NE YAPACAGIMI ŞAŞTIM :(

esimin calistigi sehre tayin istemeli miyim

• evet

• hayir

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Ablanızın bakıcısı sizin eşinizin işi hakkında konuşma cürretini nerden buluyor. Ben eşim hakkında kimseye yorum yaptırmam eğer eşim hakkında olumsuz yapan kişi benim ailemden de olsa onun ailesinden de olsa haddini bildiririm. Ve kimsede benim yanımda eşim hakkında olumsuz yorum yapmaya kalkışamaz. Haddine olmadığını bilir.
Siz bu haddi bildirmede geç kalmışınız. Empati yapın bi. Eşinizin aradaki meseleyi abisine anlattığını ve abisinin yanında çalışan işçisinin eşinize boşver ne gideceksin diye akıl verdiğini düşünün. Veya sırf görümceniz istemiyor diye eşinizin taşınmak istememsini.

Tersini dusunemiyorum. Cunku esim kabul edip evlendi o sehirde yasamayi ve gidip gelmeyi..

Tersini dusunemiyorum. Cunku esim kabul edip evlendi o sehirde yasamayi ve gidip gelmeyi..
Bence başta kabul etmiş olabilir ama sonrasında kendi maddi manevi mutluluğun için değişen koşullara uyarlanmalıdır hayatlar. Siz de zaten eşinizle gitmek istiyorsunuz ama tek çekinceniz ablalarınız. Yani benim de takıldığım konu bu ablalarınız neden hayatınızda bu kadar etkili. Başka bir sebeple gitmek istemeseniz anlayacağım ama bunu anlayamadım bir türlü.

Ben de bilmiyorum. Gitmek istiyorum dersem o kadar kirilirlar ki, bizden uzaklasmak istiyorsun yani diye dusunurler cunku..Bunun icin, gitsek bile, istemeye istemeye gidicem eger ki gidersem.

Ben de bilmiyorum. Gitmek istiyorum dersem o kadar kirilirlar ki, bizden uzaklasmak istiyorsun yani diye dusunurler cunku..Bunun icin, gitsek bile, istemeye istemeye gidicem eger ki gidersem.
Peki eşin kırılmayacak mı? Benim daha rahat olacağımı bile bile ablalarını seçti benim onun gözünde ablalarım kadar değeri yok demeyecek mi?
Bence hayatında kimin daha kıymetli olduğuna karr vermelisin.

tek tek cevap yazmasam çatlarım dedim..
ablayım bende iki kız kardeşin büyüğüyüm.. kardeşimden başka kimsem yok derim bazen.. amaaaaaaı asla evine müdahale etmem .. aile içi tartışmalarımızı bilmeyiz çünkü o benim eşimi ben onun eşini çok severim... kötü şeyleri bilmek karşıdakine tepki aldıracaktır bize.. kayınvalidesiyle oturur bir sıkıntısını anlatsa yol göstermekten başka bişey yapmam.. benimde annem var birgün benim annemde bizimle veya onunla yaşayabilir.. orta yolu bulmasını sağlarım huzurunu bozması korkutur beni.. o mutlu olsun nerde olduğu önemli değil..
ay bide bu hafta kadınlarda hep bir aciz düşmeme savaşı kime neye karşı aciz düşme.. eşinin dediğini yapmak huzurumuz için çalışmak, mutlu olmak hangi rant kavgasından değersiz ben anlamadım..

Cnm ben de evlenir evlenmez Esimin pesine takildim abd Ye gittim 1 sene kaldim ama bu baska..nasil desem, gidersem aciz duruma dusucem
acizlik huzursuzluk çıkarmakla huzursuz olmakla olur canım sakın öle düşünme bu durumda ablana kendi fikrini söyleyemezken daha acizsin emin ol..
ablan ne iş yapıyor onu merak ettim mesela

senin kıymetini bilmediğini nerden biliyorlar kıymet bilme ölçüsü nedir.. kıymet bilmeyen değer vermeyen adam günde iki saat yol gider kiraya ve yola dünya paramı verirmiş hayret bişey...

allahım bakıcı kendini düşünüyor ve kusura bakma ablana ve sana yaranmaya çalışıyor sorsaydın sen olsan gitmezmisin diye 500 lira için evini bırakıp başkasının çocuğuna bakıyorsun ben gidip orda keyfime bakacam deseydin...

