- 24 Mart 2014
- 4.741
- 5.085
Tersini dusunemiyorum. Cunku esim kabul edip evlendi o sehirde yasamayi ve gidip gelmeyi..Ablanızın bakıcısı sizin eşinizin işi hakkında konuşma cürretini nerden buluyor. Ben eşim hakkında kimseye yorum yaptırmam eğer eşim hakkında olumsuz yapan kişi benim ailemden de olsa onun ailesinden de olsa haddini bildiririm. Ve kimsede benim yanımda eşim hakkında olumsuz yorum yapmaya kalkışamaz. Haddine olmadığını bilir.
Siz bu haddi bildirmede geç kalmışınız. Empati yapın bi. Eşinizin aradaki meseleyi abisine anlattığını ve abisinin yanında çalışan işçisinin eşinize boşver ne gideceksin diye akıl verdiğini düşünün. Veya sırf görümceniz istemiyor diye eşinizin taşınmak istememsini.
Bence başta kabul etmiş olabilir ama sonrasında kendi maddi manevi mutluluğun için değişen koşullara uyarlanmalıdır hayatlar. Siz de zaten eşinizle gitmek istiyorsunuz ama tek çekinceniz ablalarınız. Yani benim de takıldığım konu bu ablalarınız neden hayatınızda bu kadar etkili. Başka bir sebeple gitmek istemeseniz anlayacağım ama bunu anlayamadım bir türlü.Tersini dusunemiyorum. Cunku esim kabul edip evlendi o sehirde yasamayi ve gidip gelmeyi..
Çok yaşayın emi çok güldüm buna112 kisi EVET demis. 2 kişi de HAYIR demis.
Sakin o 2 kişi ablalarin olmasin
:)) guldurdun beni Su halimle :)112 kisi EVET demis. 2 kişi de HAYIR demis.
Ben de bilmiyorum. Gitmek istiyorum dersem o kadar kirilirlar ki, bizden uzaklasmak istiyorsun yani diye dusunurler cunku..Bunun icin, gitsek bile, istemeye istemeye gidicem eger ki gidersem.Bence başta kabul etmiş olabilir ama sonrasında kendi maddi manevi mutluluğun için değişen koşullara uyarlanmalıdır hayatlar. Siz de zaten eşinizle gitmek istiyorsunuz ama tek çekinceniz ablalarınız. Yani benim de takıldığım konu bu ablalarınız neden hayatınızda bu kadar etkili. Başka bir sebeple gitmek istemeseniz anlayacağım ama bunu anlayamadım bir türlü.
Peki eşin kırılmayacak mı? Benim daha rahat olacağımı bile bile ablalarını seçti benim onun gözünde ablalarım kadar değeri yok demeyecek mi?Ben de bilmiyorum. Gitmek istiyorum dersem o kadar kirilirlar ki, bizden uzaklasmak istiyorsun yani diye dusunurler cunku..Bunun icin, gitsek bile, istemeye istemeye gidicem eger ki gidersem.
112 kisi EVET demis. 2 kişi de HAYIR demis.
Gidecegim diyemiyorum..tayin isteme haftasi geldi catti, ben tayin isteyecegim diyemiyorum..ortada kalakaldimesime tamam dedim ama demez olaydim aileme aciklayamiyorum .sen bilirsin diyecekler ama beni aciz olarak gorecekler..esinin her dedigini yapan aciz biri
acizlik huzursuzluk çıkarmakla huzursuz olmakla olur canım sakın öle düşünme bu durumda ablana kendi fikrini söyleyemezken daha acizsin emin ol..Cnm ben de evlenir evlenmez Esimin pesine takildim abd Ye gittim 1 sene kaldim ama bu baska..nasil desem, gidersem aciz duruma dusucem
ablan ne iş yapıyor onu merak ettim meselaCnm rehber ogretmenim, ama boyle bir ihtimal de var cidden ..soyle ki : esim yrd.doç.uni de, ve esimin calistigi uni Ye psikolojik danisman almayi dusunuyormus rektor..( akademisyen olarak degil, psikolojik danisman olarak ) esim belki boyle bir ihtimal olur dusunursen dedi bana, ablama bahsettim, burun kivirdi ..
