• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapmalıyım?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Toplumda çok manyak var. Dümdüz dursak bile başımıza kötü şeyler gelebiliyor. Ama biraz uyanık olmak ve bu tarz insanların kafasının nasıl çalıştığını kestirmek lazım. Bir yerden ürün sipariş ettiysem ve o dükkanın direkt numarasından iletişim kurulduysa ürünümü aldıktan sonra numarayı engelliyorum direkt. Çoğu zaman kargocuyla direkt iletişim bile kurmam kolay gelsin vs dahi demiyorum ürünü alıp imzamı atıp kapıyı kapatıyorum. İster kabalık olsun ister başka bir şey umrumda değil. Kaldı ki durumlarını açıp izlemek biraz gereksiz olmuş. Bu tarz insanlar durumların sıra sıra açıldığını idrak edemiyorlar sanıyorlar ki biz takipteyiz ondan izliyoruz. Ordan yüz bulmuş maalesef. Bu onu haklı çıkarmaz. Şikayet etmelisiniz ancak evinizi biliyor engeli basın ve durumlarını izlemeyin iyice yüz bulmasın.

Bir de adam senin nişanlı olduğunu bilmediğini söylemiş, hadi ona da tamam. Seni gördü hoşlandı diyelim, birinin dikkati böyle mi çekilmeye çalışılır? Sapık gibi evi kameraya çekmeler falan korkunç gerçekten.

Adam normal değil yani, senin durumlara bakmanla bir ilgisi yok. Mesela evinin önünü çekmek ya da ismin geçen storyler atmak yerine direkt mesaj atsaydı yorumum farklı olurdu. Belki sen durumlarına bakınca ilgin olduğunu düşündü de yazdı derdim. İlgin olmuş olsaydı bile yaptığı çok rahatsız edici ve garip bir durum olurdu.

Yorumların hepsini okumadım ama seni suçlayan insanlar için canını sıkma lütfen.
Teşekkür ederim desteğin için. Video atılsaydı atacaktım videoyu, allahın sapığı nasıl bir fanteziyle evimi çekmiş.
Ayrıcs bilmemesine imkan yok hadi fotoğrafımı gördün orada tarihi de görür, durumumda tarih yazıyor.
Ben zaten dikkat çekmesine birşey demedim inan.. Hepimiz birilerini beğeniyoruz hepimiz hoşlanabiliriz açılabiliriz. Ama hayır hayırdır, ısrarla sapık gibi çekersen şikayet edilirsin.

ayrica bu whatsapp durumuna bakma isi bu kadar onemli mi? yani herhangi bir yere attigimiz bir storyi insanlar izleyince kendi kendimize triplenmeli miyiz hmmm beni onemsiyor diye?

ben altta isaret gorunce giriyorum genelde orta yaslilae atmis oluyor, siradan hepsine bakiyorum. eger iclerinden onlara asik oldugumu dusunen varsa bilmiyorum ya. bu kadar her seye anlam yuklemeye gerek yok ki. storye baktin o zaman tacizi hak ettin der gibi bazilari ne kadar sacma.
Anlam ifade etmiyor ama özellikle yaşı kırkı geçmiş akrabalarımdan biliyorum onlar bunu çok önemsiyor anlamıyorlar herkesin sıra sıra açıldığını. Bu tarz abazalar da anlamıyordur muhtemelen. İstanbulda yaşayanlar bilirler, yolda azami kişiyle göz teması kurmaya çalışırız genelde. Ya da yol soracak insana bile dönüp bakmadığımız olur. Hepsi kötü niyetli mi hayır ama bir çeşit savunma mekanizması ve başımıza bir iş gelme olasılığını kendi çapımızda azaltmaya çalışıyoruz. Bu da onun gibi bir şey aslında.