ablalaarima ailemde olan biten ne varsa anlatiyorum gunluk rápido verir gibi..evet benim Sucum sanirsam tan olarak bu..sonra ben esimi affetsem bile onlar esimden soguyorlar ve bu nedenle gidersem uzulecegime inaniyorlar
suçun büyüğü bu kusura bakma nolur.. rahmetli babannem otun yağmura boyun bükmesi çiçeği açana, karı kocanın küsmesi yatağa girene kadardır derdi.. eşler birb.irini çabuk affederde aileler zor.. sen unutuyorsun onlar unutmuyor .. herşey anlatılırmı.. allah aşkına bu dört duvar niye var.. niye insanlar senin özelini bilmek zorunda.. ister istemez kendi duygularımızla anlatıyoruz eşimiz haklıysa bile haksız gösteriyoruz ee insanları eşimize düşman etmeye gerek varmı.. yapmayın allah aşkına..
simarıklık değil eziklik... bu insanlar eşinin hep kötü davrandığını görmüşler daha doğrusu sen öle yansıtmışsın şimdi ne yapsa kötü oluyor adam.. sana niye yağ çeksin.. adamın kariyeri rahatı geleceği söz konusu senin onu daha çook düşünmen gerekmezmi.. hem adam senin ona yaptığın karşısında belki daha çoook değer verecek sana .. ki zaten demiş hafta sonları gelirsin diye.. ablalarının seni doldurduğunu bile bile..
Etrafimda , ailesinin memleketini birakip haniminin memlekerinde yasayan adamlar var..bunlari gorunce ben iki ablamla yasamisim cok mu diyorum kendime
çook veya az.. önemli olan huzur .. güven gelecek kaygısı belkide.. kimse kimsenin hayatını bilemez kıyaslama yapma
Ben anneme arabayla 5 dakka olsam , haftada bir gorussem annem bana saymadigini birakmaz.. otobusle 4 saatlik mesafede ayda bir veya en gec 2 ayda bir annemdeyim. Minimum 2 hafta kalmak uzere hemde.hatta Su anda da annemdeyim
hastalıklı bir ruh hali bu.. benim annem evinde rahat olda başka şeye gerek yok der.. yeterki mutlu olalım.. eee sen iki hafta gidiyorsun eşin dünya yol gidip geliyor yoruluyor ama sen anneni memnun etmek zorundasın(hepimiz zorundayız o ayrı ama bu ayrı bu çoook keyfi) valla eşin çook iyi niyetli.. ki sen onun annesine gitmiyorsun.. o fedakarlık yapıyor inan bana
ablan sadece kendi menfaati için söylemiş gülüm bunları .. ne sen git ne benim kocamın aklına bişey düşür.. gitmek zorundayız.. niye gitmeyelim oda anne benim kocamı doğurup büyüten anne.. kimbilir ne derdi varda aramıyor.. belki yaşama tarzı öle ki sen demişsinki çoook zor şartları ozaman insanların koca bir yaşam mücadelesi varsa keyfi bişey beklemek biraz zooor bizim gibi düşünemezler onlar.. diyorsunki süt satıp geçiniyorlar.. belki çocuğuna bişey yapmak istiyor yapamıyor belki almak istiyor alamıyor eziliyor.. iyice çekiyor kendini doğru düşün doğru davran..
annen haklı doğruyu görüyor.. aklın yolu bir yani..
ben farklı bakıyorum olaya .. ailesine değer veren erkek karısına çocuğunada değer verir karısının ailesinede..
senin annen baban okadar zor durumda olsa sen yardım etmezmisin.. bırak onlarında duasını alsın annen belki sen tepkilisin diye eşinde annene yakın durmuyor.. bi de bu açıdan bak.. doğuma gelmedi diyorsun.. belki gelemedi.. belki gelecekti eli boş ailenin ablalarının yargılarından konuşacaklarından çekindi ve dahası.. sen yüreğini aç bir gün elbet konuşur kayınvalidenle herşeyin sebebini anlarısın..

Zaten huysuzluktan kastim, ablamlarin davetlerini vs reddetmesi. Her zaman olmasa da cogu zaman birlikte olmak istemiyor. bundan dolayi kavga cikiyor
gerek varmı sürekli birlikte olmaya.. ne münasebet.. doğru bişey değil bu bu zaten... eşin onların yargılarının farkinda ve oyuzsden istemiyor.. bide şu var.. belki seninle yanlız kalmak istiyor.. her yere beraber gidilmezki her dakka beraber olunmazki
bak kendinle yüzleşiyorsun ve doğruyu yanlışı anlıyorsun bence az daha düşün kararında haklı olduğunu net göreceksin..

ayrıca şunuda söyleyim bende en az senin kadar bağlıyım aileme.. annem bakıyor çocuklarıma.. ben eve gelirim annem çıkar hemen.. eşinle çocuğunla kal diye .. kardeşim izmittan buraya taşındı karşı dairem boşalacaktı ama annem orayı istemedi.. birbiriizin hayatına bukadar müdahil olmayın dedi.. düşündük haklı.. herşey görülmemeli bilinmemeli .. daha mutluyuz evet.. birlikte olmak sevmek değer vermek her an dipdibe olmak demek değil ki .. her yemeği beraber yiyip her an beraber olunca sevmiyor insan birbirini....
bence bir düşün.. eşinle ve kızınla en son nezaman baş başa vakit geçirdin.. saatlerce yatakta oynadın.. kahvaltı yaptın..
aile olmayı unutmuşsun bence.. kızının teyzeden çok anne babaya ihtiyacı var..

bence kimin daha kiymetli oldugu degil de, esim ve ablalarim arasindaki dengeyi kurmayi becerebilmeliyim. Iki taraf arasindan birini tercih etmek zorunda degilim , gitmekle de esimi sectim, ablalarim umrumda degil demek degil. Sartlar bunu gerektirdi ama mumkun oldugunca yaniniza gelip gidicem , siz de gelin bize demedi benim icin bu kadar zor olmamali..evet hanimlar haklilar. Esimle ailem arasindaki dengeyi kurmak bana dusuyor

ne yaptınız ablalarınızla konuştunuz mu ?? Ablalarınıza ailenize nerde durmalarını hissetirmezseniz çook üzülürsünüz inan tecrübe konuşuyor herkese durması gerektiği yeri bilirse hiç bir düzen bozulmaz bunuda siz sağlamalısınız .....

