bugünki video sinirimi bozdu.
Ever annem babam ayrı, uzun yıllardır burada otururuz herkes bizi tanır, adam zaten buralıdır herhalde bizim buraya dağıtım yaptığına göre. Sorduysa da bilemeyeceğim.
Evin önünden horon videosu çekmiş, mesela 100 mt bir yol çekmiş, tam bizim evin oraya geldiğinde telefonu hafif kaldırıp bizim apartmanı göstermiş. Sana videoyu da atabilirim ben şok yani nasıl bir rezillik anlamadım.

Bunlar, o adama tabii ki bunları yapma hakkını asla vermez. Ama avrupada yaşamıyoruz. Adamı kaydetmenize gerek yoktu ki. Sohbet penceresini silmeseydiniz, öylece kalsaydı. O sohbetten yazardı eğer kargo gelirse muhtemelen siz onu kaydedip durumlarına bakınca ve sizin profil fotoğrafınızı falan görünce cesaret almış.

Şu an engelleyip silin. Gerekirse de firmaya şikayet edin. Bir daha da bence kimseyi tanımadığınız için kaydetmeyin. O mesaj attığı sohbet dursun, numarasıyla.
Ya ben numaraları açmıyorum genelde.
Çünkü bütün numaralar var belli yani, yabancı arayınca ya birşey satmaya çalışıyorlar ya da İnternet vs bağlatmak için arıyorlar. O yüzden kaydettim.
Belki benim hatam şudur durumların bana olduğundan şüphelendiğimde silmememdir ams dediğim gibi şüpheden ibaretti. Sonra adımı attı ben görünce hemen silip mesaj attı.
Kötü niyetli düşünmedim çünkü kargodan tutun nalburdan herkesin numarası kayıtlı hepsinin durumuna bakıyorum onu da diğerleri gibi sandım belki başıma böyle birşey geleceğini düşünmedim.

E mutlusun tabi.
Reelde olmasa bile sanalda az da olsa önemsendin, fikirlerine değer verildi. Beni de kaale alan varmış diyip mutlu oldun.
Hayatında fikirlerine hiç değer verilmediği için bi şımardın sen. Olur öyle şeyler, çocuklarda da oluyor.
Bu ilgi sana uzun bir süre yeter, ne zaman ilgisiz kalırsan söyle konu açarım ben.
Ayrıca buradan bakıldığında herkes sana ayar vermiş gibi duruyor, zira hiçbir yprumu alıntılamayıp gelip gidip millete sataşman bunu gösteriyor.
Banlanmak pahasına yazıyorum, berbat bir zihniyete sahipsin. Senin bu konudaki mesajlarını okuyunca istemsizce mideme kramplar giriyor, düşüncelerin yüzünden kusacak gibi oluyorum. Umarım hayat boyunca ne seninle ne senin yetiştirdiğin çocuklarla karşılaşmayız.
Inan senden daha guzel bi zihniyetim var ne yazdigimi iyi okuyup anlasaydiniz eger bukadr kimse diklenmezdi ben sonuna kadar soylediklerimin arkasindayim kargocuyu hakli cikarmadim burda neden kibarca uyarip durumlarini neden takip ettigini sordum o durumlari isteseydi takip etmezdi! Kimse kimseyi korumuyor arik biz kendimizi korumak zorundayiz maleseffff neden diyorum yeteri kadr kargocuya diklenmeyip gelip burda ahkam kesiyor ben bana yapilsa asla beklemezdim ikinci bir tacize asla musade etmezdim oyuzden bu kisimda hatali buldum.Boyle bir durumu degil sevgilim kocama bile birakmak haddini cok guzel bildiririm aklimda sabrimda var itlerle ugrasmaya ama inanin burda bana saldirian zihniyetlere tahamulum asla yok!!!

Ayrıca bende de kargo şubesine ait kayıtlı telefon
numarası var rehberimde. Yabancı numara açmıyorum. Zaten o hatlar kişiye ait değil . Şubenin çalışana verdiği hat. Özel işlerinde hatta sapıklık niyetiyle kullanamaz .
Dimi görevi kötüye kullanmaya giriyor gibi.
Başkasına yapılmasını da istemem o yüzden şikayet edicem mutlaka.

