Ne yapmalıyım?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aşırı tedirgin olduğum bir konuyu sizinle paylaşmak istiyorum.
Pandemiylr beraber bizim evde e ticaret alışverişleri tavan yaptı.
Buraya kargo getiren bir kargocu var, geçen hafta "telefonunuz çekmiyor sanırım, kargonuzu getirdim" diye WhatsApptan mesaj attı, tamam dedim aldım kardeşim inip aldı kargomu.
Telefonunu kaydettim, çünkü sıklıkla o firma getiriyor.
Sonra bu adam sürekli durum paylaşmaya başladı, bi acaba dedim ama üstünde durmsdım. Takip ettim, ben görüyorum durumunu siliyor falan. En sonunda benim adımın geçtiği bir resim attı, bana olduğu bariz belliydi. Yine birşey demedim, en sonunda yazdı, kibar bir şekilde nişanlı olduğumu, nişanlımın böyle şeyleri hoş karşılamayacağını söyledim ve o da evet hepsi sanaydı ama nişanlı olduğunu bilmiyordum, eğer rahatsızlık verdiysem özür dilerim amacım seni ya da nişanlını rahatsız hissettirmek değildi falan yazdı, yine kibarca önemli değil falan diyip konuşmayı bitirdim. Amaaa salak gibi anladığını düşündüm ve kargo getirdiği için numarasını silmedim, bugün bize kargo getirmediği halde story olarak bizim evi videoya çekmiş ve müzik paylaşmış saçma sapan, çıldırdım.
Birşey söylesem sinirlenir ağzımı tutamam haklıyken haksız duruma düşmek istemiyorum.
Bakın ben belki numarasını kaydederek ya da kibarca reddederek hata yapmış olabilirim ama bunlar ona bunları yapma hakkı verir mi? Ki çoğu kargo şirketinin numarası kayıtlıdır böyle birşey başıma ilk kez geliyor. Gerçekten aşırı rahatsız oldum,nasıl aksiyon alabilirim bilmiyorum zira adam sürekli evimize gelip kargo bırakıyor.

Neden kargo firmalarını kaydediyorsun diye soracaklar için zil basmıyor ve çalışsa da takılıp kalıyor, o yüzden takılı değil zil.
Heriflere açık kapı bırakmak kolay bir zili yaptırmak mı zor geliyor
Babanın dayının komşu amcanın sapık çıktığı şu zamanda bir zil değiştirmek kadar kolay bir yol varken elin adamlarının sizin şahsi telefonunuza ulaşmasını neden seçiyorsunuz
Tacizden elemanı şikayet etmek gibi bir seçenek de var hiç gelmedi mi aklınıza

Numarayı kaydetmenizde bir sorun yok.. Bende halı yıkamacımdan tutun da yemek siparişi getiren kafelere kadar kayıtlıdır 🙈arada durumlarına da bakıyorum sonra niye baktım diye utanıyorum 🤣🤣ama sizin gibş bir sorun yaşamadım.. Sık paylaşanı da sona alıyorum bakmamak için..

Bence siz direk firmasına şikayet edin.. Ayıp yaa yuh artık bu ne yüzsüzlük pislik herif..

Kargoların online sitesinden şikayet yazabiliyor muyuz?
Ben gidip göstermeyi daha mantıklı buldum aslında.
Sürekli kargo getirdiğine göre evinize yakın şubede çalışıyor, gidin şubeye şikayet edin, delilleri de gösterin, eğer gerekli ihtarı vermezseniz ana merkeze, şikayet sitelerine kadar yazacağım deyin, onlar ayar verir.

Kargocu numaralarına gelince bizim sürekli çalıştığımız bir kargo şirketi var, haliyle numalararı bizde kayıtlı, whatsapptan yazmazlar ama evde bulamadıklarında ararlar, bazen çağırmak yerine ben giderim şubeye, müşterinin kibar tavrı, sürekli kargo getirmesi nedeniyle oluşan samimiyetin suyunu çıkarma gibi bir hakları yok, senelerdir kargocusundan kasabına, marketçisinden pazarcısına bir sürü kişinin daimi müşterisiyim ve daimi olmanın verdiği bir samimiyetimiz var, hiç böyle bir terbiyesizlik yaşamadım, size gelen kargocu terbiyesiz ve tacizci, şikayetçi olun.