senin kıymetini bilmediğini nerden biliyorlar kıymet bilme ölçüsü nedir.. kıymet bilmeyen değer vermeyen adam günde iki saat yol gider kiraya ve yola dünya paramı verirmiş hayret bişey...Onlarin iyiligimi istedigini cok iyi biliyorum. Asla uzulmemi istemezler..ama kalirsam da esimle huzursuz olcam. Tayin istemezsem esimle huzurumuzun kacacagini soyluyorum ama diyor ki sanki burda cok kiymetini biliyor da, gidince mi kiymetini bilecek..seni goturunce artik ne seytani gorurum ne fatiha okurum diyor (esim icin diyo bunu., esimin maksadi beni ablamlarfan uzaklastirmak diye dusunuyorlar )
allahım bakıcı kendini düşünüyor ve kusura bakma ablana ve sana yaranmaya çalışıyor sorsaydın sen olsan gitmezmisin diye 500 lira için evini bırakıp başkasının çocuğuna bakıyorsun ben gidip orda keyfime bakacam deseydin...Ablamin oglunun bakicisi da dedi , girmesin ikinci ogretime, girmek zorunda mi, paradan onemli seyler var , gitme , madem esin karari sana birakti, benim kararim kalmak de , ablalarinla otur dedi, bakici, eger kalirsak eylulden itibaren benim kizima bakacakti..ama gidersem de işsiz kalmayacak ki, gidersem bir sene daha bakacak ablamin ogluna.. yani o kadinin burnunu sokmasina da uyuz oluyorum yani..her seferinde boyle yorumlar yapiyor . Eşin de bir tuhaf vs diyor
suçun büyüğü bu kusura bakma nolur.. rahmetli babannem otun yağmura boyun bükmesi çiçeği açana, karı kocanın küsmesi yatağa girene kadardır derdi.. eşler birb.irini çabuk affederde aileler zor.. sen unutuyorsun onlar unutmuyor .. herşey anlatılırmı.. allah aşkına bu dört duvar niye var.. niye insanlar senin özelini bilmek zorunda.. ister istemez kendi duygularımızla anlatıyoruz eşimiz haklıysa bile haksız gösteriyoruz ee insanları eşimize düşman etmeye gerek varmı.. yapmayın allah aşkına..ablalaarima ailemde olan biten ne varsa anlatiyorum gunluk rápido verir gibi..evet benim Sucum sanirsam tan olarak bu..sonra ben esimi affetsem bile onlar esimden soguyorlar ve bu nedenle gidersem uzulecegime inaniyorlar
simarıklık değil eziklik... bu insanlar eşinin hep kötü davrandığını görmüşler daha doğrusu sen öle yansıtmışsın şimdi ne yapsa kötü oluyor adam.. sana niye yağ çeksin.. adamın kariyeri rahatı geleceği söz konusu senin onu daha çook düşünmen gerekmezmi.. hem adam senin ona yaptığın karşısında belki daha çoook değer verecek sana .. ki zaten demiş hafta sonları gelirsin diye.. ablalarının seni doldurduğunu bile bile..Esim de ailem elbette. Ama bir bilseniz..ablalarima biz tasincaz, tayin isticem releyendo oyle cekiniyorum ki, bunu soylemek zulum gibi geliyor. Beni simarik olarak gormusler bazi hanimlar. Oyle degilim inanin.. ama beni aciz gorecekler.gitsin gelsin, ne var ki, seni goturecek sonra da artik sana eyvallahi olmaz kocanin, zaten hedefi bizi ayirmakti, ulasti hedefine, artik infame iyisi yok diye dusunecekler. Meseela esim bana iyi mi davraniyor, hemen diyorlar ki sen gitmeyi kabul et diye yagcilik yapiyor...
