• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapmalıyım?

Vaveylala

Nirvana
Pro Üye
Anneler Kulübü
17 Kasım 2008
228
186
628
Herkese günaydın...
Objektif olarak fikirlerinize, önerilerinize ihtiyacım var. Lütfen bana yardım edin.

7 yılı evli olarak geçen 11 yıllık bir birlikteliğimiz var eşimle. Allah bağışlarsa 4 yaşında ve 11 aylık iki de çocuğumuz var. Gündelik hayatta asla sorun yaşamadığımız bir evlilik. hiç kavga etmediğimiz, birbirimiz anladığımız, önemsediğimiz, saygı duyduğumuz...

Ancak neredeyse evlendiğimiz günden beri aşamadığımız tek bir problemimiz var. Cinselliğe onun kadar düşkün olmamam!

Evet; değilim. Olamıyorum. Neyse bunun için yardım istemiyorum sizden.

Sıkıntıma geleyim. Bu problemden ötürü bir kaç gündür aramız bozuktu. Hatta bozuktan da öte...

Ve bu sabah içindekiler kustu. boşanmak istiyor. Kayınvalidem kanser hastası. Onun durumunu bekleyip ona göre karar verecekmiş. Bir kaç ay kadar...

Ne yapmalıyım bilmiyorum. Problemi çözmek gibi bir şey istemiyorum artık. En azından şimdilik. Bu zamana kadar elimden geleni yaptım. Ama olmadı işte. Ayrı Ayrı iki iyi insan olabiliriz. Karı-koca olmayı başaramadık herhalde.

Siz olsanız ne yaparsınız? Aynı evde iki yabancı gibi takılmayı mı seçersiniz? Çocuklarım... Of...

Kayınvalidemi severim. Kızıma 2,5 yaşına kadar o baktı. Beklemeli miyim? Ben öğretmenim. Kızım anasınıfında. Oğlum bakıcı da... Taşınırsam ona kim bakacak? Ben taşınmak zorundayım, çünkü eşimin adına tahsisli lojmanda yaşıyoruz.

Yardım edin! bana bir şeyler söyleyin lütfen.

Siz çözüm olarak ne yaptınız?yani isteksizlik mi sorun ne,doktora falan gittiniz mi?
Tam olarak isteksizlik değil. Onun kadar istekli değilim. Doktora gitmedim. Kendi kendime çözmeye çalıştım. başardım da aslında. ama en ufak reddeşimde hep başa döndük.

Eşinizi seviyor musunuz ? Eğer seviyorsanız sorunları çözmek istememeniz çok anormal, tedavi olun, dışarıdan yardım alın. Cinsellik bir evlilikte en önemli unsurlardan birisi, eşiniz ne yapsın ? Sizi mi aldatsın ? Şu durumda maalesef yapıcı değil de yıkıcı pozisyonunda gözüküyorsunuz. Eşinizin beklentileri normal standartlar içindeyse ve siz bunu istemiyorsanız bence ciddi sorunlar var.

Siz tercih etseniz bile eşiniz aynı evde yabancı gibi yaşamayı kabul edecek mi ? Mutlaka bir uzmandan yardım almalısınız. Sırf bu yüzden bitecekse evlilik çözümler bulmaya çalışın.

bosanmak icin yeterli bir sebep goremedim ustelik bu durumu astiginizi soyluyorsunuz.tekrar konusmayi deneseniz son kez?

Eşinizi seviyor musunuz ? Eğer seviyorsanız sorunları çözmek istememeniz çok anormal, tedavi olun, dışarıdan yardım alın. Cinsellik bir evlilikte en önemli unsurlardan birisi, eşiniz ne yapsın ? Sizi mi aldatsın ? Şu durumda maalesef yapıcı değil de yıkıcı pozisyonunda gözüküyorsunuz. Eşinizin beklentileri normal standartlar içindeyse ve siz bunu istemiyorsanız bence ciddi sorunlar var.

