- 8 Ekim 2012
- 3.390
- 6.490
- 358
- 36
- Konu Sahibi cimbomlukiz
-
babam takılarını bozmasınlar diye destek olucam diye ödedi ilk zaman ailesine verdiği yok da son 1 senedir vermiş 3.senedeSize helal olsun diyorum ben.
İşsiz kaldığınız da neden babanız ödedi krediyi? Madem beyfendi ailesine verecek parayı bulabilmiş , krediyi de öderdi. Nankörlük bu resmen.
Ben ailesini de eşinizi de hiç sağlıklı bulmadım. Eğer bu durum işsizlikten öncede varsa ki bence varmış , hiç beklemem ben.
Çünkü bu tarz sevgisiz büyümüş tipler , sevgi verilince de anlamıyor.
Sen ben olayı olan evlilikler zaten yürümüyor. Ben tecrübe ettiğim için bu kadar rahat söylüyorum.ilk zaman ailesine verdiği yok da son 1 senedir vermiş 3.senede
ailesi hiç sağlıklı değil o yüzden sizinkiler kelimesini hiç düşüremedim ağzımdan
Kavga Aileler yüzünden mi olmustu en son kavganiz ..? Esiniz cok agir konusmus olmamismerhaba arkadaşlar uzun zamandır açık açık konuşmak isteyipte kimseye bu kadar derin anlatabileceğimi görmediğimden buraya yazmak istedim. benimde bir derdim var az çok tecrübelerinizle yardımcı olabilirsiniz belki banada. yaklaşık 4 yıldır evliyim. evliliğimiz dışardan görüldüğünde herkesin imrendiği hayran kaldığı bir evlilik. yiyip içip gezdiğimiz tam anlamıyla hayatı dolu dolu yaşadığımız bir evlilik. ama gel gör ki evin içinde sürekli sizinkiler bizimkiler kelimesinin barındığı ilk günden beri. olay tam olarak şöyle başlıyor eşimin babası olmadığından eşim tüm çalıştığını eve veriyor hiç bir birikimi olmayan biriydi. düğünden önce ufak tefek tartışmalar olsada 3 senelik bir kredi çekip evliliği tüm herşeyiyle bizde bir maneviyatla evlendik. balayından döndüğüm hafta işyerinden ayrılmayı düşünüp başka bi yerle 3 kere görüştüğüm den olur düşüncesiyle onay gelmeden işi bıraktım diğer tarafta olmadığından 4 ay işssiz kaldım. bu süreçte tüm kredi masrafımı babam ödedi. erkek tarafından açmısınız tokmusunuz diyee hiç bir kelime duymadım. ve sürekli kayınvalidem ve görümcem tarafından kıskanıldım. bu yüzden hiç bir zaman tavırlarını samimi bulmadım. yüzüme güldüler arkamdan eşime hep eleştirildim. ben 27 görümcem 19 yaşlarındaydı anlamaya arkadaş olmaya çalıştım sa da hiçbir fayda vermedi. ama bu süreç içerisinde eşimle hep gerilmeler yaşadık bu süreçte eşimin de suçları var tabiki. bir gün görümcem için tartıştık ve bana el kaldırdı vurmadı belki ama gerekte yoktu bana yetmişti. o gün görümcemden nefret ettim. sonra gel zaman git zaman benden gizli ailesine özellikle abisine paralar veriyomuş ben ayakta uyutuluyorum tabi burda. sonra onların sürekli kullanma çabalarını eşim görüp yıkılsada çok bir çözüm olmuyor. eşim şuan abisiyle ve kız kardeşiyle görüşmüyor olanları sonunda farkedip bana hak verdi. bende kendilerini hiç affetmeyi düşünmüyorum. annesi her ne kadar ayrım yapsa da evlatları arasında eşimi sürekli yerip diğerlerini tutsada arkamdan konuşsada eşime annesine kötülemekten çok iyiledim bak baban yok annenlede arayı açma üzülürsün gibi konuşmalarla. ve bu sırada kayın validem her kızdığında ben yaptırıyormuşum gibi her seferinde git karınla yaşa dedi. şuan eşim işsiz iş arıyor belki bundan psikolojisi iyice bozuk ama beni her gün kırmaya başladı. dünde yine kavga ettik ve annemler ablamlar bana misafirliğe gelecekti. en son bana babanın evine dön dedi. bende gitmek istersen yol orda ben niye gidiyorum dedim. ayrılalım ben artık seni çekemiyorum boşanmak yüzünü görmek istemiyorum dedi. ben tabi bu arada ağladım içten içe yediremedim kendime. sonra kapı çaldı annemler geldi bizimki hiç bişey yokmuş gibi davrandı. ama bende surat düşüktü hepsi ağladınmı diye sordu bende yok uykusuzum masabaşı pc başında çalıştığımdan onu sorun gösterdim. ben ne yapıcam sevmediğini düşünmüyorum ama artık sizinkiler bizimkiler kelimesinden çok sıkıldım
