Zil bozuk olmasa da arıyorlar tanıdıkça. Mesela bu hafta getiren çocuk aradı abla çok yoğunum yukarı çıkarmasam asansöre bıraksam alırmısın dedi ok dedim aldım.Pandemi öncesi hele haftada 2 3 kargo geliyordu bana kargocu çocuğa litrelik meyve suyuda hediye ettim çorapta bisküvi de arabada yesin diye yarı yaşımdaydı . Asla terbiyesizliği olmadı benim de kargolarım tıkır tıkır geldi. İnsanız yahuu yabani gibi mi davranalım sırf cinsiyeti erkek diye.?
Kuzum seni severim ama yorumuna çok şaşırdım. Apartmanlarda zil toptan bozulur sık sık da yaptırılır yönetim tarafından . Bizim de bozuluyor ayda 1 hafta en az.kargo çok fazla gelir evime telefonları var bazen ben bazen onlar arar abla derler yenge derler hanımefendi derler. Şubeye gitmeyelim diye evde yoksak ararlar kapıya bırak şu komşuya bırak kapıcıya bırak derim.haa yolda dururken görüp aracı ürünü aldığımda olmuştur. Adlarını da bilirim bazılarının. E bana hiç asılan olmadı ama olsaydı suçlumuydum o zaman? Eşim de bilir onları ben de aynı eve su getiren sucu gibi aynı marketin online çırağı gibi. Taciz eden suçludur sebep aramamalıyız hemen
Suç tacize uğrayanda değil taciz edende. Bunda tartışılacak hiçbirşey yok, hemfikiriz. Ben sadece daha dikkatli davranılması taraftarıyım, kapıdan kovsan bacadan girecek tipler çok malesef, bunlara mahal vermeyelim diyorum her konuda temkinli olalım. Biliyorum siz de bir annesiniz, evladımız için nasıl kılı kırk yarıyorsak kendimiz içinde aynı özende olalım. Yaşadığımız zaman gerçekten çok kötü, ne adalet ne ahlak ne özgürlük…..şimdi bu edepsiz herifin böyle birşey yapmaya hakkı var mı yok ama yapıyor işte. İşi baştan sıkı tutsak da fırsat vermesek….ben doğma büyüme aynı yerde yaşıyorum, beni herkes tanır, benim de tanıdığım çoktur.ama kimseye güvenmiyorum, ne manavın çırağına, ne kasabın servis elemanına vs. Hepsi de çocukluğumdan tanıdığım insanlar. Abla,yenge diyenleri boşver kızım evladım diyenler neler ediyor.ben öyle mutaassıp yada ayy erkek kaçayım diyen bir karakter değilim ama mümkün mertebe eşimi muhatap ederim, kapının önüne bırakın müsait değilim der kapıyı açmam vs
Yıllarca birlikte iş yapmış altlı üstlü oturan iki komşudan biri diğerinin çocuğunu önce öldürüp sonra tecavüz edip sonrada parçalara ayırıp ormana gömdü yaşadığım yerde, herkes potansiyel tehlike arzedebilir.
Benim şahsi telefonum elin adamında neden olsun, ben niye kargocunun şahsi telefonunu kaydedip durumlarına bakayım, bunu diyerek konu sahibini suçlamıyorum, o herifin sızdığı delik bu, bu fırsatı ona vermeye ne gerek vardı diyorum
Mesela buraya konu açana kadar gidip o kargo bayisini yıkmak herifi rezil etmek işinden etmek daha evlaydı bana göre
Yabani gibi tabii yaşanmaz güzel arkadaşım, tüm erkekler de sapık değil.diğer mesajına cevaben diyorum ki insanlar ard niyetli, kadını erkeği yok…ben bir kadına da kapı açmam şahsen, bir kadınla da numara alışverişi yapmam, bu yabanilik değil, olası olumsuz olayları önlemek…bak yine bir anım, bir ahbabımın apartmanına yaşlı bir kadın giriyor, çalıyor bir kapıyı nefes nefese, gören kalp krizi geçiriyor zanneder, Allah rızası için bir yudum su kızım diyor kapıyı açan kadına, kadın arkasını döner dönmez spreyle bayıltıp evini soyuyorlar, kadının parmağındaki yüzük çıkmayınca parmağını kesip kaçıp gidiyorlar, gel şimdi yaşlı başlı kadın de güven….
Bak sen iste numaramı veririm, senle bir kafede oturur çay kahve içer iyice ölçüp biçer seni tanırım, bir süre sonra evime davet ederim ama yanımda bir arkadaşım olur, baktım içime siniyor evinede gelirim yalnızda görüşürüm, yabani değilim yani
Eşim evde yokken tamirci vs gelme durumu olursa ya güvenlikten rica ederim yanımda olur ya komşumdan, iletişim mümkün mertebe eşim üzerinden gerçekleşir
Ya bende seni çok severim umarım anlatabilmişimdir derdimi, yanlış tanınmak istemem