Inan senden daha guzel bi zihniyetim var ne yazdigimi iyi okuyup anlasaydiniz eger bukadr kimse diklenmezdi ben sonuna kadar soylediklerimin arkasindayim kargocuyu hakli cikarmadim burda neden kibarca uyarip durumlarini neden takip ettigini sordum o durumlari isteseydi takip etmezdi! Kimse kimseyi korumuyor arik biz kendimizi korumak zorundayiz maleseffff neden diyorum yeteri kadr kargocuya diklenmeyip gelip burda ahkam kesiyor ben bana yapilsa asla beklemezdim ikinci bir tacize asla musade etmezdim oyuzden bu kisimda hatali buldum.Boyle bir durumu degil sevgilim kocama bile birakmak haddini cok guzel bildiririm aklimda sabrimda var itlerle ugrasmaya ama inanin burda bana saldirian zihniyetlere tahamulum asla yok!!!
Ayy yok sen anlamıyorsun. Okuduğunu da anlamıyorsun, sana söyleneni de kavrayamıyorsun. Benden pes ya valla. Çekilmiyor senin gibi insanlar, virüs gibi.

Dediğim gibi dikkatsiz davranmış olabilirim.
Bunu kabul ederim ama üzerime bu kadar gelinmesini kabul edemem. Utanmasalar beni suçlu çıkaracak insanlar.
Yüz yüze gelmedim evet.
Genelde arar, aşağıdayız der bende tamam kardeşimi yolluyorum kolay gelsin der telefonu kapatırım. Hani desem ki gördü vs ondan yazdı. Öyle birşey de olmadı yani.
Ama wp profilim açık fotoğrafım gözüküyor, ne zaman bana telefonunuz çekmiyor yazdı orada başladı mevzu.
Sonra durumlar vs atıldı.
Acaba dedim ama emin olamadım, şimdi adama yazsam sen yanlış anladın ben sana yazmadım dese salak gibi kalırım, o yüzden ondan bir hareket bekledim. Yazsın ki cevabını vereyim diye.
Benim adımı paylaştı, sonra ben görünce durumu silip mesaj attı. Söyledim nişanlım var diye özürler diledi sizi rahatsız etmek istemezdim üzgünüm vs dedi. Kapattığımızı sandım ama bugünki video sinirimi bozdu.
Ever annem babam ayrı, uzun yıllardır burada otururuz herkes bizi tanır, adam zaten buralıdır herhalde bizim buraya dağıtım yaptığına göre. Sorduysa da bilemeyeceğim.
Evin önünden horon videosu çekmiş, mesela 100 mt bir yol çekmiş, tam bizim evin oraya geldiğinde telefonu hafif kaldırıp bizim apartmanı göstermiş. Sana videoyu da atabilirim ben şok yani nasıl bir rezillik anlamadım.
Bir de adam senin nişanlı olduğunu bilmediğini söylemiş, hadi ona da tamam. Seni gördü hoşlandı diyelim, birinin dikkati böyle mi çekilmeye çalışılır? Sapık gibi evi kameraya çekmeler falan korkunç gerçekten.

Adam normal değil yani, senin durumlara bakmanla bir ilgisi yok. Mesela evinin önünü çekmek ya da ismin geçen storyler atmak yerine direkt mesaj atsaydı yorumum farklı olurdu. Belki sen durumlarına bakınca ilgin olduğunu düşündü de yazdı derdim. İlgin olmuş olsaydı bile yaptığı çok rahatsız edici ve garip bir durum olurdu.

Yorumların hepsini okumadım ama seni suçlayan insanlar için canını sıkma lütfen.

ayrica bu whatsapp durumuna bakma isi bu kadar onemli mi? yani herhangi bir yere attigimiz bir storyi insanlar izleyince kendi kendimize triplenmeli miyiz hmmm beni onemsiyor diye?

ben altta isaret gorunce giriyorum genelde orta yaslilae atmis oluyor, siradan hepsine bakiyorum. eger iclerinden onlara asik oldugumu dusunen varsa bilmiyorum ya. bu kadar her seye anlam yuklemeye gerek yok ki. storye baktin o zaman tacizi hak ettin der gibi bazilari ne kadar sacma.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back