- 6 Mayıs 2015
- 2.192
- 2.984
- 133
- Konu Sahibi aquarius24
-
Yok canim yanlarina gitmiyoruz zaten. Otele tatile gidicez biz. Kv gilde burda yurtdisinda yasiyor.Boşver boşver boşver. Onların yanına gidip ne yapıcaksınki ?
Körler sağırlar birbirini ağırlar aynen öyle olmuş durumları
Ben onlara para verilmesin demedim ki? Ona karistigimizi nerden cikardin. Kiskanclik kismi nerde? Size para vericez denildi unutuldu onu istiyelim mi diye sordum?Ben sizde bi kıskançlık, çekememezlik gördüm. Size ne canım kime destek, para verirse versin siz kendinize bakın.
Bu demek değil ki kendinizi kullandırtın, hayır kullandırmayın, ama onların işine de karışmayın.
Anlatamadim galiba. 2 sinin arasina zaten karismiyoruz, karissak kv ve kp ye sizi kullaniyorlar paralari var bize böyle böyle diyolar derdik degil mi? Fesatlik yapardik yani... Ama o kisimla ilgilenmiyoruz. Sadece bizim de ihtiyacimiz var böyle bir söz verildi istesek mi diye sordum?Abiyle anne babasının kendi aralarındaki mesele. Sizin karışmanız yanlış.
Aileye borç vermişsiniz ama geri ödemişler, ödemeseler neyse, bence kendi yağınızda kavrulmaya devam edin, kimseden bişey beklemeyin.
Verdikleri paraların hesabını yapmışsınız tüm konu boyunca, ordan çıkarmış olabilir miyim?Ben onlara para verilmesin demedim ki? Ona karistigimizi nerden cikardin. Kiskanclik kismi nerde? Size para vericez denildi unutuldu onu istiyelim mi diye sordum?
Ne kadar verildigini kendileri söyledigi icin biliyorum. Arastirip ögrenmedim. Hesap mi yapmisim?Verdikleri paraların hesabını yapmışsınız tüm konu boyunca, ordan çıkarmış olabilir miyim?
İhtiyaç varsa ailenin durumu da varsa para istenebilir elbette, bunda anormal birşey görmem.Anlatamadim galiba. 2 sinin arasina zaten karismiyoruz, karissak kv ve kp ye sizi kullaniyorlar paralari var bize böyle böyle diyolar derdik degil mi? Fesatlik yapardik yani... Ama o kisimla ilgilenmiyoruz. Sadece bizim de ihtiyacimiz var böyle bir söz verildi istesek mi diye sordum?
Kendi yağınızda kavrulun, kimseden bir şey istemeyin hiç değilse huzurunuz olsun.Arkadaslar benim kv ve kp nin durumlari iyi. Esim 2 kardes, 1 abisi var.
Yurtdisinda yasiyoruz ve her sene yaz tatili memlekete gidilcegi zaman sorunlar basliyor. Abisi her seferinde param yok gidemiyorum deyip kvgilden destek görüyor. Ucak biletleri de aliniyor ceplerine harcliklarida konuluyor bu 3 senedir böyle. Bir keresinde konu gecti Kv bizim haberimiz yok sanip yalanladi. Ben kimseye para mara vermiyorum, kimseye gelin memlekete de demiyorum, kendine güvenen parasi olan gelsin dedi.
Sonra digerleriyle tartisinca bize 'onlara yardim etmistim 800 euro ucak bileti parasi verdim, artik sira sizde ister memlekete ister tatil yerine gidin size vericem bu parayi' dedi. (ondan sonraki sene 2bin euro harclik vermis, onu hala gizliyor)
Tabiii simdi noldu? Lafi bile gecmiyor. Kv yine diger oglunu izine götürüyormus harcligini veriyormus. Bize esimin abisi ve yengesi anlatiyor. Kv 'illa gelin illa gelin, herkes tatilde olcak siz burda kafayi yersiniz paraniz benden' demis. Bize ise kimseye bisey vermiyorum, gelin dahi demedim diyor. Benim bu iki yüzlüklere artik karnim doydu, midemi bile bulandirmaya basladi.
Esimin abisine gelince parasi var biliyoruz ama ilgilenmiyoruz sadece su param yok mevzusuna istinaden yazdim. Evini satti 2 sene önce kâr dahi yapti.
