Altli ustlu otururken sorunlar mi yasandi. Neden uzaklastiniz ozel degilse ..kendim acimdan , ailesine yakinken uzaklasanlarin sebeplerini ve sonuclarini ders cikarmak amacli dinlemek isterdim.yani ben olsam giderdim.
ben ailemle altlı üstlü oturdum ve kendi isteğimle aynı şehirde 50 km uzaklarına taşındım.
çok yakın olma taraftarı değilim zaten 50 km de bişey değil isteyince gidip geliniyor.
Ablalarınız ne alaka ya? Siz evliliğinizi kaç kişilik yaşıyorsunuz?
esim kabul etti bastan..simdi yoruldum diyor.ben de gorucu usulu evlendim. Madem oyle, ben de ona gore karar alirdim evlenmeden once.kopruyu gecene kadar mi hersey .gerci karari bana birakti ama psikolojik baski altinda kaldim.Bunu esin yapsa ablalarindan ayrılmasa kiyamet kopardı çok saçma bir durum kusura bakma
Altli ustlu otururken sorunlar mi yasandi. Neden uzaklastiniz ozel degilse ..kendim acimdan , ailesine yakinken uzaklasanlarin sebeplerini ve sonuclarini ders cikarmak amacli dinlemek isterdim.
Cnm yakin olunca beklenti gercekten yuksek oluyor. Ben ailemle farkli sehirdeyim. Iki ablamla ayni sehirdeyim sadece.ama istisnasiz het haftasonu piknige, kahvaltiya, avm Ye, parka,hafta icleri de aksam yemegine. Cagiriyorlar ve esim de bu kadar fazlasindan bunaliyor gelmiyor..her hafta piknik mi olur diyor.ustelik esim et yemeyen biri..esim gelmeyince kavga ediyoruz esimle..ben tek gidiyorum bu kez de ablamlar esimden soguyor..beklenti oluyor evet .evet canım hiç aklına gelmeyen şeyler sorun oldu hemde kendi anne babamla.
gitmesen sorun oldu, gitsen eşin istenmedi bir sürü şey.
beklenti yüksek oluyor yakında olunca.
şimdi herkes ramazanı annemde kvde geçircem yazmış ben iki sene her ramazan sadece birer gün gitmişimdir.
bir tanesinde hele kpss'ye hazırlanıyordum, hiç bir faydalarını görmedim.
öyle olduktan sonra dedim uzak olalım ayda bir görüşürüz tatlı tatlı.
benim zaten beklentim yoktu ama yakın olunca insan daha çok kırılıyor.
Cnm yakin olunca beklenti gercekten yuksek oluyor. Ben ailemle farkli sehirdeyim. Iki ablamla ayni sehirdeyim sadece.ama istisnasiz het haftasonu piknige, kahvaltiya, avm Ye, parka,hafta icleri de aksam yemegine. Cagiriyorlar ve esim de bu kadar fazlasindan bunaliyor gelmiyor..her hafta piknik mi olur diyor.ustelik esim et yemeyen biri..esim gelmeyince lactante editorial esimle..ben tek gidiyorum bu kez de ablamlar esimden soguyor..beklenti oluyor evet .
Cnm kocamin evimizi dinleme mevzusu cooookk farkli..biz evlenir evlenmez balayindan hemen sonra, 20 gunluk evli iken amerikaya gittik esimle 1 seneligine..yani aile maile ortada yok..abla falan da yok..esimin univ.arkadasinin oturdugu sitede baska bir blokta ev tuttuk. Ve esimin arkadasi da evli..esimin arkadasi óle merhabadan baska bir muhabbetim bile yokken, esim kafasinda kurmus, onu o adamla ( arkadasi ile ) aldatiyor olma ihtimalimi dusunmus ve evi dinlemeye baslamis cihazla. Biz daha abd deyken yani..anlatabildim mi cnm..