Toplumda çok manyak var. Dümdüz dursak bile başımıza kötü şeyler gelebiliyor. Ama biraz uyanık olmak ve bu tarz insanların kafasının nasıl çalıştığını kestirmek lazım. Bir yerden ürün sipariş ettiysem ve o dükkanın direkt numarasından iletişim kurulduysa ürünümü aldıktan sonra numarayı engelliyorum direkt. Çoğu zaman kargocuyla direkt iletişim bile kurmam kolay gelsin vs dahi demiyorum ürünü alıp imzamı atıp kapıyı kapatıyorum. İster kabalık olsun ister başka bir şey umrumda değil. Kaldı ki durumlarını açıp izlemek biraz gereksiz olmuş. Bu tarz insanlar durumların sıra sıra açıldığını idrak edemiyorlar sanıyorlar ki biz takipteyiz ondan izliyoruz. Ordan yüz bulmuş maalesef. Bu onu haklı çıkarmaz. Şikayet etmelisiniz ancak evinizi biliyor engeli basın ve durumlarını izlemeyin iyice yüz bulmasın.
Evet ben biraz kibarım teşekkürler, iyi günler cümlelerini sık sık kullanırım.
Sanırım yanlış bu, artık direkt alıp geçeceğim manyaklar bir gülümsemeyle bile yüz buluyorlar. Ben herkesi herkes gibi sandığım için kaydetmekte sakınca görmedim, diyorum ya çoğunun durumunu izlerim ama hiç böyle birşeyle karşılaşmadım. Sizin yönteminiz en iyisi, fikir için teşekkür ederim.

Zihtiniyetime laf edenler cok hossunuz😂😂begenmedim butonuna sabaha kadar bassaniz ne olucak ne mutlu bana hepinize had bildirimisim🤟

Yazık size..
Böyle mi tatmin ediyorsunuz egonuzu..
Sabaha kadar had bildirdiğinizi "sansanız" ne olacak?
Ne mutlu bize ki hayatımızda yeriniz yok.

ayrica bu whatsapp durumuna bakma isi bu kadar onemli mi? yani herhangi bir yere attigimiz bir storyi insanlar izleyince kendi kendimize triplenmeli miyiz hmmm beni onemsiyor diye?

ben altta isaret gorunce giriyorum genelde orta yaslilae atmis oluyor, siradan hepsine bakiyorum. eger iclerinden onlara asik oldugumu dusunen varsa bilmiyorum ya. bu kadar her seye anlam yuklemeye gerek yok ki. storye baktin o zaman tacizi hak ettin der gibi bazilari ne kadar sacma.
Evet bende sırayla bakıyorum, hani dikkat etmeyi bana attığını düşündükten sonra yaptım.
Ama onun dışında hepsini izliyorum, bunda yanlış birşey görmüyordum ben.
Bu şey instagramda hikayeyi saniyesinde gören insanın sana aşık olduğunu düşünmek gibi saçma.
Aralarında bi bağ yok yani.

bir de devamlı kendimizi korumak neden zorundayız?erkek ve kadın olarak mı görmemiz lazım insan olarak göremez miyiz karşılaştığımız erkekleri?geçen yakın parketmişler parktan çıkamadım bir beyefendi yardım etti çıkardı arabamı teşekkür edip gittim.eee adam sapık mı yok peşime mi düşer vs. diye mi düşünmeliydim?toplu taşıma otobüslerini demi ayıralım taciz olmasın diye kadınlar otobüsü erkekler otobüsü diye? :KK71:

Üniversitede kızlara dadanan bir sapık vardı
Geceleri kampüse veya yurda yürürken çıkıyordu kızların karşısına
Şikayet edildi, yakalandı, cezaevine gönderildi.
Ablası okulu basıp bas bas bağırmış
Sizler mini şort giyiyorsunuz, nolmuş yani baktıysa ellediyse vs vs diye sürüsüyle hakaret

Olayı duyunca yuh ne kadınlar var ya, insan sapık kardeşini de böyle savunmaz. Ne demek şort giydiyse elleyebilir.

Ööyle aklıma geldi

Üniversitede kızlara dadanan bir sapık vardı
Geceleri kampüse veya yurda yürürken çıkıyordu kızların karşısına
Şikayet edildi, yakalandı, cezaevine gönderildi.
Ablası okulu basıp bas bas bağırmış
Sizler mini şort giyiyorsunuz, nolmuş yani baktıysa ellediyse vs vs diye sürüsüyle hakaret

Olayı duyunca yuh ne kadınlar var ya, insan sapık kardeşini de böyle savunmaz. Ne demek şort giydiyse elleyebilir.

Ööyle aklıma geldi
Bu zihniyetlerden çok var ya.

Her yerde rastlıyorsun bu tiplere.

Bir tane haber okumuştum bende, kadının 2 oğlu bir kıza tecsvüz ediyor, kadın çovuklsrı tutuklanırken "siz eğmeyeceksiniz başınızı, o o... eğecek" diye bağırıyordu.

Allahım cahillik, bir kadın bunu nasıl savumur aklım almıyor.

Şort giymeyi, askılı giymeyi ciddi anlamda tahrik edici ve hata unsuru bulan kadınlar var.