Aşırı tedirgin olduğum bir konuyu sizinle paylaşmak istiyorum.
Pandemiylr beraber bizim evde e ticaret alışverişleri tavan yaptı.
Buraya kargo getiren bir kargocu var, geçen hafta "telefonunuz çekmiyor sanırım, kargonuzu getirdim" diye WhatsApptan mesaj attı, tamam dedim aldım kardeşim inip aldı kargomu.
Telefonunu kaydettim, çünkü sıklıkla o firma getiriyor.
Sonra bu adam sürekli durum paylaşmaya başladı, bi acaba dedim ama üstünde durmsdım. Takip ettim, ben görüyorum durumunu siliyor falan. En sonunda benim adımın geçtiği bir resim attı, bana olduğu bariz belliydi. Yine birşey demedim, en sonunda yazdı, kibar bir şekilde nişanlı olduğumu, nişanlımın böyle şeyleri hoş karşılamayacağını söyledim ve o da evet hepsi sanaydı ama nişanlı olduğunu bilmiyordum, eğer rahatsızlık verdiysem özür dilerim amacım seni ya da nişanlını rahatsız hissettirmek değildi falan yazdı, yine kibarca önemli değil falan diyip konuşmayı bitirdim. Amaaa salak gibi anladığını düşündüm ve kargo getirdiği için numarasını silmedim, bugün bize kargo getirmediği halde story olarak bizim evi videoya çekmiş ve müzik paylaşmış saçma sapan, çıldırdım.
Birşey söylesem sinirlenir ağzımı tutamam haklıyken haksız duruma düşmek istemiyorum.
Bakın ben belki numarasını kaydederek ya da kibarca reddederek hata yapmış olabilirim ama bunlar ona bunları yapma hakkı verir mi? Ki çoğu kargo şirketinin numarası kayıtlıdır böyle birşey başıma ilk kez geliyor. Gerçekten aşırı rahatsız oldum,nasıl aksiyon alabilirim bilmiyorum zira adam sürekli evimize gelip kargo bırakıyor.

Neden kargo firmalarını kaydediyorsun diye soracaklar için zil basmıyor ve çalışsa da takılıp kalıyor, o yüzden takılı değil zil.
Her şeyi anladım da adamın durumlarına neden baktınız?
Numarasını kaydedip onunla ilgilendiğinizi düşünmüş resmen.

Hemen numarasini engellerdim. Mutlaka siparis vermem gerekiyirsa babamin/abimin vs numarasiyla üyelik acar onun adina siparis verirdim. Pesinden de firmasiyla irtibata gecerdim.

hic subeye gidip sikayet etmekle ugrasma, cunku senin evini biliyor ve evine yakin bir yerde calisiyor belli ki. bosuna yuz goz olma. subeye yaptigin sikayet buyuk ihtimalle merkeze gitmeyecek, sorumlu kisi buna bir daha yapma diyecek gececek.

direkt merkeze mail at. cok benzeri benim basima geldi, isin garibi de getiren kargo firmasinin sahibinin oglu benim 20 yillik arkadasimdi. direkt aradim kovuldu gitti. o zaman arkadasim anlatmisti her hafta neredeyse boyle on tane sikayet geliyor, merkeze ulasmayanlara bir sey yapamiyoruz ama ulasanda direkt aksiyon aliyoruz diye.

Babanın dayının komşu amcanın sapık çıktığı şu zamanda bir zil değiştirmek kadar kolay bir yol varken elin adamlarının sizin şahsi telefonunuza ulaşmasını neden seçiyorsunuz
Ben kendimi neden anlatamıyorum anlamıyorum inanın.
Zil sürekli takılıyor.
Yapılsa da takılıyor. Biri aşağıdan ya da kapı kenarından zile bassa takılıyor.
O kabloyu kesene kadar susmuyor.
Bu durumu sürekli yaşadığımız için bir süreden sonra yaptırmamaya başladık.
Ziller değişecek bu yılın sonunda, bizimkine de özellikle bakılacak.
Umarım anlamışsınızdır, bilmeden suçlamak ne kadar kolay.
Bu kadar kişinin telefon numarası kayıtlı, ben yabancı numaraları açmamayı tercih ediyorum. Genelde saçma sapan internet bağlatmak isteyenler falan arıyor rahatsız oluyorum. E eve sürekli kargo geldiği için kaydediyorum, bazen onlar arıyot bazen dağıtıma çıktı mesajı gelince ben arıyorum bugün evde yokum, aşağıdaki restouranta ya da cafeye bırakın diyorum bırakıyorlar.
Bunda yanlış olan ne?
Olay daha dün oldu, nasıl bir aksiyon alırım, cezasız kalmaması için ne yaparım diyr bu konuyu açtım.
Bu konuyu açmaya iten benden özür dileyip, nişanlınla seni rahatsız ettiysem kusura bakma diyip hala evimin önünden story atması.
Velev ki zili yaptırmamaktan durumlarına bakmaya kadar ben hatalıyım, bu ona ben hayır dediğim halde evimin önünü tacizci gibi çekme hakkı verir mi?