Canim cok hossun :) esim bunu kabul ederek evlendi. dolayisiyla simdi evliyiz diye sartlarda degisiklik yapma hakkina sahip degil dimi ama

Durum tersi olsa ve siz esiniz ile böyle anlasmis, fakat su an bunalmis olsaydiniz ne olurdu? Esiniz herseyi görümcelerine anlatsaydi ve onlarin söz hakki olsaydi?

Hos degil, degil mi? Adam sizin icin cabaliyor, calisiyor, eve ekmek getiriyor, ve yaptiginiz seye bak...

Bence siz esinizi bu arada zerre kadar sevmiyorsunuz, sevseydiniz 2 saat tol yapmasina asla kiyamazdiniz.

Ha bisey daha diyimmi? O senin sözde iyiligini düsünen ablalarin var ya, ayni teklif onlara gelse, hemen kabul ederlerdi, ve kimse onlara agizini acip karisamazdi!

Ablalarimla konusmadim.ben annemlerdeyim Su an. Baska bir sehirde oturuyoruz annemlerle. Ama anneme soyledim .o da henuz ablalarima soylemedi. Bugun Tel de ablama, il disi tayinler acilmis tayin istemiycem dedim. Madem istemicen neden il ici tayinlerde tercih yapmadn dogu gorevi yapmis olurdun hic degilse dedi. Yani git demedi.

Konu sahibi ne kadar abartmışsınız olayı.
Alt tarafı bir saatlik yol, ben her gün gidip geliyorum o kadar yolu.
Eşimin işi de evimize yakın, sizinkinin tam tersi.

Çok zorlanıyorum her gün git gel ama bizim şartlarımıza bu durum uyuyor.

Yani ihtiyaç halinde siz de her gün gidip ablalarınızı görebilirsiniz. Zaten hafta sonları kahvaltıya yetişebilirsiniz, akşam yemeğinizi yiyip dönebilirsiniz :) Onlar size çok rahat gelebilirler.
Diğer yandan taşınmanızın maddi avantajları çok fazla. Neden bu avantajların keyfini düşünmüyorsunuz da bu kadar kendinizi geriyorsunuz.

Ablalarınız zaten demiş, bizim yüzümüzden gitmeyip sonra bize suç bulma diyerek. Yani ilk zamanda zor gelebilir ama zamanla alışırsınız. Ama gitmezseniz kendi çekirdek ailenizde alışılamayacak bir soğukluk yaratırsınız.

Ayrıca ben de arkadaşlar gibi eşini hiç düşünmediğin kanısını edindim. Kıyamam ben kocama ya :) O da bana kıyamaz, istemez o kadar yol gitmemi ama şartlarımız sizin gibi değil. Yine de uzun vadede şartları değiştirip ikimizin de konforuna gelecek şekilde planlar yapmaya çalışıyoruz. Çekirdek aile dışındaki kişiler de hoşlanmasalar bile bir süre geçtikten ve siz düzeninizi huzurlu bir şekilde kurduktan sonra iyi etmişsiniz diyeceklerdir. Önce kızarlar sonra ne iyi oldu derler, eminim.

Esimin konforu icin fedakarlik edicem resmen..ama o benim icin fedakarlik etti mi ? Annem yanimda diye otogara gelmedi , annem, bebegim ve ben otogarda kaldik enistem geldi aldi..esim de calistigi sehirden eve bile gelmedi annem memlekete gidinceye kadar. Annemi sevmeyebilir, ama bu kadari da fazla . Kiyamam esime falan diyemiyorum bu yuzden malesef

Eşinizin konforu sizin konforunuz değil ise zaten taşınmaktan daha büyük bir probleminiz vardır. Eski konularınızı bilmiyorum ama önce içinizdeki bu soğukluğun çözümünü arayın. Gerçekten işiniz zor, umarım geçmişi geride bırakabilirsiniz ve huzuru bulabilirsiniz. Taşınmamaya karar verirseniz eğer, eşinize sebebini açıkça anlatın bence, yoksa ablamlardan ayrılamıyorum doğru sebep gibi görünmüyor.

yani ben olsam giderdim.
ben ailemle altlı üstlü oturdum ve kendi isteğimle aynı şehirde 50 km uzaklarına taşındım.
çok yakın olma taraftarı değilim zaten 50 km de bişey değil isteyince gidip geliniyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…