çook veya az.. önemli olan huzur .. güven gelecek kaygısı belkide.. kimse kimsenin hayatını bilemez kıyaslama yapmaEtrafimda , ailesinin memleketini birakip haniminin memlekerinde yasayan adamlar var..bunlari gorunce ben iki ablamla yasamisim cok mu diyorum kendime
hastalıklı bir ruh hali bu.. benim annem evinde rahat olda başka şeye gerek yok der.. yeterki mutlu olalım.. eee sen iki hafta gidiyorsun eşin dünya yol gidip geliyor yoruluyor ama sen anneni memnun etmek zorundasın(hepimiz zorundayız o ayrı ama bu ayrı bu çoook keyfi) valla eşin çook iyi niyetli.. ki sen onun annesine gitmiyorsun.. o fedakarlık yapıyor inan banaBen anneme arabayla 5 dakka olsam , haftada bir gorussem annem bana saymadigini birakmaz.. otobusle 4 saatlik mesafede ayda bir veya en gec 2 ayda bir annemdeyim. Minimum 2 hafta kalmak uzere hemde.hatta Su anda da annemdeyim
ablan sadece kendi menfaati için söylemiş gülüm bunları .. ne sen git ne benim kocamın aklına bişey düşür.. gitmek zorundayız.. niye gitmeyelim oda anne benim kocamı doğurup büyüten anne.. kimbilir ne derdi varda aramıyor.. belki yaşama tarzı öle ki sen demişsinki çoook zor şartları ozaman insanların koca bir yaşam mücadelesi varsa keyfi bişey beklemek biraz zooor bizim gibi düşünemezler onlar.. diyorsunki süt satıp geçiniyorlar.. belki çocuğuna bişey yapmak istiyor yapamıyor belki almak istiyor alamıyor eziliyor.. iyice çekiyor kendini doğru düşün doğru davran..Mesela ablam , kv deme gitmemi yasakladi..ben gidince kocasiyla kavga ediyormus. Kocasi diyormus ki aybeniz kv desini ziyarete gidiyor sen annemi ziyarete gelmiyorsun. Bundan sebep esiyle tam 2 hafta konusmadilar. Ablam dedi bir daha gidersen senin agzina b..k korum bilmem ne...kv dem ben dogum yapinca gelmemisti hatta Tel.bile etmemisti . Yinede buyugumdur deyip gidiyordum ama iki ablam da agzima tukurdu gittim diye. Hatta kizim 2 aylikken alip gittim, kv henuz zahmet edip Tel.bile etmemisti yinede gittim. Ablam bunu duyunca yuzume tukurdu kendi evinde hemde..agladim sadece orada
annen haklı doğruyu görüyor.. aklın yolu bir yani..Herkes boyle dusunuyor sanirim..as once konuyu anneme actim..annem de buradaki hanimlarla ayni dusunuyor..esim anneme selam bile vermemesine ragmen, annem de sizlerle ayni dusuncede..burada soylenilenlerin hepsini hatta daha fazlasini soyledi annem..sen evine yuvana bak,nasil mutlu olacaksaniz oyle yap, vs..soylediklerinizin tamamini soyledi annem...ablamlara aciklamam gerekecek galiba
ben farklı bakıyorum olaya .. ailesine değer veren erkek karısına çocuğunada değer verir karısının ailesinede..maddi menfaatler olacak ama esimin ailesinin geliri yok ve onlara yardimci olacagiz. Ablamlar da diyor sanki para biriktircen me olacak, onlarin evlerini yaptircaksiniz, onlari hacca yollicaksiniz, onlara aylik para verceksiniz. Neden maddi menfaati dusunuyorsun hal boyleyken diye dusunuyorlar. Esimin ailesi maddi yonden sifir..bir inekleri iki keçilerinden baska hicbirseyleri yok. Sut satiyorlar.annesi yazlari arada bir sebze topluyor , sebze karsiliginda vs.evlerinde tek bir kanepe bile yok. Esim yillarca simit satmis alninin teriyle kazanmis bu gunlere gelmis. Ailesine bakmakla esim yukumlu ve ablamlar da annesi dogumuma gelmedigi ve Tel.etmedigi icin tepkili ailesine
gerek varmı sürekli birlikte olmaya.. ne münasebet.. doğru bişey değil bu bu zaten... eşin onların yargılarının farkinda ve oyuzsden istemiyor.. bide şu var.. belki seninle yanlız kalmak istiyor.. her yere beraber gidilmezki her dakka beraber olunmazkiZaten huysuzluktan kastim, ablamlarin davetlerini vs reddetmesi. Her zaman olmasa da cogu zaman birlikte olmak istemiyor. bundan dolayi kavga cikiyor
bak kendinle yüzleşiyorsun ve doğruyu yanlışı anlıyorsun bence az daha düşün kararında haklı olduğunu net göreceksin..Veriyorum..hergun veriyorum. Evet kendimle yuzlestim ben actigim bu konu sayesinde. Kaynanama gitmeyi bile bana yasaklayip " , gizlice gitmeye kalkma sakin, senin isin belli olmaz sen bize caktirmadan gidersin sen" diyor ablam bana.neymis ben gidince kocasiyla kavga ediyormus , kocasi, aybenize bak sana bak sen benim annemlere hic gelmiyorsun diyormus. Kocasi her zaman aybeniz nerde , Yoksa kaynanasinda mi diyormus ablamla tartismak icin !! Kaynanama gidersem benden gerizekalisi yokmus..