Siz tercih etseniz bile eşiniz aynı evde yabancı gibi yaşamayı kabul edecek mi ? Mutlaka bir uzmandan yardım almalısınız. Sırf bu yüzden bitecekse evlilik çözümler bulmaya çalışın.
Eşimi seviyorum. Ama artık o kadar yıldım ki... o istiyor aslında yabancı gibi yaşamayı. sırf çocuklar ve annesi için...

bosanmak icin yeterli bir sebep goremedim ustelik bu durumu astiginizi soyluyorsunuz.tekrar konusmayi deneseniz son kez?
Denedim. Sürekli geçmişi atıyor ortaya. Hep böyleydi diyor. En son bu konuyu konustuğumuzdan beri hiç reddetmedim. ama Üst üste gelen yorgunluklarım oldu. 10 gün kadar olmadı hiç bir şey. ve yine başa döndüm 'SEN HEP BÖYLESİN'

cinsellik evliliğin temel taşlarından birisidir bilyorsunuz değil mi ?
ama bence ben bu evlilkle cinsellikten ziyade çok daha başka sorunlar seziyorum

Aslında ben eşinizi takdir ettim boşanmayıp sizi aldatacağına boşanmak istemesi daha normal. Bir de afedersiniz özel olmazsa eşiniz her gün mü birliktelik istiyor da bu durumdan yılmış görünüyorsunuz konuyu tam bilmediğimiz için belki sizin de haklı yönleriniz vardır diye düşündüm

Aslında ben eşinizi takdir ettim boşanmayıp sizi aldatacağına boşanmak istemesi daha normal. Bir de afedersiniz özel olmazsa eşiniz her gün mü birliktelik istiyor da bu durumdan yılmış görünüyorsunuz konuyu tam bilmediğimiz için belki sizin de haklı yönleriniz vardır diye düşündüm
Çok iyi bir baba, çok iyi bir insan... Cinsellik konusunda beklentilerimiz farklı. Onun için merkeze yakın bir noktada, benim içinse daha uzak bir yerde. sorun her gün istemesi değil aslında. artık öyle bir noktaya geldik ki, ne zaman hayır desem böyle oluyor.

Tam olarak isteksizlik değil. Onun kadar istekli değilim. Doktora gitmedim. Kendi kendime çözmeye çalıştım. başardım da aslında. ama en ufak reddeşimde hep başa döndük.
Bu tip durumların hormonlarla ilgisi olduğunu düşünürsek gitmenizde fayda var aslında ama sıklık derecesi de sizi bunaltıyor olabilir tabi...Cinsellik evlililiğin temel taşlarından aslında ne yaşadığınızı tabi ki tam olarak bilmesem de boşanmaya kadar götürmesi düşündürücü....Hakkınızda hayırlısı olsun,her boşanmayı düşünen çifte sunduğum öneri Aile terapisti,eğer gitmediyseniz 2 çocuğunuzun sonraki hayatı söz konusu olduğunu düşünerek gitmenizi tavsiye ederim...Karşınızda ki insan reddedilmeyi gurur meselesi yapıyor olabilir onun da iç dünyasını siz ve biz bilemeyiz....O yüzden bence uzman desteği belki de herşeyi çözümleyecek,en azından her şeyi yaptım diyeceksiniz....Melekleriniz ve sizin için güzel bir hayat dilerim....

Bizde karşılıklı olarak uzağız bu olaya bazen yeter bence dediğimiz oluyor sonra yine başa dönüyoruz 10 gün ne ki bazen 2 bazen 3 bazen 4 hafta :) çözülmicek şey degil