Sürekli kargo getirdiğine göre evinize yakın şubede çalışıyor, gidin şubeye şikayet edin, delilleri de gösterin, eğer gerekli ihtarı vermezseniz ana merkeze, şikayet sitelerine kadar yazacağım deyin, onlar ayar verir.

Kargocu numaralarına gelince bizim sürekli çalıştığımız bir kargo şirketi var, haliyle numalararı bizde kayıtlı, whatsapptan yazmazlar ama evde bulamadıklarında ararlar, bazen çağırmak yerine ben giderim şubeye, müşterinin kibar tavrı, sürekli kargo getirmesi nedeniyle oluşan samimiyetin suyunu çıkarma gibi bir hakları yok, senelerdir kargocusundan kasabına, marketçisinden pazarcısına bir sürü kişinin daimi müşterisiyim ve daimi olmanın verdiği bir samimiyetimiz var, hiç böyle bir terbiyesizlik yaşamadım, size gelen kargocu terbiyesiz ve tacizci, şikayetçi olun.
Evet evet anlatmak istediğim bu.
Bende öyle samimiyim bazı esnaflarla.
Kargocuların, sürekli kullandığımız nalburun, aşağıdaki cafenin falan numarası hep kayıtlıdır.
Bu zamana kadar kimsenin lakayıt bir hareketini görmedim.
Velev ki bazılarının düşündüğü gibi hatalı olan benim ama bu ona beni taciz etme hakkı vermez ki. Hayır dediysem bitti, daha ne evimin oraya gelip story çekiyorsun. Dengesizliğin dik alası, hadsizlik, dapıklık başka birşey değil.

hic subeye gidip sikayet etmekle ugrasma, cunku senin evini biliyor ve evine yakin bir yerde calisiyor belli ki. bosuna yuz goz olma. subeye yaptigin sikayet buyuk ihtimalle merkeze gitmeyecek, sorumlu kisi buna bir daha yapma diyecek gececek.

direkt merkeze mail at. cok benzeri benim basima geldi, isin garibi de getiren kargo firmasinin sahibinin oglu benim 20 yillik arkadasimdi. direkt aradim kovuldu gitti. o zaman arkadasim anlatmisti her hafta neredeyse boyle on tane sikayet geliyor, merkeze ulasmayanlara bir sey yapamiyoruz ama ulasanda direkt aksiyon aliyoruz diye.
Merkezin mail adresinden ulaşıyım o zaman onlara.
Kulağının çekilip çocuk gibi "hıı bak sakın bir daha yapma" denmesini istemiyorum, ben olmasam belki başka birine yapacak aynı şeyi. Bir de bu insanlarda adreslerimiz numaralarımız var en tedirgin olduğum konu. Teşekkür ederim ya desteğiniz için.

Kuyruk sallamışsındır benzeri yorumlar da geldi ya pes

Bugün bir üniversite öğrencisi öldürülüp 5 parçaya bölündü

Bu haberin altında kadını suçlayan sürüyle insan diyemeyeceğim mahluk yorum yapmış

Orada ne işi varmış, adamın evine neden gitmiş...

Aynı zihniyetten burada olduğunu da görmek üzücü

Bir adamın evine gitmem beni öldürme hakkı vermez
Adamla yatağa çıplak uzanıp öpüşsem dahi seks yapmaktan vazgeçtiğim anda durmak zorunda, bana tecavüz etme hakkı vermez.
Deli gibi sarhoş olmam tecavüze uğramam gerektiğini göstermez.
İstersem üstüme crop top, altıma mini etek giyer kırmızı ruj sürerim. Bu hiçbir erkeğe kapı açmaz.
Hayır hayırdır. Bunu kadınlar anlamamış daha ki erkekler anlasın.
Ay hala bunları anlattığımıza inanamıyorum ya