Esimi doldurusa getirdi 6 7 ay önce ' bak babamiza param lazim olcak evin catisi, dis cephesi yenilencek, ben simdiden hazir yiyorum param kalmadi diye muhabbete girdim benden bisey istemesin diye, sende aynisini yap sakin parani yedirme babaya' dedi. O sirada da türkiyede ev tadilattaydi kp de nakit olmadigi icin esim verdi borc olarak (daha sonra geri ödendi) Esim abisine ben yardim ettim babama para gönderdim türkiyeye diyince, nasil costu abisi ben olsam vermezdim unutun o parayi alamazsin artik diye.
Burdan benim anladigim abisi yiyici iki yüzlü. Kv kp ondan daha iki yüzlü. Peki sizce biz hakkimizi savunup söz verdikleri parayi isteyelim mi? Veya amaan bizden uzak olsunlar ne halleri varsa görsünler mi diyelim?
Bu arada esim tek calisiyor, seneye egitime baslicak maasi düscek. Yani paraya ihtiyacimiz yok degil.
Yok yok onlar aliyor bizde alalim gibi bi düsünceyle yazmadim. Bize de söz verildi yardim sirasi sizde diye, yani teklifi kendileri yapti sebebi bu istesek mi diye sormamin.İhtiyaç varsa ailenin durumu da varsa para istenebilir elbette, bunda anormal birşey görmem.
Siz konu boyunca abinin ailesinden aldığı paraları anlatıp sonra biz de mi istesek deyince, sanki hep o alıyor biraz da biz alalım der gibi olmuş. O yüzden onların meselesi karışmayın dedim.
Öbür türlü ihtiyaç varsa anne babadan ya da evlattan istenmeyecek de kimden istenecek?
Abiden intikam alma gibi birsey söz konusu degil ki. Kv kendi söz verdi vericem diye araya abisi yine girince kaldi mevzu.Kendi yağınızda kavrulun, kimseden bir şey istemeyin hiç değilse huzurunuz olsun.
Hem eşinizin abisinin intikamını neden büyüklerden para isteyerek almaya çalışasınız?
Kv-kp in paralarının hesabına da karışmayın, kim kime ne isterse versin.
Ben yettiği yere kadar kendi kendine geçinebilme, çok zorda kalmadıkça kimseden para istememe taraftarıyım. Tırnağın varsa başını kaşı derler ya o hesap, kimseye minnet etmemek en güzeli. Tabi çok dara düştüyseniz aileden istemek de bir seçenek, siz bilirsiniz en iyi aile içi dinamiklere bağlı biraz da.Yok yok onlar aliyor bizde alalim gibi bi düsünceyle yazmadim. Bize de söz verildi yardim sirasi sizde diye, yani teklifi kendileri yapti sebebi bu istesek mi diye sormamin.
Abiden intikam alma gibi birsey söz konusu degil ki. Kv kendi söz verdi vericem diye araya abisi yine girince kaldi mevzu.
O degil de, 2 side evlat. Hak gecmez mi hep bir tarafa yogunlasinca?
Ve asil abisi ne zaman esime yardim edilcekse ortaya cikiyor gecinemiyorum edemiyorum diyor.
Ben yettiği yere kadar kendi kendine geçinebilme, çok zorda kalmadıkça kimseden para istememe taraftarıyım. Tırnağın varsa başını kaşı derler ya o hesap, kimseye minnet etmemek en güzeli. Tabi çok dara düştüyseniz aileden istemek de bir seçenek, siz bilirsiniz en iyi aile içi dinamiklere bağlı biraz da.
haklisiniz tesekkürlerGeçen hakkı onlar düşünmeli. Siz değil.
henuz maaşınız düşmemiş, şimdiden bunun hesaplarına girmeyin.
Eşiniz eğitime başladığında eğer eşiniz de sizinle hemfikirse kendi söyler.
Ben olsam karışmazdım bu para mevzularına.
Karışıp mutlu olanı da görmedim.
heh bak iste bu sözler tam kaynim icin gecerli:)Yurtdisinda calismiyormusunuz niye kv kp guvenerek tadil planliyorsunuz ki .bende Yurtdisinda yasiyorum ailem de almanyada yasiyor .ama bende esimde calisip esimin ailesini iki hafta ziyarette gideriz geri kalan günleride otele giderek tadilimizin keyfini cikartip geliriz. Ama biz kimseden bir kurus alma ihtiyaci duymadan gidip geliriz .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?