Bu tip durumların hormonlarla ilgisi olduğunu düşünürsek gitmenizde fayda var aslında ama sıklık derecesi de sizi bunaltıyor olabilir tabi...Cinsellik evlililiğin temel taşlarından aslında ne yaşadığınızı tabi ki tam olarak bilmesem de boşanmaya kadar götürmesi düşündürücü....Hakkınızda hayırlısı olsun,her boşanmayı düşünen çifte sunduğum öneri Aile terapisti,eğer gitmediyseniz 2 çocuğunuzun sonraki hayatı söz konusu olduğunu düşünerek gitmenizi tavsiye ederim...Karşınızda ki insan reddedilmeyi gurur meselesi yapıyor olabilir onun da iç dünyasını siz ve biz bilemeyiz....O yüzden bence uzman desteği belki de herşeyi çözümleyecek,en azından her şeyi yaptım diyeceksiniz....Melekleriniz ve sizin için güzel bir hayat dilerim....
Hormonal bir problemim yok. Tahlillerimi yaptırıyorum. Bu süregelen bir durum, yıllardır. tamamen isteksizlik değil durum. onun ki kadar olmadığı için sıkıntı yaşıyorum.
İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.

Bizde karşılıklı olarak uzağız bu olaya bazen yeter bence dediğimiz oluyor sonra yine başa dönüyoruz 10 gün ne ki bazen 2 bazen 3 bazen 4 hafta :) çözülmicek şey degil
karşılıklı olduğu için siz problem yaşamıyorsunuz belki de. Biz de hep böyle. Çok yoruldum bu durumdan. yerimde olsanız ne yaparsınız?

Eşinizi bende takdir ettim. Başkası olsa aldatır, ama bence eşiniz çözmeye çalışmış ve bakmış çözülmüyor aldatmaktansa ayrılmayı tercih etmiş. Şimdi birileri her şey cinsellik mi bunun için ayrılınır mı diye eşinizi taşlayabilir. Ama inanın çok önemli erkekler için. Sizin isteksizliğiniz olabilir, bunun için doğal tedaviler olması lazım. araştırdınız mı internet te hiç?
10 gün bence çok uzun bir süre ki regl zamanını bile zor bekler aslında erkekler. Ben sizin yeriniz de olsam arayı açmazdım. Görev olarak da görüp, kendime bunu yük etmezdim. Olabilir reddedebilirsiniz o an ama ertesi günü ben yanaşırdım. Sonuçta en başta isteksizde olsanız ileriki aşamalar hoşunuza gitmiyor mu? ki tamamen isteksiz değilim diyorsunuz.

eşim kadar istekli değilim diyorsunuz
eşiniz anormal derecesinde mi istekli
yani her gün mü günde 3 4 kez mi araları ne kadar ayıptır sorması

bunları soruyorum çünkü kimde sorun bilmek lazım

eşiniz bi derece iyi başka insanlara göre.. aldatma vs yollarına girmeden çözüm bulmaya çalışıyor

Eşinizi bende takdir ettim. Başkası olsa aldatır, ama bence eşiniz çözmeye çalışmış ve bakmış çözülmüyor aldatmaktansa ayrılmayı tercih etmiş. Şimdi birileri her şey cinsellik mi bunun için ayrılınır mı diye eşinizi taşlayabilir. Ama inanın çok önemli erkekler için. Sizin isteksizliğiniz olabilir, bunun için doğal tedaviler olması lazım. araştırdınız mı internet te hiç?
10 gün bence çok uzun bir süre ki regl zamanını bile zor bekler aslında erkekler. Ben sizin yeriniz de olsam arayı açmazdım. Görev olarak da görüp, kendime bunu yük etmezdim. Olabilir reddedebilirsiniz o an ama ertesi günü ben yanaşırdım. Sonuçta en başta isteksizde olsanız ileriki aşamalar hoşunuza gitmiyor mu? ki tamamen isteksiz değilim diyorsunuz.
o 10 gün içinde regl olduğum bir hafta vardı. bittiği gün istedi ve ne olduğunu hatırlamadığım bir sebepten ötürü olmadı. ertesi sabah yine kavga.
evet başladıktan sonra benimde hoşuma gidiyor ama işte bazen yapamıyorum. başlatamıyorum. zaten uzun bir süredir ben başlatıyorum. o bana gelmiyor. yorulduğunu söylemişti. anlayış gösterdim, haklı dedim ve ben gidiyordum ona.

Back