Kargocuyla, yemeksepeti kuryesiyle, otoparkciyla bile ayni muhabbet geldi basima. Hepsini hasladim. Hatta bir arkadasim sevgilim var de dedi. Dedim ne diycem. Beni rahatsiz etmemesi icin illa bir erkegin varligina ihtiyac yok. Rahatsiz ediyosa bitti!! Bu tipler hoslanmayla, rahatsiz etmek arasindaki farki ipe ipe ogrencek. Yeter ya. Siz sinirinizi koymussunuz. O evinizin videosuna da cevap yazin, sikayet edeceginizle ilgili. İsini kaybetme korkusu varsa geri adim atar zaten. Yoksa kargo subesi, polise gidersiniz. Hemen acilen de numarasini silin. Ayrica bende de kargocu, bilumum ivir zivirci numaralari var, gayet de bakiyorum duruma bosta kalirsam. Ortacagda miyiz, internet yeni mi kesfedildi, duruma bakti aaaaaay😱😱 cok ayip kuyruk salladi kafasi nedir ya.

Kuzum seni severim ama yorumuna çok şaşırdım. Apartmanlarda zil toptan bozulur sık sık da yaptırılır yönetim tarafından . Bizim de bozuluyor ayda 1 hafta en az.kargo çok fazla gelir evime telefonları var bazen ben bazen onlar arar abla derler yenge derler hanımefendi derler. Şubeye gitmeyelim diye evde yoksak ararlar kapıya bırak şu komşuya bırak kapıcıya bırak derim.haa yolda dururken görüp aracı ürünü aldığımda olmuştur. Adlarını da bilirim bazılarının. E bana hiç asılan olmadı ama olsaydı suçlumuydum o zaman? Eşim de bilir onları ben de aynı eve su getiren sucu gibi aynı marketin online çırağı gibi. Taciz eden suçludur sebep aramamalıyız hemen

Ben kendimi neden anlatamıyorum anlamıyorum inanın.
Zil sürekli takılıyor.
Yapılsa da takılıyor. Biri aşağıdan ya da kapı kenarından zile bassa takılıyor.
O kabloyu kesene kadar susmuyor.
Bu durumu sürekli yaşadığımız için bir süreden sonra yaptırmamaya başladık.
Ziller değişecek bu yılın sonunda, bizimkine de özellikle bakılacak.
Umarım anlamışsınızdır, bilmeden suçlamak ne kadar kolay.
Bu kadar kişinin telefon numarası kayıtlı, ben yabancı numaraları açmamayı tercih ediyorum. Genelde saçma sapan internet bağlatmak isteyenler falan arıyor rahatsız oluyorum. E eve sürekli kargo geldiği için kaydediyorum, bazen onlar arıyot bazen dağıtıma çıktı mesajı gelince ben arıyorum bugün evde yokum, aşağıdaki restouranta ya da cafeye bırakın diyorum bırakıyorlar.
Bunda yanlış olan ne?
Olay daha dün oldu, nasıl bir aksiyon alırım, cezasız kalmaması için ne yaparım diyr bu konuyu açtım.
Bu konuyu açmaya iten benden özür dileyip, nişanlınla seni rahatsız ettiysem kusura bakma diyip hala evimin önünden story atması.
Velev ki zili yaptırmamaktan durumlarına bakmaya kadar ben hatalıyım, bu ona ben hayır dediğim halde evimin önünü tacizci gibi çekme hakkı verir mi?
Lafın tamamını söyleme gereği duymadığım için beni yanlış anladınız sanırım. Herif terbiyesiz hadsiz mesleğini suistimal eden bir sapık, bunda herkes hemfikir zaten
Ben biraz garantici bir insanım o yüzden siz de de hata buldum hata olmasada eksiklik diyeyim
Yaşadığınız sorunun ilk sebebi zilin bozuk olması değilmi, bu yüzden numaralar kayıtlı ve iletişim kuruluyor, ne gerek var tanımadığım insanlarla diyaloğa girmeye, ben olsam zili kalıcı olarak yaptırırım
Ha olmadı ve bu durumda kaldım kişilerle değil kurumlarla muhatap olurum
Hadi o da olmadı numarasını kaydedip durumuna bakmam elin adamının
Yani kendince yüz bulacağı hiçbirşey yapmam
Bana bir adım atıldığında da gönlüm yoksa hiç nezaket kurallarına filan uymam öyle bir karşılık veririm ki kendi bir daha benle muhatap olmamak için işten ayrılır
İnsanlar zıvanadan çıkmış durumda bir kenara çekilip bir erkekle onu muhatap etmek de bir seçenek
Yani sızacağı her deliği sızmadan önce kapatırım
Umarım şimdi doğru anlatabilmişimdir

Kuyruk sallamışsındır benzeri yorumlar da geldi ya pes

Bugün bir üniversite öğrencisi öldürülüp 5 parçaya bölündü

Bu haberin altında kadını suçlayan sürüyle insan diyemeyeceğim mahluk yorum yapmış

Orada ne işi varmış, adamın evine neden gitmiş...