Haklisin gercekten. Tesekkur ederim.dengeyi kurmak zorlaşıyor o yüzden iki tarafa da mesafeli olmak en iyisi bence
Canim sanirim kendimi yeterince ifade edemedim. Benim Iki ablam var. Yuzume tukuren oteki ablam..Esiyle kavga eden baska ablam. Kaynanama gittigim icin bana gurursuzsun deyip yuzume tukurdu ufak olan ablam.. bu olay olali bir seneyi gecti..buyuk ablam da iki ay falan evvel kocasiyla kavga etmis 2 hafta kus kalmis ben kv Ye gidiyormusum ablam gitmiyormus..yuzume tukurmedi yani kocasiyla kavga ettigi icin. O oteki ablamdi ve 1 sene evveldi.Bu olay geçmiş gitmiş şu an hala evli olduğunuza göre iki tarafta bu olayı çözmüş ya da sünger çekmiş
Adam seni dinledi diye affedemiyorsun tamam anlarım ama ablan da benim huzurumu bozdun diye yüzüne tükürmüş
Dikkatini çekerim senin kocanla aranda problem olan kişi, konu kendi kocası olunca senin yüzüne tükürmüş kardeş mardeş demeden
Hala ablalarım melek gibi deme yani, yüzüne tükürmeyi nasıl affedebiliyorsun ya gururun hiç mi yok
Evlenirken bu şehirde olmayı kabul etti o zaman sonsuza kadar burada oturcaz,
50 dk uzağa taşıncam kira ödemicem, eşimin maaşına da katkısı olacak benimde işim var ama ablam surat asar diye gitmek istemiyorum...İşte bunun adı şımarıklık..
cok iyi insanlarmis ya gercekten, gozlerm dolu dolu su an(!) inanir misin..Ablamlarin me kadar iyi insanlar olduklarini bilseniz boyle dusunmezdiniz. Bensiz yemek yemezler inanin..hasta mi oldum, kosarlar hemen, işim mi düştü, aninda yanimdalar. Hızır gibiler yani, her an destekler bana..bensiz me yerler me gezerler. Hal boyleyken kotu olduklarini nasil dusunurum.. ama bazen sinirlarini astiklarinin farkinda degiller. Kaynanama gittim diye yuzume tukurme hakkini kendinde gordu ablam, hem de onun evindeyken..oteki ablam da ordaydi, o da ona destek cikti..ve ondan sonrasinda da gittim kaynanama..en son gecenlerde ablam kocasiyla ciddi bir küslük yasadi..iki hafta birbirleriyle konusmadilar. sebep benmisim..sok oldum !! Neymis ben kaynanama gidiyormusum ziyarete , ablam gitmiyormus..size ne yaaa..giderim Gitmem size ne..benim yerime siz mi Allaha hesap vereceksiniz !!! haksiz miyim Allah askina .ben kin tutamayan biriyim ve kaynanama da kin tutmuyorum ve bu yuzden bana salak diyorlar ablalarim
sana yaptiklari tripleri tavirlari kaynanasima da yapiyosa, esi ondan kiziyordur kv ile gorusmemesine.. bu ne haddini bilmezlik ya?! sen de hala korkuyo musun bunlardan? haksizlar guzel kardesim, haksiz!Canim sanirim kendimi yeterince ifade edemedim. Benim Iki ablam var. Yuzume tukuren oteki ablam..Esiyle kavga eden baska ablam. Kaynanama gittigim icin bana gurursuzsun deyip yuzume tukurdu ufak olan ablam.. bu olay olali bir seneyi gecti..buyuk ablam da iki ay falan evvel kocasiyla kavga etmis 2 hafta kus kalmis ben kv Ye gidiyormusum ablam gitmiyormus..yuzume tukurmedi yani kocasiyla kavga ettigi icin. O oteki ablamdi ve 1 sene evveldi.
hayir yani ona yapilan baskadir, agir gelmistir, gorusmez, tamam.. sana ne karisiyo? kendi evliligi icin seninkini mi heba edecek?Canim sanirim kendimi yeterince ifade edemedim. Benim Iki ablam var. Yuzume tukuren oteki ablam..Esiyle kavga eden baska ablam. Kaynanama gittigim icin bana gurursuzsun deyip yuzume tukurdu ufak olan ablam.. bu olay olali bir seneyi gecti..buyuk ablam da iki ay falan evvel kocasiyla kavga etmis 2 hafta kus kalmis ben kv Ye gidiyormusum ablam gitmiyormus..yuzume tukurmedi yani kocasiyla kavga ettigi icin. O oteki ablamdi ve 1 sene evveldi.
