• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapacağımı şaşırdım

Bebeğin hayırlı olsun canım.Allah sağlık sıhat uzun ömür versin.Eşine ve sana da Allah sabır versin.Benim tavsiyem iş yapmanda çok problem yoksa dolaşabiliyorsan annenin eşine yap dediklerini o an kalkıp sen yap mümkünse en azından yapmak için hareket et.En azından annen iyice anlar belki eşinden iş yapmasını istemediğini.Ama bu durumlar erkek için ağırdır canım. Hele yabancıların yanında emrivaki bir biçimde çay koy denmesi bana göre çok yanlış bir tavır. İnşallah en kısa zamanda annen döner sende eşin ve çocuğunla huzurlu bir şekilde hayatına devam edersin.TAvsiyem eşine kızgınlık etme.

Canim hayirli olsun bebisin :nazar:
Allah anali babali buyutsun hangi ara dogurdun :)
cinsiyeti ne? ismi ne? sagligi keyfi yerindemi ?

kendini uzmemeye calis tamam esine cok yuklendi annen
ama sen yine esine fazla belli etme
hani esin kinlenmesin annene

ama gercektente annen acaip emirvakilik yapiyor
yakinda evine donecek zaten takmamaya calis
annen oyle yaptikca sen daha guler yuzlu ol esine karsi
umarim lohusaligini en guzel sekilde atlatirsin
ve hersey artik ucunuz icin cok cok guzel olur!

Canım öncelikle hayırlı olsun, gözün aydın, bebeğini sağlıkla büyüt inşallah..:71::71:

Anlattıklarına göre, eşin çok sabırlı bir bey.
Benim eşim olsa çoktan cıngar çıkardı, kaldı ki benim eşimde epeyce sabırlıdır ortalamaya göre.
Madem eşin "annen nasıl olsa bugün yarın gidecek, idare edelim" mantığında, sen de öyle olmalısın. Eşin çok mantıklı düşünüyor çünkü.

Anın tadını çıkar, bebeğini kokla, al kendin ver bebeği babasının kucağına, "sev babası" de. Yani böyle böyle bastır annenin hatalarını, direkt annenle konuşarak değilde.

Gene şanslısın, annen gelmiş yanına, lohusalığında destek oluyor. İdare ediver, kaç gün kalacak. Toparlandığın an ayaklan, o zaten anlar gider diye düşünüyorum.

Ben de yazın doğrucam kısmetse, bakacak kimse yok valla, kara kara düşünüyorum:59:
K.valide var, başka şehirde. anca sesi geliyor, görüntü yok. Kendi oğlunu 1 yaşında bebeyken bırakan, gelip bana destek olur mu. Eşim ameliyat oldu, kalkıp gelmedi bile, telefonla geçmiş olsun dedi. Oysa diğer evlatlarına bir şahin gibi korumacı.
Burada üvey k.valide var, 6 aylık hamileyim, böbrek yüzünden 3 defa hastanede yattım birer hafta, aramadı bile. 6 aydır yüzünü görmüyorum. 3 ay yemek bile yapamadım, o arada kocam yemek yapmayı öğrendi çaresizlikten. Bir kap çorba getiren olmadı yani.
Anne desen yok zaten.
Mecbur parama geçecek sözüm..
Parayı bastırıp, bakıcı tutucam kendime, napiyim başka..:59:

Canım senin hamileliğin nasıl gidiyor, herşey yolundadır inşallah.:69:

cnm artık tanışmış olduk,iyiki de tanışmışız senin de tecrübelerinden yararlanmak güzel
Walla nasıl atlatırım bilmiyorum ama şimdiden içim içimi yiyor...Canım anneme bugün açtım konuyu ama işte annemin ağlamasıyla noktalandı içim ezildi,üzüldüm ,vicdan azabı çektim..yani yine olan bana oldu...Bende bunu düşünüyorum eşim beni işe gittiğinde akşama kadar arıyordu bugün aramadı bile
:43: Onu anlıyorum ama ne yapabilirim

ben bu süreçte eşimle arayı sıcak tutmak için şöyle yaptım sütümü sağdım güzelce anneme bıraktım ve kocişle başbaşa çıktık dışarı sezeryanlı ve çok sancılı olmama ve 40ımın çıkmamasına rağmen(40 çıkana kadar o kadar çok gezdimki) kendimi sokağa attım.dışarıda yalnız bir şeyler yapınca farkettikki doğum ve bebek misafir falan derken birbirimizden çok uzak kalmışız:(el ele dolaştık ona sevgimi gösterdim sıkça tabi o da bana,eve döndüğümzüde 2mizde 1 hafta yetcek moral depolamıştık:D