bu zamana kadar ona hiç sen ben demedim hep biz dedim ama ailesini hep ayrı tuttum senin annen senin abin gibi hiç sahiplenemedim anne demek hiç gelmedi zaten hep mesafeli konuşma tavrını takındım çok nadir anne demeye çalıştım bende ne yapıcam bilmiyorum ama artık kendimden de ödün vermek istemeyecek kadar yoruldumSen ben olayı olan evlilikler zaten yürümüyor. Ben tecrübe ettiğim için bu kadar rahat söylüyorum.
eşime misafirler gelicek kuruyemiş al dedim oda bana akşam çıkışta seni işten alırım ne gerekiyorsa birlikte alırız dedi uyuyakalmış ben markette incektim oda oraya gelecekti böyle konuştuk cüzdanımı unutmuşum üstümde para yok servis süresi kısa 10 dakika geçmeden alışverişe başladım baktım eşim gelmiyor ara ara açmaz tekrar uyumuş markette kalakaldım siniriyle eve gittim kavga çıkardımKavga Aileler yüzünden mi olmustu en son kavganiz ..? Esiniz cok agir konusmus olmamis
Bu yüzden mi Esiniz size bu agir laflari etti ..? Neyseki Aileniz geldiginde belli etmemis hic biseyi .. sakince konustunuz mu neler oluyor diye konusmadan köprüleri atmayin derimeşime misafirler gelicek kuruyemiş al dedim oda bana akşam çıkışta seni işten alırım ne gerekiyorsa birlikte alırız dedi uyuyakalmış ben markette incektim oda oraya gelecekti böyle konuştuk cüzdanımı unutmuşum üstümde para yok servis süresi kısa 10 dakika geçmeden alışverişe başladım baktım eşim gelmiyor ara ara açmaz tekrar uyumuş markette kalakaldım siniriyle eve gittim kavga çıkardım
yok konuşmadık eylülde erkek kardeşim evlenicek diye annemler köye taşınmıştı birkaç günlüğüne evi temizlemeye geldi bende kaldı dün gece ben yattım bir müddet sonra eşim yattı ikimizde hiç konuşmadan uyudukBu yüzden mi Esiniz size bu agir laflari etti ..? Neyseki Aileniz geldiginde belli etmemis hic biseyi .. sakince konustunuz mu neler oluyor diye konusmadan köprüleri atmayin derim
Bence uygun bir zamanda konusmayi deneyin .. konusmadan bir karara varmayin hos olmayan seyler yasamissiniz ama iletisim önemli ..yok konuşmadık eylülde erkek kardeşim evlenicek diye annemler köye taşınmıştı birkaç günlüğüne evi temizlemeye geldi bende kaldı dün gece ben yattım bir müddet sonra eşim yattı ikimizde hiç konuşmadan uyuduk
kayın validem sürekli bir laf sokma sanatı zaten bir kaç ay öncee mali müşavirlik belgemi almaya hak kazandım hopörler açık olduğunu bilmiyor eşime diyorki seni boşamasın telefonu kapatınca dedimki annen ne demek istiyo gözüm para pulda olsa zaten seninle evlenmem haddini bilsin bu zamana kadar ailesi bana haklı haksız bir tek laf edemedi hep beni tuttu hiç bir zaman ezdirmedi evde belki onlar yüzünden bana laf etti ama bunu onlar bilmedi bende dört dörtlük bir insan değilim illaki hatalarım var seviyoruz ama birbirimizi de yoruyoruz pişman olacak kırdığını düzeltmeye çalışcak oda kesin ama bilemedim..Ne yazık ki maddiyat böyle sorunları getiriyor. Bu erkek ailelerine noldu anlamıyorum sanırım kadının iş hayatına girmesiyle bir özgüven geldi onların oğullarına gelecek hazırlanmasından çok oğullarından onlara destek olmasını bekliyorlar. Eşim anladı demişsiniz bu önemli. Çok ağır konuşmuş o ayrı bence. Bugüne kadarki durumları eşinizin huyunu suyunu siz bilirsiniz. Eğer düzelmez başka şeyler de var derseniz taviz vermeyin ve bu süreci yolun başındayken sonlandırın.yok bu davranışın sebebi belli ilk defa böyle oluyor onun durumuna üzülüyorum şu an iyi değil derseniz o zamanda onu bu lafları ettiğine pişman edin. Biraz sürtsün burnu korksun seni kaybetmekten ve ilk maddi düzelme gördüğünüz anda bir uzmandan yardım alın
