- 24 Aralık 2011
- 2.723
- 3.865
Ondan. Ne yapsanız baş edemezsiniz deniz olan yerde. Ben de egeye taşınalı 8-9 yıl oldu, daha ilk ayda kabullendim durumuidare edemem! idare edemem!
eskiden böyle değildi o yüzden alışık değilim.ya sahil kenarına taşındım kupkuru bir şehirden,ondan mı tülerdi bu saçlar acaba
Size tavsiyem saç ürününüzün markasını sürekli değiştirin. Şampuana kadar. Bir şey iyi gelirken bir ay sonra yaramayabiliyor. Köpük kurutuyor bunun yerine bukle şekillendiriciler ile beraber kullanmayı deneyin.
Mesela ben duşta bir krem, duş sonrası sıvı saç kremi, üzerine keratin yağı ya da serum sürüyorum nemliyken saç, kuruyunca üzerine bukle şekillendirici krem sürüyorum şekil verirken. İyice saçın emmesini bekliyorum. Sonra hafif bir köpük ile bukleleri belirginleştiriyorum.
Bir de şu wind spin denen aletler benim çok işime yarıyor. Ama kışın tabi. İlk bir kaç yıl dirensem de yazın o saçı toplamak zorunda olduğumu öğrendim artık, ya da sürekli düzleştirici kullanmak lazım, fön bile yetmiyor. Veya kalıp gibi jöle köpük içinde olacak. Bunlar da hep yıpratıcı.
Tabi sizin saçınız sanırım kısa, toplamak da pek mümkün olmaz herhalde, en iyisi şekillendirici kullanmak gibi duruyor bence sizin için. Kalın telli ve kabarma yatkınlığı varken, saçınızın doğal halinden medet ummayın artık deniz olan yerde derim..