Bebeğin hayırlı olsun canım.Allah sağlık sıhat uzun ömür versin.Eşine ve sana da Allah sabır versin.Benim tavsiyem iş yapmanda çok problem yoksa dolaşabiliyorsan annenin eşine yap dediklerini o an kalkıp sen yap mümkünse en azından yapmak için hareket et.En azından annen iyice anlar belki eşinden iş yapmasını istemediğini.Ama bu durumlar erkek için ağırdır canım. Hele yabancıların yanında emrivaki bir biçimde çay koy denmesi bana göre çok yanlış bir tavır. İnşallah en kısa zamanda annen döner sende eşin ve çocuğunla huzurlu bir şekilde hayatına devam edersin.TAvsiyem eşine kızgınlık etme.

Amin canım çok saol...Canım bende eşimden istediklerini yapmaya çalışıyorum elimden geldiğince.
Zaten dün konuştum ya annemle bugün daha bi değişik davrandı eşime karşı.Biz hastaneye gittik geldiğimizde annem temizlik yapmış normalde eşimden beklerdi.Eşim ayağına terlik giymemiş terliğini bile ayağına verdi.Annem içeri geçince eşim bana kızdı ne söyledin annene de kadıncağız bana hizmet ediyor diye..Mahcup etmişim onu...Bende dedim ikinizin arasında kaldım kötülük mü ettim açık açık konuştum annemle ve o da anlamış demekki bişeyleri ne güzel işte.Eşim pek memnun olmadı keşke konuşmasaydın dedi.Bakalım akşama kadar bi bakalım annem ne kadar süre devam edecek iyi haline :9:

Tşk ederim canım.Cinsiyeti kız canım, ismi Elfide :emir_bebek: Allahıma bin şükür sağlığı sıhhati yerinde
Maalesef bende anneme sinirleniyorsam ilk eşime belli ediyorum evet biliyorum yapmamam gerekiyor
kendime hakim olamıyorum.Eşimde anneme karşı olan duygularını daha bi belli ediyor bana karşı.
Bende buna göz yumuyorum maalesef ...Ama bende şaşırdım kaldım artık
Bakalım annem inşallah anladıysa dünkü konuşmamızdan bazı şeyleri,en azından stresimiz biraz azalır.

Canım öncelikle hayırlı olsun, gözün aydın, bebeğini sağlıkla büyüt inşallah..:71::71:
Anlattıklarına göre, eşin çok sabırlı bir bey.
Benim eşim olsa çoktan cıngar çıkardı, kaldı ki benim eşimde epeyce sabırlıdır ortalamaya göre.
Madem eşin "annen nasıl olsa bugün yarın gidecek, idare edelim" mantığında, sen de öyle olmalısın. Eşin çok mantıklı düşünüyor çünkü.
Anın tadını çıkar, bebeğini kokla, al kendin ver bebeği babasının kucağına, "sev babası" de. Yani böyle böyle bastır annenin hatalarını, direkt annenle konuşarak değilde.
Gene şanslısın, annen gelmiş yanına, lohusalığında destek oluyor. İdare ediver, kaç gün kalacak. Toparlandığın an ayaklan, o zaten anlar gider diye düşünüyorum.
Ben de yazın doğrucam kısmetse, bakacak kimse yok valla, kara kara düşünüyorum:59:
K.valide var, başka şehirde. anca sesi geliyor, görüntü yok. Kendi oğlunu 1 yaşında bebeyken bırakan, gelip bana destek olur mu. Eşim ameliyat oldu, kalkıp gelmedi bile, telefonla geçmiş olsun dedi. Oysa diğer evlatlarına bir şahin gibi korumacı.
Burada üvey k.valide var, 6 aylık hamileyim, böbrek yüzünden 3 defa hastanede yattım birer hafta, aramadı bile. 6 aydır yüzünü görmüyorum. 3 ay yemek bile yapamadım, o arada kocam yemek yapmayı öğrendi çaresizlikten. Bir kap çorba getiren olmadı yani.
Anne desen yok zaten.
Mecbur parama geçecek sözüm..
Parayı bastırıp, bakıcı tutucam kendime, napiyim başka..:59:

Amin canım...Artık çok geç canım dün konuştum zaten annemle,ağladı bi de çok üzüldüm pişman oldum konuştuğuma :43: Ben hep böyleyim konuşuyorum ilk aklıma geldiği şekilde sonrada pişman oluyorum.Bu sabah yeni bir günle annem farklı bi şekilde güne uyandı evi temizlemiş biz evde yokken,geldik kahvaltı falan hazırladı.Eşimin terliğini falan getirdi...bu seferde annem abarttı işte terlik falan getirmeye gerek yok saygılı olsun yeter :63:
Canım umarım hamileliğin iyi geçiyordur bi terslik yoktur.Sen benden de streslisindir şuan doğumdan sonra ne olacak diye düşünüyorsundur,düşünmemeye çalış canım yakınında biri olup senin huzursuz olmana sebep olmasındansa,yabancı birinin sana yardımcı olması hayırlıdır belki bu açıdan düşün.
Kolay değil tabi insanın zoruna gidiyor kayınvalidenin ilgilenmemesi,sahiplenmemesi...
Öz kayınvalide bunları yaparken üveyden hayır çıkar mı :26: Ben yine Allaha şükrediyorum annem gelmeseydi kayınvalideden hayır çıkar mıydı,kadın hamileliğimde bi kere arayıp sormadı
Ne varsa yine kız annelerinde var..Hakkını nasıl öderim yine de uzun süredir yanımda,eminim gitmek istiyor ama sırf bana yardımcı olmak-bebek için- niyetinde olduğundan gidemiyor
Üzülme canım sende iş olacağına varır Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin bebişini.

ben bu süreçte eşimle arayı sıcak tutmak için şöyle yaptım sütümü sağdım güzelce anneme bıraktım ve kocişle başbaşa çıktık dışarı sezeryanlı ve çok sancılı olmama ve 40ımın çıkmamasına rağmen(40 çıkana kadar o kadar çok gezdimki) kendimi sokağa attım.dışarıda yalnız bir şeyler yapınca farkettikki doğum ve bebek misafir falan derken birbirimizden çok uzak kalmışız:(el ele dolaştık ona sevgimi gösterdim sıkça tabi o da bana,eve döndüğümzüde 2mizde 1 hafta yetcek moral depolamıştık:D

Ahh ahh canım sütümü sağacak kadar sütüm olsa keşke..
3 gün önce bizde çıktık dolaştık iyi geldi valla ama bebeğime mama verilmek zorunda kalındı içim rahat etmedi çabucak döndük.dediğin gibi kısa süreli gezinti bile iyi geldi

öncelikle bebeğin hayırlı uğurlu olsun canım:emir_bebek:
eşinin sabrına hayran kaldım valla kendi eşimi düşündüm de bu durumda büyük cıngar çıkardı evde eminim:26: eşin gidecek zaten idare edelim diyormuş sen de öyle yap ne yapacaksın çok canını sıkma eşinden annen adına sen özür dile ama anneni kötülemeden yap bunu ki eşinde iyice kinlenmesin annene:31:

Amin canım...Artık çok geç canım dün konuştum zaten annemle,ağladı bi de çok üzüldüm pişman oldum konuştuğuma :43: Ben hep böyleyim konuşuyorum ilk aklıma geldiği şekilde sonrada pişman oluyorum.Bu sabah yeni bir günle annem farklı bi şekilde güne uyandı evi temizlemiş biz evde yokken,geldik kahvaltı falan hazırladı.Eşimin terliğini falan getirdi...bu seferde annem abarttı işte terlik falan getirmeye gerek yok saygılı olsun yeter :63:
Canım umarım hamileliğin iyi geçiyordur bi terslik yoktur.Sen benden de streslisindir şuan doğumdan sonra ne olacak diye düşünüyorsundur,düşünmemeye çalış canım yakınında biri olup senin huzursuz olmana sebep olmasındansa,yabancı birinin sana yardımcı olması hayırlıdır belki bu açıdan düşün.
Kolay değil tabi insanın zoruna gidiyor kayınvalidenin ilgilenmemesi,sahiplenmemesi...
Öz kayınvalide bunları yaparken üveyden hayır çıkar mı :26: Ben yine Allaha şükrediyorum annem gelmeseydi kayınvalideden hayır çıkar mıydı,kadın hamileliğimde bi kere arayıp sormadı
Ne varsa yine kız annelerinde var..Hakkını nasıl öderim yine de uzun süredir yanımda,eminim gitmek istiyor ama sırf bana yardımcı olmak-bebek için- niyetinde olduğundan gidemiyor
Üzülme canım sende iş olacağına varır Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin bebişini.