çok haklısın galiba dün akşam ki kelimelerden sonra daha halen kendime gelemedim o yüzden fikir almak için açmıştım konuyuBence uygun bir zamanda konusmayi deneyin .. konusmadan bir karara varmayin hos olmayan seyler yasamissiniz ama iletisim önemli ..
Tabi kirildigini belli et ama mutlaka konusun derim ben .. malesef ki Es ailesi hep böyle sorunlu hep bi tuhaf bu sanirim cogu yerde böyleçok haklısın galiba dün akşam ki kelimelerden sonra daha halen kendime gelemedim o yüzden fikir almak için açmıştım konuyu
maalesef.. bayram günü hazırlandık ailesine gidiyoruz önce babanamı(mezarlığa) annenemi gidicez dedim babam ağır basıyo dedi gittik duamızı ettik mezarlık babannelerine yakın diye oraya uğramak istedi bayramlaştık üst katında halası vardı oraya çıktık ben halasındayken eşim aşağı inmiş annesi gelmiş oraya buna laf sokmuş herkesin içinde sen bana niye gelmiyosun falan filan diye buda mezarlığa gittik buraya uğradık şimdi gelcektik demiş annesi he he öyledir gibi kelimelerle bunu iyice kızdırmış sonra halasından çıktık arabadayız dedim annene gitmedik ayıp oldu abisiyle kardeşini görmek istemediğini söyledi ararsın kapıya çıkar dedim ayak üstüde olsa bayramlaşır selamlaşır çıkarız dedim aradı annesi açmadı sonra aradı dediki sana gelicektim oda nie arıyosun gelsene dedi eşimde kardeşiyle abisini görmek istemediğinden aradığını dile getirdi oda yine ne zamana kadar küs kalcan sana eşin yeter git karınla yaşa gibi kelimelerle telefonu yüzüne kapattı.. sinirimi bozuyor sakin kalmaya çalışıyorum ama gemileri yaktırtadacaklar bana bu gidişle..Tabi kirildigini belli et ama mutlaka konusun derim ben .. malesef ki Es ailesi hep böyle sorunlu hep bi tuhaf bu sanirim cogu yerde böyle
Ya tabi ki tek taraflı hata olmaz varsa da çok nadirdir. Siz de farkındasınız zaten durumun eşiniz iyi idare etmiş ve bunalmış belli ki ve bugünlerdeki mutsuzluğunda kendi ailesinin payı olduğu için belki daha mahçup sana karşı bir de işsizlik eklenmiş. Düzelmesi için çaba göstermeli yanlışını görebilmeli kendi kırıp kendi onarabilmeli biraz daha güçlü ve anlayışlı olmaya çalışın. Ama tabi ki bir çaba gösterirse. Biz de çok problem yaşadık maddi hem de ikimizin de suçu yokken şimdi etkileri hala devam ediyor. Ve biraz içinden çıkamasak eşim çok değişiyor. Daha doğrusu kendini suçlayıp değişik bir adam oluveriyor. İnşallah herkes bu süreçlerden önce kurtulur. Çok üzülüyorum böyle birbirini çok sevip dış etkenler yüzünden yıpranan ailelere bizzat kendim de yaşadığım için.kayın validem sürekli bir laf sokma sanatı zaten bir kaç ay öncee mali müşavirlik belgemi almaya hak kazandım hopörler açık olduğunu bilmiyor eşime diyorki seni boşamasın telefonu kapatınca dedimki annen ne demek istiyo gözüm para pulda olsa zaten seninle evlenmem haddini bilsin bu zamana kadar ailesi bana haklı haksız bir tek laf edemedi hep beni tuttu hiç bir zaman ezdirmedi evde belki onlar yüzünden bana laf etti ama bunu onlar bilmedi bende dört dörtlük bir insan değilim illaki hatalarım var seviyoruz ama birbirimizi de yoruyoruz pişman olacak kırdığını düzeltmeye çalışcak oda kesin ama bilemedim..