Aynı zihniyetten burada olduğunu da görmek üzücü

Bir adamın evine gitmem beni öldürme hakkı vermez
Adamla yatağa çıplak uzanıp öpüşsem dahi seks yapmaktan vazgeçtiğim anda durmak zorunda, bana tecavüz etme hakkı vermez.
Deli gibi sarhoş olmam tecavüze uğramam gerektiğini göstermez.
İstersem üstüme crop top, altıma mini etek giyer kırmızı ruj sürerim. Bu hiçbir erkeğe kapı açmaz.
Hayır hayırdır. Bunu kadınlar anlamamış daha ki erkekler anlasın.
Ay hala bunları anlattığımıza inanamıyorum ya
Bu tip insanların görüşlerine, fikirlerine hayatları boyunca değer verilmemiş olduğunu düşünüyorum.
Öyle ki burada 3 5 yorum gelince kendilerini önemli hissediyorlar, ne yapacaklarını ne diyeceklerini şaşırıyorlar.
Sns34 denen üye de bu tip insanlardan birisi. Belli ki hayatında hiç değer görmemiş, fikirleri önemsenmemiş. Burada ona soru yöneltilince ne yapacağını şaşırdı,ilgi hoşuna gitti herhalde yazık.
Ben hata yapmış olabilirim, durumuna bakmış olabilirim. Ki bu da hata değildir yani niye hata olsun.
Ama velev ki hata, baktım diye tacize uğramak zorunda mıyım?
Israrla hayır dediğim halde evimin önü çekilmek zorunda mı?
Hayır diyorsak hayır bitti.
Keşke kökü kazınsa bu insanların.
21.yüzyılda hala böyle ezik düşünceleri okumak çok üzücü.
Cinsiyeti kadın olup erkek zihniyetine sahio olanlardan iğreniyorum.

Lafın tamamını söyleme gereği duymadığım için beni yanlış anladınız sanırım. Herif terbiyesiz hadsiz mesleğini suistimal eden bir sapık, bunda herkes hemfikir zaten
Ben biraz garantici bir insanım o yüzden siz de de hata buldum hata olmasada eksiklik diyeyim
Yaşadığınız sorunun ilk sebebi zilin bozuk olması değilmi, bu yüzden numaralar kayıtlı ve iletişim kuruluyor, ne gerek var tanımadığım insanlarla diyaloğa girmeye, ben olsam zili kalıcı olarak yaptırırım
Bana bir adım atıldığında da gönlüm yoksa hiç nezaket kurallarına filan uymam öyle bir karşılık veririm ki kendi bir daha benle muhatap olmamak için işten ayrılır
İnsanlar zıvanadan çıkmış durumda bir kenara çekilip bir erkekle onu muhatap etmek de bir seçenek

Kadınların, erkeklerin sızacağı her deliği kapatarak yaşamak zorunda olması o kadar can sıkıcı ki 😪😪

Evet evet anlatmak istediğim bu.
Bende öyle samimiyim bazı esnaflarla.
Kargocuların, sürekli kullandığımız nalburun, aşağıdaki cafenin falan numarası hep kayıtlıdır.
Bu zamana kadar kimsenin lakayıt bir hareketini görmedim.
Velev ki bazılarının düşündüğü gibi hatalı olan benim ama bu ona beni taciz etme hakkı vermez ki. Hayır dediysem bitti, daha ne evimin oraya gelip story çekiyorsun. Dengesizliğin dik alası, hadsizlik, dapıklık başka birşey değil.
Daimi müşterisi olunan yerlerin numarasının olması tuhaf gelmiyor bana, misal 10 yıldır aynı su bayisinden içme suyu siparişi veriyorum, eşim senin numaranı verdim aboneliği senin tel üzerinden yaptılar demişti, arar su isterim geldiklerinde teşekkür edip hayırlı işler dilerim, kargocumuz keza öyle, çoğunlukla benim tel no kayıtlı oralarda, kendi ellerimizle verdiğimiz no'yu arayıp sapıklık yapabilirler ama işte tam da bu noktada müşteriye edep adap karakterleri giriyor devreye, adamlar ekmeğinin derdinde bu kadın bize teşekkür edip hayırlı işler dileyerek sinyal veriyor demiyorlar, ki yakınıma açılan bir manava sürekli alışveriş yaptığım pazarcıya çok benzediği için girip siz X'in akrabası mısınız diye sormuşluğum var, akrabası çıktı o ayrı🤣 ama bu kadın hayırdır diye düşünmediler, evet abla kuzeniz dediler hayırlı olsun bundan sonra X'ten alışveriş yapamadığımda size geliyorum o zaman dedim, abla bu numaramız meyve siparişlerinde soğuk olsunlar istersen önceden arar sipariş verirsin soğuturuz taşıyamam dersen eve servis de yaparız dediler, amaçları taciz değil, benim de amacım kimseye göz kırpmak değil, onlar çevrede müşteri edinme derdinde ben tanıdık birinden taze meyve sebze alma derdindeyim, tacize niyeti olan kafasına gözüne siperlik alsın elimden kurtulamaz, tanıdık esnaftan alışveriş yapacağım diye kurduğum diyalog da yanlış anlaşılamaz suçlanamaz.