Hamileliğim iyi, ama grip belasını atlatamadım hala..:59:
Annenden gelen bu olumlu yaklaşımın karşılığı eşinde zaten misli misli var, sanırım artık herşey yoluna girer. İyi olmuş demek ki konuştuğun,ilk etapta ağlasada sonradan sana hak verdi demek.
iyi dileklerin için de çok teşekkür ederim canım..:49:

öncelikle bebeğin hayırlı uğurlu olsun canım:emir_bebek:
eşinin sabrına hayran kaldım valla kendi eşimi düşündüm de bu durumda büyük cıngar çıkardı evde eminim:26: eşin gidecek zaten idare edelim diyormuş sen de öyle yap ne yapacaksın çok canını sıkma eşinden annen adına sen özür dile ama anneni kötülemeden yap bunu ki eşinde iyice kinlenmesin annene:31:

tşk ederim canım
Annem adına özür de diledim maalesef kötüledim de..sonra da içimde bi yerlerde sızı oluştu yine
Vicdanım rahatsız oldu keşke konuşmasaydım diye...Sonuçta gidecekti biraz daha sabredemedim...
Eşimdeki sabır bende olsa kimsenin kalbini kırmam.Eşim annesine karşı çok saygılı hatta hiç kötü yanlarını vermez ama ben öyle değilim.Birine kızsam ailemden hemen eşimle paylaşırım tabi içimde ne varsa kusarak.Eşimde bazen benden cesaret alıp olur olmaz yorumlar yapar ve sonra sanki şikayet eden ben değilmişim gibi tartışırız.

Hamileliğim iyi, ama grip belasını atlatamadım hala..:59:
Annenden gelen bu olumlu yaklaşımın karşılığı eşinde zaten misli misli var, sanırım artık herşey yoluna girer. İyi olmuş demek ki konuştuğun,ilk etapta ağlasada sonradan sana hak verdi demek.
iyi dileklerin için de çok teşekkür ederim canım..:49:

Geçmiş olsun canım,bende doğuma grip ile girdim hatta çok korktum bebeğime geçecek diye ama şükürki düşündüğüm gibi olmadı.Umarım en yakın zamanda atlatırsın.
Hak verdi sanırım vermesine de yine de içinde bi kırıklık burukluk var bana karşı hissediyorum.O kadar pişman oldumki neden tutamadım sanki dilimi biraz daha sabrediverseydim...

Kızlar o kadar pişmanımki :43:
Vicdanım hiç rahat değil her ne kadar annemin haksız olduğunu düşünsem de keşke dile getirmeseydim düşündüklerimi..keşke eşimi dinleyip sabretseydim...
Annem bugün gün boyu bişeyler yapmak için çabalayıp durdu.Öğlen bunaldım biraz hava alayım yürüyeyim diye dışarıya çıktı pek bilmez Nevşehir'i aslında ama çıkmak istedi bende bebeğime bakmak için evde kaldım.Bana bişeyler almış gelirken de balık almış akşam yemeği için
Akşam yemeği için bende hazırlık yapacaktım almıştım bişeyler ama annemin bişeyler alması beni çok duygulandırdı,ağlamamak için kendimi zor tuttum.Parasını bizim için harcaması burktu yüreğimi
Zaten gelirken bebiş için o kadar çok şey almışki altında ben ezildim kayınvalideden bişey görmedim annem elinden geldiğinin fazlasını yapmış getirmiş.
Eşimin ayağına terlik vermeler,akşam yemeğini hazırlayıp eşimin tabağına fazladan koyup "ye oğlum bak sen sevmiyorum dedin ama bi de benim yaptığıma bak bakalım" demeler...
Çay koydum içelim diye benim getirdiğim bardağını içti,ikinci bardağını eşim kendininkini doldururken doldurmaya çalıştı izin vermedi çay içmeyeceğim diye..ki annem çay hastasıdır...artık eşimin kendisine hiçbi şekilde hizmet etmesini istemiyor.eşim balkondan çamaşırları toplamak için çıktı çamaşırları katlamak istedi bu seferde ben artık izin vermedim.Anne senle konuştum diye yapıyorsun bunları bırak yapma nolur o kendisi isteyerek yapıyor bunu dedim.Nihayetinde yine annem yaptı.
Babamla da telde konuştu ve bebeğin göbeği düşer düşmez gelcem zaten algida artık toparlandı dedi.
Yani benim kimseyle konuşmama gerek kalmadı annem kendisi artık kalmak istemiyor evimde
Sevinmeli miyim üzülmeli miyim bu duruma..biliyorum köpekler gibi pişman olucam bu yaptıklarıma..annemi uğurlar uğurlamaz başlıcam ağlamaya keşke konuşmasaydım diye.