Kaynanam dogumumda telefon bile etmedi. Sebep de yok buna. Ben de kirildim ama yine de bebegimi aldim ben gittim yanina. Ölümlü dunya dedim.. ama gittigimi soyleyince ablam yuzume tukurdu.. 1 seneden fazla oldu.. ve me zaman gitsem bana hakaret yagdiriyorlar. Gitmemi yasakladilar. Benden gizli gitme sakin, senin isin belli olmaz sen biraz salaksin dedi ablam..tabii esimin benim anneme selam bile vermeyisi de sebeplerden biri, kaynanama gitmememi istemelerine ..ama yine de karismalari beni rahatsiz ediyor. Ben ona karisiyo muyum o mesela bu yaz iki hafta kaynanasinda kalacak. Ben gitme , kalma.vs diyor muyum..ben iki hafta kaynanamda kalsam beni katlederler linç ederler ..bir gece kaldim agzima tukurduler..en son kışın gittim kaynanama ve bir daha Gitmem katiyen yasakladilar.esim anneme konusmadigi icin ve kaynanam dogumuma Tel.bile etmedigi icin.sana yaptiklari tripleri tavirlari kaynanasima da yapiyosa, esi ondan kiziyordur kv ile gorusmemesine.. bu ne haddini bilmezlik ya?! sen de hala korkuyo musun bunlardan? haksizlar guzel kardesim, haksiz!
senle kavga edip senin esinin ailesiyle arani sogutmaya calismaktansa, esleriyle ve eslerinin aileleriyle mesgul olsunlar..
senin fake oldugunu dusunmek istiyorum ya.. neyse.. annenle niye konusmuyo esin?Kaynanam dogumumda telefon bile etmedi. Sebep de yok buna. Ben de kirildim ama yine de bebegimi aldim ben gittim yanina. Ölümlü dunya dedim.. ama gittigimi soyleyince ablam yuzume tukurdu.. 1 seneden fazla oldu.. ve me zaman gitsem bana hakaret yagdiriyorlar. Gitmemi yasakladilar. Benden gizli gitme sakin, senin isin belli olmaz sen biraz salaksin dedi ablam..tabii esimin benim anneme selam bile vermeyisi de sebeplerden biri, kaynanama gitmememi istemelerine ..ama yine de karismalari beni rahatsiz ediyor. Ben ona karisiyo muyum o mesela bu yaz iki hafta kaynanasinda kalacak. Ben gitme , kalma.vs diyor muyum..ben iki hafta kaynanamda kalsam beni katlederler linç ederler ..bir gece kaldim agzima tukurduler..en son kışın gittim kaynanama ve bir daha Gitmem katiyen yasakladilar.esim anneme konusmadigi icin ve kaynanam dogumuma Tel.bile etmedigi icin.
Boyle "ablalar" icin mi kili kirk yarip gitsem mi gitmesem mi dusunuyorsunuz allah askina?Kaynanam dogumumda telefon bile etmedi. Sebep de yok buna. Ben de kirildim ama yine de bebegimi aldim ben gittim yanina. Ölümlü dunya dedim.. ama gittigimi soyleyince ablam yuzume tukurdu.. 1 seneden fazla oldu.. ve me zaman gitsem bana hakaret yagdiriyorlar. Gitmemi yasakladilar. Benden gizli gitme sakin, senin isin belli olmaz sen biraz salaksin dedi ablam..tabii esimin benim anneme selam bile vermeyisi de sebeplerden biri, kaynanama gitmememi istemelerine ..ama yine de karismalari beni rahatsiz ediyor. Ben ona karisiyo muyum o mesela bu yaz iki hafta kaynanasinda kalacak. Ben gitme , kalma.vs diyor muyum..ben iki hafta kaynanamda kalsam beni katlederler linç ederler ..bir gece kaldim agzima tukurduler..en son kışın gittim kaynanama ve bir daha Gitmem katiyen yasakladilar.esim anneme konusmadigi icin ve kaynanam dogumuma Tel.bile etmedigi icin.
Kaynanama gitmeyi bile bana yasaklayip " , gizlice gitmeye kalkma sakin, senin isin belli olmaz sen bize caktirmadan gidersin sen" diyor ablam bana.neymis ben gidince kocasiyla kavga ediyormus , kocasi, aybenize bak sana bak sen benim annemlere hic gelmiyorsun diyormus. Kocasi her zaman aybeniz nerde , Yoksa kaynanasinda mi diyormus ablamla tartismak icin !! Kaynanama gidersem benden gerizekalisi yokmus..
Kaynanama gittim diye yuzume tukurme hakkini kendinde gordu ablam, hem de onun evindeyken..oteki ablam da ordaydi, o da ona destek cikti..ve ondan sonrasinda da gittim kaynanama..en son gecenlerde ablam kocasiyla ciddi bir küslük yasadi..iki hafta birbirleriyle konusmadilar. sebep benmisim..sok oldum !! Neymis ben kaynanama gidiyormusum ziyarete , ablam gitmiyormus..