Zil bozuk olmasa da arıyorlar tanıdıkça. Mesela bu hafta getiren çocuk aradı abla çok yoğunum yukarı çıkarmasam asansöre bıraksam alırmısın dedi ok dedim aldım.Pandemi öncesi hele haftada 2 3 kargo geliyordu bana kargocu çocuğa litrelik meyve suyuda hediye ettim çorapta bisküvi de arabada yesin diye yarı yaşımdaydı . Asla terbiyesizliği olmadı benim de kargolarım tıkır tıkır geldi. İnsanız yahuu yabani gibi mi davranalım sırf cinsiyeti erkek diye.?
Kuzum seni severim ama yorumuna çok şaşırdım. Apartmanlarda zil toptan bozulur sık sık da yaptırılır yönetim tarafından . Bizim de bozuluyor ayda 1 hafta en az.kargo çok fazla gelir evime telefonları var bazen ben bazen onlar arar abla derler yenge derler hanımefendi derler. Şubeye gitmeyelim diye evde yoksak ararlar kapıya bırak şu komşuya bırak kapıcıya bırak derim.haa yolda dururken görüp aracı ürünü aldığımda olmuştur. Adlarını da bilirim bazılarının. E bana hiç asılan olmadı ama olsaydı suçlumuydum o zaman? Eşim de bilir onları ben de aynı eve su getiren sucu gibi aynı marketin online çırağı gibi. Taciz eden suçludur sebep aramamalıyız hemen
Suç tacize uğrayanda değil taciz edende. Bunda tartışılacak hiçbirşey yok, hemfikiriz. Ben sadece daha dikkatli davranılması taraftarıyım, kapıdan kovsan bacadan girecek tipler çok malesef, bunlara mahal vermeyelim diyorum her konuda temkinli olalım. Biliyorum siz de bir annesiniz, evladımız için nasıl kılı kırk yarıyorsak kendimiz içinde aynı özende olalım. Yaşadığımız zaman gerçekten çok kötü, ne adalet ne ahlak ne özgürlük…..şimdi bu edepsiz herifin böyle birşey yapmaya hakkı var mı yok ama yapıyor işte. İşi baştan sıkı tutsak da fırsat vermesek….ben doğma büyüme aynı yerde yaşıyorum, beni herkes tanır, benim de tanıdığım çoktur.ama kimseye güvenmiyorum, ne manavın çırağına, ne kasabın servis elemanına vs. Hepsi de çocukluğumdan tanıdığım insanlar. Abla,yenge diyenleri boşver kızım evladım diyenler neler ediyor.ben öyle mutaassıp yada ayy erkek kaçayım diyen bir karakter değilim ama mümkün mertebe eşimi muhatap ederim, kapının önüne bırakın müsait değilim der kapıyı açmam vs
Yıllarca birlikte iş yapmış altlı üstlü oturan iki komşudan biri diğerinin çocuğunu önce öldürüp sonra tecavüz edip sonrada parçalara ayırıp ormana gömdü yaşadığım yerde, herkes potansiyel tehlike arzedebilir.
Benim şahsi telefonum elin adamında neden olsun, ben niye kargocunun şahsi telefonunu kaydedip durumlarına bakayım, bunu diyerek konu sahibini suçlamıyorum, o herifin sızdığı delik bu, bu fırsatı ona vermeye ne gerek vardı diyorum
Mesela buraya konu açana kadar gidip o kargo bayisini yıkmak herifi rezil etmek işinden etmek daha evlaydı bana göre
Yabani gibi tabii yaşanmaz güzel arkadaşım, tüm erkekler de sapık değil.diğer mesajına cevaben diyorum ki insanlar ard niyetli, kadını erkeği yok…ben bir kadına da kapı açmam şahsen, bir kadınla da numara alışverişi yapmam, bu yabanilik değil, olası olumsuz olayları önlemek…bak yine bir anım, bir ahbabımın apartmanına yaşlı bir kadın giriyor, çalıyor bir kapıyı nefes nefese, gören kalp krizi geçiriyor zanneder, Allah rızası için bir yudum su kızım diyor kapıyı açan kadına, kadın arkasını döner dönmez spreyle bayıltıp evini soyuyorlar, kadının parmağındaki yüzük çıkmayınca parmağını kesip kaçıp gidiyorlar, gel şimdi yaşlı başlı kadın de güven….
Bak sen iste numaramı veririm, senle bir kafede oturur çay kahve içer iyice ölçüp biçer seni tanırım, bir süre sonra evime davet ederim ama yanımda bir arkadaşım olur, baktım içime siniyor evinede gelirim yalnızda görüşürüm, yabani değilim yani
Eşim evde yokken tamirci vs gelme durumu olursa ya güvenlikten rica ederim yanımda olur ya komşumdan, iletişim mümkün mertebe eşim üzerinden gerçekleşir
Ya bende seni çok severim umarım anlatabilmişimdir derdimi, yanlış tanınmak istemem