eşin yokken git annene sarıll içinden ne geliyosa söyle dogumdan stresliydim falan de bide eşimi öyle görünce dayanamadım de sen annemsin ben seni yeni anlyorum anneler evlatlarına kırılmaz de herkes bi yana sen bi yana de senden başka kimim var deee gönlünü alll giderken de güzel bi hediye alıver annnedir affederrr

eşin yokken git annene sarıll içinden ne geliyosa söyle dogumdan stresliydim falan de bide eşimi öyle görünce dayanamadım de sen annemsin ben seni yeni anlyorum anneler evlatlarına kırılmaz de herkes bi yana sen bi yana de senden başka kimim var deee gönlünü alll giderken de güzel bi hediye alıver annnedir affederrr

Tşk ederim cenera,dediğin gibi anneler affeder ve ben annemin herşeyi unutacağına eminim
Her ne kadar kendimin yada eşimin hatası olduğunu düşünmesem de misafir olarak evime gelen insanı hele ki annemi üzmek vicdanımı sızlattı.Dediklerini yapacağım canım çok saol önerilerin için.
Bugün itibariyle artık her işimi yapabiliyorum yemekleri de ben hazırlıyorum sırf annem elini vurmasın diye , yorulmasın diye.Rüyamda da annem gidiyordu o kadar çok ağladımki onu üzdüm de o yüzden gidiyor diye.Nasıl olsa gidecek ama kalbi kırık ayrılacak olmasını kafama ne kadar taktıysam rüyama bile girdi.Sabah uyandığımda bebiş kucağındydı anneme rüyamı anlattım gözlerim doldu annem farketti üzüldüğümü."kurban olurum ağlama niye bu kadar üzüldün " dedi hiç bişey diyemedim.Mutfağa gittim kahvaltı hazırlamak için.işte böyle ben de maalesef böyleyim yap et pişman ol

bak annende kıyamamış sana olur böyle şeyler üzme kendini çok hassas günler yaşıyosun bebişini düşünn geçecek herşey gönlünü al seninde için rahat eder bende senin gibiyim anlıyorum o nedenle napalım biz küçüğüz onlar büyük affetmek onlara düşerrr

bak annende kıyamamış sana olur böyle şeyler üzme kendini çok hassas günler yaşıyosun bebişini düşünn geçecek herşey gönlünü al seninde için rahat eder bende senin gibiyim anlıyorum o nedenle napalım biz küçüğüz onlar büyük affetmek onlara düşerrr

tşk canım inan senle dertleşmek iyi geldi.Dediklerini uyguladım bugün daha iyiyiz...

canım ya aynı şeyleri bende oğlumu doğum yaptığımda yaşamıştım 20 gün kaldı annem yanımda ama ne yalan söyleyim hiç rahat edemedim bebeğimle ne yapsam karıştı durdu yok o öyle yapılmaz öyle emzirilmez yani neler neler ayıptır sölemesi göğüslerim çok büyük değildir bana dediğine bakarmısın kocamın yanında şu göğüste ne süt olacak bu ne böyle yani beni motive deceği yerde kızım sen emzir sütün artar moralini bozma ben sana bir şeyler hazırlayım süt yapar demesini beklerken o tuhaf tuhaf şeyler konuşuyor.. yani gerçekten yaşlılıktan mı böyle düşüncesiz ve huysuz oluyorlar biz mi öyle algılıyoruz anlamadım ama anne konusunda bende çok dertliyim sanki kaynanam bir de bi şey de hemen küsmez mi konuşmaz artık günlerce :((
ama yine de başımızdan eksik olmasınlar..

canım ya aynı şeyleri bende oğlumu doğum yaptığımda yaşamıştım 20 gün kaldı annem yanımda ama ne yalan söyleyim hiç rahat edemedim bebeğimle ne yapsam karıştı durdu yok o öyle yapılmaz öyle emzirilmez yani neler neler ayıptır sölemesi göğüslerim çok büyük değildir bana dediğine bakarmısın kocamın yanında şu göğüste ne süt olacak bu ne böyle yani beni motive deceği yerde kızım sen emzir sütün artar moralini bozma ben sana bir şeyler hazırlayım süt yapar demesini beklerken o tuhaf tuhaf şeyler konuşuyor.. yani gerçekten yaşlılıktan mı böyle düşüncesiz ve huysuz oluyorlar biz mi öyle algılıyoruz anlamadım ama anne konusunda bende çok dertliyim sanki kaynanam bir de bi şey de hemen küsmez mi konuşmaz artık günlerce :((
ama yine de başımızdan eksik olmasınlar..

Cnm senin de yaşadıkların pek hoş olmamış lohusalık zamanında
Ama en azından sen benim gibi çemkirmemişsindir
En azından senin için rahattır...
Ama ben aklıma geldikçe hala gözlerim dolu dolu oluyor
Keşke herşeye rağmen susmayı becerebilseydim
Allah başımızdan eksik etmesin

Back