Boyle "ablalar" icin mi kili kirk yarip gitsem mi gitmesem mi dusunuyorsunuz allah askina?
Herkes kendi evliligine baksin bu ne boyle. Kocaman kadinsiniz annesiniz ve karar verip kaynananiza adim atmissiniz. Bunu icin yuzume tukurecek bir ablam olsaydi daha da yuzune bakmazdim. Abla dedigin orta yol bulmali cozum bulmali, insanlari kinle nefretle doldurmamali bence.
Bosverin. Kac sayfa olmus hala mi karar veremediniz? Esinizle gitmezseniz bu ablalar sayesinde bir gun esiniz falan olmayacak zaten.
Of sinir oldum nasil bu kadar mudahil olmalarina izin verdiniz ki? He abla tamam abla sensin diyin gecin hicbir sey diyemiyorsaniz bile.
Allah askina abla abla deme artik. Ne ablasi yahu..
Insan sevdigi iyiligini düsündügü insana böyle mi davranir?
Agzim acik okudum yorumlarini.
100% Eminim ablalarindan uzaklassan cok mutlu huzurlu bir yuvan olur..
Sana zerre saygilari yok resmen.. tepene bindirmissin sana psikolojik baski yapiyorlar
Anneni dinle anneni. Ablalarin ablalikla alakasi kalmamis artik..
Gözlerini arala biraz herkes cidden iyi niyetlimiymis?
Su yazdiklarini oku.. disardan gözlemle kendini veya arkadasin sana bunlari anlatsa ne tavsiye eder ne söylerdin ona?
karar verdim .gidicem esimle. Ama herkes kizacak biliyorum ama ablamlara soylemek zor olacak. Ama soylicem. Cok bunalmis durumdayim ve bunalimimi bile kendi icimde.yasiyorum.hepinize desteginiz icin tesekkur ediyorum .Siz evlilik kuramamışsınız. Başkalarının sözüyle hareket ediyorsunuz..
Eşiniz ve sizin için daha iyi olacak bir karara evet derseniz aciz olacağınızı düşünüyorsunuz ki cümlelerinize çok şaşırdım .
Eşinizle empati kurun, görümceleriniz sizin hayatınızda bu kadar rol alsaydı ne yapardınız ?
Eşiniz çok anlayışlı ve makul tekliflerde bulunmuş. Akıllı davranın. Hayat sizin hayatınız.
Eşiniz sizin hayat arkadaşınız.
Her gün bir saat git gel, bu kadar gereksiz kira v.s vermesi bile bugüne kadar sizin için verdiği tavizlerdir.
Sahip çıkın yuvanıza ve kimseye tek kelime konuşma hakkı vermeyin. Açıklama yapmak zorunda hissetmeyin.
....
Çok önemli bir ayrıntı ; bakın, demişsiniz ki " anneme şunu şunu yaptı , ben şimdi onunla gitsem anneme haksızlık yapmaz mıyım ?
Bende diyorum ki ; Haksızlık yaptığını duşunseydiniz ayrılırdınız , affetmezdiniz.
Aynı hayatta yaşamayı kabul etmeniz nasıl annenize haksızlık değilse bu hiç değildir.
..
Düşünce yapınızı yanlış buldum. Bağımlısınız.
benim annem çok değerli anneme eski konunuzdaki gibi davranan bir adam için kılımı kıpırdatmam
tabi siz zaten tavizi senelerdir veriyorsunuz
saygısız terbiyesiz adam
devam edin böyle davranmaya yüz tane adam olsa bir annemin tırnağı etmez
karar verdim .gidicem esimle. Ama herkes kizacak biliyorum ama ablamlara soylemek zor olacak. Ama soylicem. Cok bunalmis durumdayim ve bunalimimi bile kendi icimde.yasiyorum.hepinize desteginiz icin tesekkur ediyorum .[/QUOç
karar verdim .gidicem esimle. Ama herkes kizacak biliyorum ama ablamlara soylemek zor olacak. Ama soylicem. Cok bunalmis durumdayim ve bunalimimi bile kendi icimde.yasiyorum.hepinize desteginiz icin tesekkur ediyorum .
Kizsinlar. Siz umursamadiktan sonra istedikleri kadar kizsinlar bir onemi var mi? Olmasin bence. Olmamali.karar verdim .gidicem esimle. Ama herkes kizacak biliyorum ama ablamlara soylemek zor olacak. Ama soylicem. Cok bunalmis durumdayim ve bunalimimi bile kendi icimde.yasiyorum.hepinize desteginiz icin tesekkur ediyorum .