bence kimin daha kiymetli oldugu degil de, esim ve ablalarim arasindaki dengeyi kurmayi becerebilmeliyim. Iki taraf arasindan birini tercih etmek zorunda degilim , gitmekle de esimi sectim, ablalarim umrumda degil demek degil. Sartlar bunu gerektirdi ama mumkun oldugunca yaniniza gelip gidicem , siz de gelin bize demedi benim icin bu kadar zor olmamali..evet hanimlar haklilar. Esimle ailem arasindaki dengeyi kurmak bana dusuyorPeki eşin kırılmayacak mı? Benim daha rahat olacağımı bile bile ablalarını seçti benim onun gözünde ablalarım kadar değeri yok demeyecek mi?
Bence hayatında kimin daha kıymetli olduğuna karr vermelisin.
Canim cok hossun :) esim bunu kabul ederek evlendi. dolayisiyla simdi evliyiz diye sartlarda degisiklik yapma hakkina sahip degil dimi ama
Ablalarimla konusmadim.ben annemlerdeyim Su an. Baska bir sehirde oturuyoruz annemlerle. Ama anneme soyledim .o da henuz ablalarima soylemedi. Bugun Tel de ablama, il disi tayinler acilmis tayin istemiycem dedim. Madem istemicen neden il ici tayinlerde tercih yapmadn dogu gorevi yapmis olurdun hic degilse dedi. Yani git demedi.ne yaptınız ablalarınızla konuştunuz mu ?? Ablalarınıza ailenize nerde durmalarını hissetirmezseniz çook üzülürsünüz inan tecrübe konuşuyor herkese durması gerektiği yeri bilirse hiç bir düzen bozulmaz bunuda siz sağlamalısınız .....
Esimin konforu icin fedakarlik edicem resmen..ama o benim icin fedakarlik etti mi ? Annem yanimda diye otogara gelmedi , annem, bebegim ve ben otogarda kaldik enistem geldi aldi..esim de calistigi sehirden eve bile gelmedi annem memlekete gidinceye kadar. Annemi sevmeyebilir, ama bu kadari da fazla . Kiyamam esime falan diyemiyorum bu yuzden malesefKonu sahibi ne kadar abartmışsınız olayı.
Alt tarafı bir saatlik yol, ben her gün gidip geliyorum o kadar yolu.
Eşimin işi de evimize yakın, sizinkinin tam tersi.
Çok zorlanıyorum her gün git gel ama bizim şartlarımıza bu durum uyuyor.
Yani ihtiyaç halinde siz de her gün gidip ablalarınızı görebilirsiniz. Zaten hafta sonları kahvaltıya yetişebilirsiniz, akşam yemeğinizi yiyip dönebilirsiniz :) Onlar size çok rahat gelebilirler.
Diğer yandan taşınmanızın maddi avantajları çok fazla. Neden bu avantajların keyfini düşünmüyorsunuz da bu kadar kendinizi geriyorsunuz.
Ablalarınız zaten demiş, bizim yüzümüzden gitmeyip sonra bize suç bulma diyerek. Yani ilk zamanda zor gelebilir ama zamanla alışırsınız. Ama gitmezseniz kendi çekirdek ailenizde alışılamayacak bir soğukluk yaratırsınız.
Ayrıca ben de arkadaşlar gibi eşini hiç düşünmediğin kanısını edindim. Kıyamam ben kocama ya :) O da bana kıyamaz, istemez o kadar yol gitmemi ama şartlarımız sizin gibi değil. Yine de uzun vadede şartları değiştirip ikimizin de konforuna gelecek şekilde planlar yapmaya çalışıyoruz. Çekirdek aile dışındaki kişiler de hoşlanmasalar bile bir süre geçtikten ve siz düzeninizi huzurlu bir şekilde kurduktan sonra iyi etmişsiniz diyeceklerdir. Önce kızarlar sonra ne iyi oldu derler, eminim.
Esimin konforu icin fedakarlik edicem resmen..ama o benim icin fedakarlik etti mi ? Annem yanimda diye otogara gelmedi , annem, bebegim ve ben otogarda kaldik enistem geldi aldi..esim de calistigi sehirden eve bile gelmedi annem memlekete gidinceye kadar. Annemi sevmeyebilir, ama bu kadari da fazla . Kiyamam esime falan diyemiyorum bu yuzden malesef