Ne yapmali?

Iyi fikir, tesekkürler.

Memlekete gitme sevdasini gercekten anlayamiyorum. Parasi olmayan gitmesin. Kv cani kime isterse ona para versin. Ne gereksiz isler. Siz de paranizi tatile harcayin, gidip memlekette bu sicakta hapsolmayin kimseye

Memlekete gitme sevdasini gercekten anlayamiyorum. Parasi olmayan gitmesin. Kv cani kime isterse ona para versin. Ne gereksiz isler. Siz de paranizi tatile harcayin, gidip memlekette bu sicakta hapsolmayin kimseye

Bende anlamiyorum:) benim memleketim degil sonucta esimin, gitmeyince daha mutlu mesutum. Tatil yerine giderseniz de paraniz bizden demisti Kv, biz de tatile gidiyoruz. Esimin anne babasi zaten burda yurtdisinda yasiyorlar. Anne Babasinin abisigili paralari olmadigi halde götürmeleri abes, zaten burda hep bir aradalar. Neyse orasi da beni ilgilendirmeyen taraf. Baska bir aileden duysam o da tuhafima giderdi.

Kime isterse ona versin kismina gelince, kendimle kiyasliyorum heralde 2 oglum olsa sürekli birine versem digerine vaadlerde bulunup vermezsem haksizlik ettigimi düsünürüm.

Bir kac yorumda karismayin ama hakkinizi yedirmeyin denmis ama birinde de gecen hakki onlar düsünmeli denmis.
Benim icinden cikamadigim nokta aslinda tam da bu, kime ne yapilmis ne edilmis meselesi degil. Hakli oldugumuzu düsündügümüzde uzak mi durmali, hakkimizimi istemeli

Hak dediginiz sey nedir? Bir ana babanin cocuguna verecegi para degil mi? O sizin hakkiniz falan degil ki,karsidaki insanin gonlunden kopab bir sey. Kopadabilir,kopmayadabilir.garantisi yok. Ölmüs olsa mirasi haktir ama su an hak falan yok ortada, siz bakmayin insanlarin ne dedigine. Calisan insanlar pek tabii ki tatil paralarini kendileri biriktirebilirler. Biriktiremezlerse de evde otururlar

Hak dedigim eşitlik. 2 cocugun da ana baba gözünde ayni degerde olmasi. Birine napiyosa digerine de yapmasi. Tek bir tarafa yapip elaleme büyüge naptiysak kücügede (yapmadiklari halde) yaptik diyerek dolanmamalari.
Miras mevzusu icinde Kp simdiden kendi diyor mal benim kime istersem ona veririm diye.

Valla kime isterse verir evet ama ölümünden sonra varisler haklarini alamayinca dava falan edebiliyorlar,benim iki kuzenim o sekilde birbirleriyle husumetliler su an. Vefatin ardindan herkes hakkini aliyor kafasini yormasin kp. Esitlik icin de maalesef herkes esit olamiyor. Benim esim de ayni dertten muzdarip oldu hic karismadim. Bana ne, ne kpin cocuguyum ne de hak sahibiyim dedim. Gorumcem evlenirken kv yuzume baka baka ogluma ne yaptiysam kizima da onu yaptim dedi,hic cekinmedim milletin icinde guzelce cevabini verdim "biz kendi imkanlarimizla evlendik bizi karistirmayin" diye. Bence siz de oyle yapin, esiniz naparsa yapsin. Sizi hedef alan,sizin yaninizda yalan soyleyen olursa guzelce cevaplayin. Vermek zorunda degiller ama yalan soylerlerse de siz duzeltirsiniz.

Aynen en dogrusunu yapmissiniz siz. Aslinda sürekli öyle düsünmeye calisiyorum, sonucta benim annem babam degil olan esime oluyor diye. Ama insan baze tutamiyor kendini oluruna birakmak en dogrusu, dediginiz gibi yeri gelince de cevap vermek gerekiyor.

Kesinlikle sizin yaninizda olmayan bir seyi soylerlerse yalanlarini yuzlerine vurun. Gerisi esinizi baglar. Kendi moralinizi aile huzurunuzu etkileyecek bir sey olmasin da onemli olan bu.

Sizlik bir durum değil bu eşinizi ilgilendirir bence yani parayı isteme mevzusundan bahsediyorum sonuçta onun anne babası.
Ama onlara verip size vermemesi hak meselesi, ayrım yaptığı içinde Allah sorar hesabını merak etmeyin.
Ayrıca aman banane diyebilen olursa bu durumda ona da helal olsun şahsen bende sizin gibi diyemem.

Güzel özetlemissiniz, birde cevremde de var mesela benzer bisey yasayan onda bile haksizlik oldugu icin sinirleniyorum, elalemin derdi sonucta benlik hicbisey yok ama insan kayitsiz kalamiyor. Ayni aile icinde olunca milletin aklina ilk gelen kiskaniyonuz mu cekemiyonuz mu oluyor.

hiç abiyi katmayın, ister bütün parasını isterse çıkarır dalağını verir, adamın oğlu, onun lafını burda etmeniz bile yanlış.
size para yardımında bulunacaklarını söylediler ve vaadlerini yerine getirmedilerse, bize böyle bir sözünüz vardı diye hatırlatabilirsiniz, ama yine verip vermemek onlara kalmış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…