Valla varya sunlari okuyorum ya ayni sorunlari yasadim bende .. daha görüsüyorken esim gitmek istemezdi sonra bi telefon iste yok oglum gelme etme sen evlenince degistin demeler falan ya ben tek kelime etmemisim Insanlar sürekli günahimi aliyor .. simdide herkese evlendi degisti diyorlarmis görüsmüyoruz ya .. ama demiyorlar biz bunlari dolandirdik iftira attik gelinin Annesine hakaret ettik demiyorlar .. demezler onlar sütten cikmis ak kaşıkmaalesef.. bayram günü hazırlandık ailesine gidiyoruz önce babanamı(mezarlığa) annenemi gidicez dedim babam ağır basıyo dedi gittik duamızı ettik mezarlık babannelerine yakın diye oraya uğramak istedi bayramlaştık üst katında halası vardı oraya çıktık ben halasındayken eşim aşağı inmiş annesi gelmiş oraya buna laf sokmuş herkesin içinde sen bana niye gelmiyosun falan filan diye buda mezarlığa gittik buraya uğradık şimdi gelcektik demiş annesi he he öyledir gibi kelimelerle bunu iyice kızdırmış sonra halasından çıktık arabadayız dedim annene gitmedik ayıp oldu abisiyle kardeşini görmek istemediğini söyledi ararsın kapıya çıkar dedim ayak üstüde olsa bayramlaşır selamlaşır çıkarız dedim aradı annesi açmadı sonra aradı dediki sana gelicektim oda nie arıyosun gelsene dedi eşimde kardeşiyle abisini görmek istemediğinden aradığını dile getirdi oda yine ne zamana kadar küs kalcan sana eşin yeter git karınla yaşa gibi kelimelerle telefonu yüzüne kapattı.. sinirimi bozuyor sakin kalmaya çalışıyorum ama gemileri yaktırtadacaklar bana bu gidişle..
Benimkinde de aynı problem var evlendik eşim benim olduğu şehre yerleşti insanlar konuşmaya başlamıştı zaten o yüzden bayramda ailesiyle iyice problem yaşayıp mağdur olunca şimdide işsiz (yaklaşık 1 aydır) karı parası yiyor dicekler herşeyi şen yapıyosun senin maaşınla her şey oldu benim bir katkım yok sana yük oluyorum diye konuşmalar vardı dün akşam da o kelimeler düzelir belki ama çok üzüldüm zehir bir akşamdıYa tabi ki tek taraflı hata olmaz varsa da çok nadirdir. Siz de farkındasınız zaten durumun eşiniz iyi idare etmiş ve bunalmış belli ki ve bugünlerdeki mutsuzluğunda kendi ailesinin payı olduğu için belki daha mahçup sana karşı bir de işsizlik eklenmiş. Düzelmesi için çaba göstermeli yanlışını görebilmeli kendi kırıp kendi onarabilmeli biraz daha güçlü ve anlayışlı olmaya çalışın. Ama tabi ki bir çaba gösterirse. Biz de çok problem yaşadık maddi hem de ikimizin de suçu yokken şimdi etkileri hala devam ediyor. Ve biraz içinden çıkamasak eşim çok değişiyor. Daha doğrusu kendini suçlayıp değişik bir adam oluveriyor. İnşallah herkes bu süreçlerden önce kurtulur. Çok üzülüyorum böyle birbirini çok sevip dış etkenler yüzünden yıpranan ailelere bizzat kendim de yaşadığım için.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?