Peki sadece arabanizi parkettiginiz yerde, elinde telefon numaraniz bile olmayan otoparktaki calisanin adinizi soyadinizi, telefonunuzu bulmasina ne dersiniz? Burada hangi olasiligi engellememissinizdir? Emniyette telefonumun adimin, soyadimin, ne isi var ya tuh mu dersiniz? Sizin onerdiginiz sey yarayi kapatmak, tedavi etmek degil.
Bütün sapıkları teşhis edip bir yere kapatamayavağımıza göre kendimizi korumak için daha dikkatli davranmak dışında ne yapabiliriz?
Keşke böyle insanlar olmasa ama var işte, sizin bizim fırsat olarak sunmadığımız çatlakları bile fırsat olarak görüp sızıyorlar işte
Ben yüzde yüz kendimizi koruyabiliriz demedim ki, hırsıza kilit olmaz derler bu da o hesap, eşşeği en sağlam kazığa bağlamak değil mi doğru olan?
Arabam çok güvenli, tüm kontroller yapıldı, emniyet kemerim de takılı, profesyonel sürücüyüm ama bir trafik kazasında ölebilirim değil mi? Bu önlemlerden neden birini eksik yapıp buna imkan tanıyayım zaten imkan tanımadığım da bile olma ihtimali var

Suç tacize uğrayanda değil taciz edende. Bunda tartışılacak hiçbirşey yok, hemfikiriz. Ben sadece daha dikkatli davranılması taraftarıyım, kapıdan kovsan bacadan girecek tipler çok malesef, bunlara mahal vermeyelim diyorum her konuda temkinli olalım. Biliyorum siz de bir annesiniz, evladımız için nasıl kılı kırk yarıyorsak kendimiz içinde aynı özende olalım. Yaşadığımız zaman gerçekten çok kötü, ne adalet ne ahlak ne özgürlük…..şimdi bu edepsiz herifin böyle birşey yapmaya hakkı var mı yok ama yapıyor işte. İşi baştan sıkı tutsak da fırsat vermesek….ben doğma büyüme aynı yerde yaşıyorum, beni herkes tanır, benim de tanıdığım çoktur.ama kimseye güvenmiyorum, ne manavın çırağına, ne kasabın servis elemanına vs. Hepsi de çocukluğumdan tanıdığım insanlar. Abla,yenge diyenleri boşver kızım evladım diyenler neler ediyor.ben öyle mutaassıp yada ayy erkek kaçayım diyen bir karakter değilim ama mümkün mertebe eşimi muhatap ederim, kapının önüne bırakın müsait değilim der kapıyı açmam vs
Yıllarca birlikte iş yapmış altlı üstlü oturan iki komşudan biri diğerinin çocuğunu önce öldürüp sonra tecavüz edip sonrada parçalara ayırıp ormana gömdü yaşadığım yerde, herkes potansiyel tehlike arzedebilir.
Benim şahsi telefonum elin adamında neden olsun, ben niye kargocunun şahsi telefonunu kaydedip durumlarına bakayım, bunu diyerek konu sahibini suçlamıyorum, o herifin sızdığı delik bu, bu fırsatı ona vermeye ne gerek vardı diyorum
Mesela buraya konu açana kadar gidip o kargo bayisini yıkmak herifi rezil etmek işinden etmek daha evlaydı bana göre
Yabani gibi tabii yaşanmaz güzel arkadaşım, tüm erkekler de sapık değil.diğer mesajına cevaben diyorum ki insanlar ard niyetli, kadını erkeği yok…ben bir kadına da kapı açmam şahsen, bir kadınla da numara alışverişi yapmam, bu yabanilik değil, olası olumsuz olayları önlemek…bak yine bir anım, bir ahbabımın apartmanına yaşlı bir kadın giriyor, çalıyor bir kapıyı nefes nefese, gören kalp krizi geçiriyor zanneder, Allah rızası için bir yudum su kızım diyor kapıyı açan kadına, kadın arkasını döner dönmez spreyle bayıltıp evini soyuyorlar, kadının parmağındaki yüzük çıkmayınca parmağını kesip kaçıp gidiyorlar, gel şimdi yaşlı başlı kadın de güven….
Bak sen iste numaramı veririm, senle bir kafede oturur çay kahve içer iyice ölçüp biçer seni tanırım, bir süre sonra evime davet ederim ama yanımda bir arkadaşım olur, baktım içime siniyor evinede gelirim yalnızda görüşürüm, yabani değilim yani
Eşim evde yokken tamirci vs gelme durumu olursa ya güvenlikten rica ederim yanımda olur ya komşumdan, iletişim mümkün mertebe eşim üzerinden gerçekleşir
Ya bende seni çok severim umarım anlatabilmişimdir derdimi, yanlış tanınmak istemem
haklı yönlerin var .hele çocuk konusunda.10 yaşına geldi bensiz apartmanın parkına bile inmedi 2 komşum hariçte kimseye bensiz gidemez.çocukluğum ergenliğim hep böyle toplum baskısı altında geçti tacize uğramadım ama başınızda erkek yok hep dikkat etmelisin babası olanların giyindiği gibi giyinemezsin gezemezsin baskısını hissettim maalesef.annem modern kadındı ama çevre değildi.üniversiteye büyük şehre gelince farkettim nasıl hayatımı çaldıklarını .kadının da erkeğinde eşit görüldüğü tacizin minimum olduğu yerlerde yaşamaya çalıştım hep okulu bile öyle seçtim.ama yıl olmuş 2021 hala bu sorunlar kadınlar için devam ediyormuş ona üzüldüm sadece.ne zaman bitecek bu kadına fiziki ve pskikolojik şiddet?hayatı buyunca maruz kalanlar var bir de ne acı.hep kendini koru koru gerçek kişiliğimizi bile yaşayamıyoruz rol yapıyoruz resmen