Ne yaptı da taciz edildi fikrinden sıyrılalım, kaç gündür kaç kadın öldürüldü, daha 3-5 gün önce de 16 yaşında kız çocuğu 53 yaşında bir adam tarafından öldürüldü, 53 yaşındaki kart pisliğin 16 yaşındaki bir çocuğa bakacak kadar çürümüş pis bir zihniyeti var.

Merkezin mail adresinden ulaşıyım o zaman onlara.
Kulağının çekilip çocuk gibi "hıı bak sakın bir daha yapma" denmesini istemiyorum, ben olmasam belki başka birine yapacak aynı şeyi. Bir de bu insanlarda adreslerimiz numaralarımız var en tedirgin olduğum konu. Teşekkür ederim ya desteğiniz için.

Arayıp şikayet kaydı da oluşturabilirsin ama mutlaka şikayet numarası al.
Ben de yerinde olsam endişelenirdim ama.
Annenlerin yanına vs gitme şansın var mı? Şikayet ettin diye mallaşmasın adam. Veya sevgilin sizde kalamaz mı. Baban vs?

İlk sebep o olsa da genel olarak yabancı numaraları açan bir insan değilim.
Şuan telefonumu alsanız her kargonun numarası bende kayıtlıdır.
Bunun yanında nalbur ıvır zıvır hepsinin numarası var.
Zırt pırt satıcılar arıyor ya da internet bağlatmak için arayanlar oluyor, neden muhatap olayım? Ayrıca sizde de öyle mi bilmiyorum ama kargocular yukarı çıkmıyorlar. Bizim evin önü cadde önü ve parkedecek yer yok. Arıyorlar aşağı inebilir misiniz ya da kapıyı açın bırakalım diyorlar kardeşimi yolluyorum gidip alıyor.
Zil konusunda da anlattım, defalarca yaptırdık, her şekilde takılıyor. 1 saatte beklesen 10 saatte beklesen kabloyu kesmediğin sürece o zil susmuyor.
Bu yıl bütün ziller komple değişecek onu bekliyoruz.
Benim numarasını kaydetmem bu saçmalıkları yaşamam anlamına gelmiyor. Çevrede birini beğenirsin yazarsın hayır cevabını alınca susarsın. Gidip tacizci gibi evin önünü çekmezsin.

Peki sadece arabanizi parkettiginiz yerde, elinde telefon numaraniz bile olmayan otoparktaki calisanin adinizi soyadinizi, telefonunuzu bulmasina ne dersiniz? Burada hangi olasiligi engellememissinizdir? Emniyette telefonumun adimin, soyadimin, ne isi var ya tuh mu dersiniz? Sizin onerdiginiz sey yarayi kapatmak, tedavi etmek degil.

Zil bozuk olmasa da arıyorlar tanıdıkça. Mesela bu hafta getiren çocuk aradı abla çok yoğunum yukarı çıkarmasam asansöre bıraksam alırmısın dedi ok dedim aldım.Pandemi öncesi hele haftada 2 3 kargo geliyordu bana kargocu çocuğa litrelik meyve suyuda hediye ettim çorapta bisküvi de arabada yesin diye yarı yaşımdaydı . Asla terbiyesizliği olmadı benim de kargolarım tıkır tıkır geldi. İnsanız yahuu yabani gibi mi davranalım sırf cinsiyeti erkek diye.?

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back