haklı yönlerin var .hele çocuk konusunda.10 yaşına geldi bensiz apartmanın parkına bile inmedi 2 komşum hariçte kimseye bensiz gidemez.çocukluğum ergenliğim hep böyle toplum baskısı altında geçti tacize uğramadım ama başınızda erkek yok hep dikkat etmelisin babası olanların giyindiği gibi giyinemezsin gezemezsin baskısını hissettim maalesef.annem modern kadındı ama çevre değildi.üniversiteye büyük şehre gelince farkettim nasıl hayatımı çaldıklarını .kadının da erkeğinde eşit görüldüğü tacizin minumum olduğu yerlerde yaşamaya çalıştım hep okulu bile öyle seçtim.ama yıl olmuş 2021 hala bu sorunlar kadınlar için devam ediyormuş ona üzüldüm sadece.ne zaman bitecek bu kadına fiziki ve pskikolojik şiddet?hayatı buyunca maruz kalanlar var bir de ne acı.hep kendini koru koru gerçek kişiliğimizi bile yaşayamıyoruz rol yapıyoruz resmen
Haklısın
Bu işin isyan boyutu ki sonuna kadar destekliyorum
Ben sorun sevmem,olası tüm problemlere en baştan önlem almayı severim,güvenmem kolay kolay…bu demek değil ki bunu yaşamak zorunda olduğum için memnunum
Ben anamın babamın gece kalmama gönül rahatlığıyla izin verdiği tek evde tacize uğradım, herifin karısıyla karşılıklı çekyatlarda uyuyakalmışız herif anamın babamın elinde büyümüş, karısının olduğu odada taciz etti, daha ötesi mi var
Yani bırak kargocuyla telefonlaşmayı….

Durumlarına neden baktınız diye sormuş bir üye ancak
Yok takip etmedim
Durumlara bakıyorum öyle, gördüm birkaç defa özellikle bana atıldığı bariz belliydi.
Ondan sonra dikkatimi çekti, çünkü mesela ben gördüm 5 dk sonra sildi birkaç defa denk geldim dikkat ettim.
Bu şekilde cevap vermişsiniz. Tabii ki kargo görevlisinin yaptığı rahatsız edici ancak sizin bu yaklaşımınız da bana göre bir davranış değil örneğin. Yani hakikaten kargo görevlisinin ne paylaştığını ne yapacaksınız mesela?
İşin özünde de uyarmışsınız, bir daha kalkıp hikayesine falan bakmayın belli ki her şeyden yüz bulacak potansiyelde. Teoride kanun hak adalet ama durumumuz malum, bu sebeple öncelik sizin psikolojik ve beden sağlığınız olduğundan hiçbir şekilde temasa girmeyin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back